Ustun zeka

Üstün zeka diğer tüm özel gereksinimli çocuklar gibi eğitim için zorluk getirir.

Meselemiz akranı cocuklardan farklılık göstermesidir.
Bu farklılığın kulağa güzel gelmesi onun gerçekten iyi bir şey olduğunu göstermez

Çünkü genelden farklıdır. Ve özel eğitim gerektirdiği için zorluk teşkil eder.

Üstün zekalı çocukların çoğu psikolojik hastalıklara açıktır. Akranlarından farklı olduğu icin yalnızlık duygusu ile başa çıkmak zorundadır.

Üstün zekali bir çocuk;

3 yaşında espri anlayabilir.

4 yaşında basit aritmetik problem çözebilir.

Uzay ve sonsuzluk ile ilgili zor sorular sorar.

Eger bunlar ve bunlara benzer belirtiler yoksa üstün zekalı olduğunuzu iddia edemeyiz.

Baş ağrısı, ders başarısı, okuduğunu anlama, yalnızlık hissi, kendini farkli zannetme , uyku problemi veya hiperaktivite, ağır psikolojik sorunlar üstün zeka belirtisi olabilir. Ve fakat normal insanlarda da sıklıkla görülür. Bu sebeple tek başlarına bir teşhis için yetersiz kalırlar.

Bu yazıyı anlayabilen herkes normaldir. Üstün zekalı da olabilir. Fakat üstün zekali bireyler genelde ortalama insanlarla ayni dili konuşmamaktadır.

(Özel çocuklarla ilgili eğitim almış bir öğretmenim. Bana inan. Üstün zeka problemin yok. Tek sorunun ergenlik. 20_22 yaşlarında bu sorunların geçmiş olacak)

Doktor neden oyle dedi

Doktor neden oyle dedi
Yüzde 1 lik bir ihtimali dahi göz ardı edemeyeceği için demiştir.

Elimi konserve kapağı kesmişti. Pasli filan değildi.

Bir şey olmayacaktı . Biliyordum yine de doktora gittim.

Doktor evirdi cevirdi. Bişey olmaz ama yine de aşı yapalim dedi.

4 tanesi yapıldı. Sonuncusu da önümüzdeki sene yapilacak.

Doktorlar binde 1 ihtimali de değerlendirmek zorundadirlar.

Baş ağrısı beyin tümörü belirtisi de olabilir mesela. Doktorlar bunu da değerlendirir.

Ve fakat bas ağrısının 40 farkli sebebi vardır. Hekim kişi bütün sebepleri taramakla yükümlüdür.

Yani hekiminki sadece şüphe .

Lise okuyan bireyin zeka problemi coktan tespit edilirdi zaten de... neyse.
O konuya girmeyelim.

Şu saatten sonra üstün zeka teşhisi konulsa ne olacaksa.

Üstün zekalı iki akrabam var, çok yakın akrabam. Doktor teşhisiyle tescillendi durumları yani, kardeşler zaten. Su an bulundukları şehirde en iyi okullarda burslu okuyorlar. Ve biz onların üstün zekalı olduğunu, daha doğrusu bir anormallik olduğunu minicik bebekken anliyorduk. İnanılmaz bir bakış açıları ve anlayış güçleri vardı. El kadarken bildikleri şeylere, sordukları sorulara inanamazsınız :)
Demem o ki gerçekten böyle bir şey olsa şimdiye çoktan anlaşılırdı, üzgünüm

yakın akrabaniza tebrik ettim umarim türkiyede en iyi yerlere gelebilir:)
ben hep üstün zekalılara çok özenmişimdir:)

yawrum senin önceki konulari okudum kendine bi sürü hastalık çikarmişsin bide düşünüyorsun neyim ben ya...
birak düşünme...
okb ansiyete bilmem ne sendromu
böle düşünen üstün zekalı mı ?
hastalık ariyorsun gibi geldi bana?

Hastalık hastası olmuşsun,dikkat çekmek için yer arıyorsun. Doktorları da ona göre yönlendirip istediğin sonucu almaya çalışıyorsun. Bırak bu işleri

Bugüne kadar olan eğitim hayatın nasıl ?Dedikleri gibi üstün zekaliysan eğitim hayatında bu yonde olmalı.Nitelikli bir lise de mi okuyorsun?Bir yerde seni kesfetmeleri lazımdi bugüne kadar diye düşünüyorum.

Sanırım ciddi..
Eski konularına bakmak lazım teyit etmek için
O zaman olabilir ya, öğrenirsin falan demiştim de.
Bu konuyu görünce tutamadım kendimi
allah bizi nelerle sınıyor ne günah işledikte şu b.ktan döneme denk geldik bilmiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…