üniversite:(((kafam çok karıştı

inşaat ya da ziraat tam hatırlamıyorum , ankara dışında tıp tutturduğu iller vardı babası göndermiyordu oda mecburen ankarada istemediği bölüm yazmış, okuduğuma değmiyor dersler çok kolay dedi bana bilemiyorum bu konuda yalan söylemesi saçma söylediyse eger, uzun lafın kısası kız keşke tercih etmeseydım ankarada tıp fakültesi yazsaydım dedi biraz çalışınca yapardım diyor olay bu.

ziraat se zaten ziraat ın puanı düşük ki. inşaat da odtü değilse ankara da onun dışında puanı yüksek inşaat da yok. ankara dışında ancak doğuda falan herhalde tıp tutuyordur. bu mantıkla sıralamasının iyi olduğunu pek sanmıyorum.

eğer ziraat se dediğinde haklı olabilir. okumaya değer bir bölüm değil ama ziraat ında puanı çok düşük tıpla alakası yok.

inşaat müh.liğiyse çok inandırıcı değil ama bölümü sevmemiş olabilir. erkek işi sonuçta biraz. tıp okusaydım diyebilir tabi ama çok kolay demek abartı yani. bir zor bölüm tıp mı sonuçta. ayrıca okumaya değip değmemesi kolaylıkla değil iş imkanları ve sevip sevmemeyle alakalı. yoksa herkes ister iyi bir bölümü kolayca okuyayım.

Canim benim kızımda senin gibi ya tıp dexi ya diş dedi şükürler olsun diş sıralaması geldi tıpı kıyısından kaçırdı gerçi hala umudu var belki sıralama düşer de tıp olur diye özellerde %25 %50 tutuyor ama benimde göndermeye gücüm yok tm dende sınava girdi ist hukuk tutuyor ama senin gibi çocukluğundan beri doktorluk istemişti oynadığı tüm oyunlar doktorluk üstüneydi şimxi diyo tıp için beklesemmi 1 yıl yoksa dişe gitsem hayalim yarım klcak ďiyo ben kendisine bıraktım sende ne istediğini en iyi sen bilirsin çok akıl alırsan kafan karışır bence beyninin doğrultusunda git (geçen zaman geri gelmiyor kızımada aynısını söylerim) bunuda alkından çıkartma canım hakkında hayırlısını vetsin rabbim bende kızım için sorayım acaba sıralamalar tıpta 1000 2000 düşermi yani tıp gelebilirmu yazsak uzun oldu kusura bakma yavrum bizde senin gibi muallakta kalxık benide bilgilendirirmisinz baska konu açmadım sonra başka yere taşıyorlar.

Acaba o arkadaşın başına gelen şey şu mu: Şu an okuduğu okul kendi sıralamasının 50-60 bin altındadır belki? Çünkü öyle bi'şey benim başıma geldi. Şu an okuduğum okul benim sıralamamın 60 bin kadar altında. Tercih döneminde biz de sıralamamıza bakarak şurası tutar, burası tutar falan deyip yazdık (rehber öğretmenlerle birlikte) ve aşağı sıralara da şu an okuduğum okulu yazdık ve o geldi. Tercih listesinin üst kısımlarına sıralamamın yine tutmadığı yerleri yazmış olsam anlarım ama bilmiyorum. Ben 120 binlerdeydim, okul 180 binlerde. Yazdığım yerler sırayla 130-140-150 binler falan derken en altlardan birine şu an okuduğum okulu yazdık ve o geldi. Çok şaşırmıştım, acaba öyle bir durum mu oldu okuduğu bölüm kendi seviyesinden aşağıda derken?

Peki sıralaman ne durumda? Tıptan çok mu uzaksın yoksa tıbba yaklaşmış ama tutturamamış mısın?

Benim üniversiteye girdiğim yıl 2 kişi vardı çevremde tıp okumak isteyen. Onlarda takıntı derecesinde, tıp olmazsa tutturana kadar gerekirse seneler boyu sınava gireriz diyorlardı ama ikisi de kazanamamıştı ilk sene. Biri 50 binlerdeydi, diğeri de 20 binlerdeydi galiba. İkisi de bir sene daha hazırlandı, o sene tercih yapmadılar. Neticede 50 binlerde olan arkadaşım yine tıp kazanacak kadar yükselemedi, bir mühendisliğe girdi ondan mezun oldu bu sene. Diğeri ise zaten tıp puanlarından çok uzak değildi aradaki farkı kapadı, şu an tıp fakültesinde öğrenci.

Demem o ki eğer tıp fakülteleriyle arandaki fark uçurum değilse, bir sene daha hazırlanabilirsin. Bu kadar istiyorsan kazanabileceğini düşünüyorum. Ama diğer verdiğim örnek gibi 50 binlerde falansan hiç bulaşma, boşuna bir senene yazık edersin büyük ihtimal.

Sıralamasına ve biraz da şansına bağlı açıkçası. Ben kızınızın yerinde olsam tercihlerde tıp, altına da diş hekimliğini yazardım. Bir daha denemezdim çünkü diş hekimliği de gayet iyi. Asla etkilemek istemem ama ben böyle yapardım.

çok teşekkürler iyi dileklerininiz için:)açıkçası o kadar düşer mi bilemiyorum.Ben olsaydım önce tıp sonra diş hekimliği yazardım.Kızınızı benim için tebrik edin

sıralamam 40 bin civarı.açıkçası üzüldüm.Ama kendime inancım var bu sene çok fazla heyecan yaptım.sonra da toplayamadım gitti.Sınavı yerim diye bir blog var oradaki çocuk 50k dan 5k ya çekmişti.Neden bende yapamıyım diyorum kendime

tıbbı geçtin bi de pediatri he :)
bak canım sana anlatayım. ben pratisyen hekim eşim de pediatri asistanı.
dün sabah sekizde hastanedeydi bu akşam 6-7 gibi inşallah eve gelir.
gün içinde sürekli doğumhane, pediatri servisi, yenidoğan mekik dokuyor.
eve geldiğinde gözünü açacak hali kalmıyor kaç defa yemek bile yemeden uyuyakaldı.
şu anda 1,5 senelik asistan, 9 nöbet tutuyor, bu ay sonunda 2 haftacık izne çıkaracaklar diye ay sonuna kadar 9 günaşırı nöbetini tutacak. yani bir gün evde pert olmuş, ertesi gün hastanede.
kıdemlendikçe nöbet sayısı biraz azalıyor ama sorumluluk artıyor.
uzman olunca yan dal mevzusu var, zorunlusu var.
şimdiden uzman olduğunda nerelere gidecek, ayrı mı kalırız diyoruz.
kendimi desem tus belası var başımda, millet artık rahat yerleri yazıyor bir derma ftr biyokimya 70 puanla alıyor.
bu puanı yapmak için günde en az 12-14 saat çalışman lazım, bak en az diyorum ve aylarca tabi ki.
asistan olunca derdin bitmiyor, kadınsın, evleneceksin çocuk sahibi olmak isteyeceksin, ona bile karışırlar en basitinden.
hasta ve hasta yakınlarının tavırlarını, şiddet olaylarını hiç yazmadım bile bak.

haha evet pediatri istiyorum:)hatta sonra yenidoğanbiliyorum çok zor, çok özveri isteyen bir meslek.Allah yardımcınız olsun...
Ama sonuçta hala birileri bunları bile bile doktor oluyor bunlardan biri neden ben olmayayım diyorum kendime...
evet olursam çok şeyden feragat etmem gerekecek,bir de insanlar sana hakettiğin anlayışı göstermeyeckler
hiç biri hastanede kaçıncı saatim ilgilenmeyecek bile
Ama her meslek fedakarlık ister sadece tıpınki çok fazla
peki siz ilk senenizde mi kazanndınız?Ve her şeye rağmen iyi ki bu mesleği yapıyorum diyebiliyorsanız çok şanslısınız:)

Tıpta bu sene sıralamalar düşmez bence zira okullar kontenjan düşürdü.Size yönelik yazmıyorum bunu yanlış anlamayın fakat ben şunu gözlemledim böyle tıp aşkıyla yanıp tutuşanlar genelde kazanamıyorlar en azından ilk sene.Ben de tıp fakültesi 4. sınıf öğrencisiyim , ne bilim hiç tıp aşkıyla yanıp tutuşarak yazmadım bu bölümü ha severek okuyorum o ayrı ama çevremdeki arkadaşlarım da öyle çok çok ayıla bayıla gelen tipler değil bizde mi tuhaflık vardı acaba.
Size gelince sizin sıralamanız tam olarak kaç? İTÜ moleküler biyoloji ve genetikten önce yazılabilecek bölümler yok mu? Diş hekimliği düşünebilirsiniz veya fizyoterapistlik.İlla içinizde ukte kalacaksa bir sene daha değer , benim kendi dönemimde bir kız 3 sene hazırlandı en son eskişehir tıpa gitti ama çok yıpratıcı olduğu da bir gerçek tekrar hazırlanmanın.

malesef sıralamam 40 bin c,varı..itü değil zaten istanbul ü. tutuyor.Evet içimde ukte kalır diye korkuyorum
herkes farklı yapıda mühendislik isteyipte sıralaması yüksek olan arkadaşım tıp yazdı çoook mutsuz
keşke yerleri değişsek diyorum ona:)siz de çok şanslısınız:))
diş hekimliği de tutmuyor ki...Ama bir sene heyecan yaptım diye hayalimden vazgeçmek istemiyorum
evet çok yıpratıcı olacak ,belki yine kazanamayacağım ama denemek istiyorum

Özele istesemde gidemem ki.Neden tıp yazma dediniz açarmısınız

canım doğru düzgün tatilin olmicak çok zor bir meslek nöbetlerin olacak tus artık çok zor . google a yaz tıp ın zorlukları diye . benim yengem doktor 40 yaşına geldi daha çocuk yapamadı aşırı zor bi meslek. Ayrıca bir kitap parası aşırı pahalı maliyetli bir bölüm .

Bence istek önemli tıpta.Fakat ilk sene gittiğinde bu muydu yani yıllarca hayalini kurduğum fakülte diyebilirsin.Okul 3-4te zevkleniyor ama bu kez de zorlaşıyor bazen saç baş yolmak istediğin zamanlar oluyor.Para için hava için asla tercih edilecek bir bölüm değil çünkü çalışma hiç bitmiyor.Bak ben 3 seneyi geçirdim, gazide okuyorum.1deyken dediler ki yaa 2. sınıf çok zor anatomi fizyoloji var.2yi geçtim 3teki arkadaşım sen gel 3ü gör farmakoloji patoloji var dedi.3üde geçtim şimdi 4ün zorluğundan bahsediyor herkes ve gerçekten her sene zorlaşıyor okul.5e gelen de tus derdine düşmüş durumda , 6daki zaten harap halde internluk artı tus belası.E diyorsun bitti mezun oldum , eylülde tus var geri dönüyorsun dersaneye kütüphaneye eylüle kadar günlük en az 10 saat çalışman lazım.Tusu kazandın başlıyor asistanlık günaşırı nöbetler hele de zor bölümdeysen.Nöbetsiz ve nispeten kolay bölümler için derece yapman gerekiyor.Kazanamadın yallah doğu görevine , acilde pratisyenlik.Doktorlara house'a bakarak öyle bir doktorluk hayal eden biri için tıp hüsran olabilir.Bir de tıpa girerken ne kadar zor olabilir ki diyosun içinden ya da herkes yapıyor ben niye yapmayayım ama insan girince anlıyor herkesın yapmak için ne kadar insanüstü çalıştığını.Ya da hayret ediyorsun bu kadar kişi nasıl bitirmiş bu fakülteyi diye.Yani dışı seni yakar içi beni durumu var.Ben iyice düşün araştır derim ama içinde bu kadar tıp aşkıda varsa gittiğin yer seni mutsuz edebilir.Oraya gitsen mutlu olacak mısın yoksa hep keşke diyecek misin bunu düşün.Yoksa 1 sene hayatta çok da bir şey değil hele de meslek için.Amma da uzun yazmışım :)

Çoğu tıpta kitap kullanılmıyor aslında.Kitaplarla sınıf geçmek çok zor.Öğrenci notları var ondan çalışılıyor , tus dersanesi dışında diğer bölümlerdeb çok bir maliyeti yok bence harçlar da yok çünkü artık.

çok araştırdım zaten...ama vazgeçemiyorum ne yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…