üniversite:(((kafam çok karıştı

Hanımlar merhaba:)
Biliyorsunuz lys açıklandı.Ben hedefimi tutturamadım malesef.Bunu haketmemiştim.Çalışmıştım.Ama heyecanıma yenik düştüm.
Hedefim tıp fakültesiydi.Küçüklüğümden beri doktor olmak istedim.Hep hayaller kurdum.Yani tutkuyla bağlıydım buna...Ama olmadı ben tıp olmazsa seneye kalırım dedim hep.İlk açıklandığında tıp olmuyor diye hiç bir bölüme bakmak istemedim.Sonra bakınca aklımı çelen tek bir şey oldu.İÜ moleküler biyoloji ve genetik tutuyor.Aslında ailem her zaman destekçi çünkü biliyorlar ne kadar tıbbı istediğimi.Bende açıkçası çok istiyorum hala.Ama tek korkum aileme yük olmak.Çünkü seneye kalırsam özel bir dersaneye gidicem ve 6000 tl ödeyeceğim.Herkes bıkkın çalışmak istemez seneye ama ben canla başla çalışırım eğer kalırsam.Kafam çok karışık yazarken saçmalamış olabirim affedin.
Lütfen fikir verin bana ne yapmalıyım?

Kesinlikle bekletmelisin... Yoksa çok pişman olursun ben bir sene bekletme kararı aldım ama hasta olduğum için o seneyi erteledim şimdi bir daha ki sene için çalışıcam. Eğer şimdi tercih yapıp başka bölüm olursan hayatın boyunca pişman olursun ve hep içinde ukte kalır bence hiç düşünme beklet. Durumunuzu çok zorluyorsa dershane parası evde kendinde çalışabilirsin internette videolar var ben öylr yapıcam bu sene zaten dershaneler kapandı özellerede o kadar para vermek istemiyorum zaten çok konu olduğu için çok hızlı geçiyolar ayrıca tıp kazanmak için çok yüksek puanlar almak gerek devlet her ay sana karşılıksız para vericek zaten yani ilk senende ohooo 6 bini ödersin ailene. Aylık milyarlar alanlar var

Bence istek önemli tıpta.Fakat ilk sene gittiğinde bu muydu yani yıllarca hayalini kurduğum fakülte diyebilirsin.Okul 3-4te zevkleniyor ama bu kez de zorlaşıyor bazen saç baş yolmak istediğin zamanlar oluyor.Para için hava için asla tercih edilecek bir bölüm değil çünkü çalışma hiç bitmiyor.Bak ben 3 seneyi geçirdim, gazide okuyorum.1deyken dediler ki yaa 2. sınıf çok zor anatomi fizyoloji var.2yi geçtim 3teki arkadaşım sen gel 3ü gör farmakoloji patoloji var dedi.3üde geçtim şimdi 4ün zorluğundan bahsediyor herkes ve gerçekten her sene zorlaşıyor okul.5e gelen de tus derdine düşmüş durumda , 6daki zaten harap halde internluk artı tus belası.E diyorsun bitti mezun oldum , eylülde tus var geri dönüyorsun dersaneye kütüphaneye eylüle kadar günlük en az 10 saat çalışman lazım.Tusu kazandın başlıyor asistanlık günaşırı nöbetler hele de zor bölümdeysen.Nöbetsiz ve nispeten kolay bölümler için derece yapman gerekiyor.Kazanamadın yallah doğu görevine , acilde pratisyenlik.Doktorlara house'a bakarak öyle bir doktorluk hayal eden biri için tıp hüsran olabilir.Bir de tıpa girerken ne kadar zor olabilir ki diyosun içinden ya da herkes yapıyor ben niye yapmayayım ama insan girince anlıyor herkesın yapmak için ne kadar insanüstü çalıştığını.Ya da hayret ediyorsun bu kadar kişi nasıl bitirmiş bu fakülteyi diye.Yani dışı seni yakar içi beni durumu var.Ben iyice düşün araştır derim ama içinde bu kadar tıp aşkıda varsa gittiğin yer seni mutsuz edebilir.Oraya gitsen mutlu olacak mısın yoksa hep keşke diyecek misin bunu düşün.Yoksa 1 sene hayatta çok da bir şey değil hele de meslek için.Amma da uzun yazmışım :)
uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim:)evet şu an ben ne kadar zor biliyorum desem de yaşamadan bilemem
ama içimde öldüremediğim bir umut var,ya da ben gerçekten öldürmek istemiyorum
bir de bu sene sıralamam beklediğimden çok düşük eğer seneye kalırsam tıp olmasa bile diş tuttururum diye düşünüyorum
başka istediğim hiç bir bölüm yok zaten:KK43:

Biliyorsunuz lys açıklandı.Ben hedefimi tutturamadım malesef.Bunu haketmemiştim.Çalışmıştım.Ama heyecanıma yenik düştüm.
Hedefim tıp fakültesiydi.Küçüklüğümden beri doktor olmak istedim.Hep hayaller kurdum.Yani tutkuyla bağlıydım buna...Ama olmadı ben tıp olmazsa seneye kalırım dedim hep.İlk açıklandığında tıp olmuyor diye hiç bir bölüme bakmak istemedim.Sonra bakınca aklımı çelen tek bir şey oldu.İÜ moleküler biyoloji ve genetik tutuyor.Aslında ailem her zaman destekçi çünkü biliyorlar ne kadar tıbbı istediğimi.Bende açıkçası çok istiyorum hala.Ama tek korkum aileme yük olmak.Çünkü seneye kalırsam özel bir dersaneye gidicem ve 6000 tl ödeyeceğim.Herkes bıkkın çalışmak istemez seneye ama ben canla başla çalışırım eğer kalırsam.Kafam çok karışık yazarken saçmalamış olabirim affedin.
bence seneye denemelisin:)

Benim bir çok arkadaşım bir sene daha beklerim ama istediğim bölüme giderim dediler. Çoğunun sınavı kötü geçti. Çünkü üstlerine bir de ekstradan bu senede olmazsa stresi çökmüştü. He aksine yapabilenler de var ama inan ki çok zor.
O strese kapılmam diyorsan bir sene bekle. En azından isteğim bölüm oldu dersin. Ama hiçbir şeyin garantisi yok inan ki..

Kesinlikle bekletmelisin... Yoksa çok pişman olursun ben bir sene bekletme kararı aldım ama hasta olduğum için o seneyi erteledim şimdi bir daha ki sene için çalışıcam. Eğer şimdi tercih yapıp başka bölüm olursan hayatın boyunca pişman olursun ve hep içinde ukte kalır bence hiç düşünme beklet. Durumunuzu çok zorluyorsa dershane parası evde kendinde çalışabilirsin internette videolar var ben öylr yapıcam bu sene zaten dershaneler kapandı özellerede o kadar para vermek istemiyorum zaten çok konu olduğu için çok hızlı geçiyolar ayrıca tıp kazanmak için çok yüksek puanlar almak gerek devlet her ay sana karşılıksız para vericek zaten yani ilk senende ohooo 6 bini ödersin ailene. Aylık milyarlar alanlar var
çok teşekkür ederim cesaretlendirmen için:KK36:sonuçta tüm hayatım var işin ucunda risk almalıyım
çok geçmiş olsun özel değilse neyin var,sen hangi bölümü istiyorsun

çok araştırdım zaten...ama vazgeçemiyorum ne yapayım
40 bin neden tercih yapmadım diye pişman olunacak bir sıralama değil bence.Mesela 15 bin olursun acaba diş yazsa mıydım dersin bir daha bu sıralama olur muydu dersin ama 40 binle zaten sağlıkta iyi alanların çoğuna girilmiyor.İçinde tıp aşkı da bu kadar varsa ben tekrar denemeye değer olarak görüyorum açıkçası.Seneye ilk 20 bine girdiğin sürece zaten iyi yerlere gidersin en azından diş falan gelir.Bir de bunu tavsiye olarak algılama sakın doktora danışmadan da kullanma ama aklında bulunsun.Ben de benzer bir heyecan hadisesi yaşadım.YGS de beklediğimden kötü bir sıralama yaptım kalbim ağzımda atmıştı sınav boyu.LYSye girmeden önce de benzer durumdaydım ellerim terliyordu kalem tutamaz hale geliyordum optikler ıslanıyordu.Tanıdık bir doktora sorduk bana dideral isimli performans anksiyetesinde de kullanılan kalp ilacını önerdi.LYS sınavlarında sakindim o ilaç sayesinde ve esas önemli sınav onlar olduğu için sıralamamı da epey öne çektim.Eğer benzer bir sorunun varsa yani taşikardi falan gibi ya da titreme tarzı doktora danışarak benzer bir tıbbi destek alabilirsin.

malesef mühendisliğe Hiç ilgim yok.Matematikten pek hoşlanmam mesala.deseler boğaziçinde mühendislik oku istemem mesela.
yok hiç bir tıp tutmutor hatta diş hekimliği de tutmuyor berbat bir durumdayım yani.Eğer tutsaydı doğuda tıpa koşarak gidecektim.
Aynen hayallerdekinin aynısı hiç bir zaman olmuyor.şartlar çok zor onu da biliyorum.Ama ben insanlara yardım etmek istiyorum.Kimsesi olmayan hasta çocukların yüzlerini biraz olsun güldürmek istiyorum
ya artık mühendisler de işsiz kalmaya başladı 10 yıla işleri daha da zorlaşcak..
bence bir sene daha uğraş değer..

Benim bir çok arkadaşım bir sene daha beklerim ama istediğim bölüme giderim dediler. Çoğunun sınavı kötü geçti. Çünkü üstlerine bir de ekstradan bu senede olmazsa stresi çökmüştü. He aksine yapabilenler de var ama inan ki çok zor.
O strese kapılmam diyorsan bir sene bekle. En azından isteğim bölüm oldu dersin. Ama hiçbir şeyin garantisi yok inan ki..
hiç stres yapmam diyemem çünkü kendimi kandırmış olurum
ama bir de 1 sene daha çalışıyorsun aksilik olmassa daha iyi yaparım diye düşünüyorum

Valla ben tıptayım sıralamam da iyiydi hiç öyle paralar yok açıkçası bir devletin verdiği 330 tllik kredi var ailenin durumu kötüyse burs olarak alıyorsun yoksa geri ödemeli , onun dışında kimsenin burs falan verdiği yok.Bazı özel üniversiteler öğrenci çekmek için teklif ediyor o da derece yapanlar için falan.Diğer verenler de ailenin maddi durumu çok kötüyse veriyor.Bir de ilk 100 e girersen başbakanlık özel bursu var kredinin 3 katını burs veriyorlar o da ilk 100e girmen lazım.

hiç stres yapmam diyemem çünkü kendimi kandırmış olurum
ama bir de 1 sene daha çalışıyorsun aksilik olmassa daha iyi yaparım diye düşünüyorum

O zaman isteklerinin peşinden git. İstemeye istemeye okumak zorunda kaldığın bir bölümü de 4 sene de bitirmen olanaksız. İstemeyerek okuayacağın bölümünde bir sene uzatmaktansa istediğin bölüm için bir seneni feda et :)

40 bin neden tercih yapmadım diye pişman olunacak bir sıralama değil bence.Mesela 15 bin olursun acaba diş yazsa mıydım dersin bir daha bu sıralama olur muydu dersin ama 40 binle zaten sağlıkta iyi alanların çoğuna girilmiyor.İçinde tıp aşkı da bu kadar varsa ben tekrar denemeye değer olarak görüyorum açıkçası.Seneye ilk 20 bine girdiğin sürece zaten iyi yerlere gidersin en azından diş falan gelir.Bir de bunu tavsiye olarak algılama sakın doktora danışmadan da kullanma ama aklında bulunsun.Ben de benzer bir heyecan hadisesi yaşadım.YGS de beklediğimden kötü bir sıralama yaptım kalbim ağzımda atmıştı sınav boyu.LYSye girmeden önce de benzer durumdaydım ellerim terliyordu kalem tutamaz hale geliyordum optikler ıslanıyordu.Tanıdık bir doktora sorduk bana dideral isimli performans anksiyetesinde de kullanılan kalp ilacını önerdi.LYS sınavlarında sakindim o ilaç sayesinde ve esas önemli sınav onlar olduğu için sıralamamı da epey öne çektim.Eğer benzer bir sorunun varsa yani taşikardi falan gibi ya da titreme tarzı doktora danışarak benzer bir tıbbi destek alabilirsin.
aslında o kadar büyütelecek bir şey değil sadece ya yapamazsam diye çok düşündüm sınavda
titreme ve terleme yoktu ama artık sınavda nasıl bir stres yaşadıysam hüngür hüngür ağladım sonra
ben de öyle düşünüyorum en azından diş olur diye beklemek istiyorum

çok teşekkür ederim cesaretlendirmen için:KK36:sonuçta tüm hayatım var işin ucunda risk almalıyım
çok geçmiş olsun özel değilse neyin var,sen hangi bölümü istiyorsun

İstersen hep konuşup birbirimizi motive de edebiliriz bence sınavda korkulucak hiç bir şey yok sen elinden geleni yapıp çalışırsan Allah sana yardım eder hayırlısı buysa zaten tıp olur değilse de mutlu olabileceğin başka bir bölüm :)
Ben sınavı çok kafama takmaktan panik atak oldum evden çıkamıycak duruma geldim ölüm korkusu falan doktorlar dershaneyi bırakmamı söyledi ilaç tedavisine başladım yeni yeni iyi oluyorum ve hiçbir şeyin sağlıktan daha önemli olmadığını anladım ve sakın stres yapma heyecanlanma kasma üzülme mazallah benim gibi sıyırma :)
Psikoloji istiyorum ama istanbul içi kesin yani benimde senin kadar çalışmam gerek :)

hiç kalbini bulandırma bildiğini yap. hayatının geri kalanını mutsuz geçirmek istemiyorsan tekrar deneyeceksin. oldu da aksilik oldu, ne olur ki? tekrar tekrar denersin. bir hayale tutunmuş olmanın nimetini alacaksın inşallah sonunda.

ben öss sınavında ilk sene istediğim yer tutmuyo diye ikinci sene girdim.hayatımda yaptığım en büyük hayatydı.sadece sınav çalışmak psikolojimi mahvetti.şimdiki aklım olsa ilk seneki puanımla mardin ikinci öğretim bile yazardım

ben öss sınavında ilk sene istediğim yer tutmuyo diye ikinci sene girdim.hayatımda yaptığım en büyük hayatydı.sadece sınav çalışmak psikolojimi mahvetti.şimdiki aklım olsa ilk seneki puanımla mardin ikinci öğretim bile yazardım
Bence bu kişide biten bir durum.Benim 2. seneye kalıp hacettepe tıp kazanan bir arkadaşım da oldu.2ye kalanlar genelde iyi yerlere gittiler.En yakın arkadaşım 30 binle kaldı ertesi sene çukurova dişe gitti.Sizin yazdığınızdan ürküp vazgeçebilir ama bu kişide bitiyor tamamen.Çok daha iyi yapanlar da oluyor yani.

Bence bu kişide biten bir durum.Benim 2. seneye kalıp hacettepe tıp kazanan bir arkadaşım da oldu.2ye kalanlar genelde iyi yerlere gittiler.En yakın arkadaşım 30 binle kaldı ertesi sene çukurova dişe gitti.Sizin yazdığınızdan ürküp vazgeçebilir ama bu kişide bitiyor tamamen.Çok daha iyi yapanlar da oluyor yani.
olmuyo demedim ki.benim de daha iyi oldu.mardin civarı tutuyodu ilk sene.sonraki sene balıkesiri kazandım.ama o bir sene beni mahvetti.hala dediğimin arkasındayım eğer puan geçerli yerler yazacak durumda ise gitsin.giden sağlık zor geri geliyo çünkü ve hiçbir üniversite buna değmez

bence ne olursa olsun hayallerinin peşinden git.1 yıl çok büyük bi kayıp değil ilerde keşke dememek için.denemeye değer.. :)

Devlet karşılıksız para mi verecek? Nasıl yani? :KK70:

X