Hanımefendi maalesef bir apartmanda denildiği gibi nezakete, anlayışa ve hoşgörüye (empati) dayalı sözsüz kurallar olması gerekse de prensipte doğru ise de pratikte bu tarz şeyler olmayabiliyor. Yasal olarak bir bina ya da site yönetimi toplu karar almadıysa şayet saat konusunda resmi makamlara 23.00 ten sonra şikayet etme hakkınız bulunuyor. Sabah saatlerinde sınırlama yok sanırım. 7’de de başlayabilir temizliğe. Ancak bi şey daha belirtmek isterim. Çocuklu evlerde çocuklar çok erken kalkabiliyor ve acaba çocuğunu yedirip içirdikten sonra kırıntıları süpürme ihtiyacı hissediyor olabilir mi komşunuz. Yine çocuklar
çok şey düşürüp kendileri de düşerler. Gürültü çocuk bazlı olabilir mi? Bir çocuğunuz olmadığından çocuklu bir evin yaratacağı gürültünün ölçüsünü bilemeyebilirsiniz. Ki bende 2 tane var çok ses çıkıyor istemeden. Sizinde çocuğunuz olacakmış Allah bağışlasın şimdiden sağ salim kucağınıza alın inşallah. Ama diğer konular için oldukça tedirgin edici, kaygı verici ve kaçılası bir durum diye düşünüyorum.Yani imkanınız varsa taşının ve gideceğiniz yeri de saklı tutun derim. Rahat yaşamak varken niye kendinizi strese sokasınız di mi ama? Ailenizle güzel bir hayat sürün. Yani deli bir ergen komşu yanına dedikodu kumkuması bir diğer komşu, karıdını döven bir adam ( vicdanen sizin her şikayetinizde karısını dövecek bir komşu). Gerek var mı böyle bir apartman ortamında yaşamanıza. Bilemedim tabi siz şartlarınızı ve ihtiyaçlarınızı daha iyi bilirsiniz. Ama ben seçmem gerekse, huzur derim.