üniversitelerin kapanmasıyla mahvolan hayatım :( okuduğum şehirde kalan ilişkim , evden ayrılma düşüncelerim

Güz dönemindede açılmazsa gerçekten çok kötü olur brnim için

o kadar kolayki günah almak
Canım sende madem ailenin huyunu biliyorsun onların onaylamayacağı başına iş alacağın işlerin,ilişkilerin içine girme. Gencecik insansın napacan kendinden büyük adamı? Aranızda kaç yaş var bilmiyorum ama ne gerek var yani yinede. Sonu olmayan işlere girişme.

Güz dönemindede açılmazsa gerçekten çok kötü olur brnim için
Sonbaharda okullar açılacak,ömür boyu online ders görecek değilsiniz ya şimdi böyle olmak zorunda yurtları depremzedelere verdiler,sonbahara kadar çözüm bulunur sıkma canını

İnstagram üzerinden

Konu sahibi, üniversite ortamında çevrende o kadar erkek öğrenci hadi asistan hocalar bile varken sence böyle kendinden yaşça büyük internet ortamında biriyle sevgili olman doğru mu? Yani gerçekten o adamın seni sevgili olarak gördüğünü düşündüğün oldu mu hiç? Ciddi ciddi seni hayatında sevgili olarak mı görüyor sence? Ben hiç öyle olduğunu sanmıyorum. Muhabbetiniz, paylaşımlarınız çok yüzeysel.

Üniversitelerde sayısız öğrenci kulübü var, bunlara dahil olabilirsin. Tüm bu seçenekler varken yaşça büyük biriyle internetten sevgili olmak, akılsızlık. Kendini büyümüş sanıyorsun ama gerçekten büyümemişsin.

Ek olarak okulların nisan ayında açılma durumu var, çoğu bölüm hibrit yani hem yüz yüze hem online ders imkanı sağlayacak. Burada insanları yanlış yönlendirme. Kampüsler de öğrencilerin kullanımına açık. Kendi şehrindeki üniversiteye de gidebilirsin kütüphane kampüs gibi imkanlar için.

Eğitimin devam etmemesine, depremzedelerin öğrencilerin evleri olan yurtlara yerleştirilmesine karşıyım. Fakat üzgünüm ama ailen sana güvenmemekte çok haklı. Demişsin ki "Üniversite sadece eğitim değil, sosyalliktir" vs. E yavrum üniversiteye gidip İnstagramdan üstelik öğrencilikle alakası olmayan birini bulmakta neyin nesi? Muhtemelen evlidir bulduğun kişi de. Yapmayın böyle ya. Gerçekten yapmayın.

Arkadaşlar,konu sahibinin yaşı gereği kanı akıyor,en hırçın dönemleri üstelik sosyal hayatları bitti,bunalımda. Aile baskısı gelecek kaygısı,aşk meşk.
Lütfen keskin sözler yazıp daha da hırçınlaştırmayalım.Güzel güzel otursun ailesiyle,okulunu bırakmasın

Her şey zamanında güzel. Henüz eğitim hayatın bitmemişken,pek de olgun değilken dilediğin hayata geçebilmen olanaksız,üstesinden gelebileceğini sanmıyorum.Afedersin ama bende üniv gidip şehir dışında okuyup şuursuzca özgürlük tatmak isteyenleri çağrıştırdın. Şu an can attığın şeyler mantıkla aldığın kararlar kesinlikle değil.

Evet hayat senin ama yaşın küçük.Biraz sabret okulunu bitir,hayatını istediğin düzene o zaman sokarsın.Ayrıca özellikle sanaldan tanıştığın insanlara ekstra dikkat etmeni öneririm.

Konu sahibi muhtemelen sevgilin seni okulun sayfasından klüplerden vs buldu sadece seni değil bir çok kıza mesaj attı ve piyango sana vurdu. Yani ben çok gördüm malesef baskıcı aileden çıkan kızları üni ortamında. aynı adam hepimize mesaj atıyordu en son ben gittim o hesapları takipten çıktım. Gerçekten seni sevdiğine inanıyo musun? bu arada seni asla yargılamıyorum zaten haddim değil. ben de az değilim ama en azından bu şekilde aranan biriyle ilişki yaşamadım. Baskıcı aile çok kötü bir durum yaşayan arkadaşlarımdan biliyorum. çocuklarına baskı yapa yapa onlara kendilerini bulma fırsatı bırakmıyorlar. sonra da çocukları hatalara düşüyor bir şekilde. Böyle arkadaşlarımla konuşunca keşke beni baştan salsalardı bir şekilde orta yolu bulmuş olacaktık baskı yaptıkları için iyice zıtlaşmak için elimden geleni yaptım diyor. Kapıyı çekip giden çok insan var ama o kapı sana bir saha açılır mı? kendini geçindirebilir misin bu sorun. Ama şuan en mantıklı karar oturup ders çalışman belki kursa vs gitmen eğitimin için. Hatta üstten ders al seneye bahar dönemi rahatlarsın

Giriş çok gereksiz olmuş boşuna tepki çekecek .

Muhtemelen bir iki aya okullar açılabilir. Kaçarsan eğer o okul bitmeyecek eninde sonunda ailene muhtaç kalıp ömür boyu eğitimsiz parasız onları çekeceksin. Ya da iki ay gözlerine batmayip okuluna gidecek okulunu bitirip ömür boyu eyvallah etmeyeceksin. Tarafını seç.

Ülkenin çoğunluğu kız evladın 6 dan sonra dışarıda olmasını istemez mi? Eğer gercek buysa boşuna değil her konuda tüm olanlar.

Kız çocuk bitki mıdır? 15 16 yaşında olabilir belki 6 7 ama bu zaman dilimi yas aldıkça artar. Çocuğa güvenilir, yaşının artmasına güvenilir ve serbest bırakılır.

Gerçekten çok şaşırdım, tevekkeli değil bu kız boşuna anlaşılmamış. Ruhu özgür olmayan ve birey olamayan, baskilanmayi normal sanan ve sana hala dayatan kişiler seni anlayamaz konu sahibi.

Ben anladım, tavsiyem okul biter bitmez okuduğun şehirde kalmanı sağlayacak kadar başarılı olman. Okul sırasında lay lay lom ile geçme sakın, staj da yap güzel bir yerde ki sonrasında orada kal ya da hızlıca bir iş bulabil. Seni ancak okulun ve sen kurtaracaksın. Kendine yatırım yap, güzel kitaplar oku, zihnini aç.

Bağnazca düşüncelerden ve baskılardan kurtulacağın zamanlar yakındır. Odanda ders çalış, kendini motive edecek bir şeyler bulmaya çalış, zaman bir şekilde geçecek.

Lise çağından beri eve 6'da girdiğimi bilmem. Şu saatte evde olacaksın diye bir baskı olmadı hiç bir zaman. Benim ailem mi çok modern millet mi çok katı acaba? Hayır öyle modern bi tarafımızda yok aslında

Ben de ondan anlamadım zaten. Konu sahibi normal bir şekilde isyan ediyor, hak verilmek yerine herkes böyle kız çocuklarına boyle davranilir deniyor.

Hayır normal falan değil, yapan kişilerin ana babası bağnaz. Ne zaman bu bağnazlık bitecek, ne zaman kişiler ana babalarının haksizliklarina haksızlık diyebilecek bilmiyorum. Hadi yaş küçükken insanlar fark etmiyor kendisine yapılanları da büyüdükten sonra da mı demiyor bu normal değil diye anlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…