• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteye gitmek istememek

Merinosum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2017
36
23
3
26
meraba

Ben güzel bi şehirde saçma sapan bi bölüm kazandım.
Daha okul baslayalı 1hafta oldu ve ben hiç gitmek istemiyorum. (Fobilerim var)
Size sorum şu : ben şuan örgün öğretimden aöf e geçiş yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim lütfen yardımcı olun yoksa devamsızlıktan kalıcam :(

2.sorumda şu : 1.dönem devamsızlıktan kalırsam okul hayatım bitmiş mi olur yoksa sınıf geçip alttan kaldığım dersleri mi almam gerekir?

Üniversite sadece bölümden ibaret değil ki. Ortamı, arkadaşları, çevresi bambaşka ortam. Hem en "saçma sapan" bölüm bile size bir şeyler katar, kendinizi geliştirirsiniz. Ek olarak, Aöf'ün kayıt tarihleri geçti diye biliyorum.

Hakikaten mutsuz olduğun bir bölümse yeniden hazırlan, evde annen babanla ol en azından evde de ailene faydan dokunur böyle gitmeyerek herkese zarar veriyorsun en çok kendine.

Saçma sapan bir bolum bile AÖF den iyidir emin ol ,AÖF yi kucumsedigim için değil ama en azından üniversite ortamı tatmış olursun kendini geliştirmek için çok güzel fırsat

Bölümünden memnun değilsen 1 sene daha hazırlan, AÖF okumak sana ne katacak?

Okumak istemiyorum sanırım :/
Sevmediğin bölümü okumak istememeni anlarım. Biraz daha sıkı çalışıp istediğin bir bölümü dene. Ve istemediğin bölümü tercih etme. Hem kendine yazık, hem de o bölümü isteyip giremeyenlere yazık. Ama mutlaka oku. Oku ve mesleğini eline al.

Kalabalığa girmek istemiyosun demi. Fobilerim var demişsin. Çekiniyosun,utangaçlık,yalnızlık duygusu yaşıyosun. Bunları takma kafana. Gir derse otur sırana dersi dinle notunu tut. Çok kişi yaşıyo bunu emin ol.
Aöf 2.nci üniversite kayıtları ekimin başına kadar devam ediyo galiba. Öyle bi haber okumuştum

Ol
Kalabalığa girmek istemiyosun demi. Fobilerim var demişsin. Çekiniyosun,utangaçlık,yalnızlık duygusu yaşıyosun. Bunları takma kafana. Gir derse otur sırana dersi dinle notunu tut. Çok kişi yaşıyo bunu emin ol.
Aöf 2.nci üniversite kayıtları ekimin başına kadar devam ediyo galiba. Öyle bi haber okumuştum
olmuyo işte sunumlar falan var..
Peki 1.dönem devamsızlık tan kaldığımda ne oluyor okul hayatımmı bitiyo 2.dönem alttan dersleri verebiliyomuyum

Ol

Peki 1.dönem devamsızlık tan kaldığımda ne oluyor okul hayatımmı bitiyo 2.dönem alttan dersleri verebiliyomuyum
Hayır bitmez. Ancak 2.nci dönem değil seneye 1.nci dönem alırsın dersleri. Her fakültenin kalma geçme kuralı farklıdır. 1.80 barajı varsa üstten ders alamazsın. Yani 1.nci sınıfta kalırsın. Ama 2.nci dönem derslerini alabilirsin. Çapraz gidersin derslerde. Dönemin de uzar bu arada
Ben de nefret ederdim sunumlardan. Hocayla konuşup ödevi teslim ederdim. O da bana eksik not verirdi ama dersi geçerdim.

o fobiler tedavi edilmez ise hayatını kısıtlamaya devam edecek. Bence terapi işine odaklanmalısın, toplumdan ve topluluklardan korkmak potansiyelini çok düşürecek. Kendin başetmeye çalışma bir doktorla görüş mutlaka.

Ol

Üniversite hayatım yaşadığım en güzel yıllardı, ve bu sene bitiyor. Kesinlikle git üniversitesiye, fobilerini şimdi aşamazsan iş hayatında yine karşına çıkacak o zaman ne yapacaksın?

Okul hayatın bitmez. 2. Dönem devam edersin, ilk dönem kaldığın dersleri de alttan alırsın. Bölümünü sevmiyorsan bir yıl daha hazırlanıp istediğin bir bölüme istediğin bir okula git

o fobiler tedavi edilmez ise hayatını kısıtlamaya devam edecek. Bence terapi işine odaklanmalısın, toplumdan ve topluluklardan korkmak potansiyelini çok düşürecek. Kendin başetmeye çalışma bir doktorla görüş mutlaka.
2.sorum hakkında ne diyosunuz

Devamsızlıktan kalırsanız o dersleri tekrar almanız gerekiyor diye biliyorum okul hayatınız bitmiyor yani. En azından bizim okulda böyle, yine de araştırın tabi.
Biraz kendinize zaman verin kendinizi zorlayıp gidip arkadaşlarınızı ortamınızı seveceginizi dusunuyorum. Sonra da eve gitmek istemeyeceksiniz.
Gittiğim ilk yilda ben de hic gitmek istememistim ama okumayı cok istiyodum tabi o yuzden benim icin okulu bırakmak bi secenek degildi. İnsanlarla konuşamaya kaynasmaya falan cekiniyordum. Ha simdi de ortamlardan ortamlara falan akmiyorum ama bi suru arkadaslarim oldu bi sekilde devam ettim ve son yila kadar geldim. Sana da tavsiyem disini sıkıp devam etmen alisip cok sevceksin sonra. Ama eger mesela bundan bi iki ay sonra yine mutsuz olursan o zaman birak tabi. Herseyden once senin mutlulugun.
Eger bölümünü sevmediysen ve bi idealin varsa da tekrar hazrlanmani tavsiye ederim.

Back