• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları usta öğreticiler sorunlarımızı burada paylaşalım

aynurenes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
176
1
96
41
Gaziantep
merhaba arkadaşlar ben 3 senedir usta öğretici olarak çalışıyorum sıkıntı duyduğum bir sürü konu var sizinde böyle sıkıntılarınız varsa burda konuşalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende usta öğreticiyim ama bi türlü çalışmaya başlamadım.yaza tekrar seminere katılcam

usta ögretici kurs bitiripte alınan bir sertifikayla calışmayamı başlar ?nasıl usta öğretici olunur bilgi verirmisin arkadaşım.?????????

canım dediğin gibi önce kursa gidiyorsun sertifika alıyorsun oradan aldığın puanla m.e.b başvuruyorsun atanma önceliğine ve puan sırasına göre ilinizde açığı olan okullara atamnızı yapıyorlar ek ders ücreti üzerinden maaş alıyorsun ama her sene tekrar başvuruyorsun garantin yok her an gönderebilirler diğer öğretmenlerle aynı işi yapıyorsun ama yarı maaşını bile alamıyorsun.ssk yarım yatıyor hep ikinci sınıfsın işte böyle...

benim çalıştıgım okuldada arkadasım usta öğretici..pek bir sıkıntısı yok şükür.bizde maalesef yarısı kadar maaş alamıyoruz ama düşün birde ben 4 yıl okudum:(
umarım hepimiz hakettiğimiz yere geliriz..bu arada senin ne gibi sıkıntıların var okulda?

Bende usta öğreticiyim arkadaşlar 2 yıl yaptım.Bu yıl çalışmıyorum seneye bakalım inş.tekrar çalışmak istiyorum.

okulda sıkıntım yok sadece hak ettiklerimizi alamıyoruz onu sıkıntı yapıyorum dahada kötüsü seneye lise mezunları görev alamayacakmış önlisanlar olacak ve bir çok lisans mezununada kadro verilecek sizdende ricam bu tür duyumlarınız olursa burada paylaşmanız olumlu veya olumsuz.

okulda sıkıntım yok sadece hak ettiklerimizi alamıyoruz onu sıkıntı yapıyorum dahada kötüsü seneye lise mezunları görev alamayacakmış önlisanlar olacak ve bir çok lisans mezununada kadro verilecek sizdende ricam bu tür duyumlarınız olursa burada paylaşmanız olumlu veya olumsuz.

Canım neden lise mezunları çalışamayacakmış?Ben duymadım da.Bende bu yıl başvurmuştum ve görevim gidemeyeceğim kadar uzak bir yere çıktı.Çalışmaya çok ihtiyacım olduğu bir zamanda çıkmıştı ama gidememek beni çok üzdü.Yönetmelik gereği birdahada bu yıl görev alamazmışım.Artık seneye inşaallah.:çok üzgünüm:

seneye okul öncesi mecburi oluyor bu yüzden lisans mezunlarına düşük puanlarla kadro verilecek bize birşey yok benim okulumda bir arkadaş yüksek lisans yapıyor ve hocaları bu konuyla ilgili sürekli toplantılar yapıyorlar oda katııyor bunlar cuma günü konuşulmuş umarım uygulanmaz.

Afyonda 2 senedir ilk olarak lisans ve yüksek lisanslılara hak tanıyorlar.Yeni değil bizde

Aynurenes,sanırım sitenin tek usta öğreticisi sensin.Umarım sende en kısa zamanda kadroya geçersin ve sorunların da çözülmüş olur.

slm kızlar bende bu sene kısmetse katılmak ıstıyorum. cok yakın arkadasım usta ogretıcı semınerıne katıldı belgesını aldı ataması oldu sımdı bır devlet kresınde yarım gun calısıyor 560 mılyon alıyormus sıgortası var hemde cok yakın bır yere ataması olmus onu gorunce bende heveslendım ınsallah aynı sans bızede ısteyenlerede guler

Benim de arkadaşlarım var okul öncesi öğretmenliğinde okuyan. Onlar da usta öğreticiliğin kaldırılacağını söylüyorlardı. Hatta seviniyorlardı kendilerine kadro açılacak diye. Ama şimdiden endişelendirmek istemem sizi...

merhabalarr .. ben açık öğretimden cocuk gelişimi okuyorum meslek lisesinden .. fakat anlamadıgım bazı noktalar var ..

araştırma yaptım çıraklık eğitim yerleri varya mem'ler onlarda cocuk gelişimi bulunuyormuş .. ona başvurmayı düşünüyorum .. aşağı yukarı aynı konular varmış .. en azından bir deneyim olur .. usta öğreticilik belgesinin çıraklık eğitim merkeziyle bir bağlantısı yok dimi ..
lise bitince alınabiliyormuş o sanırım ..
yeni yasa mı ne çıkmış lise mezunları yapamıyormuş ama bir sitede puan geçerli deniliyordu ..
hani eğer üni fln okuyorsan gene şansın olabiliyormuş ..
ben geniş bilgi nerden alabilirim .. aklıma takılan bir sürüü soru var çünkü

merhaba benimde usta öğretici belgem var ama atanamadım bende malesef bende yeniden seminere katılamk istiyorum ama başvurma tarihi ve nereye başvuracmız konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim çocuk gelişimi mezunuyum lise

buradaki usta öğretici'lerin branşları hepsi çocuk gelişimi gibi görünüyor..
ben 6 yıl bu görevi yaptım branşım giyim ve el sanatları üzerineydi..
bu meslek ,zor ,yıpratıcı ve fedakarlık isteyen bir meslek dalıdır.. öncelik her zaman üniversite mezunları sonra meslek lisesi sonrada düz lise mezunlarınındır.. ben bu mesleği bırakalı 10 yıl oldu ama görüyorum ki aynı tas aynı hamam değişen hiç bir şey yok :1no2:..
allah hepinizin yardımcısı olsun:Saruboceq:..

Back