üniversitelerin kapanmasıyla mahvolan hayatım :( okuduğum şehirde kalan ilişkim , evden ayrılma düşüncelerim

Bu kişiyle nerede tanıştın?
Tabiki internette tanışmıştır.
O kişi evlidir yüzde yüz eminim.
Eşimden bosanicam diyordur buna bu da inanıyordur :)
İlişkileri aşktan ziyade çıkar ilişkisidir anlarsınız ya.
Ailesine baskı yapıyor diye ağlıyor kimbilir neler yapıyor ailesi doğru davransa buna baskı yapmazdi zaten

maddi bağımsızlığın olmadan aile bağlarını kopartman sana özgürlük huzur değil tersine çok büyük problemler getirir. okulunu bile bitiremeyebilirsin aklını başına al ve evden kama konusunu türk dizilerine bırak. anlıyorum baskıcı bir ailen var elbette onlarla hayat geçmez ama güz dönemine kadar dişini sıkamayacağın kadar da kötü değillermiş. saat akşam altı meselesine de takılma, 4o küsur yaşımda annemin yanına gittiğimde ben de o saatlerde eve dönüyorum çünkü kadın huylanmaya başlıyor. yukarıda bazı arkadaşlar da yazmış; sabahları kütüphaneye git mesela, derslere oradan katıl. part time bir iş bul, para da biriktirirsin sosyalleşirsin de. para sorun değilse kurslara git, yabancı dilini ya da bilgisayarını geliştir. şu ara mahrum kaldığın öğrencilik hayatını ve ilişkini düşünüp düşünüp kendine acımayı bırak, çare değil çünkü.

Bence aşırıya kaçmaya başladınız bu kadarıda saygısızlığa giriyor. Tanımadığınız gencecik bir kız için şu ithamlar yakışıyor mu? Belkide hiç öyle birisi değildir? Eğer öyle değilse günahına giriyorsunuz farkında mısınız? Değer mi gerçekten?

Hiçte aşırıya kaçmadim düşüncelerimi söylüyorum hatta gerçekleri bence.sacmasapan davranıp ondan sonra mantıklı yorum beklemesin burada kimse.
Gencecik vs diyede mesrulastirmayin çeşitli saçmalıkları.

Maddi özgürlüğün olmadan evden bir yere gitme.
Hayatını,özgürlüğünü ve mutluluğunu bir erkeğe bağlama.
Böyle baskıcı bir ailede büyümüş olman üzülerek söylüyorum ki yanlış kişiye bağlanmanın garantisini vaadediyor.
Şu an senin seçimin mantıktan çok uzak, ailede özellikle baba sevgisi göremediğin için o adamın sana yaklaşımını ilgi /sevgi/aşk zannediyorsun.

Ailenden dayak/şiddet vb görmüyorsun. En azından şimdilik güvenli alan.
Sadece sabret bolca ders çalış ve kitap oku. Odandan çıkma. Okulun bitince geleceğini planla, hayatını kur.

Ay yaşça büyükmüş bir

Pozitif bir üye sizi biliyorum pozitif ve naif birisiniz.allahaskina genç olabilir ama akıl gençlik ile alakalı değil bunu biliyorsunuz
Daha yaşı çok küçük doğru yolu öğrenmek için sordu buraya o yüzden yardımcı olmalıyız. Çocuğunuz gibi düşünün.

Daha yaşı çok küçük doğru yolu öğrenmek için sordu buraya o yüzden yardımcı olmalıyız. Çocuğunuz gibi düşünün.
Size saygım var pozitif bir üye.evet küçük insanlara da her zaman anlayışlı yaklaşırim aslında ama aile de çok önemli bir kavram ne kadar küçük olurlarsa olsunlar bunu unutmamalilar.elin herirleri için ailelerini kirmamalilar

Olan hep bu gençlere oluyor ya,pandemide evlere tıktık,şimdi de okulları kapandı,nedir bu z kuşağının başına gelenler.
evet 20 yaş genç bir yaş ama avrupada 20 yaşındakileri eve tıkıp sen daha çocuksun demiyorlar eşşek kadar adamsın diyorlar,zaten 17 yaşında ayrı eve çıkıyorlar ehliyet alıyorlar part time çalışıyorlar,her yönden sosyal hayatlarını üniversiteli olmanın tadını çıkarıyorlar.
konu sahibi,canım benim ben senin bunalımını anlıyorum sevgiliyi şimdilik boşver dişini sık okulunu bırakma,moralini de bozma açılır sonunda okullar.seçimler de bir geçsin.tüm hayatın önünde canını sıkma güzelim

Söyledikleriniz doğru olabilir ama olmayadabilir. Eminmiş gibi hassas bir konuda bu kadar keskin konuşmanız hoş değil.Biraz sakin olun lütfen

Ya hu kız kendinden büyük birisiyle sevgili diye mi bütün bu yerden yere vurmaların sebebi? Büyük derken kaç yaş büyük bakalım? Sana göre saçma olabilir ama bu insanlar hakkında böyle bel altı imalarda bulunma hakkını vermez. İşin aslını astarını bilmeden böyle saldırmak doğru mu? Kızı tanımayız,etmeyiz.

Neyi meşrulaştırmışız ayrıca? Ben sadece bilmeden etmeden konuşup kimsenin günahına girme diyorum. Belkide şu anda iftira atıyorsun kıza. Çünkü kızı tanımıyorsun,hayatını bilmiyorsun. Madem depremden,hassassiyetten,duyardan bahsediyoruz. Şu 3 günlük dünyada kimsenin günahına girip vebal almaya gerek yok. Aynı hassasiyeti burda da göstermeni tavsiye ederim sana.

Müge Anlı bulur seni. Otur ders çalış, okulunu bitir. İş hayatına atıl ne yaparsan yap ondan sonra.
Müge bulur, kaçma. Çok küçüksün daha. Buna itiraz edeceksin ama 30 yaşını aşınca dönüp şimdiki kendine baktığında çok küçüktüm, keşke bir yol gosterenim olsaydı diyeceksin.

o kadar kolayki günah almak

Cidden müge anlı bulur , baya baya peşine düşer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…