Üniversite tercih konusunda yardımcı olur musunuz

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği 40 kişilik kontenjanla bu sene ilk defa alım yapacak evet.henüz sıralamalar belli değil ancak en düşük 8 bin civarı sıralamayla kapatacakmış diye konuşuluyo.Bölüm tam İTÜ'nün dişine göre , tutturabilen ve ilgisi olan herkesin geleceğini kurtarır.

8 bini duyunca gözüm korktu şimdi. Ama direkt yurt dışı kapıları açılıyor diye duyduk. İlgisi var ama onu tuturacak sabrı ve hırsı var mı bilemiyorum. Şimdiden dua ve motivasyon çalışmalarına başlayayım

Dil ve konuşma terapisi yazsın. Gerçekten yükselişte bir alan.
Kazançları çok iyi.
Pişman olmaz. Zaten az okulda var.
Dil ve konuşma terapisi bu bölümü ben de tavsiye ediyorum öğrencilerime. Beslenme ve diyetetik ve odyoloji de dusunebioecegi alanlardan. Bence hayalindeki mesleği ya da ona yakın meslekleri seçmeli. Benim bir öğrencim çok iyi bir derece yapmıştı diş hekimliği falan da oluyordu ama sırf hayalim diyerek tüm israrlarimiza rağmen hiç tavsiye etmediğimiz bir bölümü yazdı. Ama Türkiye'nin en iyi üniversitesinde. Hocam benim hayallerim var bu bölümü okumazsam hep o pişmanlığı yaşarım demişti. Bırakın once iş imkanını dusunmesin önce hayallerini düşünsün. Ben de ataması çok az olan bir branş öğretmeniyim ama bu kadar az atanmasına rağmen demekki nasibimde varmış ki atanmisim diyorum.

Fen lisesi mezununa bu tercihler tuhaf geldi açıkçası.
Artık fen lisesinin değeri pek kalmadı canım küçük ilçelerde bile her yerde fen lisesi var çok düşük puanlarla gidiliyor. Yani belli fen liseleri var herkesin istediği mesela Ankara fen lisesi gibi bir iki yanlışla gidiliyor oralardan mezundsa tabi daha iyi bölümler gelmesi lazımdı.

şimdi okul grubunda bi daha arattım bu bölüm hakkında konuşulanları, Hacettepe 13 binle kapatmış geçen sene, demekki İTÜ de 3-4-5 bin aralığında bi yere yerleşir girişler denmiş.Kapanması 7-8 bin civarı olur denmiş.
Evet yurtdışı olayı doğru, kapılar güzel açılır.Girdikten sonra açılan fırsatları ve bölümdeki insanları görünce ufku açılır hırsını kaybetmez.Ama okul biraz özellikle bazı dönemlerde sabır sınavı gibi cinnet geçirtiyo insana.Ama yine de vazgeçemiyosun nefret edemiyosun inşallah kazanır istediği bölümü

Ben unide okurken cok güzel is imkanlari var diye okuldayken iyi yetistirildik, hocalar da cok zorluyordu isinizde iyisi olun diye
Stajda mühendislik öğrencilerinden bile iyiydim ki bunu stajda yanında çalıştığım kisiler demisti sen cok bilgilisin diye
Mezun olmama 2 ay kala, bir yasa cikti ve tüm haklar elimizden alindi
Kamuda cok acik varken kontenjanlar azaltildi ben ikinci alimda branstan şans eseri kadro açılınca atandim, benden sonra alim olmadi olanlar da 1-2 kişiydi.
Yani simdiden 4-5 yıl sonrasi için planlar yapmak yanlış geliyor bana
Herkes nasibini yaşıyor, insan yeter ki meslegini askla.yapabilsin
Şahsen ben meslegimi tam manasiyla icra edemedigim.icin yaptigim diger islerden cok memnun degilim ama mesleğimle alakali bir sey oldu mu hevesle calisiyorum.
Maalesef devlete atanmak o isi yapacaksınız anlami taşımıyor
Ben ne mühendisler, teknikerler hatta saglikcilar görüyorum düz memur isi yapıyorlar. Çünkü artik düz memur alimi cok az mecburen teknik sınıftaki personel.o isleri yapmak.zorunda kalıyor (muhasebe/maaş/resmi yazismalar vs).

Tıp diş, daha iyi yerler olmaması mı tuhaf geldi. İyi yapamamış sınavda. Bir yıl kal diyoruz, tekrar çalışmak istemiyorum diyor. Ne diyeceğimizi şaşırdık.
Fen lisesi mezunu ve diş hekimliği isteyen biri icin ortalaması baya kötü olmuş. Ben olsam 1 yıl daha çalışmak istemiyorum diye potansiyelinin çok altında bölümlere göndermezdim. Mimarlık için bizim zamanımızda bile ogretmenlerimiz diplomalı ev hanımı mi olacaksın diyorlardı. O nedenle kafadan elerdim.

Biyoloji, Fizik, Kimya ataması zor bölümler. İlköğretim Matematik ataması olan bölüm. Endüstri Mühendisliği çok iş bulamaz. Onun yerine Makine ya da Mekatronik mühendisliği düşünebilir
Endüstri muhendislerinin iş bulamayacağından emin misiniz? İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.

Öğretmenliğin atamaları iyi değil, özel sektörde kötü. Ve öğretmen alımları her yıl düşüyor. Türkiye'de 4 yıl gibi bir sürede çok şey değişiyor maalesef. Mimarlık, genetik ve mühendislikler güzel. Yerinde olsam bunları tercih ederdim ama bu bölümlerde üniversite çok önemli. Hangi üniversitelere puanı yetiyor? İngilizce eğitim veren bir üniversitede okuyup yurtdışına gitse çok iyi olur yeğeniniz için. Bilime çok yatırıp yapıyorlar

Hemşireliğin ataması diğerlerine göre daha kolay oluyor. Kimya ve fizik öğretmenliği ben olsam yazmazdım ilgi alanımda olsa bile işsiz kalma ihtimali yüksek. Kuzenim mimar. Okuması gerçekten çok çok zor bir bölüm ilgisi varsa yazsın yoksa çok zorlanır . Ve zaten atama falan durumları da çok az özelde de durumlar şuan çok iç açıcı değil . Yazdığınız alanlar çok alakasız olduğu için ilgi alanından çok iş bulma durumunu düşünüyor gibi geldi o yüzden Hemşirelik onun için daha iyi olacak diye düşünüyorum

Merhaba ilköğretim matematik öğretmeniyim.2013te mezun olup yapılan ilk alan sınavına girenlerdenim ,atandım.

Matematiği zoraki çalışıyorsa soyut matematik ,diferansiyel denklem vb derslerde zorluk çekecektir.Dersi geçmesi yetmeyecek alan sınavı için de çalışması gerekecek son yıl.

Çok yerde bölüm açıldı.Sıralamalar düştü.Bazı bölümler gibi umutsuz görünmese de atanması cepte bir bölüm değil.

İlk mat ve matematik öğretmenliğinde okurken sınava hazırlanıp tıp,diş,ecz giden çok oluyor.anladığım kadarıyla şu an sadece üniversite olsun istiyor.

İstemeyerek gideceğine imkan varsa bir sene daha hazırlanabilir.Mutlu olacağı bi tercih olur inşallah

Çocuk matematik zorla çalışıyorum diyor matematik öğretmenliği yazdiralim diyorsunuz bende matematik ogretmeniyim . Sevmeden yapılacak bir iş değil . Çoluk çocuğa faydası olmaz .
Mimarlığın ataması çok az . Bölüm maddi manevi masraflı.
Muhrndisliklerin de atamasi az puanları yüksek

En mantıklısı hemşirelik gibi

Kesin olarak tekrar hazırlanmayacaksa konuşma ve dil terapisi, ergoterapi , hemşirelik. Aldığı puan iyi yerlerde olan mühendisliğe yetmez. İlk 2 bölüm hem çok az yerde var hem de ihtiyaç çok. Hemşirelik ise devlette en iyi ataması olan bölüm

Fizik kimya öğretmenliklerinin ataması yok nerdeyse. Ben de aynen sizin fikrinize katılıyorum. En başa ilköğretim matematik ya da hemşirelik yazabilir.

Fen liseleri eskisi gibi değil yazılmış ama asla katılmıyorum ben buna. Ne olursa olsun Fen liseleri bulunduğu bölgenin en iyi okuludur, en rafine öğrencileri toplar bünyesinde.
Ve şaşkınlıkla okuyorum, mesele asla aldığı puan değil. Olmamıştır, yapamamıştır çok normal.
Ama fen lisesi bitirmiş bir öğrenci hangi mesleği seçeceğine dair hiç mi fikir geliştirmemiş şimdiye kadar? Siz mi yönlendiriyorsunuz sadece? Okul rehber öğretmeni falan yok mu daha iyi tanıyan? Bu şekilde tercih yapılması çok yanlış.

Adana'da sanayide iş bulamıyorlar. Makine mühendisi tercih ediliyor genelde.
11 yıldır çalışan bir mühendis olarak işsiz kalan çok az endüstri mühendisi gördüm. Hatta sanayisi olan İstanbul, Kocaeli, Bursa vb. illerde işsiz kalmak için cidden uğraşmak gerekli. Bankalardan tutunda üretime kadar bir çok alanda calişabiliyorlar. Örneğin finans direktörümüz endüstri mühendisi. Bu nedenle yorum yaparken resmin bütününü dikkate almak çok daha yönlendirici olur.

Mimarlık-mühendislik gibi bölümler yazan insanların okurken kendini stajlarla geliştirmesi ve özelde ilerlemesi daha karlı. Ben sosyal bilimciyim eşim mühendis. Özel bir şirkette çalışıyor, 27 yaşındayız ancak maaşı gayet yüksek. Üniversite kendini geliştirebileceğine inanıyorsa kesinlikle mimarlık-mühendislik bölümlerini tercih etmeli, devlette uzman olarak maas alırken özelde bunu 7-8 katı para alabiliyor. Kendini geliştirmekte çabası. Fen lisesi mezunu birinin hemşirelik yazmasındansa bu bölümlere kayması daha da mantıklı olur. Öğrenmeye açıktır diye düşünüyorum.

İşte herkes kendi çevresindeki deneyimlere göre yorum yapıyor. Yanlış bilgilendirme olduysa özür dilerim. Eşimin iş yeri var, yıllardır da bu işlerin içinde. Endüstri Mühendisi çok arkadaşım var. Bu çevrede çok tutulmuyorlar. Diğer illeri bilmiyordum öğrenmiş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…