Ustun zeka

Bak ustun zekali olsaydin trolledigimi anlardin demekki degilmissin hadi gecmis olsun
yani sırf muhalefet olsun diye yazmıyorum yanlış anlamayın ama üstün zekalılar normal insanları zaten kolay kolay anlayamazlar, iletişim problemi yaşarlar. kendilerini ifade etme yeteneği de güçlü olmayabilir, üstün zekalı deyince neden herkesin aklına süper dahi sonsuz yetenek geliyor ki, üstün zekalı bireyler de en az zeka geriliği olanlar kadar sorunlar yaşayabilir.

Ya dogrudur ona bisey diyememde ustun zekali olan bi insan bi sekilde kendini belli eder karsilastigi sorunlara buldugu cozumlerle cevaplarla vs vs herhangi biseyde yetenegi vardir ya da o cikar ortaya
Lise cagina gelmis insan bu ustun zekayi bu zamana kadar ortaya cikaramadiktan sonra bi ise yararmi olup olmamasi

nasıl anladin üstün zekalı olduğunu...

Merhaba. Ben ustun zekali cocuklarla calisiyorum ama ustun zeka kavrami yerine ustun potansiyelli kavramini kullaniyoruz. Zeka cok yonlu bir degisken.
Zekayi olcen belli testler var onlari uygulayacaklardir size.

Yasiniz kac bu arada? Cunku insan gelisiminde kritik donemler vardir. Bu potansiyelinizi o donemlerde islevsellestirmeniz onemli. Islenmeyen zeka alanlari normallesebiliyor.

Belli bir disiplinde mantik, matematik, beseri bilimler, sanat vb. farkli ve guclu oldugunuzu hissettiğiniz ya da bu yonde geridonut aldiginiz oldu mu hic?

Cocuklugunuzda siradisi bir gozlem oldu mu? Erken konusma, erken okuma, yurume, hafiza gücü vs?

Size bu yonde teshis koyan uzmanin muhakkak kanaat ettigi bir veri vardir. Kafanizdaki sorulari onunla konusmaniz daha sağlıklı olur elbet.

Son düzenleme:
toplumda üstün zekalı algısı çok yanlış, üstün zekalı deyince, sorunlara süper çözümler bulan zekası her kesim tarafından anlaşılan insanlar olmayabilir. her üstün zekalı einstein gibi atomu parçalama kapasitesini yakalayamaz. arkadaşımın çocuğu üstün zekalı ve ben onu gördükçe çocuklarım normal diye şükrediyorum. iletişim problemi kendini ifade edememe sorunu, sosyalleşme sorunları var kısacası normal değil, normal olmadıktan sonra isterse zeka küpü olsun. özel eğitimle ilgiyle bir yere varanlar da nadir. tabi yorumlarım konu sahibinden bağımsız onu baz alarak yazmıyorum. asperges sendromu denen bir durum var otizmin bir çeşidi üstün zeka, netice olarak bir hastalık, övünülesi bir durum değil.

lise 2 ye gidiyormuş

Bunun cesitleri var ovunulesi durumlari da var uzunulesi de arkadasiniz cocugunu ozel egitime gonderiyormu

nasıl anladin üstün zekalı olduğunu...
Arkadaşlarımın mı? İlkokulda bir oğlan vardı mesela, daha hoca A demeden 325 diye sorunun cevabını veriyordu. Sonra nasıl yaptın diye tahtaya çıkarınca, hiç bir kitapda gösterilmiyen bir yöntemle açıklıyordu.

Bu üniversite de ki arkadaşım ise lise de matematikten kalmış. Öyle bir uyumsuzluk, ama zor bir bölümde okuyorduk, zor bir derste herkes 40-50 alıp geçmeye bakarken o hocanın verdiği bonus soruyu çözerek 120 alıyordu sınavdan. Allah dan hoca finallerden onu muaf tutuyordu, yoksa çanı yükseltiği, sınıfın %60 ı dersten kalırdı kız yüzünden.

Insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…