- 12 Aralık 2022
- 551
- 577
- 29
- Konu Sahibi iyilikdamlayancar
27 yaşındayım ve nişanlıyım, yaza Rabbimin izniyle düğünüm var ama bana bile karışıyor ailem. Bu ilişkim benim ilk yakın mesafe ilişkim önceleri hep uzaktandı. Yakın ilişki yaşayınca kendi ailemin düşüncelerini duyduğumda benim ailem mi böyle düşünüyor diye çok şaşırmıştım. Maddi bağımsızlığınız olmadığı için yaşınız kaç olursa olsun illa ki ailenize bağlı oluyorsunuz, evlenirseniz de eşinize. O yüzden maddi bağımsızlığı olan kadınları tebrik ediyorum ben başaramadım maalesef. İlla okuduğum bölümle ilgili iş yapacağım diye tutturdum. Aileler bazen aşırı korumacı olabiliyor, benim aile hayatım mükemmel değil bazen kaçmayı bile düşündüm. Ama nereye ve hangi parayla? Kiralar almış başını gitmiş, 100 lira 10 lira gibi olmuş. Bunları sizin yaşınızdayken çok düşündüm ama sonra aile evinden kaçmanın kolay olmayacağı kanısına vardım. İnsanlar karşısındaki kişiyi tanımadan, durumunu bilmeden aşırı kırıcı olabiliyor. Günahtır kalp kırmak. Sevgilinizi tanımıyorum, size ne dediğini de bilmiyorum ama diyeceğim tek şey size kaç, birlikte yaşayalım derse asla gitmeyin. Avrupa'da gençler evet özgür ve rahat ama maddi imkanları da var bizde o yok. Kaldı ki ben de evlilik sürecinde sorunlar yaşadım, ailem aşırı korumacı davrandı, sözler etti. Bu belki de çoğumuzun başına gelen şey. Onlara da kızamıyorum kendi ailelerinden öyle gördüler. El eli bir iki gün çeker ama aile öyle değil. Bunu toksik ailesi olan ben söylüyorum.