Üniversiteye giderken gerekli şeyler

bnmde bu yıl ilk yılmdı devlet yurdnda kaldm ve odam 6 kişilikti çok memnun kalmştm arkadşlrm çok iyiydi oda da birlikte çok güzel zaman geçirdk anılarla doldu bir yılım. yan odamzda 4 kişilikti kızlar çok sıkıntlydı kendi aralarnda da anlaşmyrlardı bizde rahatsz oluyrdk onlardan. değişiyr yani kişilere bağlı.. umarm kaşınıza ii insanlar çıkarda tadını çıkarırsnz

kayıt olmaya gittiğinizde kalacak yeri de ayarlarsınız kızlar. odanızın dolabınızın mümkünse fotoğrafını çekin. mesela baza yoksa yatagın altını kullanabilir miyim vs. ilk gidince insan ayrıntıya çok dikkat edemiyor o heyecanla. eve dönünce de bunu da götürsem mi diye ikileme düşüyorsunuz. o yüzden güzel bi fotoğraf olursa evde salim kafayla inceler dolabınıza , yatağın altına ne kadar eşya koyabilirsiniz görmüş olursunuz. aman diyim ilk gidişte çok eşya, kıymetli eşya götürmeyin zaten kurban bayramı yakın ortama göre getirirsiniz eşyalarınızı, sonradan üzülmektense bi iki ay az eşyayla idare edin:) özel olarak lazım olan şeyleri merak ederseniz yardımcı olmaya çalşırım, bu yıl mezun olacağım ben de üniversiteden hepinize bol şans:)

ya acaba hazırlık konusunda bi bilgin var mı:))

ya acaba hazırlık konusunda bi bilgin var mı:))

maalesef hazırlık okumadım canım, ancak hazırlık okuldan okula çok değişiyor. kimisinde geçmek işkence iken, kimisinde 1 dönemde bölüme geçebiliyorsun. ama özel sektörde olacaksan mutlaka bir yabancı dil öğrenmelisin canım.

cok tesekkrler canm okumyı düşünüyorum aslnda acaba sadece inglzcemi oluoyor derslerde bölmnün drsi görülüoümu

mrb kızlar ben de üniversite hazırlıkları içindeyim ..
üniye giden bi arkadasım liste hazırlıyo bana aklına geldikçe yazıyormuş .. o listeyi verdiğinde ben de paylaşırım burda ..
bu arada şimdiden hepimize hayırlı olsun

cok tesekkrler canm okumyı düşünüyorum aslnda acaba sadece inglzcemi oluoyor derslerde bölmnün drsi görülüoümu

yok canım hazırlık okuduğun bölümden tamamen bağımsız oluyor. mesela bir sınıfta 30 kişisiniz diyelim, öğrencilerin hepsi karma oluyor yani her bölümden öğrenci bulabilirsin. yani 3 kişi senin fakülten, 5 kişi fen fakültesinden, 10 kişi işletme fakültesinden gibi. Bu yüzden bölümle alakalı bir şey görmeniz olanaksız canım. Sadece bir yabancı dil altyapsı oluşturuyorsun. Bölümün %100 veya %30 ingilizce olacak ise hazırlığa önem vermelisin.

Kolay gelsin
Canım erkenden başlamışsın hazırlıklara
Ben daha hiçbişeye başlamadım bile
Öncelikle hangi şehrin geleceği kesinleşsin,onu bekliyorum

bn ege hemşrelik verdimde yeni açılo bu sene en az %30ingilzce diodu bndede inglzce vok kötü hazırlk mecbur okucam ama cok saol tatlm ya cok yararlı oldu bu ))

herkes bi liste hazırlamış sanırım :)) ama okuduğum kadarıyla göremediğim bişey var kızlar ' sıcak su torbası' bence yurtta kalacaklar yanında bulundurmalı :) özel günlerde ağrı çekenler için birebir ayrıca kış gelicek yatağı ısıtmak içinde kullanılır

kızlar liste yapmayı unutmayın burada da paylaşın lütfen benim gibi üşengeçlere faydanız dokunur

ha bnde ne unttm dydm valla ck saol cnm))

bence bu kadar büyütülmemesi gerekiyor. Sonuçta gittiğimiz yerde herşey var köhre bir yere gitmediyseniz tabi. Belki ilk gidildiğinde neyi nereden alacağınızı bilmediğiniz için zorluk çekilir o kadar.

Kolay gelsin
Canım erkenden başlamışsın hazırlıklara
Ben daha hiçbişeye başlamadım bile
Öncelikle hangi şehrin geleceği kesinleşsin,onu bekliyorum

evet ben de öyle ama arkadasım benden heyecanlı yani o başlamış bile
değilse bende tık yok bende hiç gidecek bi havam yok heralde otobüs biletini alıp yolladıklarında anaaa geldim ciddi ciddi diyeceğim
aa evet bak güzel düşünmüşün tebrik ediyorum seni
kızlar liste yapmayı unutmayın burada da paylaşın lütfen benim gibi üşengeçlere faydanız dokunur
listem gelsin alışverişe başlamadan ilk burada paylaşacağım canım merak etme sen
bence bu kadar büyütülmemesi gerekiyor. Sonuçta gittiğimiz yerde herşey var köhre bir yere gitmediyseniz tabi. Belki ilk gidildiğinde neyi nereden alacağınızı bilmediğiniz için zorluk çekilir o kadar.
evet tabiki gidilip geldikce de eve tamamlanabilir ama birbirimizin aklına gelmeyen birşeyi burada farkına vardırabiliriz bence. ben eşeğimi sağlam kazığa bağlamak isteyenlerdenim. :26:

Ailemden 14-15 saat uzaklıktaki yerleri tercih listemin başına yazdım.Hiçbir hazırlığım yok
Kızlar yurtlarda bilgisayar olmaz dimi? Devlet yurdu çıkmaz diyor herkes bana laptop alıp almamak konusunda kararsızım birazda ben saftorik bir tipim eşyalarıma sahip çıkamam heralde yaaa. Liseyi yatılıda okudum saç maşam,kettle'ım, şarj aletim,makyaj malzemelerimin birçoğu,tost makinem bunları çaldırmıştım, gerçi bizim yurtta eşyası çalınmayan yoktu nerdeyse ama benimki fazla olmuştu

canım laptop götürdüğüne pişman olmuştu kuzenim. laptop filan götürme diyor .. yurttaki kızların elinden alması çok zor oluyordu. sonuçta aynı odada kaldğın insanlar oluyo ve istediklerinde de güzel kullanmadıklarını söylemişti açıkcası paylaşmak da istemedi bu yüzden.herkes birbirinin birşeyini kullanıyor ben böyle şeyleri sevmem aslında yurtta zorlu bi hayat bizi bekliyor sanırım ..:26:

Son düzenleme:
En nefret ettiğim şey özel eşyalarımın başkaları tarafından kullanılması .En basitinden rimelimi kullandığı için yatılıdayken bir arkadaşı uyramıştım o da bana küsmüştü ,bir rimelle batacak mısın? gibisinden tepki vermişti halbuki söz konusu rimel değil aslında özel eşyalarımın izinsiz kullanılması .Kaldı ki uzmanlar bile uyarıyor havlu,tarak ,cımbız,rujrimel gibi eşyaların ikinci bir kişinin kullanması sağlıksız diye gel de bunu millete anlat. Sağol cnm bu arada laptop götürmeyeceğim sanırım, ailemle görüşmek istersemde internet cafe bulurum herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…