-
- Konu Sahibi iyilikdamlayancar
aynı şekilde benim ailem de bu şekildeydi 6 ne ki gerçekten. fazla sakınılan göze çöp batar. Resmen çocuklarını kendi elleriyle zehirleyip uzaklaştırıyorlar kendilerinden. Bu modernlik korumacılık değil ya resmen çocuğu eve prangalamakLise çağından beri eve 6'da girdiğimi bilmem. Şu saatte evde olacaksın diye bir baskı olmadı hiç bir zaman. Benim ailem mi çok modern millet mi çok katı acaba? Hayır öyle modern bi tarafımızda yok aslında
Ülkenin çoğunluğu kız evladın 6 dan sonra dışarıda olmasını istemez mi? Eğer gercek buysa boşuna değil her konuda tüm olanlar.
Kız çocuk bitki mıdır? 15 16 yaşında olabilir belki 6 7 ama bu zaman dilimi yas aldıkça artar. Çocuğa güvenilir, yaşının artmasına güvenilir ve serbest bırakılır.
Gerçekten çok şaşırdım, tevekkeli değil bu kız boşuna anlaşılmamış. Ruhu özgür olmayan ve birey olamayan, baskilanmayi normal sanan ve sana hala dayatan kişiler seni anlayamaz konu sahibi.
Ben anladım, tavsiyem okul biter bitmez okuduğun şehirde kalmanı sağlayacak kadar başarılı olman. Okul sırasında lay lay lom ile geçme sakın, staj da yap güzel bir yerde ki sonrasında orada kal ya da hızlıca bir iş bulabil. Seni ancak okulun ve sen kurtaracaksın. Kendine yatırım yap, güzel kitaplar oku, zihnini aç.
Bağnazca düşüncelerden ve baskılardan kurtulacağın zamanlar yakındır. Odanda ders çalış, kendini motive edecek bir şeyler bulmaya çalış, zaman bir şekilde geçecek.
Konu sahibininde hala çocukca düşünceleri ve davranışları yok değil ama bu ailesinin bağnaz olduğu gerçeğinide değiştirmiyor,evet.Ben de ondan anlamadım zaten. Konu sahibi normal bir şekilde isyan ediyor, hak verilmek yerine herkes böyle kız çocuklarına boyle davranilir deniyor.
Hayır normal falan değil, yapan kişilerin ana babası bağnaz. Ne zaman bu bağnazlık bitecek, ne zaman kişiler ana babalarının haksizliklarina haksızlık diyebilecek bilmiyorum. Hadi yaş küçükken insanlar fark etmiyor kendisine yapılanları da büyüdükten sonra da mı demiyor bu normal değil diye anlamiyorum.
Ya da bosver kaç. En temizi. Ben okurken kaçıp sırf baba baskısından kurtulmak için evlenip habersiz şekilde tabi bir gece sirt çantası ile kaçtım, sonra boşanmaya korkup önce adamı sonra da boşaninca ailemi çekmek zorunda kaldım. Hem de iki sene daha sabredip okulu bitirip özgür bir hayat yaşayacakken on sene daha ailemle vakit geçirmek zorunda kaldım. 30 yaşında hala başka şehre tatile giderken on gün önceden izin alma denemelerine basliyordum. Tek yaptığım akıllılık evliyken üniversitemi bitirmek oldu. Koca evi de baba evinden farklı olmuyor bu arada kafana gore davranamiyosun. Ne zaman para kazanmaya başladım birikim yaptım o zaman ayrıldım aile de yaşlandı tabi. Bu da kaç yıl sürdü bosaninca. Şimdi yurtdisina çıksam habersiz iyi yapmışsın diyorlar ama bu hayatı 10 yıl geç yasadim. Onlara da aslan babam kaplan babam diyorum bildiğimi okuyorum. En değerli evlat ben oldum. Sen de kaç kuzum çok eğlenceli valla adrenalin oluyor. Hayatımın içine sictm. Sen de dene öyle normal insanlar gibi aklını kullanıp hayatını düzene falankoyma. Şimdiki aklım olsa o evde babamın gözüne batmamak için rol yapar annemin suyuna gider okulda derslere asılır dişimi sıkar mantığımı kullanır bir iki sene yaz tatillerinde dişimi sıkıp sonra da hayatımı yaşardım. İk üç i ay için 10 sene daha baskı görmek çok akıllıca. Keşke o zaman biri bana gerizekali deyip odama kitleseydi. Okuyan bu kafada olan başka kızlar varsa ki vardır aklından geçen kaçın arkadaşlar niye sadece benim aptal bir geçmişim olsun ki.sizler de kaçın sizler de sürünün. Hepimiz surunelim ben de kendimi aptal hissetmem. Destekliyorum. Disardan eve biraz geç geldiğim gün babamla yaptığım bir kavga sonucunda alıp çantamı kacmistim.
Aileniz değişmeyecek kızlar. Sizi kurtaracak tek kişi kendinizsiniz. İşinizi elinize alıp kendinizi güvene alın sonra isterseniz bir daha görüşmeyin. 10 yılım heba oldu ne değerli o gençlik yıllarında bir bilseniz. Şimdi bir milyon dolar mı yoksa o geceye mi dönmek istersin deseler o gece derim. Yemin ederim öyle derim
CıkKonu sahibi kaçarsa nereye gidecek miş yazdı mı?
İşte akıllı bir genç kız ablasıÖzellikle 17-23 yaş erkek kadın farketmez kritik yaş devresi bana göre. Mesela amerikada yaş sınırı 18e göre değil 21 yaşa göredir alkol vb tüketme izni gibi düşünün. Ve malesef bizim ülkemizin coğrafyasında bizlere yapılanları bulundugumuz riskleri biliyorsunuzda. Ek olarak gelen mültecilerle bu risk daha da arttı. Aile baskısını özellikle seni döver kızar kısmını sevmem karşıyım. Ama olayı biraz daha pozitif bir açıdan yaklaşın ve ailenizin size olan ilgisini koruma iç güdüsünü anlamaya çalışın. Özellikle sizi aramaları sormaları uzaktayken çokta kötü değil. Evet sizi anlatmaları dinlemeleri gerekiyor ama bu hatalar yaparak gizli saklı özgürlükler yaşayarak yada evden kaçarak olmaz. Peki nasıl olur? Sizin büyüdüğünüzü olgunlaştıgınızı kendi kararlarınızı verebilecek seviyede zihnen olgunluga eriştiğinizi anlamalarıyla olur. Bunu gören kişiler zaten sizi özgür bırakırlar. Peki diyeceksiniz ben olgun değilmiyim? Hayır değilsin en basiti daha yaşça küçüksün ve gurbet ellerdesin ve hayatında ilk kez tanıdıgın üç beş aylık arkadaşlarına hemen güvenebiliyorsun ve ailen sorunca off poff yapıyorsun. Pek ne yapmalısın. Örneğin bir arkadaşınla buluşacaksın evine gideceksin kız kıza, Ailen seni aramadan önce anneni ararsın anne aysun diye arkadaşım var izmirli benle yaşıy sınıf arkadaşım soyadı bu numarasıda bu, beni çağırdı biraz gidip ders çalışıp birazda sohbet edeceğiz kız kıza. Bir kaç arkadaşımda gelecek. Hani merak etme beni bilgin olsun istiyorum dünyanın türlü türlü hali var dersen eğer. Annen derki kızım kontrollü. Dışarıdan gelebilecek tehlikelerin farkında ve dışarıda 6 aylık arkadaşından ziyade annesine güvenmesi gerektiğini ise bilebilecek olgunlukta. Oyüzden ben biraz ona güveneyim o zaten kendini kontrol edebiliyor der anladın mı?
Düşünen eden kızlar varsa belki referans olur diye yazdım.. şu hayatı gençken de yasayabilirdim. Ah ne kadar duygusal davranışmisim mantığımı kullanmak varken.Ne emoji koyacağımı bilemedim
Sizde pek normal değilsiniz bu konuda şüpheniz olmasın. Terbiye almadığınız kesin.Hay senin derdini...
Ailemin onaylamayacagi bir ilişki diyor aulen onaylamiyorsa ne diye ne maceralara giriyorsun evli falan mı o adam ?
Klasik evde baskı görüp universiteye gidince zambak cicegi gibi açılmaya çalışanlardansin hiç kusura bakma.
Deprem zelzele olmuş ortalık yangın yeri,sevgilimle görüşemiyorum ailem baskıcı uhuhu diye ağlıyor hay senin derdini....ya
Bizim ülke adam olmaz nerde comar,nerde kezban ruh hastası tipler var hepsi bu ülkede amk
Sanırım bu konuda tecrübeleriniz var. Tedavi olabilirsiniz.Hiçte aşırıya kaçmadim düşüncelerimi söylüyorum hatta gerçekleri bence.sacmasapan davranıp ondan sonra mantıklı yorum beklemesin burada kimse.
Gencecik vs diyede mesrulastirmayin çeşitli saçmalıkları.
Ben cok rahat ve serbest büyüdüm. Liberalist bi’ aileye sahibim. Su saatte cıksam babam nereye diye sormaz. İkinci ünimi ailemin yanında okudum okurken flört ettigim erkek arkadasımla 2 sene aynı evde yasadım. Sadece annem merak etmesin diye bi gidecegim yerler icin haber ederim. Uzun bi süre sesimi duyamazsa arar naptın der kapatır.Ülkenin çoğunluğu kız evladın 6 dan sonra dışarıda olmasını istemez mi? Eğer gercek buysa boşuna değil her konuda tüm olanlar.
Kız çocuk bitki mıdır? 15 16 yaşında olabilir belki 6 7 ama bu zaman dilimi yas aldıkça artar. Çocuğa güvenilir, yaşının artmasına güvenilir ve serbest bırakılır.
Gerçekten çok şaşırdım, tevekkeli değil bu kız boşuna anlaşılmamış. Ruhu özgür olmayan ve birey olamayan, baskilanmayi normal sanan ve sana hala dayatan kişiler seni anlayamaz konu sahibi.
Ben anladım, tavsiyem okul biter bitmez okuduğun şehirde kalmanı sağlayacak kadar başarılı olman. Okul sırasında lay lay lom ile geçme sakın, staj da yap güzel bir yerde ki sonrasında orada kal ya da hızlıca bir iş bulabil. Seni ancak okulun ve sen kurtaracaksın. Kendine yatırım yap, güzel kitaplar oku, zihnini aç.
Bağnazca düşüncelerden ve baskılardan kurtulacağın zamanlar yakındır. Odanda ders çalış, kendini motive edecek bir şeyler bulmaya çalış, zaman bir şekilde geçecek.
Evli mi erkek arkadasınjz?depremi yaşayanlara Allahtan sabır ve sağlık diliyorum umarım bir an önce her şey yoluna girer diyerek başlamak istiyorum
ki platformdaki günlük hayatta kadınlara karşı yaşanan olaylarda ultra duyarlı bir şekilde davranıp ahkam kesip akşam forum sayfasına girince anlayış göstermek , empati yapmak ya da tepkisini uygun bir dille ifade etmek yerine kadının düşmanı kadındır algısını tekrar tekrar düşündürten linç yağmuruna tutarak yorumunu okuyan konu sahibi tarafından çok kale alınacağını , konu sahibinin üzülüp sinirlenip bozaracağını zanneden hemcinslerimiz yanlış kişiler gereksiz cümleler yazmasınlar
bu zorlu süreçte bazı dert ve durumlardan bahsediyor olmamız deprem yaşanan illerdeki insanları umursamadığımızı , unuttuğumuz anlamına gelmediğini de dile getirmek istiyorum ve başlıyorum
biliyosunuzki online eğitime geçildi bende okuduğum şehre geri dönemiycem bu süreçte
ama aşırı baskıcı bi ailem var beni 20 yaşında olmama rağmen 6 da evde olmamı istiyolar , hayatıma çok müdahale ediyolar beni evden dışarı çıkarmamak için ellerinden geleni yapıyolar ve artık bunaldıgımı söylediğimdede ilk okul cocukları gibi annem kendisiyle beraber dalga geçer gibi çarşıya gidebileceğini söylüyor bende bunları duydukça kendimi yiyip bitiriyorum okulların ne zaman açılacağı belli değil tahminimce bu dönem açılacağını sanmıyorum hatta belki güz döneminde bile açmazlar diye düşünüyorum ve bunları düşündükçe cidden çok kötü hissediyorum
ilişkim var sevgilimi ailemle tanıştıramam , tanıştırsam zaten bırakın evi odamdan dışarı çıkamam onaylanmaycak bi ilişki ama ben hem onu hem rahat hayatımı cok özlüyorum
sevgilimi de geçtim o rahat kimsenin karışmadığı tek başına oldugun arkadaşlarınla doya dpya vakit geçirebildiğin hayatı gerçekten iple çekiyorum
ve artık evden mi kaçsam artık diye saçma sapan ergence düşünmeye başladım ama asla sevgilim için değil asla hemde onu seviyorum evet ama bağlı değilim bağlı kalmamak için öyle bi ilişki seçti zaten onu hemen şuan siler atarım ama ben aile evinde kalmaya devam ettikçe deliricem
evden ben gidiyorum artık diyip çıksam neler olur tahmin bile edemiyorum babam afedersiniz hakaret etmek değil amacım ama karakter olarak manyağın önde gideni zaten ömrüm baba korkusuyla büyümekle geçti
çocugun babasından korkmasının çocuk yetiştirmenin en önemli kuralı oldugunu söyleyen bir ailem var
ve anne tarafımdan tutun baba tarafıma benim yanlıs bir hareketim olursa yok baban seni öldürür baban seni vurur döver kırar gebertir cart curt sürekli baba korkusuyla aşılanıyrum bu yaşıma rağmen
bekaretin her şeyden önemli olup bekaretini evlenmeden kaybeden bir kızı olacaksa bir gün daha fazla yaşamasın ölsün diyen bi anne
arkadaşlarımın olmasını istemeyen omlarca arkadaşımla aramı bozan bi anne
ve beni daha ilk senemde ( bu sene ilk senemdi üniversitede ) zırt pırt arayıp konum soran 6 dan sonra sokakta olan kızın çok afedersiniz kötü kadınlık peşinde oldugunu dile getiren bi ailem var korkunç boyutta
ama onları her şeye rağmen seviyormuyum sevmiyormuyum çözemiyorum
hepsini hayatımdan tek kalemde silemiyorum hepsini arkamda bırakıp gidemiyorum gidersem kaçarsam sonrasında ne olur beni bulurlarmı bulmazlarmı bulursa ne yaparlar diye düşünüyorum hep ama evdede bir saniye bile bana dar geliyor artık
sizce ne yapmalıyım
Konu sahibi kaçarsa nereye gidecek miş yazdı mı?
aynı şekilde benim ailemde çok kavga ediyoruz vs ama haklarını yiyemem bana oldukça özgürlük alanı tanıdılar. Hata yapmama izin verdiler çok kavga ederiz bu konularda kalbimi de kırarlar ama yine arkamda olurlar bir şekilde. Ben de aileme derim ben şurdayım arayıp sormazlar. 1 sene farklı şehirde okul okudum 3 sene kendi şehrimde. sevgilimle aynı evde yaşadığım dönem annem biliyordu babam da görmedim duymadım bilmiyoruma yattı. Bunları gören kavgalarımıza şahit olan arkadaşlarım hep ay ne tuhaf ailen var derdi ama kendileri de ailelerine karşı iyi cici kız olup onlardan gizli gizli her şeyi yaparlardı. gerçekten bilmiyorum bu aileler çocuklarına baskı kurarak kontrol edeceğini sanıyor. İnsan gençken hata da yapar gezer okulunu da olur. Üniversite sadece eğitim yeri değil hayatı öğrenirsin özelikle küçük çevrede yaşayan insanlar için.Ben cok rahat ve serbest büyüdüm. Liberalist bi’ aileye sahibim. Su saatte cıksam babam nereye diye sormaz. İkinci ünimi ailemin yanında okudum okurken flört ettigim erkek arkadasımla 2 sene aynı evde yasadım. Sadece annem merak etmesin diye bi gidecegim yerler icin haber etmem gerekiyor uzun bi süre sesimi duyamazsa arar naptın der kapatır.
Üstelik babamla annemle erkek arkadaslarım hakkında konusuruz. Bilemedim benimkiler galiba baska dünyadan.
Umarım açılırSonbaharda okullar açılacak,ömür boyu online ders görecek değilsiniz ya şimdi böyle olmak zorunda yurtları depremzedelere verdiler,sonbahara kadar çözüm bulunur sıkma canını