üniversitede memur olarak çalışmak

ESSEM

CANIM KIZIM
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
146
0
46
Diğer
Aramızda üniversitede memur olarak çalışan bayanlar var mı acaba ? Üniversitede memur olmakla ilgili olumlu olumsuz yönlerini söyler misiniz acaba lütfen

Gittiğin üniversiteye bağlı. Ancak her ilde üniversite olunca eş durumu eğitim gibi nedenlerle başka ile gidebilirsin. Çalışma ortamlarıni beğeniyorum şahsen. Üniversiteye geçmeyi çok istedim ancak olmadı.

arkadaşım ünv.te memur .çakılı kaodro sanırım .nişanlısıda devlette ama tayin durumu olmuyor mahkemeler falan devreye girecek sanırım.tayin durumu muaffakatlarla oluyor sanırım .yani rektörün ayada amirinin insiyatifine bağlı bildiğim kadarıyla

Son düzenleme:
ne kadar saçma sapan cümle kurmuşum

Aramızda üniversitede memur olarak çalışan bayanlar var mı acaba ? Üniversitede memur olmakla ilgili olumlu olumsuz yönlerini söyler misiniz acaba lütfen

bildiğim kadarıyla söyleyim, çalışma açısından rahat, fakat çakılı memurluk tayin açısından. Akademik ve idari ayrımının çok olduğu bir yer, yükselme olanağı da yok.Arkadaşlarım var çalışan. Memurlar netten çok daha fazla bilgi alabilirsin.

dezavantajı akademik kadro ile idari kadro ayrımı
en önemlisi yükselme olanağı yok diye biliyorum.
birde bildiğim kadarıyla daha doğrusu eskiden öyleydi;
üniversite,meb gibi kurumlarda memur maaşları diğer kurumlara göre daha düşük.

evet memur maaasları unıde daha düşük.. bunu cok duydummmmmmmmm

ben üniversitede memurum 2 sene önce felan maaş farkı kalktı ortadan artık bütün devlet memurları aynı maaşı alıyor. yükselme olanağı yeni ünv. lerde var eskilerde kadro yaşlı old.için zor. çalışma şartları rahat.

bilgi için teşekkürler.evet eşit işe eşit ücret olayı çıktı 2 sene önce kadar.
ama kitlerde çalışan bütün memurların,mühendislerin maaşı aynı değil.ben ordan yola çıkmıştım.
657 de eşitlendiyse süper.bence maaştan ziyade yükselme olayı çok önemli.
seçilen üniversiteye dikkat edin ozaman

maaşınız ne kadar acaba. Ben tapu memuruyumda

ben de üniversitede memur değilim ama düşündüm de kaprisli doçlar proflar vs ne kadar işin olur bunlarla bilemem ama akademik yönden ast üst ilişkisinin olduğu yerde stres vardır her zaman. askeriye gibi..

çalıştığınız üniversiteye göre değişir ben üniversitede 5 yıl çalışmış daha sonra kurum değiştirmiş birsi olarak çoookkk pişmanım hatta tekrar eski kurumuma dönmeye çalışıyorum üniversitede memur maaşları önceden diğer kurumlara göre düşüktü ek ödemesi mesaisi felan yoktu ancak eşitlendi bütün kurumlar hatta üniversitelerde ikinci öğretim olan fakültelerde çalışanlara mesai getirildi. çalışma ortamı keyiflidir çalıştığınız ortam temizdir yenidir kreş servis imkanı vardır çakılı kadro değil ayrıca rektörden muvafakat alabilirsen istediğin kuruma geçebilirsin muvafakat almak da bana göre üniversitelerde diğer kurumlara göre daha kolaydır ben aldım geçtim şimdi pişmanım orası ayrı tavsiye ederim üniversite memurluğunu ancak tercih edeceğiniz üniversitenin ortamını araştırınız

Maaş 1830.Çok değil ama asgari ücretle geçinen aileleri düşününce iyi bile.
İş yoğunluğu yaptığın işe göre değişir.Ben personel ve öğrenci işi yapıyorum az memuruz 2 görevim var iş yoğunluğum şuanlık fazla
akademisyenler ile iyi geçinmek tamamen senin elinde sen nasıl alıştırırsan öyle gider personel işi de yaptığım için bütün gün onlarla iç içeyim öğretim üyeleri benim odama geldiklerinde işin var rahatsız ettim sonra geleyim diyorlar
iyi geçinmezsen işlerin yürümez sen zararlı çıkarsın
Muvafakat alıp giden oldu zor değil yalnız öğrenim durumundan gitmen zor eş durumundan gidebilirsin
Yükselme sınavları açılıyor her sene değil kadron derecen yeterse şefliğe şube müdürlüğüne sınavlara girersin yükselirsin bunun içinde çalışmışlık gerekiyor

üniversitedeki memuriyetimin 7.yılına girmiş bulunmaktayım. ilk göz ağrım Hacettepeydi. kesinlikle süper bir ortamdı. döner sermaye de alıyordum maaşlar ve çalışma koşulları gayet iyiydi. sonra eş durumundan il değişikliği yaptık. hiç de zor olmadı. eşim ünv.de öğr.gör. ve ben bir dilekçe vererek tayini aldırdım. yükselme eskiden torpille oluyordu. daire başkanı genel sek. ya da rektöre yakınsan bir telefonla bitiyordu. ama son 3 senedir ösym tarafından şeflik müdürlük sınavları yapılıyor. yani torpil kalktı. evet hangi üniversitede çalıştığın çok çok önemli. ben şu an ki ünv mi ve yerimi hiç sevmiyorum. maaşlarda diğer memurlarla aynı, mesai de var kalmak istersek eğer. akademisyenler maalesef hepsi bir değil ama çoğunun afrası tafrası bitmiyor. öğrencilerle değil, hocalarla uğraşmak bazen daha zor oluyor. tayin konusunda eğer eşiniz de memursa sıkıntı yok ayrıca kadro boş dolu ona bakar. gideceğiniz ünv yi önceden araştırın.

Merhaba ben de universite memurluğuna atandim ardahana. Nişanlım diyarbakırda öğretmen sözleşmeli ve çakılı. Benim bir yıl sonunda oraya geçme şansım var mı.yardimci olur musunuz.

Merhaba ben de universite memurluğuna atandim ardahana. Nişanlım diyarbakırda öğretmen sözleşmeli ve çakılı. Benim bir yıl sonunda oraya geçme şansım var mı.yardimci olur musunuz.
Merhaba.bende bu konuyu çok merak ediyordum.Calisma ortamıniz nasıl acaba bide bekar yeni başlayan maaşı ne kadar üniveriste memuru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…