- Konu Sahibi limonbanyosu
-
yani sırf muhalefet olsun diye yazmıyorum yanlış anlamayın ama üstün zekalılar normal insanları zaten kolay kolay anlayamazlar, iletişim problemi yaşarlar. kendilerini ifade etme yeteneği de güçlü olmayabilir, üstün zekalı deyince neden herkesin aklına süper dahi sonsuz yetenek geliyor ki, üstün zekalı bireyler de en az zeka geriliği olanlar kadar sorunlar yaşayabilir.Bak ustun zekali olsaydin trolledigimi anlardin demekki degilmissin hadi gecmis olsun
Ya dogrudur ona bisey diyememde ustun zekali olan bi insan bi sekilde kendini belli eder karsilastigi sorunlara buldugu cozumlerle cevaplarla vs vs herhangi biseyde yetenegi vardir ya da o cikar ortayayani sırf muhalefet olsun diye yazmıyorum yanlış anlamayın ama üstün zekalılar normal insanları zaten kolay kolay anlayamazlar, iletişim problemi yaşarlar. kendilerini ifade etme yeteneği de güçlü olmayabilir, üstün zekalı deyince neden herkesin aklına süper dahi sonsuz yetenek geliyor ki, üstün zekalı bireyler de en az zeka geriliği olanlar kadar sorunlar yaşayabilir.
derslerin nasıl Fen liseli misiniz:)Lise 2 yim ayrica yasadigim sehirde oyle bir okul var mi bilmiuirum
benim niye başım agiryor yahu migren miyim .Sonunda adam akilli cevap verebilen biri bir de benim hep cok basim agrir arastirirken gormustum ustun zekali cocuklarin basi cok agrirmis
nasıl anladin üstün zekalı olduğunu...Doktor bunu teşhis etti? Eğitiminiz nasıl gidiyor? Siz fark etmediniz mi kapasitenizi?
Benim eğitim hayatım boyunca 3 tane üstün zekalı arkadaşım oldu. İlkokulda bir, lise de 1, üniversite de 1 tane. Gerçekten teşhis için doktor gerekmiyor. Algıları çok açık, herkesten farklı, orjinal düşünebilen insanlardı üçü de. Allah vergisi olduğu, sonradan kazanılmadığı çok bariz oluyor ileri zekanın
bizimkiler o ince cizginin oteki tarafina gectiler isteSüper zekâ ile şizofreni arasındaki ince çizgi... Albert Einstein bir dahiydi, şizofren olduğunu da iddia edenler var...
insan hem hayran kaliyor hem haline sukrediyorBiliyorum daha önce üstün zekalı çocuklar arasında bulundum :)
toplumda üstün zekalı algısı çok yanlış, üstün zekalı deyince, sorunlara süper çözümler bulan zekası her kesim tarafından anlaşılan insanlar olmayabilir. her üstün zekalı einstein gibi atomu parçalama kapasitesini yakalayamaz. arkadaşımın çocuğu üstün zekalı ve ben onu gördükçe çocuklarım normal diye şükrediyorum. iletişim problemi kendini ifade edememe sorunu, sosyalleşme sorunları var kısacası normal değil, normal olmadıktan sonra isterse zeka küpü olsun. özel eğitimle ilgiyle bir yere varanlar da nadir. tabi yorumlarım konu sahibinden bağımsız onu baz alarak yazmıyorum. asperges sendromu denen bir durum var otizmin bir çeşidi üstün zeka, netice olarak bir hastalık, övünülesi bir durum değil.Ya dogrudur ona bisey diyememde ustun zekali olan bi insan bi sekilde kendini belli eder karsilastigi sorunlara buldugu cozumlerle cevaplarla vs vs herhangi biseyde yetenegi vardir ya da o cikar ortaya
Lise cagina gelmis insan bu ustun zekayi bu zamana kadar ortaya cikaramadiktan sonra bi ise yararmi olup olmamasi
lise 2 ye gidiyormuşMerhaba. Ben ustun zekali cocuklarla calisiyorum ama ustun zeka kavrami yerine ustun potansiyelli kavramini kullaniyoruz. Zeka cok yonlu bir degisken.
Zekayi olcen belli testler var onlari uygulayacakladir size.
Yasiniz kac bu arada? Cunku insan gelisiminde kritik donemler vardir. Bu potansiyelinizi o donemlerde islevsellestirmeniz onemli. Islenmeyen zeka alanlari normallesebiliyor.
Belli bir disiplinde mantik, matematik, beseri bilimler, sanat vb. farkli ve guclu oldugunuzu hissettiğiniz ya da bu yonde geridonut aldiginiz oldu mu hic?
Cocuklugunuzda siradisi bir gozlem oldu mu? Erken konusma, erken okuma, yurume vs?
Size bu yonde teshis koyan uzmanin muhakkak kanaat ettigi bir veri vardir. Kafanizdaki sorulari onunla konusmaniz daha sağlıklı olur elbet.
Bunun cesitleri var ovunulesi durumlari da var uzunulesi de arkadasiniz cocugunu ozel egitime gonderiyormutoplumda üstün zekalı algısı çok yanlış, üstün zekalı deyince, sorunlara süper çözümler bulan zekası her kesim tarafından anlaşılan insanlar olmayabilir. her üstün zekalı einstein gibi atomu parçalama kapasitesini yakalayamaz. arkadaşımın çocuğu üstün zekalı ve ben onu gördükçe çocuklarım normal diye şükrediyorum. iletişim problemi kendini ifade edememe sorunu, sosyalleşme sorunları var kısacası normal değil, normal olmadıktan sonra isterse zeka küpü olsun. özel eğitimle ilgiyle bir yere varanlar da nadir. tabi yorumlarım konu sahibinden bağımsız onu baz alarak yazmıyorum. asperges sendromu denen bir durum var otizmin bir çeşidi üstün zeka, netice olarak bir hastalık, övünülesi bir durum değil.
Arkadaşlarımın mı? İlkokulda bir oğlan vardı mesela, daha hoca A demeden 325 diye sorunun cevabını veriyordu. Sonra nasıl yaptın diye tahtaya çıkarınca, hiç bir kitapda gösterilmiyen bir yöntemle açıklıyordu.nasıl anladin üstün zekalı olduğunu...
tabi ki hepsi tek tip değil ama övünülesi durumlar çok nadir görülüyor gibi, özel eğitim alıyorBunun cesitleri var ovunulesi durumlari da var uzunulesi de arkadasiniz cocugunu ozel egitime gonderiyormu
Bakarimkusura bakma sen fazlada üstün zekalisin.
lys de türkiye 1si olacagi hissediyorum.Bakarim
lise 2 ye gidiyormuş
Yav sakamisin tovbe yarabbimlys de türkiye 1si olacagi hissediyorum.
InsallahIlkokul aşamasında bu tip ogrenciler taranip belirleniyor. Erken donem bireysel egitim alıyorlar. Lise gec olmus ancak yine de ozel yetenekleri belirlenip gelistirilebilir. Yasadigi sorunlar varsa cozum noktasinda daha bilincli adimlar atilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?