üniversitelerin kapanmasıyla mahvolan hayatım :( okuduğum şehirde kalan ilişkim , evden ayrılma düşüncelerim

Konu sahibi, üniversite ortamında çevrende o kadar erkek öğrenci hadi asistan hocalar bile varken sence böyle kendinden yaşça büyük internet ortamında biriyle sevgili olman doğru mu? Yani gerçekten o adamın seni sevgili olarak gördüğünü düşündüğün oldu mu hiç? Ciddi ciddi seni hayatında sevgili olarak mı görüyor sence? Ben hiç öyle olduğunu sanmıyorum. Muhabbetiniz, paylaşımlarınız çok yüzeysel.

Üniversitelerde sayısız öğrenci kulübü var, bunlara dahil olabilirsin. Tüm bu seçenekler varken yaşça büyük biriyle internetten sevgili olmak, akılsızlık. Kendini büyümüş sanıyorsun ama gerçekten büyümemişsin.
İnstagramdan tanıştık buluştuk ve ilişkiye başladık okulda oldugum zamanlarda her akşam beraber gezdik eğlendik ama benim üzüntümün sebebi o değil aslında yani o daha ikinci planda
yaş farkına absürt değil zaten ben 20 yaşındayım o 38 yaşında ama 38 denince akla gelen kırlaşma başlangıcı saç + şiş göbek olanlardan değil

Ek olarak okulların nisan ayında açılma durumu var, çoğu bölüm hibrit yani hem yüz yüze hem online ders imkanı sağlayacak. Burada insanları yanlış yönlendirme. Kampüsler de öğrencilerin kullanımına açık. Kendi şehrindeki üniversiteye de gidebilirsin kütüphane kampüs gibi imkanlar için.
O detaya inanın unuttum o kadar umutsuzumki açılmayacağından
Nisan ayında açılma durumunu covid dönemindeki gibi ekstra uzatma verilecek bi tarih olur diye düşündüm o şekilde kodladım beynime malesef inanmıyorum açılacağına şahsi olarak
Hatta güz döneminde dahi açılacağını düşünmüyorum çünkğ malesefki çok zor günler içerisindeyiz insanların barınma ihtiyacının büyük bir kısmınıda kyk yurtları karşılıyor bir kaç ay içinde açılacağını asla sanmıyorum o yüzden

Kac yas buyuk? Evli mi?
Hayır evli değil ilk etapta bende kendime bu soruları sorarak kendimi yedim bitirdim konusunu açtım evli olmadığını bana kanıtladı
11 yaşında bir kızı var onunla dahi tanıştırdı 4 aydır tanışıyor olmamıza rağmen 38 yaşında buarada

Eğitimin devam etmemesine, depremzedelerin öğrencilerin evleri olan yurtlara yerleştirilmesine karşıyım. Fakat üzgünüm ama ailen sana güvenmemekte çok haklı. Demişsin ki "Üniversite sadece eğitim değil, sosyalliktir" vs. E yavrum üniversiteye gidip İnstagramdan üstelik öğrencilikle alakası olmayan birini bulmakta neyin nesi? Muhtemelen evlidir bulduğun kişi de. Yapmayın böyle ya. Gerçekten yapmayın.
Hayır evli değil evet okullarım açılmasındaki en büyük etken eğitim olmalı bende bunu düşünüyorum ama malesef herkesin ailesi bir değil ve koşullar bazen eğitimi kişinin zihninde ikinci plana atabiliyor 😔 tek kaçış yolum bu hayatıma devam edebilmem için

aynı şekilde benim ailemde çok kavga ediyoruz vs ama haklarını yiyemem bana oldukça özgürlük alanı tanıdılar. Hata yapmama izin verdiler çok kavga ederiz bu konularda kalbimi de kırarlar ama yine arkamda olurlar bir şekilde. Ben de aileme derim ben şurdayım arayıp sormazlar. 1 sene farklı şehirde okul okudum 3 sene kendi şehrimde. sevgilimle aynı evde yaşadığım dönem annem biliyordu babam da görmedim duymadım bilmiyoruma yattı. Bunları gören kavgalarımıza şahit olan arkadaşlarım hep ay ne tuhaf ailen var derdi ama kendileri de ailelerine karşı iyi cici kız olup onlardan gizli gizli her şeyi yaparlardı. gerçekten bilmiyorum bu aileler çocuklarına baskı kurarak kontrol edeceğini sanıyor. İnsan gençken hata da yapar gezer okulunu da olur. Üniversite sadece eğitim yeri değil hayatı öğrenirsin özelikle küçük çevrede yaşayan insanlar için.
Hic sekmez. Baskıcı ve otoriter aileden fırlamıs cocuklar daha cok egimli oluyor bu tarz problemlere üzgünüm.

Giriş çok gereksiz olmuş boşuna tepki çekecek .

Muhtemelen bir iki aya okullar açılabilir. Kaçarsan eğer o okul bitmeyecek eninde sonunda ailene muhtaç kalıp ömür boyu eğitimsiz parasız onları çekeceksin. Ya da iki ay gözlerine batmayip okuluna gidecek okulunu bitirip ömür boyu eyvallah etmeyeceksin. Tarafını seç.
Keşke iki ay içinde açılacağına inanabilsem ama pek olurlu gelmiyor bana iki ayda binlerce kişiye ev olan kyk ların yerine başka barınma yerlerinin inşa edilmesi :KK43:

ailenden maddi destek alıp okuyorsan maalesef onların kurallarına uyman gerek, kendi paranı kazanınca kendi hayatını kurarsın

Hayır evli değil ilk etapta bende kendime bu soruları sorarak kendimi yedim bitirdim konusunu açtım evli olmadığını bana kanıtladı
11 yaşında bir kızı var onunla dahi tanıştırdı 4 aydır tanışıyor olmamıza rağmen 38 yaşında buarada
demiştim ama yine diyorum. bu amca Instagramda genç kız avına çıktı ve şansına sen çıktın. yani seni sevmiyor gençliğine cahilliğine ilgi gösteriyor. benzer bir ilişki benim de başımdan geçti burdan biliyorum. ama ben o adamla ilişkimin aşk değil ilişki değil fiziksel olduğunun farkındaydım ve zamanı gelince (4 kere görüştük 1-2 ay mesajlaştık ve internette değil normal hayatta tanıştık) hadi bay bay dedim. Amaçları aşk ilişki değil genç birini bulup ondan faydalanmak. 11 yaşındaki kızını 2 günlük 20 yaşında çocukla tanıştırıyor. kendi kızını düşünmüyor seni mi düşünecek?

Suanda aileniz olmadan, kendi basiniza bir hicsiniz. Aileniz gercekten cok katiymis. Ama baska careniz de yok. Siz basinizi alip gitseniz, sizi yerler. Inanin bana disarsi, arkasinda ailesi olmayan birileri icin ve ozellikle kadinlar icin sizin ailenizden cok daha zalim. Katlanip, okulunuzu bitircek sonrada is bulacaksiniz. Duygusal dusunmeyin. Pisman olursunuz

Güzelce okulunu bitir. Meslek sahibi ol anca öyle kendi hayatini kurunca istedigini yaparsin. Aile evinde yasiyorsan onlarin kurallari geçerli. Daha 20 yasindasin ve isteklerin cok normal lafim yok genclik yaşanacak ama ailen de iyiligini düşünüyor.

Ne diye tanıştırdı sizi kızıyla mesela?
flört dönemindeyken eşinden boşandığını ve çocuğunun olduğunu söyledi İlişkimizin ikinci ayında tanıştırdı ben tanıştığım ilk günden beri yaş farkı sebebiyle acaba hala evli olabilirmi diye düşünüyordum bigün direkt sordum ve hala evli olmadığına inanmaya ihtiyacım olduğunu dile getirdim sonra bianda kızının okul servisini arayıp bugün ben alıcam dedi ilk anlamadım benide götüreceğini sonra kızının okuluna götürdü ben arabada bekledim geldiğimizde direkt söylediği kızım sana bahsettiğim ablayla tanıştırıcam bugün seni dedi direkt yemeğe götürdü kızıda bana çok iyi davrandı yani kendimi ona sevdirdiğimi düşünüyorum hala evli olsaydı kızının konuşma ve tavırlarından bir şekilde anlardım hepsini geçtim beni tanıştırmazdı

Ya da bosver kaç. En temizi. Ben okurken kaçıp sırf baba baskısından kurtulmak için evlenip habersiz şekilde tabi bir gece sirt çantası ile kaçtım, sonra boşanmaya korkup önce adamı sonra da boşaninca ailemi çekmek zorunda kaldım. Hem de iki sene daha sabredip okulu bitirip özgür bir hayat yaşayacakken on sene daha ailemle vakit geçirmek zorunda kaldım. 30 yaşında hala başka şehre tatile giderken on gün önceden izin alma denemelerine basliyordum. Tek yaptığım akıllılık evliyken üniversitemi bitirmek oldu. Koca evi de baba evinden farklı olmuyor bu arada kafana gore davranamiyosun. Ne zaman para kazanmaya başladım birikim yaptım o zaman ayrıldım aile de yaşlandı tabi. Bu da kaç yıl sürdü bosaninca. Şimdi yurtdisina çıksam habersiz iyi yapmışsın diyorlar ama bu hayatı 10 yıl geç yasadim. Onlara da aslan babam kaplan babam diyorum bildiğimi okuyorum. En değerli evlat ben oldum. Sen de kaç kuzum çok eğlenceli valla adrenalin oluyor. Hayatımın içine sictm. Sen de dene öyle normal insanlar gibi aklını kullanıp hayatını düzene falankoyma. Şimdiki aklım olsa o evde babamın gözüne batmamak için rol yapar annemin suyuna gider okulda derslere asılır dişimi sıkar mantığımı kullanır bir iki sene yaz tatillerinde dişimi sıkıp sonra da hayatımı yaşardım. İk üç i ay için 10 sene daha baskı görmek çok akıllıca. Keşke o zaman biri bana gerizekali deyip odama kitleseydi. Okuyan bu kafada olan başka kızlar varsa ki vardır aklından geçen kaçın arkadaşlar niye sadece benim aptal bir geçmişim olsun ki.sizler de kaçın sizler de sürünün. Hepimiz surunelim ben de kendimi aptal hissetmem. Destekliyorum. Disardan eve biraz geç geldiğim gün babamla yaptığım bir kavga sonucunda alıp çantamı kacmistim.

Aileniz değişmeyecek kızlar. Sizi kurtaracak tek kişi kendinizsiniz. İşinizi elinize alıp kendinizi güvene alın sonra isterseniz bir daha görüşmeyin. 10 yılım heba oldu ne değerli o gençlik yıllarında bir bilseniz. Şimdi bir milyon dolar mı yoksa o geceye mi dönmek istersin deseler o gece derim. Yemin ederim öyle derim
Anı biriktiremediğim 20 li yaşlarım olacak diye çok korkuyorum

Anı biriktiremediğim 20 li yaşlarım olacak diye çok korkuyorum
Yirmili yaşlarının üç beş ayı mi yoksa 35 yaşına kadar yaşayıp otuzluı yaşları da heba etmek mi? Ah senin kafamdaydim kuzum aynı yerdeydeyim. O odada yatakta uzanmış olan bendim emin ol. Beni dinle sabret.

11 yaşında kızı mı var? 18 yaş fark normal mi sence? yapma Allah aşkına, erken evlenmiş olsa baban yaşında bir insan, genceciksiniz yaa neden ziyan ediyorsunuz kendinizi?

Okulunuz açılır güz dönemi dert etmeyin, uygulamalı bölümler yüzyüze olacak zaten. nisan gibi bile açılma ihtimali var.
umarım açılır 😔

Tabiki internette tanışmıştır.
O kişi evlidir yüzde yüz eminim.
Eşimden bosanicam diyordur buna bu da inanıyordur :)
İlişkileri aşktan ziyade çıkar ilişkisidir anlarsınız ya.
Ailesine baskı yapıyor diye ağlıyor kimbilir neler yapıyor ailesi doğru davransa buna baskı yapmazdi zaten
Kafaya bak ne içiyorsunuz

X