üniversite:(((kafam çok karıştı

evet sıralamam o civarda.aslında çok düşündüğüm bir şey değildi tıp tutmadı diye aklımı çeliyor.
evet çok daha fazla çalışırım çünkü son şansım olur farkındayım

çok teşekkürler desteğin için:)))evet yapacağım sanırım.Aslında biliyor musun gittiğim lisede o kadar zeki kişiler vardı ki kendimi aptal gibi hissederdim ama ne istediğimi bildiğim için hep çalıştım bu yüzden bunu yapmalıyım çok emek verdim çünkü bu işe

bu üniversite ve bölüm neymiş cidden çok merak ettim. bölüm kendisinden aşağıymış demek o nasıl oluyor ya?

sıralaması oraya yettiğine göre oradakilerle aynı sevideymiş. ankarada gayet puanı yüksek mühendislikler var çünkü ve hiçbirinin kolay olduğunu zannetmiyorum. aksine gayet zorlar. ne kadar başarılı öğrenciler uzatıyorlar hatta okulu. puanı düşükse de zaten seviyesine uygun bir okula gitmiştir.

hem basit geliyor nedir yani? o zaman hızlı hızlı okuyup hemen bitirseymiş okulu. hatta yüksek lisans tan dersler alsaymış madem. alınıyor öyle çünkü. uzun lafın kısası her denilene inanmayın. insanlar tıp ı bir puanla kaçırdım hemşireliğe gittim diyorlar. bazı insanlar nedense tıptan başka bölümleri bölümden saymıyorlar. çok yüksek puanla girilen bir sürü bölüm var.

yazdığınız soruları aldım elime kağıt kalemi uzun uzun cevapladım.Mesela ben masa başı iş sevmem.sürekli bir hareket koşusturma olsun isterim.Çünkü yastığa kafamı koyduğumda hayatın hakkını verdiğimi düşünürüm.
oje ya da topuklu ayakkabı gibi şeyler kafama taktığım şeyler değil.biliyorum bunlar birer örnek sadece.
Şunun farkındayım ben ne kadar hazırım yapabilirim desem de neyle karşılaşacağımı bilmiyorum.belki çok zorlanacağım belki de lanet olsun tıp yazdığım güne diyeceğim.belki çok mutlu olacağım.
Ama bunları yaşayacaksam da görmek istiyorum tatmak istiyorum o atmosferi.Denemeden vazgeçmek istemeiyorum
bu arada çok yardımcı oluyorsunuz bana teşekkür ederim:)

evet yardım etmenin çok yolu var.Ama ben meslek olarak bunu yapmak istiyorum.Yani derslerine de çok fazla ilgim var.
çok zor biliyorum ama ben zoru başarmak istiyorum

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için:)bu işi yapan biri var çevremde kanser araştırması yapıyormuş.yapabileceğimi düşündüm ama istediğim bu değil sanırm

arkadaşlarım da anlamıyor beni delisin sen diyorlar:)evet çok bölüm var ama ben sanki bunun için yaratılmışım gibi hissediyorum:)

Gülümseyerek okudum :) Yardımım dokunduysa ne mutlu bana...
Eh anlaşıldı sen uslanmayacaksın(!) :) Buyur... Hızlı yaşa genç öl
Şaka bir yana dediğin gibi hangi meslek olursa olsun insan yaşamadan bilemiyor ki...

sanırım herkesi ikna etmeden duramayacağım:)ben anladım ki destek arıyorum kendime biraz cesaret belki de

inanır mısnız statü en son düşündüğüm şey.hatta şu an soranlara kazanamadım diyorum.arkadaşlarım sinir oluyor açıklasana insanlara nereleri tutturduğunu hiç bir şey yapamadın sanıcaklar diyorlar.

Sen bilirsin canim sonuçta senin mesleğin olcak bence hedefin tam olarak neyse o yolda yürümeye devam et gelecek seneye daha çok çalış.. bol şanslar :)

benim de en çok korktuğum şey bu.ilerde çok başarılı olursam bile mutlu olamamak.keşkeyle yaşamak.
kendime bunu yapmayacağım

ben de ygs de heyecandan batırdım her şeyi...çalışmayı seviyorum sadece aileme yük olmaktan korkuyorum

sanırım herkesi ikna etmeden duramayacağım:)ben anladım ki destek arıyorum kendime biraz cesaret belki de
Arkadaş ben vazifemi yaptım, tercih dönemindeki Metisa'ya söylemek istediklerimin bir kısmını söyledim. Hoş, o Metisa da bunları duyarak ikna olmazdı. Duydu ve ikna olmadı "olsun yine de istiyorum" dedi ve yazdı gitti.
Madem sen tıp için 2. seneyi beklemek fikrine ikna olmak istiyorsun, yardım edeyim. Ben ilk yılımda girdim ama 2., 3. yılında giren ve başarı ile öğrenimini sürdüren pek çok arkadaşım var. Değdiğini düşünüyorlar.
Tıbbın iyi yanlarından bahsedeyim biraz. Mezun olduğunda doğruca mecburi hizmete gidiyorsun. Yani atanma derdi yok. Uzmanlık yapabileceğin yirmi tane falan farklı alan var. Girdin, fakülteyi bitirdin baktın hastalarla ilgilenmek istemiyorsun, laboratuvarda çalışabileceğin bölümler var, cerrah da olabilir, klinisyen de olabilirsin. İşletme okuyup hastane yöneticiliği de yapabilirsin.
Okulu bitirdiğinde 5 senede 280 kredilik ders almış oluyorsun, 6. seneyi de hastanede intern olarak çalışarak(maaş falan yok burs kadar bir ücret veriyorlar) geçiriyorsun. Sene başına da, toplamda da en fazla kredi yükü tıpta. Yani birçok konuda bilgi sahibi olacaksın, doğal süreçlere materyalist bir yaklaşımın olacak. Beni en çok etkileyen bu olmuştu. Ne, neden, nasıl oluyor anlamak istemiştim. Yalnız düşün ki asgari yeterlilik için böyle yüklü bir müfredatı var; ilerledikçe önündeki bilgi yığını artıyor. Örneğin mühendislik tıbba nispeten daha az bilgiyle daha çok akıl yürütmeyle halledilen bir meslekken tıpta bilginin olmadığı yerde akıl yürütmenin zekanın hükmü yok. Yani çok çalışacaksın dendiği zaman en rahat döneminde bile, vasat sayılabilmek için, altı haftanın üç haftası boyunca 12 saat masa başında çalışmayı anla. Bak abartmıyorum. Millet kan kusup "kızılcık şerbeti içtim" diyor o ayrı. Tıp zekadan önce çalışma ister, zeka sonra devreye girer.
Halk sana hem saygı duyacak, imrenecek hem de bulduğu yerde öldürmek isteyecek. İnsan bunu niye ister? :-D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…