Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125

Eger iyidengelerkurarsanız o ev senlikli bir yuva olur, o kozlar bebeğinize abla olur, arkadaş olur, 3 cocuk cok cok zor ama belki de sizin için bir nimettir

insan yeri geliyor kendi cocuguna sabir gosteremiyor,konu sahibi 3 tane kiza annelik yapmaya calisiyor ve sordugu soru nasil daha iyi olabilirim..
hala da kadinin ana dedigine takilmissiniz gercekten cok garipsiniz..
hele daha evli olmayan tipler 4 cocukla bas etmeye calisan perisan bi insana laf ediyor ya bana gulme geliyor gercekten..

konu sahibi,esinle halledebilirsiniz bu durumu.
seni onun desteklemesi ve saydirmasi lazim.
yoksa insanin kendi evladi annesine babasina asi geliyor,memnun olmuyor hicbirseyden.
arkanda esin olduktan sonra kizlarda daha uyumlu olur.
sen esinle kavga etmeden,sakince konus anlat..

Buradaki üslubunu özellikle kadına dair olanı sırf Eşinizin eski eşi olduğu için olduğunu düşünüyorum. Yani bir nefret bir kıskançlık seziyorum. .

Ayrıca madem kadın namussuz neden babaları almamış da anneleri almış ??

Imkan olsa kadını da dinlemek isterdim. Çünkü hiçbir kadın çocuklarını ve yuvasını bırakıp gitmez. Istisnalar hariç. .

Kadın sizin deyiminizle namussuz ise o çocukların bir suçu var mı burda terbiyesizlerdi terbiye verdim demişsiniz.

Terbiye kişiden kişiye değişir. Kimi insan çocuğu küfür ettiğinde aslanim benim beee derken kimi insanda son derece rahatsızlık duyar.

Bu çocukları nasıl ve ne şekilde terbiye ettiniz. Ha bana sorarsanız insanlara terbiye verilmez öğretilir.

Ama onlar çocuk daha... Iyiyi kötüyü büyüdüklerinde anlayacaklar o yüzden de anlamadıkları yaşlarında bilinçaltında iyi şeyler bırakmak lazım....

Peki neden evlendiniz üvey evlat sorumluluğunu alamayacaksanız?
Sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın.
Sizde yıpranırsınız çocuklara kendinizi sevdirmeye çalışırken..

25 yaşında ve yüksek lisans mezunu musun gerçekten? Terbiyesizlere terbiye vereceğine önce kendini biraz daha geliştirseydin. Çok ayıp bir laf ya. Çocuk onlar. Evet işin çok zor. Ben olsam kabul etmezdim giderdim evden heralde. Ama kabul ettiysen de başlarına kakmicaksın bişeyleri.

konu sahibi yabancıymış gibi geldi bana , türkçesi bozuk, azeri türkü olabilir, üslüp hatası olarak gördüğünüz şey o nedenle var,

SAyın S-G Siz elinizden geleni yapın, elinizden geldiğince eşit davranmaya çalışın, mümkünse bir pedagogdan yardım alın, onların iyilik bilip bilmemesini umursamayın, iyilik yap denize at, balık bilmezse Halık (Allah) bilir.

Yıkadım temizledim yedirdim içirdim tamam da. Terbiyesizlerdi terbiye verdim nedir ya. Anlatırken üvey diye anlatıyorsun eşimin kızları yada büyük kızlar demiyorsun onlar senin içim üvey sen onar için üvey

Evlenirken adamin cocuklari oldugunu biliyordunuz. Bigun annelerine bisey olsa sokaga mi atacaktiniz? Sonucta esinizin cocuklari ve kimse cocugunu sokaga atmak istemez. Annelerini kotulemek size bisey kazandirmaz oncelikle burdan baslayin. Baskasinin cocugu degil onlar sevdiginiz adamin cocuklari.

Yahu ne kadar acımasız şeyler yazılmış ayıptır. Kadının zaten nevri dönmüştür o kadar çocukla başetmekten. Kolay mı sonradan piyangodan çıkar gibi üç çocuk. Dediği doğru da olabilir ne çocuklar var ne durdan anlar ne sustan anlar. anneleri babaları sadece karnını doyurur onun dışında bir nezaket bir insanlık öğretmez. Siz nerde yaşıyorsunuz kraliyet sarayında falan mı? Kadın naparım da düşmanlıklarını bitiririm diyor. Şurada öz annesinin bile yaptığı acımasızlıkları anlatan bin tane başlık var. Bu kadın belliki bir uğraş içinde. Arkadaşım sen de durumun varsa pedagogdan yardım al. Yoksa da elinden geleni yap sabırlı olmaya çalış ama eşinin de desteğini alman lazım. Tek başına olmaz bu iş.

Son düzenleme:
Kadının bu kadar üzerine gelenler acaba aynı durum başına gelse ne yapardı merak ediyorum. Yok şu cümlenden şu çıkıyor yok niye öyle bi kelime yazmışsın. Yahu kadın başkasının bi anda damdan düşer gibi gelen 3 çocuğunu kabul edip bakmış. 1 değil 2 değil 3. Öz evladım olsa ben 3 çocuğa bakamam ki kadının bi de bebeği varmış. Farklı terbiye almış oz anneleri tarafından doldurulan neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeyen 3 çocuğa bakmak kolay mı? Kimse neden bağrına basmıyor niye bütün şımarıklık ve saygısızlıklarını görmezden gelmiyor diye suçlayamaz şimdi konu sahibini. İnsan sonuçta onun da bi sabrı ve duyguları var, müdahale edemediği şeyler.. Ki kadın çocuklara kötü muamele yapmamış. Gelmiş burda kızlarla aramı nasıl düzeltebilirim nasıl daha iyi olabiliriz diye soruyor. Gerçekten taktir edilecek bir şey.
Bu konuda eşinizin de tavrı çok önemli. Durumunuz varsa kesinlikle bir yardımcı almalısınız biri bebek dört çocuğa bakmak çok zor. Hatta kendi adıma soyliyim imkansız, ben bakamazdım. Helal olsun size. Yaptığınız şey büyük sevap. Karşılığında kimse size teşekkür etmese hatta nankörlük etse bile siz onların çocuk olduğunu ve psikolojilerinin alt üst olduğunu unutmayın. Öksüzler bir bakıma. Normal bir çocuğa bakar gibi ihtiyaçlarını giderin, ara sıra ufak hediyeler alarak gönlünü kazanabilirsin belki kızların. Ama kendinizi de çok yıpratmayın üzmeyin bu durum için. Siz elinizden geleni yapın da, olduğu kadar artık. Allah yardımcınız olsun

Cocuklarla onlarin yasina inip konusun onlari sevdiginizi ve hep iyi olmalarini istediginizi soyleyin bence zor birsey yapiyorsunuz ama annesiz cocuklara vicdanli bir sekilde annelik yapmaya caba gosteriyorsaniz birgun karsiligini alirsiniz
Bu arada yazmadan gecemeyecegim ben yikadim terbiyesizlerdi terbiye ettim bunlar cok sert ve kulaklarina gittiyse cok yaralayici seyler degil mi sizce

Ya kadin Turk degil bence yazim sekli Azeri vs olabilecegini gosteriyor. Cocuklarin annelerine ana derken kotu birsey kastetmemis. Gayet iyi niyetli nasil yaklasmaliyim diye sormus.

Basit bir soruyu anlamadan etmeden nerelere getirmissiniz olayi. Uzuldum konu sahibi icin haketmedi bunlari

Benim üvey iki abim bi ablam var otuz beş yaşındalar babamı çok severler ama ufacık şeyde alınırlar içten içe.. Onlar böyleyken siz küçük çocukları düşünün insan psikolojisi işte ne kadar iyi de olsan insana dokunuyor

Başkalarının hayatlarini yasamaktan kendi hayatimiza konsantre olamama durumundan cok sıkıldım! Guzel ablacim sen salla su cocuklari. Pedagogtan fln evet yardim al ama yarin bigun naparsan yap nankörlük gorebilecegini bil. Yapman gerekeni KENDI vicdanin icin yap fazlasini kendi cocuguna yap. Ay ne diye baskasinin hayatinu ustleniyorsunki. O.. Kadin bide arayip akil veriyormus. Bak bak bak. Sen de cocuklara akil ver buyuyun okuyun annenizle ev tutun diye 3 cocuk bakiyosun bide kendi cocugun valla saka gibi. Insallah bide kocandan zulum gormuyosundur. O cocuklar seni anlarlar ama ölme esegim ölme. Buyucekler de anlicaklar da. Harap etme kendini. Kimse icin daha fazlasini yapma.

Bazilari anasi sozune takmis. Ana ozturkce zaten simdilerde unutsak bile halen anadoluda kullaniliyor. Zaten konu sahibinin genelde Turkcesi bozuk kelimeleri cimbizlamanin yarari yok. Isi hic kolay degil biri bile zorken 3 tane birden. Bir de bebegi var. Esiniz sorumlulugun cogunu almali ve sevdirme isi zorla olmaz. Iyi niyetle davrandiginizda sevmeseler bile anlarlar ve saygi duyarlar. Allah kolaylik versin.

Herşey sizin elinizde bence, siz isteyerek bakmıyorsunuz anneleri eşinize bıraktığı için bakıyorsunuz. Sizi çocuklardan dinlemek isterdim belkide üstlerine fazla gidiyorsunuzdur bilemeyizki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…