Anladım haklısınız aslında annesi de 1 yıl mezuna kal diyor ama dinlemiyor. Bir de kardeşi ders çalış bak o yüzden diş hekimliği tutmadı deyince zoruna gitmiş. Her şey zoruna gidiyormuş, dayanamam bu strese diyor. Veterinerlikten memnun mu kardeşiniz?Fen lisesi öğrencisinin böyle düşünmesi çok üzücü vizyon sıfır resmen. Ne istediğini de bilmiyor belli ki bölümler aşırı alakasız. Bence bir sene daha hazırlaması için teşvik edin yoksa çok pişman olacak gibi. Yazdığınız bölümlerden veteriner hekimlik ve bilgisayar mühendisliği her açıdan en mantıklı olanı. Öğretmenlik yazmamalı bence. 1 sene daha hazırlanmayı gözünde büyütmesin. Ben de ikinci senemde yerleştim ve ilk senesinde giden arkadaşlarım çoğunlukla daha iyi yapabilirdim keşke tekrar girseydim dediler. Özellikle tıp veya diş tutmadığı için tercih yapanlar gerçekten pişman oldu. Yine de illa tercih yapacaksa veterinerlik veya bilgisayar öneririm. Özellikle de veterinerlik. Kardeşim için çok araştırmıştım geçen sene veterinerlik yazdı ve iyiki seni dinlemişim diyor.
Biyokimya okusun o zaman...gerci üniversitede bu bölüm var mi bilmiyorum var gibi animsiyorum hastanelerde kimya laboratuvarlarında çalışır kan tahlillerini incelerOnu yazmayı unutmuşum kusura bakmayın. İlgisi biyoloji ve kimyayı severek çalışıyormuş. Matematiği zoraki çalışıyorum diyor, matematikten zevk almıyormuş. İşte o da sabırlı değilim anlamadıklarında sinirlenirsem kötü öğretmen olurum diyor. Mühendisliğin devlete atamaları çok az, atanmak da istiyor. Böylece hemşirelikle öğretmenlik kalıyor geriye.
Olaya memurluk olarak bakmak yanlis hic bir iş garanti degil, yakinda memurlugun da is güvencesini kaldırabilirler yıllardır bu konuda calismalar varValla geometriyi sormadım da, matematiği severek çalışmıyorum diyo, biyoloji ve kimyayı çok seviyor. Mimarlık güzel meslek de atama puanına baktım 93 falan var.
Simdi yasindan ve sinavin da üstünde yarattığı baskidan dolayi öyle düşünüyor ama inanin 1 sene gec kalirim korkusu yüzünden ömrünü sevmediği bir işte de çürütebilir.Anladım haklısınız aslında annesi de 1 yıl mezuna kal diyor ama dinlemiyor. Bir de kardeşi ders çalış bak o yüzden diş hekimliği tutmadı deyince zoruna gitmiş. Her şey zoruna gidiyormuş, dayanamam bu strese diyor. Veterinerlikten memnun mu kardeşiniz?
mimarlık zaten atama için değil de genelde özel sektörde çalışmak için okunan bi bölüm.çiziminin, yaratıcılığının sabrının olması lazım.ama sektör sıkıntılı.ben başka bi bölümden İTÜ mezunuyum, benim okulumun yurtdışında master yapmış mezunları bile zorla iş bulur bi halde şu an, inşaat sektörü sallantıda çünkü.nereye gitseler verilen cevap % 95 " evet siz tam bize göresiniz ama sektör çok kötü durumda malesef " diyolar.Başka bi okuldan mimar arkadaşım 3 kuruşa şahış şirketinde tam da mimarlık sayılmayan bi iş buldu ve her gün azar yiyor bi de, özelden mimarlık okuyan arkadaşım 1 senedir işsiz.Mimarlığı okuması zor diye duymuş, ataması azmış ondan yazmak istemiyor. Bilemedik