- 13 Haziran 2015
- 957
- 602
-
- Konu Sahibi shine your way
teşekkürler:)))bence ne olursa olsun hayallerinin peşinden git.1 yıl çok büyük bi kayıp değil ilerde keşke dememek için.denemeye değer.. :)
teşekkürler:)))Bence mutsuz olup içinde uhde kalacağına 1 yıl beklemelisin. Hayaline sahip çık, şimdiden başarılar
Valla ben tıptayım sıralamam da iyiydi hiç öyle paralar yok açıkçası bir devletin verdiği 330 tllik kredi var ailenin durumu kötüyse burs olarak alıyorsun yoksa geri ödemeli , onun dışında kimsenin burs falan verdiği yok.Bazı özel üniversiteler öğrenci çekmek için teklif ediyor o da derece yapanlar için falan.Diğer verenler de ailenin maddi durumu çok kötüyse veriyor.Bir de ilk 100 e girersen başbakanlık özel bursu var kredinin 3 katını burs veriyorlar o da ilk 100e girmen lazım.
Devlet karşılıksız para mi verecek? Nasıl yani?
çok teşekkür ederim bende öyle düşünüyorumhiç kalbini bulandırma bildiğini yap. hayatının geri kalanını mutsuz geçirmek istemiyorsan tekrar deneyeceksin. oldu da aksilik oldu, ne olur ki? tekrar tekrar denersin. bir hayale tutunmuş olmanın nimetini alacaksın inşallah sonunda.
çok isterim birbirimize destek olmamızı:)annem panik atak hastası ne kadar zor olduğunu iyi bilirim...İstersen hep konuşup birbirimizi motive de edebiliriz bence sınavda korkulucak hiç bir şey yok sen elinden geleni yapıp çalışırsan Allah sana yardım eder hayırlısı buysa zaten tıp olur değilse de mutlu olabileceğin başka bir bölüm :)
Ben sınavı çok kafama takmaktan panik atak oldum evden çıkamıycak duruma geldim ölüm korkusu falan doktorlar dershaneyi bırakmamı söyledi ilaç tedavisine başladım yeni yeni iyi oluyorum ve hiçbir şeyin sağlıktan daha önemli olmadığını anladım ve sakın stres yapma heyecanlanma kasma üzülme mazallah benim gibi sıyırma :)
Psikoloji istiyorum ama istanbul içi kesin yani benimde senin kadar çalışmam gerek :)
Öyle bir şey yok hayal kurmayın. Devlet sadece ilk 100'e girenlere burs veriyor bir de işte KYKBogaziçi makine mühendisliği okuyan birinin ayda 2 bucuk bin aldıgını duymustum kuzenimin arkadası belki tıpta farklıdır çok bi bilgim yok ama bazı bölüm ve ünivlerde böyle şeyler olabiliyo
Onune gelene vermiyolar tabiki bogazici cerrahpasa gibi universitilere girerseniz verir devlet ozel universiteler bursu ogrencilerine para arti araba bile veriyorlar bazilari
IU genetigin puani dusmus baya demekki. bizim zamanimizda bazi tiplarla yarisirdi.Hanımlar merhaba:)
Biliyorsunuz lys açıklandı.Ben hedefimi tutturamadım malesef.Bunu haketmemiştim.Çalışmıştım.Ama heyecanıma yenik düştüm.
Hedefim tıp fakültesiydi.Küçüklüğümden beri doktor olmak istedim.Hep hayaller kurdum.Yani tutkuyla bağlıydım buna...Ama olmadı ben tıp olmazsa seneye kalırım dedim hep.İlk açıklandığında tıp olmuyor diye hiç bir bölüme bakmak istemedim.Sonra bakınca aklımı çelen tek bir şey oldu.İÜ moleküler biyoloji ve genetik tutuyor.Aslında ailem her zaman destekçi çünkü biliyorlar ne kadar tıbbı istediğimi.Bende açıkçası çok istiyorum hala.Ama tek korkum aileme yük olmak.Çünkü seneye kalırsam özel bir dersaneye gidicem ve 6000 tl ödeyeceğim.Herkes bıkkın çalışmak istemez seneye ama ben canla başla çalışırım eğer kalırsam.Kafam çok karışık yazarken saçmalamış olabirim affedin.
Lütfen fikir verin bana ne yapmalıyım?
Acaba o arkadaşın başına gelen şey şu mu: Şu an okuduğu okul kendi sıralamasının 50-60 bin altındadır belki? Çünkü öyle bi'şey benim başıma geldi. Şu an okuduğum okul benim sıralamamın 60 bin kadar altında. Tercih döneminde biz de sıralamamıza bakarak şurası tutar, burası tutar falan deyip yazdık (rehber öğretmenlerle birlikte) ve aşağı sıralara da şu an okuduğum okulu yazdık ve o geldi. Tercih listesinin üst kısımlarına sıralamamın yine tutmadığı yerleri yazmış olsam anlarım ama bilmiyorum. Ben 120 binlerdeydim, okul 180 binlerde. Yazdığım yerler sırayla 130-140-150 binler falan derken en altlardan birine şu an okuduğum okulu yazdık ve o geldi. Çok şaşırmıştım, acaba öyle bir durum mu oldu okuduğu bölüm kendi seviyesinden aşağıda derken?
Normali nedir ne değildir bilmiyorum ama 2012'de yaşandı bu durum ve sadece bana olmamıştı, çevremdeki birçok insanın hep tercih listesinin sonlarına yazdığı bölümler (ki atıyorum sıralaması 120 bin olan birinin 180 binlik okulu ve bölümü listenin sonuna yazması çok doğal) gelmişti, birçok kişiye öyle olmuştu, yani birçok insana elde ettiği sıralamanın yaklaşık 50 bin gerisindeki yerler gelmişti. Belki öyle bişey denk gelmiştir. Seviye altı dediği şeyle belki bunu kastediyordur. Kaldı ki sizin verdiğiniz örnek arasında sadece 2 bin fark var, 2 bin farkla gittiği okul için seviyemin altında demez insan ama 60 bin nedir, halen aklım almaz mesela.olabilir belki bilemiyorum sonuçta normalde herkes kendi seviyesindeki bölüme gidiyor.
arkadaşın dediği durumun pek bir mantığı yok.
atıyorum 10 bin inci olmuştur ankarada tıp kazanamaz. odtü inşaat ın taban sıralaması yaklaşık 12 bin falan odtü inşaat a gider. bu durumda odtü inşaat müh.liği onun seviyesi oluyor ki zaten odtü inşaat de kolay değildir.
ya enteresan bir durum var işin içinde ya da arkadaşı yalan söylemiş. eğitim konularında çok yalan söyleyen oluyor şahsen ben her duyduğuma inanmıyorum.
Hiç alakası yok valla hacettepe tıp ingilizcede okuyan arkadaşlarım var , burs falan vermiyor kimse.İlk 100 değilsen ne devlet ne de başkası veriyor valla ya da ailenin durumu çok kötü olacak öyle.Özel üniversitelerin de verdikleri ilk 1000deki adam normalde kendini tercih etmeyecekse illa etsin diye veriyor bir elin parmağını geçmez o tarz verdikleri öğrenciler , öyle burslar beklentilerine girmeyin bence hiç.Bogaziçi makine mühendisliği okuyan birinin ayda 2 bucuk bin aldıgını duymustum kuzenimin arkadası belki tıpta farklıdır çok bi bilgim yok ama bazı bölüm ve ünivlerde böyle şeyler olabiliyo
Onune gelene vermiyolar tabiki bogazici cerrahpasa gibi universitilere girerseniz verir devlet ozel universiteler bursu ogrencilerine para arti araba bile veriyorlar bazilari
Tıp okurken bırakanlar var doktor olmak kolay meslekte değil bence baska mesleğe yönelin 1 sene kaybında yine kazanamayabilrsin bosuna gidicek zamanınHanımlar merhaba:)
Biliyorsunuz lys açıklandı.Ben hedefimi tutturamadım malesef.Bunu haketmemiştim.Çalışmıştım.Ama heyecanıma yenik düştüm.
Hedefim tıp fakültesiydi.Küçüklüğümden beri doktor olmak istedim.Hep hayaller kurdum.Yani tutkuyla bağlıydım buna...Ama olmadı ben tıp olmazsa seneye kalırım dedim hep.İlk açıklandığında tıp olmuyor diye hiç bir bölüme bakmak istemedim.Sonra bakınca aklımı çelen tek bir şey oldu.İÜ moleküler biyoloji ve genetik tutuyor.Aslında ailem her zaman destekçi çünkü biliyorlar ne kadar tıbbı istediğimi.Bende açıkçası çok istiyorum hala.Ama tek korkum aileme yük olmak.Çünkü seneye kalırsam özel bir dersaneye gidicem ve 6000 tl ödeyeceğim.Herkes bıkkın çalışmak istemez seneye ama ben canla başla çalışırım eğer kalırsam.Kafam çok karışık yazarken saçmalamış olabirim affedin.
Lütfen fikir verin bana ne yapmalıyım?
Hiç alakası yok valla hacettepe tıp ingilizcede okuyan arkadaşlarım var , burs falan vermiyor kimse.İlk 100 değilsen ne devlet ne de başkası veriyor valla ya da ailenin durumu çok kötü olacak öyle.Özel üniversitelerin de verdikleri ilk 1000deki adam normalde kendini tercih etmeyecekse illa etsin diye veriyor bir elin parmağını geçmez o tarz verdikleri öğrenciler , öyle burslar beklentilerine girmeyin bence hiç.
hiç birine hatta dişe bile yetmiyor puanım zaten olsa doğuya koşarak gidecektimIU genetigin puani dusmus baya demekki. bizim zamanimizda bazi tiplarla yarisirdi.
bende biomuhendislik okudum, okumayada devam ediyorum. cok sevdigim bir alan. ozel sektorde istedigin gibi bir is bulabilirmisin hic bilmiyorum, hic is aramadim. akademik kariyer istiyordum. simdi yurt disindayim. bu tarz birsey istiyorsan dusunebilirsin. yurt disinda bir cok universitede doktora kabulu rahatca alirsin ve sonrasinda iyi isler bulabilirsin.
ama tabi tiptan cok farkli.
hic bir tip fakultesini tutmuyormu puanin ?
dusuk yerleri deneyebilirsin belki.
biliyorum ama denemeden vazgeçmek istemiyorum hayalimdencanım bende pdr istiyordum ama aldığım puan çok pdr ye göre çok azdı okul öncesi yazdım 5 tercih o bile tutmamıştı 2. öğrtim yazmadığım için.Bir sene daha hazırlandım inan çok stresli daha çok heyecan yaşadım dershanede o en zor denemelerde pdr ye hatta hukuka yetecek puan yaparken sınavda elim ayağım titredi son şansım diye düşündüm ve yapamadım. Şimdi okul öncesi öğretmenliği okuyorum.Memnun muyum evet ama 1 yıl öncede aynı üniversitenin 2.öğretimine gidebiliyordum yani o yüzden çok iyi düşün gerçekten 1 yıl seni yoracak tıp bu kolay değil. Beklentilerin gerçekleşmezse seneye daha çok üzülürsün
evet bu işi yapan biri var duyduğum şu an yurtdışına gidiyor zatenMolekuker biyoloji ve genetik bolumu bana cazip gelmiyor. Turkiye de is imkanlari azdir diye dusunuyorum.
Dersaneye gitmen sart degil belli bir seviyeye gelmissin zaten. Evde duzenli calissan seneye kazanabilirsin.
o zaman sen bilirsin canım bu gücü kendinde buluyorsan dene sonra denemediğin için üzülmezsin en azındanbiliyorum ama denemeden vazgeçmek istemiyorum hayalimden
sonuçta tüm hayatım için bir risk almalıyım diye düşünüyorum
evet olmazsa üzülücem ama belki diş tutar seneye.en azından içimde ukte kalmaz