Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
benim aklıma bi de şu takıldı nasıl sıralamış 3 tane çocuğu hem aldatıyor vs. çocuklardan bir ikisinin baskasından olma ihtimali var mı?

Ekimde 2 yil dolacak evliligimiz? Esimin evvelgi evliliginden 3 kizi var evlendigimde cocuklar anasinda kaliyorlardi 1,5 ay sonra kadin cocuklarini bize birakib kacib gitti rezil bir durumdaki cocuklari ben yikadim bakdim terbiyesizlerdi terbiye verdim, o kadinle namussuz ve evliyken baskasiyle kacdi cocuklari esimdan bosanirken almis, nekeder annelik yaparsam yapiym gine uvey mumamilasi aliyorum karsiliginde annesi 3 ayda bir ariyor ve aradiginde cocuklara sanirim akil veriyor oyle uzuluyorumki anlatamam 6 aylik bebegim var onada zaman ayirdigimden uvey kizlarima daha fazla zaman ayiriyorum yardim edin ne yapmaliyim? cocuklara nasil kendimi kabul ettiririm? Aranizda uvey cocuk buyutanlar varmi?
valla sen elınden gelen sabrı ve fedakarlıgı gosterdıkten sonra gerısı esınde bıtıyor, cocuklarına terbıye vermesı gereken senden once babası...
ayrıca hıcbır zaman kendı canın gıbı olmaz bu bır gercek, benımde esımın oglu var ılk evlılıgınden annesı ıle yasıyor ama haftada ıkı gun bayramlarda vs bızımle, aramızda mesafelı bır ılıskı var ama cıft taraflı saygısızlık kırıcı davranıs yada soz hıc gecmemıstır aramızda...
ben onunla ılgılı hıcbırseye karısmam onun anne ve babası varken bana laf dusmez sadece yanlıs gordugumu esıme soylerım, kenara cekılırım...
tabı eskı este onemlı benım esımın, eskı esı asla cocuga benı yada babasını kotulemez, gorusmelerıne engel olmaz, hatta bız evlenırken bebegımız olacagında o da evladına bunların dogal seyler oldugunu empoze etmıstır...
kendınızı kabul ettırmeye de calısmayın sız ustunuze dusenı yapın gerısını esınıze havale edın...

oncelikle sunu belirteyim.boyle evliliklerde hayatta her an hersey olabilir dusuncesiyle eslerin onceki evliliklerinden olan cocuklarida kabul etmek gerekli..

isiniz kolay degil ancak cok kiymetli bir gorev..Allah yardimciniz olsun..

eğer çocuklara da anaları bırakmış gitmiş rezil durumdalardı ben akladım pakladım tarzında yaklaşıyorsanız gördüğünüz tavır çok normal. Çocuk ya çocuk dünyadaki en günahsız insanlar. Lütfen biraz sakin olun ve daha sabırlı yaklaşın o yavrulara.

annemin en yakın arkadaşı sizin yaşadıklarınızın aynısını hatta belki de daha fazlasını yaşamış. Biri kız biri erkek 2 tane üvey çocuğu büyütmüş. evlendiklerinde küçük yaşta oldukları için bi türlü ısınamamışlar , annelerinin yanına gidip geldiklerinde iyice hırçınlaşmışlar hiç bir şekilde lafını dinlememişler, hatta kız olan akşamları babasına şikayet eder x teyzeyle eşinin arası açılırmış o yüzden... x teyze doğum yaptıktan sonra kıskanırlar diye kendi kızını sevememiş hiç mesela doya doya , onlar uyuduktan sonra öper koklarmış.... sabretmiş hiçbir zaman kendi öz evlatlarından onları ayırmamış , haliyle çocuklar büyüdükçe anlamaya başlamış, kız olan özellikle çok zorluk çıkarmış zamanında taa ki biriyle tanışmış aşık olmuş aşık olduğu adam çok düzeltmiş kızın davranışlarını . şimdi hem kız hem erkek olan x teyzeye kendi annelerinden daha çok kıymet verirler. anlattığım gibi belli bir yaşa ulaşıncaya kadar işiniz çok zor, Allah sabır versin .

Her ne olursa olsun o çocuklarin bir anneleri var kaçsada göçse de.her çocuk annesinin yerine başka kadını koyamaz.koymak istemez.
Siz onlar için şimdi başka bir kadınsiniz.
Her ne olursa olsun annelerine laf etmeyin
İşiniz zor ama imkansiz değil.
Güzel bir yaklaşım güler yüzlü olarak onlara kalbinizi evinizi aralarsaniz onlarda sizi bir abla olarak görüp yaklaşabilirler.
Eşiniz yardim etsin.bol bol zaman geçerin.asla annelerini kotulemeyin.
Onlarda emin olun annelerin yanında olmak isterlerdi.

Benim de bir uvey annem var.kendisini su an gunahim kadar sevmiyorum.eskiden anne diye tapmama ragmen.

Tavsiyem sakin cocuklara "ananiz" soyle böyle, size terbiye vermemis ben verdim bilmem ne demeyin.o cocuklar size; yani bakima muhtac olduklari icin seslerini cikarmazlar.seviyorlar sanirsiniz ama aslinda iclerinde kin buyuturler ve kendi ayaklari ustunde durunca sizi hic saymazlar.onlari kinle büyütürseniz o kin size geri döner..

Allah katında onlara iyi davranırsanız emeğinizin karşılığını alırsınız
Önemli olan vicdanınızın rahatlığıdır
Elbet o çocuklarda bunu anlayacaktır er yada geç.

Siz içinizi rahat tutun. Elbette zor ama sevabı büyük. Allah kolaylıklar versin

eger konu sahıbı
esımın oncekı evlılıgınden cocukları var elımden gelenı yapıyorum ama sankı bırseyler olmuyor ne yapabılırım yardımcı olun dese cook farklı olur
annelerı bazı sebeplerden pek ılgılenmıyor deseydı mesela

anaları terbıye vermemıs ben verdım
anaları kacmıs baska adama
dıyen bı kadının cocuklara karsı tavrını tahmın edebılıyorum
kımse kusura bakmasın.
ıcınızden gelerek severek bakmıyorsunuz cocuklara bunu hıssedıyorlar ve bu sıze ezıyet halıne dönusuyor
bıde anket yapmıssınız uvey cocuk bakmak kolay mı zormu dıye
cocuga bakmak zor !
o aradakı ayrıntıya dıkkat edın lutfen

İşiniz zor gerçekten.
1 tane olsa tolere edilebilir belki ama 3 tane bilemedim.
Öncelikle üslubunuzu yumuşatın.
Asla ve asla annelerini kötülemeyin.
Anneleri yapsa normal karşılanacak davranışlar siz yaptığınızda batar.

ya işin zor kardeşim.
benim 1 oğlum var Allah bağışlar inş. inanın doğurmak hiçbir şeymiş. önemli olan bakıp büyütmekmiş. sen birden bire 3 tane çocukla kalmışsın. sanırım ben kaldıramazdım.
ama ben 3 çocuklu biriyle de evlenmeyi düşünmezdim. baştan bir takım şeyleri kabullenmişsin. o adamın hiçbir zaman çocuklarıyla ve eski eşiyle bağının kopmayacağını bilerek evlenmişsin. bundan sonra o çocuklara ananız ananız diye konuşma. üvey diye bahsetme. sevip sarmayalacaksın. kendi kızına nasıl bakıyorsan onalarada öyle bakacaksın. ha benim kızım bebek deme. büyüdükçe tavrın hiç değişmeyecektir kızına karşı. o yüzden çocuklara da öyle davranacaksın. başka türlü zor yani. Allah yardımcınız olsun.

annemin en yakın arkadaşı sizin yaşadıklarınızın aynısını hatta belki de daha fazlasını yaşamış. Biri kız biri erkek 2 tane üvey çocuğu büyütmüş. evlendiklerinde küçük yaşta oldukları için bi türlü ısınamamışlar , annelerinin yanına gidip geldiklerinde iyice hırçınlaşmışlar hiç bir şekilde lafını dinlememişler, hatta kız olan akşamları babasına şikayet eder x teyzeyle eşinin arası açılırmış o yüzden... x teyze doğum yaptıktan sonra kıskanırlar diye kendi kızını sevememiş hiç mesela doya doya , onlar uyuduktan sonra öper koklarmış.... sabretmiş hiçbir zaman kendi öz evlatlarından onları ayırmamış , haliyle çocuklar büyüdükçe anlamaya başlamış, kız olan özellikle çok zorluk çıkarmış zamanında taa ki biriyle tanışmış aşık olmuş aşık olduğu adam çok düzeltmiş kızın davranışlarını . şimdi hem kız hem erkek olan x teyzeye kendi annelerinden daha çok kıymet verirler. anlattığım gibi belli bir yaşa ulaşıncaya kadar işiniz çok zor, Allah sabır versin .
Onlar alışıncaya kadar x teyzeninde ömrü bitmiş. Ben olsam uğraşmazdım.

Ben söylemlerinizden çokta şefkatle yaklaştığınızı sezinlemedim nedense. Hem bir kadına anası bırakıp kamış demekte yakışıksız amiyame bir tabir oluyor orada kullanırken. Hem de akladım pakladım ne demek hayvan yavrusundan söz eder gibi rezil durumdalardı falan biraz abartı geliyor bana. Çocuklar siz iyi davranıp sert konuşmadığınız sürece kıymetinizi bileceklerdir er yada geç eğer anlattığınız gibiyse.

Evde 3 kız çocuğu ve bebeğin varlığı psikolojik olarak yormustur konu sahibini.
Gerçekten çok zor.
Insan kendi evladına yaptığından daha fazla efor harcasa bile yine insanın adı üvey anne oluyor.

Kendi çocuğuna ceza versen annesin, onlara versen kötü üvey annesindir.

Maddi imkanınız nasıl bilmiyorum, geçici bir çözüm olarak eve yardımcı almanizi öneriyorum. Yükünüz hafiflediginde psikolojik rahatlıkla hissedersiniz.

Ve yine ( yaşlarını yazmamissiniz ama ) pedagog desteği almalısınız.

Babalarına çok iş düşüyor burada. Ona görevler yükleyin. Sorumluluklarını mutlaka babalarına kaydırın yavaş yavaş.

Allah yar ve yardımcınız olsun. Işiniz gerçekten çok zor. O yavrucaklarin hayatları çok güzel olsun insaallah. Hayat ne zordur şimdi onlar için. :KK43:

Bu arada yanlış anlamadiysam annelerine namussuz demiyor. " Anneleri , o namussuz evli adamla kaçmış " diyor.

İşin çok zor. Benim iki oğlum var. Onlarla bile helak oluyorum....

Benim için bi başkasının 3 çocuğuna bakmak yapabileceğim birşey değil.

cocuklar ve kendi cocugum arasinda ayrimcilik yapmiyorum annesi aradiginden sonra bana tavirlari degisiyo aninda soz dinlemiyor esim cok sukur iyi insan ama esim isden yorgun geliyor sikayet edib moralini bozmak istemiyorum bazan oyle uzuluyorum agliyorum ne yapsam diye basim sisdi 8.11.12 yasinda cocuklar

cocuklar ve kendi cocugum arasinda ayrimcilik yapmiyorum annesi aradiginden sonra bana tavirlari degisiyo aninda soz dinlemiyor esim cok sukur iyi insan ama esim isden yorgun geliyor sikayet edib moralini bozmak istemiyorum bazan oyle uzuluyorum agliyorum ne yapsam diye basim sisdi 8.11.12 yasinda cocuklar
işin çok çok zor.
senin durumunda olanlar anlayabilir bir tek seni.
çocukların yaşları da yakın birbirine.
ergenlik dönemleri de sıkıntılı geçecektir.
açıksacı bu yaşlarda üç çocuk ve bir bebekle buradaki bazı arkadaşları bi
süreliğine aynı eve koymak isterdim:))
eleştirmenin dayanılmaz cazibesine kapılmışlar.
yüklenmişler de yüklenmişler.
sabırlı ol şefkatili ol vs. güzel öğütler de gün içerisinde o sabır taşı da çatlıyordur eminim.
öz de olsa üvey de olsa bu böyle.
kaldı ki hatalarında uyaracak kızacaksın da.
üvwey çocukların diye hiç mi bişey söylemeyeceksin.
o evde yaşıyorlar ve sen bakıyorsun.
bundan büyük iyilik var mı.
zaten dövmüyor sövmüyorsunuzdur.
ama sonsuz şefkat ve sabırla davranabilmek te münkü değil.
insan kendi çocuğundan bıkıyor bazen.
başın götürmüyor.
normal şeyler bunlar.
eşinin sana pek yardımı olmaması çok kötü ya.
çocukların anneye gitme şansı yok mu dönüşümlü olarak.
o nasıl anneymiş üçünü birden terk etmiş.
ya da gün içinde sana yardım edebilecek birileri olsa.

Annesi cocuklara sahib cikmiyor en azindan sahib cikanida rahat birakmiyor cocuklarla yeni aramiz duzaldiginde gine cocuklari arayib bir sekilde aramizi bozuyor

X