Üniversite tercih konusunda yardımcı olur musunuz

endüstri mühendisiyim, üniversite 3. sınıfta okurken başladım çalışmaya. işsiz kaldığım hiçbir dönem olmadı, 3 yıl üretimde çalıştıktan sonra fabrika ortamının bana uygun olmadığını düşündüm. kamu ve bankaların teftiş sınavlarına girdim, 10 yıldır da bankada çalışıyorum.
demem o ki endüstri mühendisliği geniş çalışma kolu olan bir birim, az da olsa kamuda atamaları var, bankalarda çalışabilir, fabrikalarda çalışabilir. yeterki kendini geliştirsin.

Muhendsliklerden biri daha uygun fen lisesi cikisliysa..mat sevmyosa,cocuklarin hatalarna tahammul edemzse,okulda en cok calisan branslardan olup bi de idarenin gunah keçisi olmyi da istemyorsa ilkmat ogrt secmesin..ama bn bunlarla ve bunun gbi sorunlarla basederm ozel ders de verip para kirmk isterim derse secsin

Bir de ogretmenlik gibi insan odakli bir meslegi nasil olsa puanim tutuyor diye secmemeli bir insan. Her bolum olur ama ogretmenlik farkli, vizyonu cok farkli bir kere herkes onu yakalayamaz. Cocuk sevmek lazim,toplum yetistirmeyi onemsemek lazim vs vs. Siradan bir meslek degil.
Ayrica dis hekimligi isteyen insani hemsirelik de tatmin etmez. Fen lisesi cikisli birine muhendislik en iyisi. Mat sevmiyorsa da teorik derslerin en az oldugu muhendislik olan endustri en mantikli secim gibi gorunuyor. Endustri muhendisleri potansiyel isletme muduru adaylaridir zaten. Guzel bir secim olur

X