Bizi ayakta uyutan kardeş

Pazar alışverişini yapsın diye para verdim gidip online oyuna yatırmış…iste git çalış desem kesin okuldan atılacak maalesef 7 yılda bitmesi gerekiyor sanırım hani git işe gir desem okulundan olacak kesin bir şekilde yoksa askere git bari aradan çıksın derdim zaten atılırsa direkt askere göndericem aklı başına gelsin.bende psikolog şart diyorum gitmek istemiyor düzgün psikologda bilmiyorum açıkcası varsa arkadaşlar tavsiye versin.

Gerçekten durumunuz zor, kendini düzeltmek bile zorken siz başkasını düzeltmeye çalışıyorsunuz.
Şeytan diyor bu konu linkini kardeşine at yorumları okusun ablasını ne kadar üzdüğünü görsün belki aklı başına gelir.

Kızlar benim bir erkek kardeşim var aramızda epey yaş farkı var ama aramız süper yıllardır benimle yaşıyor hem iyi vakit geçiriyoruz hobilerimiz aynı olduğundan bana arkadaşlık ediyor hemde ev işlerine falan yardımcı oluyor yani benle kalmasından memnunum.kardeşim zeki bir çocuk ama okula başlarken öğretmen tarafından şiddet gördü ve bazı ayrımcılıklara maruz kaldı.daha sonra öğretmen hatasını anladı özür diledi ama iş işten geçmişti yani ilkokuldan beri zorbalıkta yaşadı ergenliği zor geçirdi anne babam arasında büyük problemlere sebep oldu bu yüzden babamla arası limoniydi.hiç beklemiyorduk ama anadolu lisesi kazandı çalışmadan sonra birde üstüne güzel bir üniversitede hep istediği bölüm olan tam burslu elektirik elektronik mühendisliği kazandı.şimdi buraya kadar herşey tamam sevinmiştik mezun olunca işide hazır falan diye.
2 yıl çok güzel okudu sınıfı geçti sonra maalesef tam sınav zamanı babam ani şekilde vefat etti ondan beri çocuk toparlanamadı gitti.2 yıl bize yalan söyleyip 3.sınıfı hiç okumamış evde durup oyun oynamış sadece inanılmaz yani.mobil oyunlara para yatırmaya başlayıp sürekli parayla işi olmayan çocuk para istemeye başlayınca artık iyice şüphelenip sorguladım herşeyi itiraf etti.Bu yıl 6.yılına giriyor ama 3.sınıf hala azami süre 7 yılmış sanırım 125 kredisi kalmış artık bitirebilir mi süresinde bilmiyorum açıkcası bursu bu yıl kesilir büyük ihtimal ama sorun değil veririz parasını 2 yıl.kendisine neden böyle yaptığını sorunca vefat eden babamı ve annemi suçluyor kafasını toparlayıp derslere vermediğini kafasının basmadığını ve başaracağına inancı kalmadığını söylüyor ama okulu bırakmak veya başka planıda yok.hiç arkadaşı yok hepsi mezun olmuş artık maalesef zaten hep içine kapanık bir çocuktu dışarıda çok sevilir saygılı güler yüzlü cana yakın ama dışarıda vakit geçirmeyi sosyalleşmeyi sevmiyor.açıkcası bu bölümü bitirmezse memurluktan başka bir iş yapabileceğini pek sanmıyorum çok saf ve yaşının olgunluğunda değil.psikoloğa gitse faydası olur diyorum ama hiç faydası yok diyor daha önce psikiyatriye gitmişti ilaç vermişlerdi yan etkileri yüzünden bıraktı.Teşhiş olarakta okb vardı.bu bölümü bitirmesini çok istiyorum çünkü bir daha kazanması imkansız bence yaşıda 25 oldu yani baştan başlasa yine razıyımda ben kendisi tekrar sınava girmek istemiyor.atılırsam bir işe girer çalışırım diyor ama hiç çalışmadı daha önce lise diploması ile ne yapacak bilmiyorum bu pasif kişilikle.aof yazdırıp 2 yıllık ataması olan bir bölüm için kpss mi denemesini sağlamalıyım yoksa kendi haline mi bırakayım bilemedim yaşıda küçük değil kolundan tutup götüreyim:KK43:

Bir sorum ve bir önerim var

1) Tam burslu olan okul, bu kadar uzun suredir sinifta kalinca bursu coktan kesmis olmaliydi? (Tam burslu okumus biri olarak soruyorum) siz akademik durumunu ogrenci sisteminden vs bir sekilde öğrenmeye calisin.

2) Bu bölümün onlisans programi var ise iki yil okudugu krediyle onlisans mezuniyeti alabilir (elektrik teknisyenligi vs) ve kpss'yi oyle zorlayabilir. Memuriyetini aldiktan sonra psikolojisine de toparlar dgs ile gecis yapip lisansı bitirir.

125 kredisini 2 donemde bitirebilir ki emin olamadigim icin bisey diyemiyorum, okulum 1 donemde alinabilecek kredi sayisini bilmek lazim.

Kardeşiniz art niyetli birisi değil o nedenle bunu ayakta uyutma olarak görmüyorum.

Çocuk bildiğiniz depresyonda. Psikiyatriye gidip ilaç alması da evet çözüm değil.

Onun iyi bir psikologtan terapi almaya, içini dökmeye, dondurdugunu sandığı hayatını kabullenip kaldığı yerden toparlama enerjisini kendisinde bulması gerekiyor.

Ona kızmayın, bu arada eminim siz de ayrı zorlaniyorsunuzdur bu hayatın içinde ve sizin de başınız sağolsun. Özellikle genç yaşta ebeveyn kaybı hiç kolay değil. İnsanı değiştiriyor tamamıyla.

Bu nedenle ona elinizden geleni yapmaya devam etmenizi ve birbirinize sıkı sıkı tutunmanız gerektiğini düşünüyorum.

Dilerim bu günleri atlatirsiniz ve sonra birbirinize sıkı sıkı sarılırsınız.
Zaten art niyetli olsa kesinlikle onu hayatımdan çıkarırım.çocuğun bir sorunu var belli ama hayat onun kendine gelmesini beklemiyor işte bu yılda böyle giderse atılacak okuldan bütün emeklerimizde heba olacak.birde çok yalan söyledi bu konuda kaç kere konuştum yeri geldi kızdım tamam diyor ağlıyor ediyor sonra yine aynı şeyler.benim okulum bitmişti iş güç sahibi olmuştum bende etkilendim tabi sapasağlam babam bir günde yok oldu.annemde çok etkilendi ben artık korkuyorum gerçekten Allah korusun onada birşey olacak diye.sonsuza kadar sahip çıkamam ki kendi biraz çaba harcasın istiyorum gittiğimiz psikiyatri doktorlarıda ilaç verip yolladı hiç ciddiye almadılar o zaman obsesif kompulsif bozukluk var ama çok ciddi birşey yok demişlerdi zaten dersleride bu kadar kötü değildi.şimdide düzgün birini bulup götürmek istiyorum ama kendine güveni falan yok napıyım bilmiyorum işimde o kadar yoğunki☹️

Gerçekten durumunuz zor, kendini düzeltmek bile zorken siz başkasını düzeltmeye çalışıyorsunuz.
Şeytan diyor bu konu linkini kardeşine at yorumları okusun ablasını ne kadar üzdüğünü görsün belki aklı başına gelir.
Aynen öyle inan ben bir bölüm okusam diplomasını bunun üstüne yapsam hani öyle imkan olsa girer okurum daha az uğraşırım.inan bunları okusa bile düzelmez hiçbir sorumluluk hissedemiyorum bu konuda diyor üzülsemde hani sanki hiç elinde değilmiş gibiymiş anlam veremiyorum yani.sanırım benim elimden birşey gelmeyecek bu yılda böyle yaparsa zaten atılacak iki yıl içinde☹️konuyuda çok çaresiz hissettiğim için açtım.

Bir sorum ve bir önerim var

1) Tam burslu olan okul, bu kadar uzun suredir sinifta kalinca bursu coktan kesmis olmaliydi? (Tam burslu okumus biri olarak soruyorum) siz akademik durumunu ogrenci sisteminden vs bir sekilde öğrenmeye calisin.

2) Bu bölümün onlisans programi var ise iki yil okudugu krediyle onlisans mezuniyeti alabilir (elektrik teknisyenligi vs) ve kpss'yi oyle zorlayabilir. Memuriyetini aldiktan sonra psikolojisine de toparlar dgs ile gecis yapip lisansı bitirir.

125 kredisini 2 donemde bitirebilir ki emin olamadigim icin bisey diyemiyorum, okulum 1 donemde alinabilecek kredi sayisini bilmek lazim.
Biz bursu kesilir sanıyorduk 5. Yılda ama kesilmedi sebebini bilmiyorum.bende burslu okudum bizde yarım dönem uzasa bile kesiliyordu hatta o yüzden son yıl çok uğraşmıştım uzamasın diye.e devletten baktım 3.sınıf gözüküyor zaten derslerine baktım 1.sınıf vermiş sorun yok 2.sınıfı vermiş sorun yok ama 3.sınıftan nerdeyse full kalmış çok seçmeli ders alması gerekiyor.bir dönemde 30 kredi alınıyormuş dediğine göre ama sorun o değil bu çocuk 2 yıldır tamam deyip yine yapmıyor hani bu saatten sonra asılsa ders sayısını iki yıl içinde 5’e indirse zaten 3 dönem daha hak falan veriyorlarmış sanırım yani bu yıl kafayı toplaması lazım işten ayrılıp zorlada onu okula gönderemem ki napcağımı şaşırdım.sizin önlisans mevzusunu bir deneyeyim aslında amcamın bulduğu yerde işe girmek istiyor ama onlarda diplomalı adam arıyorlar hani diplomasını alabilsek memur olmasınada gerek kalmayacak ama polislik falan denese olur mu?daha kolay mı memur olur öyle önlisans işini pek bilmiyorum.

Biz bursu kesilir sanıyorduk 5. Yılda ama kesilmedi sebebini bilmiyorum.bende burslu okudum bizde yarım dönem uzasa bile kesiliyordu hatta o yüzden son yıl çok uğraşmıştım uzamasın diye.e devletten baktım 3.sınıf gözüküyor zaten derslerine baktım 1.sınıf vermiş sorun yok 2.sınıfı vermiş sorun yok ama 3.sınıftan nerdeyse full kalmış çok seçmeli ders alması gerekiyor.bir dönemde 30 kredi alınıyormuş dediğine göre ama sorun o değil bu çocuk 2 yıldır tamam deyip yine yapmıyor hani bu saatten sonra asılsa ders sayısını iki yıl içinde 5’e indirse zaten 3 dönem daha hak falan veriyorlarmış sanırım yani bu yıl kafayı toplaması lazım işten ayrılıp zorlada onu okula gönderemem ki napcağımı şaşırdım.sizin önlisans mevzusunu bir deneyeyim aslında amcamın bulduğu yerde işe girmek istiyor ama onlarda diplomalı adam arıyorlar hani diplomasını alabilsek memur olmasınada gerek kalmayacak ama polislik falan denese olur mu?daha kolay mı memur olur öyle önlisans işini pek bilmiyorum.
Size çok iyi bir psikolog önermek isterim. Kendisi hayat değiştiren terapi yapiyor ve mükemmel farkındalık kazandırıyor.

Tülay kök diye bir psikolog var ünlü, onun eşi var onun kadar bilinmiyor ama mükemmel bir insan. Özgür Kök, kendisi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Eğer en az bir seans alıp kafasindakileri anlatabilirse ona, bu sıkışmışlığından kurtulma şansı olabileceğini düşünüyorum. Kesinlikle denemelisiniz kendisini.

İşte amcam staj ayarladı ortağının yanında adam diplomanı al gel çalış dedi burada başkada imkan yok bizde ya memur olur ya bunu yapar iş kursak falan batırır birşey anlamaz hiç daha bir fatura öde desem ödeyemez…sevgilimde tam tersi 17 yaşından beri çalışıyor ayrı yaşıyor.çok şımarık yetişmiş diyor haklı sanırım.
Şımarık dicem de şimdiki nesil hep böyle hep
Ha kardeşimle aramda bi yıl var ama annemin paşası olark büyüdü

Kardesinizin polis olabilecegini dusunuyorsaniz deneyin ama benim polislik hakkinda pek fikrim yok. Onu bilen biri net cevaplasin.

Bircok bolumde 2 yillik egitim sonrasi onlisans diplomasi alinabiliyor, ama sanirim bu bilgi okulunun ogrenci islerinden edinilebilir, hatta okulun bunyesinde yuksekokul da varsa daha kolay olur. Yatay gecisle alip, direkt mezun ederler ya da ozel okul diye birkac ders parasi almak icin ugrasip oyle mezun ederler.
Bursunun kesilmemesine sevindim. Aslinda kafayi toplasa 4 donemlik isi kalmis, halledilmeyecek birsey de degil yani.

Size çok iyi bir psikolog önermek isterim. Kendisi hayat değiştiren terapi yapiyor ve mükemmel farkındalık kazandırıyor.

Tülay kök diye bir psikolog var ünlü, onun eşi var onun kadar bilinmiyor ama mükemmel bir insan. Özgür Kök, kendisi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Eğer en az bir seans alıp kafasindakileri anlatabilirse ona, bu sıkışmışlığından kurtulma şansı olabileceğini düşünüyorum. Kesinlikle denemelisiniz kendisini.
Ben bir araştırayım bakayım sağolun inşallah ikna olursa deneyelim bence ciddi yardıma ihtiyacı var.

Kardesinizin polis olabilecegini dusunuyorsaniz deneyin ama benim polislik hakkinda pek fikrim yok. Onu bilen biri net cevaplasin.

Bircok bolumde 2 yillik egitim sonrasi onlisans diplomasi alinabiliyor, ama sanirim bu bilgi okulunun ogrenci islerinden edinilebilir, hatta okulun bunyesinde yuksekokul da varsa daha kolay olur. Yatay gecisle alip, direkt mezun ederler ya da ozel okul diye birkac ders parasi almak icin ugrasip oyle mezun ederler.
Bursunun kesilmemesine sevindim. Aslinda kafayi toplasa 4 donemlik isi kalmis, halledilmeyecek birsey de degil yani.
Kendisi dedi yoksa bence polis olmak pek ona göre değil.dediğinizi araştıralım inşallah oluyordur en azından 2 yıllık diploması olursa hiç yoktan iyidir.bizde sevindik burs işine okula özel mi bilmiyorum.işte kafayı toplasa bitirir bence ama toplar mı mechul😅

X