- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
Yurt müdürenle ve güvenlik görevlileriyle aranı iyi tut.
O bahsettikleri kurallar maksimum bir ay geçerli olacak.
Ben annemin yanındayım -ki zerre baskıcı bir kadın değildir, çıktın, ettin, nerdeydin, neden geç geldin vs demez- ama yurtta kalan arkadaşım yurda gitmediğinde bile sorun yaşamıyor. Benden bile rahat.
O kurallar ailenin gözünü boyamak için.
Açıkçası beni burda anlatmak istediğim kardeşlerim konusunda endişem.
Ben ailem yanında okudum ama dışarıdan gelen arkadaşlarımı çok izledim karşıdan.Hayat tv dizilerdeki gibi değil malasef.yaşadık,gördük.
Sadece gelecek korkutuyor beni ne kelime yazacağımıda bilemiyorum hemen o kelimeden birşeyler çıkartılıyor neyse ...
Amacım arkadaşlarımın yaşadığı kendi hayatımıza yaşamak durumundan çektiği sıkıntılar sadece KARDEŞLERİM İÇİN DUYDUĞUM KAYGI
Biraz zaman geçsin ailen alıştığını bilsin oraya, evde kalan arkadaşlarımda kalacağım hafta sonu desen izin vermezler mi?
Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteye başladım. Hem ilk kez ailemden ayrılacağım için hem de kız olduğum için üstüme ayrı bir düştüler, bu yurt mu apart mı ev mi olayları falan.
Sonuç olarak yurt oldu. Özel bir yurt. Buraya kadar her şey normal ama, benim 4 yıllık uzun süren bir ilişkim var. Sevgilimle aynı şehirde olmak için ne kadar onun olduğu okuldaki istediğim bölümleri yazdım ama tutmadı. Ama çokta uzak değilim.
Sorun şu, sevgilimle 2 yıldır üniversiteye geçtiğimde çok rahat edeceğimizden bahsediyorduk. Ama bu özel yurtla pek mümkün olmayacak. Bende kara kara oradan nasıl kaçabileceğimi düşünüyorum. Ya çok değil. Bir haftasonu bile gitsem olur. Ama çok fazla güvenlik var. Kartla girip çıkıyorsun ve isterse aileler internet üzerinden ne zaman girip çıkıldığına bakabiliyormuş. Eğer orda olmadığımı anlarlarsa. Bitebilirim........
Ne olur bana akıl verin, ben bu Güzel hapishanemden nasıl kaçabilirim!((
Bu arada ben Karabük'te okuyorum, sevgilim Eskişehir...
Edit: Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben okumak isteyip istemediğimi sadece bu sorumla anlayamazsınız. Sadece ben nasıl daha rahat görüşebiliriz diye sormuştum. Burada hepinizi empati yaparak anlamaya çalışıyorum. Siz de beni anlamaya çalışın. Dediğim gibi, ben çok yanlış anlaşıldım.
İyiki kardeşim yok yoksa onu çok korurmuşum aram çok bozulurmuş
Bence burda önemli olan özgürlük, falan filan değil. Kendini bilmek. Ailen yanında yokken bile kendini olgun bir biçimde taşıyabilmek. Benim abim daha 4 yıl önce topluluk karşısında cümle kuramazdı. Yurt dışında okudu, geldi ve bir baktım. O çok değişmiş. Kendini geliştirmiş Kendi başına birşeyleri başarmış ve mutlu. Bence yanında okusaydı bunları başaramazdı. Sonuçta doğanın kanunu bu. Siz doğurur büyütürsünüz ama belirli bir yaşa geldiğinde (ki bu resmi olarak 18dir.) Onun kendisi hakkında verdiği kararların arkasında durmaya başlayacaksınız. Zorundasınız çünkü o da bir aile kuracak. Siz bir süre sonra yanında olamayacaksınız. O da bir ebeveyn olacak. Demek istediğim, biz de artık bir şeylerin farkına varıyoruz, ailelerimiz bunu göremesede. Bizim istediğimiz sadece bize inanmaları. Yoksa zaten annem bana sonsuz güvense benim kafamda yurt sorunu olmayacak.Ben bunu anneme çok rahat anlatırdım. Ve o da beni anlayışla karşılardı eminim. Belki de birazda bu kendi ayağımızın üstünde durma çabalarımız ailemizin üstümüze çok düşmesinden de kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda bizim kişilik analizimizi yapamazsınız diye düşünüyorum..
canım bir arkadaşımda kalıcam dersin.. ailendende izin aldığını söylersin. ailenede dersin arkadaşla ders çalışıcaz orda kalmam gerekiyor. dersler çok zor birlikte çalışmamız lazım.
annene anlatamadığın şeyler varsa bu doğru olmadığından.neden ailesinin yanında okuyanlar 2 kelimeyi birleştiremesin.benim büyük oğlum da yanımızda okudu ve daha 18 yaşında iş kurduk,hem okudu hem çalıştı.kendinden yaşca çok büyük insanlarla iş yapıyor.bizim yanımızda gayet güzel ayakları yere basıyor.anne olmadan anneni anlayamazsın.annene anlatamayacağın hareketlerde bulunma.sonra çok pişman olursun
Öyle düşünme bence. Onu ne kadar koruyayım dersen o kadar hırçınlaşırsın, bir bakmışsın hiç bir şey paylaşamamışsın. Ben anneme anlatamadıklarımı abime anlatırım. Abim sevgilimi biliyor, tanıyor zaten. O çok anlayışlı bir abi :) özlemek duygusunuda o da iyi bilir :) onun da sevgilisi uzakta :) beni korur, ama aramızdaki o abi kardeş ilişkisi asla zarar gelmez. Anlayışlı korur :) Sende öyle olabilirdin. :)
Anlatacağı şeyin doğru ya da yanlış olacağını anlatacak kişi elbet ben olurdum.Yapma dediğimi yanlış dediğimi yapmazdı...
Aksine ben herşeyimi anneme anlatırım ,abiye anlatamam ki abi o sonuçta türk toplumuna göre hele sevgili böyle konuşucam ...İlişki konularını elbet konuşuruz ama belli seviyede tabiii ..o beni korur ..bak kızım erkekler şöyle yaklaşır böyle yapar saf olm akıllı ol ..iyiki sözünü dinlemişim yoksa çok yanlış yapardım.Görmüş yaşamış birilerinin fikirlerin alma iyi ama en iyisi YAŞAMAK ama kendine zarar vermeden ..Ben eğer abime onun kaldığı şehre gitcem desem ama bana bir çarpar sonra da yer ayrı çarpardı:))
Ama bir önceki arkadaşların yorumlarına göz attım arkadaşımda kalırsınız demişler ama yalan söylemeyin.İçin ne kadar rahat olcak kii..Yalan söyleyince birşeyler ters gidebilir...Tabi olasılıklar üzerine konuşuyorum .O zaman ailenize daha kötü duruma düşersiniz..Bence bu konuyu annenize bahsedebilirsiniz.
canım kardeşim sana diyebileceğim en son herşey gönlünce olsun
okulun güzel güzel oku
vakit geçirebilceğin akıllı arkadaşların olsun
Sevdiceğinle görşebileceğin anlar,fırsatlar olsun ama ailene yalan söyleme
Yolun açık olsun ,herşey güzel olsun
Diplomanı al ,sevdiceğin hep seninle ondan sonra :)))
Afedersiniz siz burdan benim ailemi üzecek davranışlarda bulunduğumu nerden çıkardınız? Evet hata yapıyorum.Ama okulu kırmak, dersanede günde 14. derse girmek istemeyip terasta arkadaşlarımla dedikodu yapmak, yanlış kişilere bile güvenmek gibi. Ailemin hepsinden haberi var merak etmeyin.Siz hiç hata yapmamışsınız demek ki, konuyu dini konulara getirmek istemezdim ama Peygamberimiz bile hata yapmışken hem de gerçekten çok ilginç .Evladınızı yetiştirme şeklinizi heyecanlı bir genç kızın hevesini kırmak için anlattığınız için, oğlunuzun ve konu sahibinin gözünden yorumlamaya çalıştım.Çocuklarınıza parayı siz veriyorsanız ona her anlamda hükmetme yetkisine sahpsiniz öyle mi ? Saygı duyarım.size ne benim evledımı yetiştirme şeklimden.önce anne ol,benim duygularımı yaşa ondan sonra gel bana ahkam kes.ben evlatlarımın her zaman arkasındayım.allaha şükür ben de hata yapmadım.ne ailemi ne de çevremi üzecek davranışlarda bulunmadım.evlatlarımı da her zaman dinlerim.onların her hakkı vardır.altına arabasını,cebine parasını ben veriyorum.asla şımarık çocuklar değiller.evet benden uzakta olsa her zaman kontrol ederim.bu benim annelik hakkım
bu kadar dolduğuna göre demekki tamda kendini ailene anlatamamışsın
Afedersiniz siz burdan benim ailemi üzecek davranışlarda bulunduğumu nerden çıkardınız? Evet hata yapıyorum.Ama okulu kırmak, dersanede günde 14. derse girmek istemeyip terasta arkadaşlarımla dedikodu yapmak, yanlış kişilere bile güvenmek gibi. Ailemin hepsinden haberi var merak etmeyin.Siz hiç hata yapmamışsınız demek ki, konuyu dini konulara getirmek istemezdim ama Peygamberimiz bile hata yapmışken hem de gerçekten çok ilginç .Evladınızı yetiştirme şeklinizi heyecanlı bir genç kızın hevesini kırmak için anlattığınız için, oğlunuzun ve konu sahibinin gözünden yorumlamaya çalıştım.Çocuklarınıza parayı siz veriyorsanız ona her anlamda hükmetme yetkisine sahpsiniz öyle mi ? Saygı duyarım.
Kendi aileme anlatabiliyorum.Ancak onlar haklı olarak benim için endişe ediyorlar.Hak veriyoruz ama.. ile başlayan cümleleri var.Ben de buna sinir oluyorum.Onlar da yavaş yavaş kabul edecek; küçücük kızlarının büyüdüğünü görmek onlar için de zor biliyorum.Birden evet kızım artık sen büyüdün herşeyi yapabilirsin demelrini elbette ki beklemiyorum.
Ben anne olmadım, ama siz genç oldunuz.Konu sahibini ve oğlunuzu ve tabi beni anlamanız gerekirdi.Ben elimden geldiğince empati yapmaya çalışıyorum.Aynı şeyi haddim olmadan sizden de bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?