- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
-
- Konu Sahibi shine your way
neden boşuna gitsin ki 24 yaşında okul bitirmekle 25 yaşında bitirmenin çok farkı yok benceTıp okurken bırakanlar var doktor olmak kolay meslekte değil bence baska mesleğe yönelin 1 sene kaybında yine kazanamayabilrsin bosuna gidicek zamanın
teşekkür ederimBence hayallerinden vazgeçme.1 sene dediğin nedir ki o kadar hızlı geçiyor ki zaman.Şimdiden tekrar hazırlan.Bir ömür boyu sevmediğin mesleği yapmaktansa bırak 1-2 senen gitsin.Bende zamanında başka bölüm istedim ama okulu bırakmayı da göze alamadım okudum bitirdim ama hala aklım başka bölümde.Şu an keşke bıraksaydım o bölüme hazırlansaydım diyorum.Konuşmalarından ben o azmi sende gördüm açıkçası.
inşallah ben de sizin gibi sonu mutlu biten bir hikayenin kahramanı olurum:)))Ben cocuklugumdan beri bilim insani olucam derdim. Okulda cocukken herkes doktor olucam, ogretmen olucam derdi. Ben de bilimadami diye takmistim. Ilk universite sinavina girdigimde, tabi bizim zamanimizda sinava girmeden tercihler yapiliyordu o zaman, hic de istemedigim universiteyi kazanmistim. Bir sene gittim ama aklimda ODTU vardi. Bir sene sonra yeniden sinava girip istedigim yeri kazandim. Cok da severek bitirdim. Hatta dereceyle. Insanin sevdigi isi yapmasi guzel sey. Ben biraz sene kaybetmistim ama olsun sonucta bir omur yapacagin meslek var, sevdigin is olmali.
Istersen bir kez daha sinava hazirlan. Azmeden dervis muradina ermis derler. Umarim sevdigin isi yaparsin, benim gibi...
Amin insallah. Merak etme. Sen calis gerisini bosver. Olursa olur, olmazsa da bunda da benim icin bir hayir vardir diye dusun. Uzulme.inşallah ben de sizin gibi sonu mutlu biten bir hikayenin kahramanı olurum:)))
aslında tıptan çok uzaktyım yani isterse 100 tane tıp açılsın bana kadar düşmezAmin insallah. Merak etme. Sen calis gerisini bosver. Olursa olur, olmazsa da bunda da benim icin bir hayir vardir diye dusun. Uzulme.
Bu arada yeni kurulan universitelerdeki tip fakultelerinin puani biraz daha dusuktur. Gerci simdi bir suru universite acilmis. Bizim zamanimizda o kadar yoktu. Hepsine iyice baktin mi?
Dilerim her sey gonlunce olsun. Sinavda da ille de tip olacak diye cok kasma kendini. Sonucta kaderimiz neyse onu yasiyoruz. Biraz tevekkul etmek lazim. Sevgiyle kal.
Evet aynen boyle dusunmelisin. Bravo. Iste boyle dusunursen o zaman olur istedigin. Allah yardimcin olsun. Gonlundekini versin ama en onemlisi hayirlisini versin.aslında tıptan çok uzaktyım yani isterse 100 tane tıp açılsın bana kadar düşmez
evet kaderde ne varsa o olacak ama ben çalışacağım sonra olursa benden mutlusu yok,olmazsa da kısmet ne yapalım...
Normali nedir ne değildir bilmiyorum ama 2012'de yaşandı bu durum ve sadece bana olmamıştı, çevremdeki birçok insanın hep tercih listesinin sonlarına yazdığı bölümler (ki atıyorum sıralaması 120 bin olan birinin 180 binlik okulu ve bölümü listenin sonuna yazması çok doğal) gelmişti, birçok kişiye öyle olmuştu, yani birçok insana elde ettiği sıralamanın yaklaşık 50 bin gerisindeki yerler gelmişti. Belki öyle bişey denk gelmiştir. Seviye altı dediği şeyle belki bunu kastediyordur. Kaldı ki sizin verdiğiniz örnek arasında sadece 2 bin fark var, 2 bin farkla gittiği okul için seviyemin altında demez insan ama 60 bin nedir, halen aklım almaz mesela.