Üniversiteye giderken gerekli şeyler

300e kadar sorun yok:)
ama ondan fazlasını ailem karşılayamaz
burdur küçük şehir orası olursa fazla pahalı olmaz herhalde

sana uygun bi yurt önerebilirim hemide yimekliiii

devlet yurtları o kadar kötü degil benim kaldıgım yarı özel yeni yapılan yurtlardan ve özel yurtlardan eksigi yok fazlası bile var (wc banyo odada, plazma,mini buz dolabı,4 kişilik oda yataklar baza kendi çalışma masan var=120 tl) araştırın derim özel yurda yazılmadan önce

bu bahsettiğiniz yurt nerede acaba hangi il?
bir de yarı özel yurt özel üni.de okuyanlara çıkar mı ?

ben pamukkaledeyim ama bikaç yerde daha var daha doğrusu artık yapılan devlet yurtları böyle özel ünide olanlara çıkarmı orasını bilemem sansını dene yinede begenmezsen kalmazsın

Son düzenleme:
devlet yurdunda kalacaklar için lazım olan tek şey sabırdır...4 yıl kalmış biri olarak şiddetle kınıyorum ya..banyo önünde yemekte saatlerce kuyruk beklersin.hele şimdi ramazan yaza denk geliyo bizim dönemde üni açık olurdu millet oruç açar sen hala sıra beklersin....tuvaletler desen söyleyecek laf bulamıyorum...bi odada nasıl 6 kişi kalmışız hayret ediyorum şimdi.lakin çok ucuzdu tabi bi de o var..bedava okuyon resmen yurtta.

aynen heryerde sıra oluyo ama düşününce dışarıya göre çok çok uygun . bu arada vakıfta okuyanlara çıkıyomu hiç bi fikrim yok

dolaplar geniş oluyor mu ki yurtta?

kitap iki üç atıştırılcak şey hurç havlu terlik ders kitapları ayakkabılar çantalar elbise pantolon çamaşır bilgisayar flan filan nasıl sığıyor ?

Kesinlikle bir banyo seti( Bornoz-terlik- havlu- duşjeli - lif-şampuan- tırnak makası-törpü- vs).Üçlü uzatma kablosu- seyahat ütüsü- Saç kurutma makinesi.

dolaplar geniş oluyor mu ki yurtta?

kitap iki üç atıştırılcak şey hurç havlu terlik ders kitapları ayakkabılar çantalar elbise pantolon çamaşır bilgisayar flan filan nasıl sığıyor ?

Her yurdun dolabı farklı oluyor. Herşey tabiki dolaba sığmıyor

"kanguru" denen, banyoya içerisine banyoda kullandığınız eşyaları koymak için asılan, ceplerden oluşan büyük kumaş. mutlaka alın derim. banyo aynasının önüne sığdıramıyorsunuz diş fırçası yüz temizleme jeli tırnak makası makyaj malzemeleri saç düzleştiricisi vs. eğer çamaşır odasında kurutucu yoksa kurutma askısı. mutlaka kışlık giysiler. bol bol iç çamaşırı ve çorap, malum sürekli çamaşır yıkayamıyorsunuz (ya da ben çok üşengeçim :)). terlik.

bir de mutlaka memleket-okul şehri arasında sürekli belli bir otobüs firması kullanın ve o firmanın yol kartını çıkarın. biriken puanlarla ileride ücretsiz yolculuk yapabilirsiniz.

kızlar ben devlet yurduna 2.5 ay ancak dayanabildim şartları zor geldi her tuvalete banyoya girişte sabun peçete şampuan vs. taşımak işkence gibi geliyordu bi de sürekli dolabı kilitleyip kilitleyip açmak da aynı hergün anahtarımı mı kaybettim yok nerdeydi şunu dolaba koymuş muydum yatağın üzerinde birşey unuttuum mu falan filan derken bi de düzleştiricim çalındı ve en sonunda gına geldi eve çıktım.ev çok rahat ama sorumluluğu çok masrafı çok.bi de tabi ev arkadaşıyla anlaşabilmek çok önemli ondan yana da çok çektim kirayı ödemezdi fatura ödemezdi okula gitmezdi ev temizliği yapmazdı bulaşık bırakırdı sürekli ohoooooo daha neler neler hala da çekiyorum (evden atamadım bir türlü başıma bela oldu pis şey) diyeceğim o ki öyle yada böyle öğrencilik zor zanaat gerekli olan şeylerden biri de epilasyon aleti kızzlar pratik oluyor

Daha üniversiteye gitmeden bunu düşünüp duruyorum bende nasıl kalcam yurtta diye evde annemin topladıgı odayı bile begenmem nasıl kalcam baskasıyla, istanbulda üsküdarda yada yakın bildiginiz özel yurt var mı cok pahalı olmayan

Ben de bu sene başlayacağım ve ben de yurtta kalmak istemiyorum. Herkesin kullandığı banyoyu kullanmak istemem. Ayrıca benim malım kıymetlidir bana biri çalsa acayip kafaya takarım. Umarım sevdiğim arkadaşlarımla aynı yere gideriz yoksa başlarda çok sıkıntı çekerim ben oralarda.
Ayrıca gerçekten götürecek çok şey var ya liste yapayım diyorum ama hangi ara alacağız onları. Tek tek almaya başlasam iyi olur.

Şu yerleştirmeler açıklansın hemen başlarım hazırlıklara.Bir aksilik olmazsa özel yurtta kalmayı düşünüyorum.Bir arkadaşım devlet yurdunda kalıyor.Hepsi aynı değildir ama çok zor hiç iyi bişey değil diyor.Zaten asillerden çıkmaz yurt.
İster devlet ister özel olsun sorun anlaşmakta galiba.
Hakkımızda hayırlısı bakalım.Bu sayfayı daha sık ziyaret etcem liste hazırlamam lazım önce

bende bu yıl gidicem inşallah üniversiteye. yurtta nasıl kalıcam bende bilmiyorum nevresim yastık filan verirler dimi :S nevresim neysede yastık çok yer tutar da :)
daha puanlar bile açıklanmadı bende yurt valiz stresi çoktan başladı
alıncak çook şey var tabi önce liste yapmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…