- Konu Sahibi ezgi_canan
-
canım bilmiyorumki neden öyle oluyo. az test çözüyorum dedin. olmazki..! ben önce kolaylardan başladım zirve vs sonra baba kitaplara geçtim zafer gibi. sende öyle yapmalısın kolaydan başla çözmeye sonra zora geç. test çözmeden olmaz maalesef
Üniversite sınavıyla ilgili sorusu olan arkadaşlara cevap da, tavsiye de verebilirim, sınırsız.. Yeter ki sorun.
Özellikle TM ci olan arkadaşlara...
..Sözel öğrencisiysen sadece ygs sınavında matematik çözeceksin demektir.Eğer dersaneye gitmeyeceksen şimdiden başla mat1 konularına çalışmaya.Önce kendine günlük bir program hazırla daha çok var sınava şimdiden başlasan yavaş yavaş yetişir konular.Sınavlarda başarılı olmak istiyorsan bol bol soru çözmelisin başka yolu yok.Geçmiş yılların sorularını çöz.Aslında her sene sözel bölümü daha zorlayıcı oluyor bence sözelcilerin işi daha zor.EĞer baştan sıkı çalışırsan emeğini alırsın.Çok da zor değil ezberin kuvvetliyse olur bu iş.
sozel ogrencısıysen bol bol tekrar yapman gerekıyor canım ve uzerınede konuyla alakalı kavradıgını anlayana kadar soru çözmen gerek bıraz da ozguven lazım sana yapamıyorum dedıgın zaman kıtlenırsın beyın ona yonelır bu sefer olucak dıye sartlandır kendını ınan bana beyın kendını daha fazla yorup uzerını orttugu bılgılerı hızmete sunuyor
..
galiba mat sız olamayacak baslasam iyi olcak. yok gidemiorum cnm dersaneye evde halletmem lazım onun için size sorup ögreniorum... cnm programı nasıl yapayım ????
lys son 2 ay kala oluo ve ezber yetişmio önce baslasam karısır gibime gelio..ewt cnmm dahada zor oluo gerçekten korkuorumm( inş sölediklerinizi dikkate alcam
Sözelci arkadaşlarım,
YGS için matematik çözeceksiniz yalnızca.
Bence 10 tane matematik yeterlidir. Bunun için basit olan sayılar konusu(temeldir zaten), ve problemlere bakmanız yeterli. Olasılık, permütasyon gibi detay, çıkma olasılığı düşük, çıksa da 1 tane çıkacak konularla kendinizi yormayın. Bütün sene yavaş yavaş edebiyatı ezberlemeye bakın derim.
Canım programını kendine hazırlayacaksın kaçta kalkarsın kaçta yemek yersin kendi düzenine göre hazırlamalısın.Lys konularını son 2 aya bırakman hata olur dediğin gibi yetiştiremezsin.Hiç korkma çabanın karşılığını alırsın mutlaka.Ygs-lys forumunda netten ders çalışılabilecek siteler vardı,sana yardımını olur.Ben Femin denemelerini çözüyordum sana da tavsiye ederim.Benimde 3 yılım bu yıl tm öğrencisiyim bende tercih yaptım inş. bi sonuç alırım :)
Sözelci arkadaşlarım,
YGS için matematik çözeceksiniz yalnızca.
Bence 10 tane matematik yeterlidir. Bunun için basit olan sayılar konusu(temeldir zaten), ve problemlere bakmanız yeterli. Olasılık, permütasyon gibi detay, çıkma olasılığı düşük, çıksa da 1 tane çıkacak konularla kendinizi yormayın. Bütün sene yavaş yavaş edebiyatı ezberlemeye bakın derim.
3 yıldır çalışıyosun ve olmadıysa bence çalışma tekniğinden önce psikolojik olarak kendini rahatlatması bakımından
Çalışma ortamını değiştirmelisin, nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer kütüphane varsa yaşadığın yere yakın orayı mesken tut, kişisel açıdan konuşmam gerekirse evde çalışmak bana hiç iyi gelmemiştir çünkü doğal halinle olunca rahatlık fazla oluyor yani bir anda uzanayım, yatayım diyorsun ya da caydırıcılar çok fazla oluyor (tv-internet vs)
Kütüphane ortamı insanı motive edebilen müthiş bir yer, hem sessiz ve sakin hem de kafanı kaldırdığında herkesin uğraştığı tek şey belli, konsantrasyonun kolaylaşıyor.. Hem de 3 seneden sonra farklı bir ortam sana çok iyi gelecektir..
Ben senin yerinde olsam konu hazırlanmayı bırakır
Okuyabildiğim kadar kitap okur
Çözebildiğim kadar soru çözer
Girebildiğim kadar deneme sınavlarına girerdim..
sayısallara önerin nedir :??
Bana ozel msj atmissin canim ama mesaj sayim yuzunden ozel msj atamiyorum, ben bu sene sinava girdim ilk girisimdi, 12. siniftim bu sene mezun oldum yani.
Hacettepe iktisat ya da gazi kamu yonetimi ikisinden birini kazandim, bikac gun sonra belli olacak iste :)
pekii cnm anladım peki sözel ögrencilerine ders çalışma taktiklerin neler olur :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?