Bu tarz bir cümleye ben de yorumumda yer verdim,ancak sizin yaptığınız gibi harfleri eğip bükerek yapmadım. yine de bu lafınızın bana da geldiğini düşünerek yorumunuza cevap vermek istedim.
insanlar hakkında bilip bilmeden yorum yapmamalısınız. Öyle bir cümle kurmuşsunuz ki sanki burada eğitimsiz,boş insanlarız ve gelip bilip bilmeden yorum yapıyoruz? Doktorum, B2 seviyesinde ingilizce biliyorum, belki akademik düzeyde konuşamam ama en azından ''2 cümleyi rahatlıkla bir araya getirip,yol tarif edebilirim.''
Türkiye'de doğup büyüdüm, eğitimini Türkçe veren bir üniversitede okudum, ancak kendi gayretlerimle İngilizcemi geliştirdim. Evet haklısınız,Türkiye'de verilen pratik eğitim oldukça yetersiz; ancak bu yalnızca yabancı dil alanında değil,çoğu alanda bu şekilde. Kendi alanımdan örnek gösterecek olursam,6 sene tıp eğitimi alıp yeni mezun olmuş olan bir doktorun damar yolu açamadığını gördüğünüzde de aynı yumuşaklıkla yaklaşacak mısınız? yeni mezunsun yeterince pratik yapmamış olabilirsin,üzülme geliştirirsin diyecek misiniz?
inanın tıp fakültesinden eline hiç şırınga almadan mezun olan insanlar var. neden? çünkü devamlı teorik derslerin ağırlığı altında ezilip, kaliteli pratik eğitim alamıyorlar. Bu normal bir durum mu? asla değil! Evet bu okulun da bir eksiği ama öğrencinin de eksiği. mezun olduktan sonra yapacağı iş belli, sürpriz yumurtadan çıkmıyor bu iş. o yüzden mezun olmadan önce gerekli yeterliliğe ulaşmak için bireysel çabası da gerekiyor öğrencinin.
yani konu sahibi İngiliz dili ve edebiyatı bölümü okuyup mezun olduktan sonra hala '' 2 kelimeyi bir araya getirip, yol tarif edebilecek'' düzeyde İngilizce konuşamıyorsa,sizce de bu biraz abes bir durum değil mi? Burada eleştirilen şey akademik düzeyde konuşamaması değil, yol tarif edebilecek kadar bile konuşamıyorum demesi.
Şimdi bana ''tıp ayrı, orada insan hayatı söz konusu,hataya yer yok'' falan demeyin, ben işin orasından bahsetmiyorum. Her alandaki öğrencinin okuldan mezun olurken en azından asgari ölçüde ve elzem konularda yeterlilik kazanmış olması gerekmektedir.
bu konudaki asgari yeterlilik ise '' 2 kelimeyi bir araya getirip,yol tarif edip, günlük yaşantısını idame ettirebilecek düzeyde ingilizce konuşabilecek seviyede olmak'' oluyor.
ve yine evet,eğer belli başlı kriterleri bile sağlayamadığımı düşünüyorsam,o aşamada yurtdışında master'a falan başvurmam. önce kendi eksiklerimi kapatırım.
(konu sahibinin kendi cümleleri üzerinden cevap verdim, 2 kelimeyi bir araya getiremiyorum vb. diyen kendisiydi.)
( yorumunuza saygı duyuyorum,herkesin görüşünü dile getirme özgürlüğü var,ancak sizinle aynı görüşte olmayan diğer üyelerin hakkında hiç de hoş olmayan bir üslupla yorum yaptığınız için karşılık vermek istedim. iyi forumlar diliyorum )