- 14 Ağustos 2018
- 19.159
- 71.802
Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği 40 kişilik kontenjanla bu sene ilk defa alım yapacak evet.henüz sıralamalar belli değil ancak en düşük 8 bin civarı sıralamayla kapatacakmış diye konuşuluyo.Bölüm tam İTÜ'nün dişine göre , tutturabilen ve ilgisi olan herkesin geleceğini kurtarır.Kızım mimarlık istiyordu, ama illede devlete atanma gibi bir genellemesi yok. Bu sene istediği üniversitelerin sıralamalarına giremedi. Sırf okumuş olmak için 4 yıllık her hangi bir bölüm seçmesini de istemedik. Kaybedeceği bir yıl için ömür boyu istemediği bir mesleği yapmasına içimiz elvermedi.
Geçen gün akşam haberlerinde geleceğin meslekleri için genetik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve yapay zeka mühendisliğini (bu sene Türkiye de ilk kez İTÜ’de açılıyor diye duydum) söylüyorlardı.
Ben istediğinin arkasından gitmesi yönününde fikir verirdim sanırım. Onların yaşları için 1 yıl kayıp nedir ki.
8 bini duyunca gözüm korktu şimdi. Ama direkt yurt dışı kapıları açılıyor diye duyduk. İlgisi var ama onu tuturacak sabrı ve hırsı var mı bilemiyorum. Şimdiden dua ve motivasyon çalışmalarına başlayayımYapay Zeka ve Veri Mühendisliği 40 kişilik kontenjanla bu sene ilk defa alım yapacak evet.henüz sıralamalar belli değil ancak en düşük 8 bin civarı sıralamayla kapatacakmış diye konuşuluyo.Bölüm tam İTÜ'nün dişine göre , tutturabilen ve ilgisi olan herkesin geleceğini kurtarır.
Dil ve konuşma terapisi bu bölümü ben de tavsiye ediyorum öğrencilerime. Beslenme ve diyetetik ve odyoloji de dusunebioecegi alanlardan. Bence hayalindeki mesleği ya da ona yakın meslekleri seçmeli. Benim bir öğrencim çok iyi bir derece yapmıştı diş hekimliği falan da oluyordu ama sırf hayalim diyerek tüm israrlarimiza rağmen hiç tavsiye etmediğimiz bir bölümü yazdı. Ama Türkiye'nin en iyi üniversitesinde. Hocam benim hayallerim var bu bölümü okumazsam hep o pişmanlığı yaşarım demişti. Bırakın once iş imkanını dusunmesin önce hayallerini düşünsün. Ben de ataması çok az olan bir branş öğretmeniyim ama bu kadar az atanmasına rağmen demekki nasibimde varmış ki atanmisim diyorum.Dil ve konuşma terapisi yazsın. Gerçekten yükselişte bir alan.
Kazançları çok iyi.
Pişman olmaz. Zaten az okulda var.
Artık fen lisesinin değeri pek kalmadı canım küçük ilçelerde bile her yerde fen lisesi var çok düşük puanlarla gidiliyor. Yani belli fen liseleri var herkesin istediği mesela Ankara fen lisesi gibi bir iki yanlışla gidiliyor oralardan mezundsa tabi daha iyi bölümler gelmesi lazımdı.Fen lisesi mezununa bu tercihler tuhaf geldi açıkçası.
şimdi okul grubunda bi daha arattım bu bölüm hakkında konuşulanları, Hacettepe 13 binle kapatmış geçen sene, demekki İTÜ de 3-4-5 bin aralığında bi yere yerleşir girişler denmiş.Kapanması 7-8 bin civarı olur denmiş.8 bini duyunca gözüm korktu şimdi. Ama direkt yurt dışı kapıları açılıyor diye duyduk. İlgisi var ama onu tuturacak sabrı ve hırsı var mı bilemiyorum. Şimdiden dua ve motivasyon çalışmalarına başlayayım
Ben unide okurken cok güzel is imkanlari var diye okuldayken iyi yetistirildik, hocalar da cok zorluyordu isinizde iyisi olun diyeDil ve konuşma terapisi bu bölümü ben de tavsiye ediyorum öğrencilerime. Beslenme ve diyetetik ve odyoloji de dusunebioecegi alanlardan. Bence hayalindeki mesleği ya da ona yakın meslekleri seçmeli. Benim bir öğrencim çok iyi bir derece yapmıştı diş hekimliği falan da oluyordu ama sırf hayalim diyerek tüm israrlarimiza rağmen hiç tavsiye etmediğimiz bir bölümü yazdı. Ama Türkiye'nin en iyi üniversitesinde. Hocam benim hayallerim var bu bölümü okumazsam hep o pişmanlığı yaşarım demişti. Bırakın once iş imkanını dusunmesin önce hayallerini düşünsün. Ben de ataması çok az olan bir branş öğretmeniyim ama bu kadar az atanmasına rağmen demekki nasibimde varmış ki atanmisim diyorum.
Fen lisesi mezunu ve diş hekimliği isteyen biri icin ortalaması baya kötü olmuş. Ben olsam 1 yıl daha çalışmak istemiyorum diye potansiyelinin çok altında bölümlere göndermezdim. Mimarlık için bizim zamanımızda bile ogretmenlerimiz diplomalı ev hanımı mi olacaksın diyorlardı. O nedenle kafadan elerdim.Tıp diş, daha iyi yerler olmaması mı tuhaf geldi. İyi yapamamış sınavda. Bir yıl kal diyoruz, tekrar çalışmak istemiyorum diyor. Ne diyeceğimizi şaşırdık.
Endüstri muhendislerinin iş bulamayacağından emin misiniz? İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.Biyoloji, Fizik, Kimya ataması zor bölümler. İlköğretim Matematik ataması olan bölüm. Endüstri Mühendisliği çok iş bulamaz. Onun yerine Makine ya da Mekatronik mühendisliği düşünebilir
Öğretmenliğin atamaları iyi değil, özel sektörde kötü. Ve öğretmen alımları her yıl düşüyor. Türkiye'de 4 yıl gibi bir sürede çok şey değişiyor maalesef. Mimarlık, genetik ve mühendislikler güzel. Yerinde olsam bunları tercih ederdim ama bu bölümlerde üniversite çok önemli. Hangi üniversitelere puanı yetiyor? İngilizce eğitim veren bir üniversitede okuyup yurtdışına gitse çok iyi olur yeğeniniz için. Bilime çok yatırıp yapıyorlarİyi akşamlar kadınlar kulübü üyeleri. Konumu yeğenim için açtım. Tercihlerin bitmesine 2 gün kaldı malum. Bu yıl liseden mezun oldu. Diş hekimliği istiyordu, bunun için çalıştı. Fen lisesi mezunu bu arada. Ama sınavda yığılma olduğundan istediği sıralamayı yapamamış. 68 binde şu an. Bir yıl daha sınava çalışmak istemediğinden tercih yapmaya karar vermiş. Ancak çok kararsız kalmış. Ben bu yıl lisans hemşirelikten mezun oldum. Hemşireliğin ataması iyi olduğu için yazmıştım realist bakmıştım. Okuduğumda ise sevdim, insanlara faydalı olmak hoşuma gidiyor dolayısıyla önerdim. İlköğretim matematik öğretmenliğini de önerdim. Ataması iyi diye biliyorum. Kendi sınıf arkadaşlarıma sordum onlar da ilköğretim matematik diyorlar. Kararsız kaldığı meslekler ise veterinerlik, ilköğretim matematik, hemşirelik, mimarlık, genetik, bilgisayar mühendisliği, kimya öğretmenliği, fizik öğretmenliği, endüstri mühendisliği. Yani bence üste ilköğretim, atlara hemşirelik yazsın diyorum hem 2 tane özel üniversitede hemşirelik tam burslu tutuyor. Her zaman burada yol gösteren ablalarım olduğu için bu konuda da yol göstereceğinizi umuyorum. Sizlerin fikri önemli.Kendisinin gönlü hemşirelikten yanaymış, sağlık sektörü bitmez diyor ama emin değil. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
İyi akşamlar kadınlar kulübü üyeleri. Konumu yeğenim için açtım. Tercihlerin bitmesine 2 gün kaldı malum. Bu yıl liseden mezun oldu. Diş hekimliği istiyordu, bunun için çalıştı. Fen lisesi mezunu bu arada. Ama sınavda yığılma olduğundan istediği sıralamayı yapamamış. 68 binde şu an. Bir yıl daha sınava çalışmak istemediğinden tercih yapmaya karar vermiş. Ancak çok kararsız kalmış. Ben bu yıl lisans hemşirelikten mezun oldum. Hemşireliğin ataması iyi olduğu için yazmıştım realist bakmıştım. Okuduğumda ise sevdim, insanlara faydalı olmak hoşuma gidiyor dolayısıyla önerdim. İlköğretim matematik öğretmenliğini de önerdim. Ataması iyi diye biliyorum. Kendi sınıf arkadaşlarıma sordum onlar da ilköğretim matematik diyorlar. Kararsız kaldığı meslekler ise veterinerlik, ilköğretim matematik, hemşirelik, mimarlık, genetik, bilgisayar mühendisliği, kimya öğretmenliği, fizik öğretmenliği, endüstri mühendisliği. Yani bence üste ilköğretim, atlara hemşirelik yazsın diyorum hem 2 tane özel üniversitede hemşirelik tam burslu tutuyor. Her zaman burada yol gösteren ablalarım olduğu için bu konuda da yol göstereceğinizi umuyorum. Sizlerin fikri önemli.Kendisinin gönlü hemşirelikten yanaymış, sağlık sektörü bitmez diyor ama emin değil. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Adana'da sanayide iş bulamıyorlar. Makine mühendisi tercih ediliyor genelde.Endüstri muhendislerinin iş bulamayacağından emin misiniz? İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.
Fizik kimya öğretmenliklerinin ataması yok nerdeyse. Ben de aynen sizin fikrinize katılıyorum. En başa ilköğretim matematik ya da hemşirelik yazabilir.İyi akşamlar kadınlar kulübü üyeleri. Konumu yeğenim için açtım. Tercihlerin bitmesine 2 gün kaldı malum. Bu yıl liseden mezun oldu. Diş hekimliği istiyordu, bunun için çalıştı. Fen lisesi mezunu bu arada. Ama sınavda yığılma olduğundan istediği sıralamayı yapamamış. 68 binde şu an. Bir yıl daha sınava çalışmak istemediğinden tercih yapmaya karar vermiş. Ancak çok kararsız kalmış. Ben bu yıl lisans hemşirelikten mezun oldum. Hemşireliğin ataması iyi olduğu için yazmıştım realist bakmıştım. Okuduğumda ise sevdim, insanlara faydalı olmak hoşuma gidiyor dolayısıyla önerdim. İlköğretim matematik öğretmenliğini de önerdim. Ataması iyi diye biliyorum. Kendi sınıf arkadaşlarıma sordum onlar da ilköğretim matematik diyorlar. Kararsız kaldığı meslekler ise veterinerlik, ilköğretim matematik, hemşirelik, mimarlık, genetik, bilgisayar mühendisliği, kimya öğretmenliği, fizik öğretmenliği, endüstri mühendisliği. Yani bence üste ilköğretim, atlara hemşirelik yazsın diyorum hem 2 tane özel üniversitede hemşirelik tam burslu tutuyor. Her zaman burada yol gösteren ablalarım olduğu için bu konuda da yol göstereceğinizi umuyorum. Sizlerin fikri önemli.Kendisinin gönlü hemşirelikten yanaymış, sağlık sektörü bitmez diyor ama emin değil. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
11 yıldır çalışan bir mühendis olarak işsiz kalan çok az endüstri mühendisi gördüm. Hatta sanayisi olan İstanbul, Kocaeli, Bursa vb. illerde işsiz kalmak için cidden uğraşmak gerekli. Bankalardan tutunda üretime kadar bir çok alanda calişabiliyorlar. Örneğin finans direktörümüz endüstri mühendisi. Bu nedenle yorum yaparken resmin bütününü dikkate almak çok daha yönlendirici olur.Adana'da sanayide iş bulamıyorlar. Makine mühendisi tercih ediliyor genelde.
İşte herkes kendi çevresindeki deneyimlere göre yorum yapıyor. Yanlış bilgilendirme olduysa özür dilerim. Eşimin iş yeri var, yıllardır da bu işlerin içinde. Endüstri Mühendisi çok arkadaşım var. Bu çevrede çok tutulmuyorlar. Diğer illeri bilmiyordum öğrenmiş oldum.11 yıldır çalışan bir mühendis olarak işsiz kalan çok az endüstri mühendisi gördüm. Hatta sanayisi olan İstanbul, Kocaeli, Bursa vb. illerde işsiz kalmak için cidden uğraşmak gerekli. Bankalardan tutunda üretime kadar bir çok alanda calişabiliyorlar. Örneğin finans direktörümüz endüstri mühendisi. Bu nedenle yorum yaparken resmin bütününü dikkate almak çok daha yönlendirici olur.