herkesin sevgisi olabilir ama üniversiteyi kazanmış bir gencin ailesinin tek dileği kızlrını okutmaktır
sevgiliylede görüşülür ama belli çerçevede ailene karşı mahcup olacağın şekilde değil
ortaya çıkarsa yurttan kaçsan mesela hiçbirtürlü sana güvenmeyecekler
üni yıllarımda çevremde gördüğüm kızların çoğu kusura bakmayın ama tasmasından kurtulmuş gibiydi
heyecanla tanımadığım erkekle yattım diye sohebtlerine şahit oldum
para karşılığı birlikte olmaya başlayanlara çok çok acı
erkekler o kadar değil zaten baskı altında olmadıkları için
kızların ailesi okumaları için gönderiyor...sevgilinde olur elbet ama..yutttan kaçıp başka şehirlere gitmek büyük hata..
herhalde şu ana kadar 200 civarı kızı çok yakından tanıma şansı bulmuşumdur ve hayatlarını gözlemleme şansı.ister aile kızı çok baskılasın göz açtırmasın,isterse senin hayatın desin serbest bıraksın.o kız kendi ne yaşamak istiyorsa onu yaşıyor.mutlaka YAŞIYOR.ister uzakta okumaya da gitmesin,dizinin dibinden ayırmasın ailesi yine yaşamak isteyen yaşıyor.bir arkadaşımın annesi çarşaflıydı çok dindar ve aşırı baskıcılardı,sorsan kızları pencere önüne yakın bile oturamazdı.ama o kız telefondan kaç erkekle görüştü,yoğurt alacağım diye buluştu,hatta onaların paralarını yiyip canı sıkılınca ayrıldı.hani baskıyla yapılamasa o yapamazdı.
benim bir oğlum var.ama kızım olursa ona kızım bak şöyle yaparsan bunlarla karşılaşabilirsin deyip hayatı öğretmeye çalışıp kararı ona bırakırım ve hissettirmeden takipçisi olurum.ama baskı yapmam.ne yaşamak istiyorsa yaşısın (zaten yaşayacak) hata da yapsa yanında olurum.
bu durumda baskıcı olmamak daha avantajlı çünkü öbür türlü herşeyi gizli yaşıyor. anneye değil arkadaşlara anlatıp onlardan akıl alıyor.hata yapma,üzülme ihtimali artıyor.üstelik üzülse de yine paylaşamayacak ve bu durum onda daha büyük psikolojik sorunlar doğuracak.erkek arkadaşıyla tanışmak isterim.bilmediğim biriyle çıkmasından iyidir nticede.
herhalde şu ana kadar 200 civarı kızı çok yakından tanıma şansı bulmuşumdur ve hayatlarını gözlemleme şansı.ister aile kızı çok baskılasın göz açtırmasın,isterse senin hayatın desin serbest bıraksın.o kız kendi ne yaşamak istiyorsa onu yaşıyor.mutlaka YAŞIYOR.ister uzakta okumaya da gitmesin,dizinin dibinden ayırmasın ailesi yine yaşamak isteyen yaşıyor.bir arkadaşımın annesi çarşaflıydı çok dindar ve aşırı baskıcılardı,sorsan kızları pencere önüne yakın bile oturamazdı.ama o kız telefondan kaç erkekle görüştü,yoğurt alacağım diye buluştu,hatta onaların paralarını yiyip canı sıkılınca ayrıldı.hani baskıyla yapılamasa o yapamazdı.
benim bir oğlum var.ama kızım olursa ona kızım bak şöyle yaparsan bunlarla karşılaşabilirsin deyip hayatı öğretmeye çalışıp kararı ona bırakırım ve hissettirmeden takipçisi olurum.ama baskı yapmam.ne yaşamak istiyorsa yaşısın (zaten yaşayacak) hata da yapsa yanında olurum.
bu durumda baskıcı olmamak daha avantajlı çünkü öbür türlü herşeyi gizli yaşıyor. anneye değil arkadaşlara anlatıp onlardan akıl alıyor.hata yapma,üzülme ihtimali artıyor.üstelik üzülse de yine paylaşamayacak ve bu durum onda daha büyük psikolojik sorunlar doğuracak.erkek arkadaşıyla tanışmak isterim.bilmediğim biriyle çıkmasından iyidir nticede.
Aynen öyle.
bugu_su mesajınızı aldım, fakat mesajlarım 100'ü geçmediği için size cevap veremiyorum. Kusuruma bakmayın :) ama nasıl yapıcam onu? Gerçekten bu konu beni bir hayli sıktı.
Size gözlerımle sahıt oldugun bısey anlatıcam . yurtta aynı daırede kaldımız 3 oda yanımdakı kız hastaydı.
obsesif. şizofren baslangıcı kız 24 yasındaydı ama yenı unı gelıyordu cunku 18 yasındayken okulu okuyamayıp kaydını dondurmustu bir gun cesaret edıp kıza sordum neden dıe oda bana aynen sunu söyledi .
18 yasındaydım okuyamadım cunku annem bu yasıma kadar hep pesımdeydı onsuz hıc bısey yapmadım onsuz yemek yemedim vs.
hasta oldum cunku ben bagımlıydım yasim buyuk olmasına ragmen beynımde bırseyler eksıktı cunku zamanında herseyı annem dusunuyordu benım yerıme herseye o karar verirdi .
sonuc ne bılıyormusunuz ? 24 yasında ömur boyu agır haplar kullanmaya mahkum yapayalnız hıc bır arkdası olmayan ve hasta oldugu heryerden belli olan bır genc kız bır ınsan ..
yurt kızları olarak içimiz hergun acımıştı.
Mesajının alt kısmındaki üçgene tıkla ve konumun kapatılmasını istiyorum yaz canım.
Moderatörler gerekeni yapıyor.
Konu sahıbın soyledıgı yapmak ıstedıgı sey masumca . sıze masumane bı soru sormus .
ama siz konuyu KENDINI PARAYLA SATAN , ERKEKLERLE YATAN YOLDAN ÇIKAN VE ÖĞRENCI EVLRININ GENELEV oldugunu solemıssınız .
NE ALAKA ! konu sahıbıyle ne alaka ?.
Evet o anlattınız tıplerden okulumda okadar çok kkı unludurler yanı . AMA bende o okulda okuyorum bende evde kalıyorum benımde sevgılım var eve de gdıoruz bırlıkte ama dedıklerınızın hıc bırını yapmıyorum aksıne erkekler benımle konusrken 1 adım gerıde durur yanı demek ıstedıgım bu kadar abartılcak bısey sölememiş konu sahıbı . hee evet suda varki en azından annesıne soylerse daha çok içi rahat eder.
hiç bir yorumum da evde birlikte kalacağını ima etmedim.sadece yolda başına gelebileceklerden bahsettim.ailen biliyorsa annenden saklama,saklı işler iyi yada kötü bir şekilde ortaya çıkıyor.Herkese burdan ortak cevap verip bir daha cevap vermeyeceğim. Bütün gün bunları düşünmekten sinirim bozuldu ki burda kimsenin kalbini kırmak istemedim ama kalbimi kıranlar oldu.
Ben sevgilimin evinde kalıcam demedim, sadece görüşmekten bahsetmiştim. Arkadaşımın evinde kalacaktım zaten. Hem kalsam da afedersiniz illa bir şey olacak değil ya. 4 yıl ya 4 yıl. Biz 4 yıl boyunca parkta kumdan kaleler yapmadık heralde. Biz de bir öğlen saatinde evde yalnız kaldık. Ama o aklınızdan geçen hiç bir şey yapmadık. Oyun oynadık, tavla oynadık. Menemen yaptık. Şarkı söyledik, ne bileyim film izledik. İlla karşı cinsler yalnız kaldığında cinsellik düşünülmesini anlayamıyorum. O bana bu zamana kadar bırakın öyle bir teklifi öyle bir konu bile geçmedi aramızda. Ateşle barut yanyana durmaz diye saçma bir laf daha duymadım. Sonuçta o da ailesinden düzgün bir ahlak almış. Sonuçlarının ne doğuracağını biliyor. Ben de tabii ki. O okuldayken ben Lisedeydim ve biz neredeyse 1 yıl görüşmedik. Ben gecelerce ağladım özlemimden, o da ağladı. Bizim tüm düşüncemiz sadece birlikte rahat bir vakit geçirmekti. Annem sevgilimi biliyor. Atıyorum saat 5de burda ol dediğinde ben evde olurdum. Kış yaz fark etmez ben öğlen 5i hiç gezmedim ve sevgilimle gece yıldızlara bakmayı hep istedim. Ve burda gizlilik saklılık önemli mi? Evet önemli. Ama bunda ebeveynimin suçu yok mu? Onlar benim üstümde bu kadar baskı kurmasa ben kaçmanın yollarını arar mıydım. Bariz örnek kalacağım yurt.
Benimki masumane bir soruydu. Olayların bu raddeye geleceğini düşünmemiştim. İnsanların düşünceleri farklılık gösterir, kimi doğal karşılar diğeri de benim için ahlaksız der. Ben herkesin düşüncesini saygıyla karşılıyorum. Ama ben kendimi biliyorum, ailem biliyor. En en önemlisi, ALLAH beni biliyor. Sanırım sorun da yok?
Yurt için öneri ve fikirlerini sunanlara da teşekkür ederim, dediklerinizi uygulayacağım :)
Ve burada iki yorum okudum. Cemss'in annesi burda olsaydı da görseydi diye. Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum, ama bu kadarı da yetti. Benim aile sorunlarıma daha adlarını bilmediğim hiç bir insan karışamaz. Sadece bir soruydu. Ahlaksızmışım gibi davranmayı kesin lütfen. Burda kendimi kimseye açıklamak mecburiyetinde değilim.
Hiç yurtta kalmadım ama yurt kurallarının sadece ailelerin gözünü boyamak için olduğunu herkes biliyor.
Çünkü sen 19 yaşında aklı başında bir bireysin artık. Çocuk değilsin ki her an neredesin diye baksınlar. Mutlaka bulursun bir yolunu.
Ayrıca çok üstüne gelinmiş. Ben olsam senin kadar ılımlı yanıtlar veremezdim.
Kimse kimseyi bilemez. Bilmeden de bu kadar genel yorumlar yapmak çok yanlış.
Ortada 4 yıllık oturmuş bir ilişki var. Tabi ki görüşmek isteyeceksin.
Sen yanlış bir şey yapmıyorsun. Hiç sıkma canını.
Konu sahıbın soyledıgı yapmak ıstedıgı sey masumca . sıze masumane bı soru sormus .
ama siz konuyu KENDINI PARAYLA SATAN , ERKEKLERLE YATAN YOLDAN ÇIKAN VE ÖĞRENCI EVLRININ GENELEV oldugunu solemıssınız .
NE ALAKA ! konu sahıbıyle ne alaka ?.
Evet o anlattınız tıplerden okulumda okadar çok kkı unludurler yanı . AMA bende o okulda okuyorum bende evde kalıyorum benımde sevgılım var eve de gdıoruz bırlıkte ama dedıklerınızın hıc bırını yapmıyorum aksıne erkekler benımle konusrken 1 adım gerıde durur yanı demek ıstedıgım bu kadar abartılcak bısey sölememiş konu sahıbı . hee evet suda varki en azından annesıne soylerse daha çok içi rahat eder.
Sıcak yaklaşımın için çok teşekkür ederim. :) Böyle bir şeyi okumaya ihtiyacım vardı. Sonuçta buradaki bir çok üye benden yaşça büyük. Ailemden aldığım eğitimden dolayı saygılı davrandım. Ama sabır taşı olsa çatlar. Burada kimsenin benim ve ailemin üstünde saçmasapan yorum yapma hakkı yok.
ailenden saklı iş yapma dedik diyemi ailen hakkında saçma sapan yorum yapmış olduk
konu sahibinin tek istediği yurttan çıkma formülü
diğer yorumlar işine gelmiyor
kimse ona bi imada bulunmadı gerçek hayatta olanları anlattık işine gelmedi
Sıcak yaklaşımın için çok teşekkür ederim. :) Böyle bir şeyi okumaya ihtiyacım vardı. Sonuçta buradaki bir çok üye benden yaşça büyük. Ailemden aldığım eğitimden dolayı saygılı davrandım. Ama sabır taşı olsa çatlar. Burada kimsenin benim ve ailemin üstünde saçmasapan yorum yapma hakkı yok.
Sen 18 yaşındasın ben 26 Egem abla bizden de büyük...
Biz senden çok şey yaşadık çok insan tanıdık çok şey gördük...
Ben Ankara'da öğrencilerinin çok özgür olduğu bir universitede okudum...
Her ülkeden her memleketten başka başka insanlar vardı hepsinden birşey öğrendim...
Senin ahlaksız edepsiz şeyler yaptığını ya da yapacağını hiçbirimiz ima etmedik burada..
Sana bu kadar tecrübeden sonra AİLENDEN GİZLİ SAKLI BİRŞEY YAPMAMANI SÖYLEDİK...
Senin sorduğun yurttan kaçmanın yoluydu ve sanırım bizden sadece "kartını arkadaşına okuttur, bu gece ödev yapmak için arkadaşımda kalacağım" gibi yalanlar uydurmanı söyleyeceğimizi bekledin...
Ama biz sana abla olarak ailenden gizli saklı iş çevirmemeni söyledik...SAÇMA SAPAN YORUM YAPMADIK...
Son olarak; Ailenden aldığın saygıyı ailene kullan bize kullanmana gerek yok...
Gerçek hayatta olanlar sadece bundan ibaret mi bayan?
Senin gördüğün akşam haberlerindekiler.
Hiç bir akşam haberinde gördün mü genç kız sevgilisiyle gayet ahlaklı bir şekilde vakit geçirdi ikiside gayet olgun ve nasıl davranacağını bilen bireylerdi diye?
Ben bunları düşünerek mı hayatımı geçiricem?
Her şey bu kadar kötü mü yani? Hiç iyi şey yok mu?
Kötü düşünürseniz kötü olur. Benim arkadaş ortamım oldukça iyidir. Sevdiğim kişi de gayet ahlaklı biridir.
Ben işime geleni alıyorum doğru, kötü olan yorumları okuyarak boş yere kendimi sıkamam. Onların yaptığı yanlışlar kendine.
Başka imalı cevabınız var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?