- 14 Ekim 2016
- 7.088
- 47.799
- 548
- Konu Sahibi limonbanyosu
-
Doktor neden oyle dediÜstün zeka diğer tüm özel gereksinimli çocuklar gibi eğitim için zorluk getirir.
Meselemiz akranı cocuklardan farklılık göstermesidir.
Bu farklılığın kulağa güzel gelmesi onun gerçekten iyi bir şey olduğunu göstermez
Çünkü genelden farklıdır. Ve özel eğitim gerektirdiği için zorluk teşkil eder.
Üstün zekalı çocukların çoğu psikolojik hastalıklara açıktır. Akranlarından farklı olduğu icin yalnızlık duygusu ile başa çıkmak zorundadır.
Üstün zekali bir çocuk;
3 yaşında espri anlayabilir.
4 yaşında basit aritmetik problem çözebilir.
Uzay ve sonsuzluk ile ilgili zor sorular sorar.
Eger bunlar ve bunlara benzer belirtiler yoksa üstün zekalı olduğunuzu iddia edemeyiz.
Baş ağrısı, ders başarısı, okuduğunu anlama, yalnızlık hissi, kendini farkli zannetme , uyku problemi veya hiperaktivite, ağır psikolojik sorunlar üstün zeka belirtisi olabilir. Ve fakat normal insanlarda da sıklıkla görülür.
Bu yazıyı anlayabilen herkes normaldir.
(Özel çocuklarla ilgili eğitim almış bir öğretmenim. Bana inan. Üstün zeka problemin yok. Tek sorunun ergenlik. 20_22 yaşlarında bu sorunların geçmiş olacak)
Maşallah sizde bugün pek troll çıktınız ..Her konuda seni trolledim .O ne öyle!Bak ustun zekali olsaydin trolledigimi anlardin demekki degilmissin hadi gecmis olsun
Evet :) gerçekten öyleinsan hem hayran kaliyor hem haline sukrediyor ☺
Her konuda derken...........................Maşallah sizde bugün pek troll çıktınız ..Her konuda seni trolledim .O ne öyle!
Napalim ciddi konumHer konuda derken...........................
En fazla 1 konuda daha demisimdir trolleyedebilirim cunku konuyu ciddi bulmadim bu kadar basit
Yüzde 1 lik bir ihtimali dahi göz ardı edemeyeceği için demiştir.Doktor neden oyle dedi
niye bu kadar sinirlisin?Yav sakamisin tovbe yarabbim
yakın akrabaniza tebrik ettim umarim türkiyede en iyi yerlere gelebilir:)Üstün zekalı iki akrabam var, çok yakın akrabam. Doktor teşhisiyle tescillendi durumları yani, kardeşler zaten. Su an bulundukları şehirde en iyi okullarda burslu okuyorlar. Ve biz onların üstün zekalı olduğunu, daha doğrusu bir anormallik olduğunu minicik bebekken anliyorduk. İnanılmaz bir bakış açıları ve anlayış güçleri vardı. El kadarken bildikleri şeylere, sordukları sorulara inanamazsınız :)
Demem o ki gerçekten böyle bir şey olsa şimdiye çoktan anlaşılırdı, üzgünüm
Bebekken ne yapıyorlardı tam olarak merak ettimİnanılmaz bir bakış açıları ve anlayış güçleri vardı. El kadarken bildikleri şeylere, sordukları sorulara inanamazsınız :)
Ay ölecem gülmektenCanım yanlis hatırlamıyorsam sen, lavabodaki tıkanıklığı elektrik süpürgesiyle açmaya çalışmamış mıydın
Kaç yaşındasın bilmiyorumda küçük yaşlarda yönlendirilmede başarılı olunur bence. Ergenlik sonrası için aman aman bi gelişme tahminimce olmazDalga gecmeyin demistim
yok artik ciddimi yaCanım yanlis hatırlamıyorsam sen, lavabodaki tıkanıklığı elektrik süpürgesiyle açmaya çalışmamış mıydın
Sanırım ciddi..yok artik ciddimi ya
allah bizi nelerle sınıyor ne günah işledikte şu b.ktan döneme denk geldik bilmiyorum kiSanırım ciddi..
Eski konularına bakmak lazım teyit etmek için
O zaman olabilir ya, öğrenirsin falan demiştim de.
Bu konuyu görünce tutamadım kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?