üniversitelerin kapanmasıyla mahvolan hayatım :( okuduğum şehirde kalan ilişkim , evden ayrılma düşüncelerim

aynı şekilde benim ailem de bu şekildeydi 6 ne ki gerçekten. fazla sakınılan göze çöp batar. Resmen çocuklarını kendi elleriyle zehirleyip uzaklaştırıyorlar kendilerinden. Bu modernlik korumacılık değil ya resmen çocuğu eve prangalamak

Bu ülkenin toplumundan bahsediyoruz. Evet, maalesef, hala ve bundan sonra bu ülkedeki ailelerin çoğu kız evlatlarının, akşam 6dan sonra eve gelmesini hoş karşılamaz ve hoş karşılamamaya devam edecektir. Kendi evlatlarını bir evlat bir birey değil, kendisinin bir parçası olarak gören anne, babalar çoğunlulukta. Onlar için kız çocuklarının canından, sağlığından daha önemli bir şey varsa bu da elalem tarafından laf söz duymamalarıdır. Zaten anne babaların çoğu bu ülkede bilinçsiz, eğitimsiz. Konu sahibinin mevcut durumunu kabul etmek, ve buna göre davranmak dışınd abaşka şansı yok şuan için.

Ya da bosver kaç. En temizi. Ben okurken kaçıp sırf baba baskısından kurtulmak için evlenip habersiz şekilde tabi bir gece sirt çantası ile kaçtım, sonra boşanmaya korkup önce adamı sonra da boşaninca ailemi çekmek zorunda kaldım. Hem de iki sene daha sabredip okulu bitirip özgür bir hayat yaşayacakken on sene daha ailemle vakit geçirmek zorunda kaldım. 30 yaşında hala başka şehre tatile giderken on gün önceden izin alma denemelerine basliyordum. Tek yaptığım akıllılık evliyken üniversitemi bitirmek oldu. Koca evi de baba evinden farklı olmuyor bu arada kafana gore davranamiyosun. Ne zaman para kazanmaya başladım birikim yaptım o zaman ayrıldım aile de yaşlandı tabi. Bu da kaç yıl sürdü bosaninca. Şimdi yurtdisina çıksam habersiz iyi yapmışsın diyorlar ama bu hayatı 10 yıl geç yasadim. Onlara da aslan babam kaplan babam diyorum bildiğimi okuyorum. En değerli evlat ben oldum. Sen de kaç kuzum çok eğlenceli valla adrenalin oluyor. Hayatımın içine sictm. Sen de dene öyle normal insanlar gibi aklını kullanıp hayatını düzene falankoyma. Şimdiki aklım olsa o evde babamın gözüne batmamak için rol yapar annemin suyuna gider okulda derslere asılır dişimi sıkar mantığımı kullanır bir iki sene yaz tatillerinde dişimi sıkıp sonra da hayatımı yaşardım. İk üç i ay için 10 sene daha baskı görmek çok akıllıca. Keşke o zaman biri bana gerizekali deyip odama kitleseydi. Okuyan bu kafada olan başka kızlar varsa ki vardır aklından geçen kaçın arkadaşlar niye sadece benim aptal bir geçmişim olsun ki.sizler de kaçın sizler de sürünün. Hepimiz surunelim ben de kendimi aptal hissetmem. Destekliyorum. Disardan eve biraz geç geldiğim gün babamla yaptığım bir kavga sonucunda alıp çantamı kacmistim.

Aileniz değişmeyecek kızlar. Sizi kurtaracak tek kişi kendinizsiniz. İşinizi elinize alıp kendinizi güvene alın sonra isterseniz bir daha görüşmeyin. 10 yılım heba oldu ne değerli o gençlik yıllarında bir bilseniz. Şimdi bir milyon dolar mı yoksa o geceye mi dönmek istersin deseler o gece derim. Yemin ederim öyle derim

Son düzenleme:
Konu sahibininde hala çocukca düşünceleri ve davranışları yok değil ama bu ailesinin bağnaz olduğu gerçeğinide değiştirmiyor,evet.

Yani bilmiyorum ben uzakta üniversite okudum ne bir kere konum attığımı bilirim ne de görüntülü arandığımı. Ben kız evlat değil miyim yoksa kendimden şüphe ettim şuan
Herkes kendi penceresinden değerlendiyor eyvallah buna lafım yok ama kendi normallerini başkalarına dayatmasa kimse keşke.

Hangi bölümdesiniz ki, ben mühendisim ve o yüzden en azından hibrit olur diye ümit ediyorum, çünkü lab derslerim var ve uzaktan çok zor, olmuyor. Bakın ben 4. Sınıfım 2. Sınıfta panfemi vardı ve tüm yıl evdeydik. Avm'ye gidip azıcık açılırım diyordum, annem sen bizi öldürmek mi istiyorsun, virüs var diyordu( okb var annemde) O yıl gerçekten derslerim de kopyadan dolayı berbattı. Siz en azından uzaktan olursa sabah rahatça gezersiniz, yaşadığınız yerde de sevgili yapabilirsiniz, yani ben 1. Sınıfların çok şanslı olduğunu düşünüyorum, biz 4'lerin psikolojisi hala tam düzelmedi maalesef.

Özellikle 17-23 yaş erkek kadın farketmez kritik yaş devresi bana göre. Mesela amerikada yaş sınırı 18e göre değil 21 yaşa göredir alkol vb tüketme izni gibi düşünün. Ve malesef bizim ülkemizin coğrafyasında bizlere yapılanları bulundugumuz riskleri biliyorsunuzda. Ek olarak gelen mültecilerle bu risk daha da arttı. Aile baskısını özellikle seni döver kızar kısmını sevmem karşıyım. Ama olayı biraz daha pozitif bir açıdan yaklaşın ve ailenizin size olan ilgisini koruma iç güdüsünü anlamaya çalışın. Özellikle sizi aramaları sormaları uzaktayken çokta kötü değil. Evet sizi anlatmaları dinlemeleri gerekiyor ama bu hatalar yaparak gizli saklı özgürlükler yaşayarak yada evden kaçarak olmaz. Peki nasıl olur? Sizin büyüdüğünüzü olgunlaştıgınızı kendi kararlarınızı verebilecek seviyede zihnen olgunluga eriştiğinizi anlamalarıyla olur. Bunu gören kişiler zaten sizi özgür bırakırlar. Peki diyeceksiniz ben olgun değilmiyim? Hayır değilsin en basiti daha yaşça küçüksün ve gurbet ellerdesin ve hayatında ilk kez tanıdıgın üç beş aylık arkadaşlarına hemen güvenebiliyorsun ve ailen sorunca off poff yapıyorsun. Pek ne yapmalısın. Örneğin bir arkadaşınla buluşacaksın evine gideceksin kız kıza, Ailen seni aramadan önce anneni ararsın anne aysun diye arkadaşım var izmirli benle yaşıy sınıf arkadaşım soyadı bu numarasıda bu, beni çağırdı biraz gidip ders çalışıp birazda sohbet edeceğiz kız kıza. Bir kaç arkadaşımda gelecek. Hani merak etme beni bilgin olsun istiyorum dünyanın türlü türlü hali var dersen eğer. Annen derki kızım kontrollü. Dışarıdan gelebilecek tehlikelerin farkında ve dışarıda 6 aylık arkadaşından ziyade annesine güvenmesi gerektiğini ise bilebilecek olgunlukta. Oyüzden ben biraz ona güveneyim o zaten kendini kontrol edebiliyor der anladın mı?

Ne emoji koyacağımı bilemedim

İşte akıllı bir genç kız ablası

Kaçmak çözüm değil aksine yağmurdan kaçarken doluya yakalanırsınız. Sizin için en iyi yol çalışmanız. Dersler yeniden başlayana kadar bir taraftan çalışın bence diğer şekil zaten ailenizin baskıcı olduğunu söylüyorsunuz izin vermeyeceklerdir kalmanıza ve dediğim gibi kaçmak çok daha kötü sonuçlara yol açabilir.

Sizde pek normal değilsiniz bu konuda şüpheniz olmasın. Terbiye almadığınız kesin.

Hangi bölümdesiniz? Uygulamalı bölümler yüzyüze devam edecek zaten. Kimseyede cevap vermemissiniz.
Ayrıca nereye kacacaksınız? Kan hızlı akıyor anlıyorumda bu hızlı akan kanla sizin sonunuz cok kötü olur söyleyim. Biraz sabır iyidir böyle bir aileyi secmek sizin hatanız degil. Ayrıca gencecik yasta yasca kart horozu nerden buldunuz?

Ben cok rahat ve serbest büyüdüm. Liberalist bi’ aileye sahibim. Su saatte cıksam babam nereye diye sormaz. İkinci ünimi ailemin yanında okudum okurken flört ettigim erkek arkadasımla 2 sene aynı evde yasadım. Sadece annem merak etmesin diye bi gidecegim yerler icin haber ederim. Uzun bi süre sesimi duyamazsa arar naptın der kapatır.
Üstelik babamla annemle erkek arkadaslarım hakkında konusuruz. Bilemedim benimkiler galiba baska dünyadan.

Evli mi erkek arkadasınjz?

aynı şekilde benim ailemde çok kavga ediyoruz vs ama haklarını yiyemem bana oldukça özgürlük alanı tanıdılar. Hata yapmama izin verdiler çok kavga ederiz bu konularda kalbimi de kırarlar ama yine arkamda olurlar bir şekilde. Ben de aileme derim ben şurdayım arayıp sormazlar. 1 sene farklı şehirde okul okudum 3 sene kendi şehrimde. sevgilimle aynı evde yaşadığım dönem annem biliyordu babam da görmedim duymadım bilmiyoruma yattı. Bunları gören kavgalarımıza şahit olan arkadaşlarım hep ay ne tuhaf ailen var derdi ama kendileri de ailelerine karşı iyi cici kız olup onlardan gizli gizli her şeyi yaparlardı. gerçekten bilmiyorum bu aileler çocuklarına baskı kurarak kontrol edeceğini sanıyor. İnsan gençken hata da yapar gezer okulunu da olur. Üniversite sadece eğitim yeri değil hayatı öğrenirsin özelikle küçük çevrede yaşayan insanlar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…