Üniversite hayatı eğlenceli mi?

ben de geçen sene üniversiteye geçtim yani 1 yıl oldu ve nasıl geçtiğni anlamadım. ilk ortama arkadşlara derslere alışma derken bi bakmışım 1. sınıfı bitirdim:KK1: liseden sonra bambaşka bir dünya bambaşka sistem ilk alışmakta zorlanıyosn ama zamanla atlattım ben çok şükür. bir de benm bölüm de zor diş hekimliği okuyorum zor ve yoğun bir sene oldu. açıkçası eğlence dolu bir sene olmadı ama yakın arkadaş bulmaya başlayınca takıldığım kişiler olmaya başlayınca zaman çok güzel geçmeye başladı. umarım senn için de öyle olur canım ama üniversiteye sırf eğlence diye bakma öğreneceğin çok şey olacak:KK34:

Bence tamamen seninle alakalı. Çok güzel sosyal aktiviteler ve kulüpler oluyor. Sakın kaçırma olabildiğince sosyalleş. Mezun olduğunda sadece sınıf arkadaşlarını tanıyor olma yani :)

bulunduğun şehir önemli diye düşünüyodum ama en önemli olan arkadaşların.arkadaş grubun iyiyse her ortam eğlenceli geliyo sana

Vay be kaç yıl geçmiş bunları yazalı :)
Şimdi trakya üniversitesi kamu yönetimi 1. sınıfım.Bölümümden memnun değilim,değiştireceğim seneye inşallah .
O zaman ki heyecanlarımı hatırladım,her şey aynı kalmıyormuş.Zaman çok hızlı geçti maalesef...

Şehrine göre değişiyor. Ben İzmir'den kalkıp küçük bir Ege şehrine üniversiteye geldim, yurtta kalıyorum. Üniversite etkinlik ve sosyallik açısından çok pasif. Sadece ders odaklı yani. Kampüs küçük, bol bol inşaat var. Benim bu inşaatlarla yaptığım en eğlenceli faaliyet, rektörlük binasının temelini görmekti, hayatımda ilk defa radye temel görmüştüm. :KK70: Geçenlerde de baktım, perde duvar yapıyorlar. Kayaların üzerindeyiz zaten, perde duvar senin neyine? :KK70: Rektör için hiçbir masraftan kaçmıyorlar. Arkadaşıma bunu söylediğimde "rektörümüzün g**nü korumak için sağlam yapıyorlar" demişti. :KK70: İzmir'in her semti apayrı bir şehirken okuduğum şehirde tam anlamıyla aktif sadece bir cadde var. Gidilebilecek kafeler falan belli. Kampüsün içine bir "mini çarşı" açmışlardı ama anca gelişiyor. Yemekçisi bile daha yeni açıldı. Kumpir, pizza falan yapıyorlar. Benim öyle çılgınlar gibi eğlendiğim bir ortam olmadı, zaten son sınıftayım. Büyükşehirlerde okumak daha eğlenceli olacaktır muhtemelen.

Vay be kaç yıl geçmiş bunları yazalı :)
Şimdi trakya üniversitesi kamu yönetimi 1. sınıfım.Bölümümden memnun değilim,değiştireceğim seneye inşallah .
O zaman ki heyecanlarımı hatırladım,her şey aynı kalmıyormuş.Zaman çok hızlı geçti maalesef...
Kamu Yönetimi okunmaz zaten. Ben İktisat okuyorum, o bile daha eğlenceli. İİBF okumasın bence artık insanlar. Ne geleceği parlak ne bişey. Değiştirebiliyorsan değiştir.

Kamu Yönetimi okunmaz zaten. Ben İktisat okuyorum, o bile daha eğlenceli. İİBF okumasın bence artık insanlar. Ne geleceği parlak ne bişey. Değiştirebiliyorsan değiştir.
Eğlenceyle alakası yok ya ,ibf koç,sabancı gibi üniversitelerde okunuyorsa iyi bence,onun dışında çöp.
Siz neden ibf de okuyorsunuz peki ?:KK48:

Eğlenceyle alakası yok ya ,ibf koç,sabancı gibi üniversitelerde okunuyorsa iyi bence,onun dışında çöp.
Siz neden ibf de okuyorsunuz peki ?:KK48:
Çöp demek binlerce mezununa, akademisyenlerine, kendine ve bana hakaret olur, o tabiri kullanmaya gerek yok bence. Kendi bölümümden bahsedeyim, İktisat beni meslek sahibi yapmayacak ama hayatın hiçbir alanında öğrenemeyeceğim bir bakış açısı kazandırdı. Şu an Türkiye'deki üniversite bolluğu ve düşen öğrenci kalitesiyle beraber senin deyiminle "çöp" olmayan bölüm sayısı çok çok az. Fen-Edebiyatçıların hali İİBF'den daha kötü mesela. Hukukta ve Mühendislikte bile işsiz kalıyor insanlar çünkü onların da mezun sayıları çok arttı. Olay üniversite adında sanında değil, olay öğrencinin okuduğu bölümden ne kazandığı. Türkiye'de neden bu kadar çok işsiz İİBF'li var? Çünkü bir çoğu okula ot gibi gidip gelmiş, kendilerine bişey katmamış, İngilizce bile bilmiyorlar. Emek arzı fazlası olmasının dışındaki en önemli sebep bu. Açıkçası ben İİBF'de Maliye ve İktisat bölümleri dışındaki diğer bölümlerin çok da gerekli olmadığını düşünüyorum. Çöp demiyorum çünkü İİBF'yi de gerçekten isteyerek, hakkıyla okuyan insanlar var, onlara ayıp olur. Neden İİBF'de olduğuma gelirsek, benim kafamda spesifik bir bölüm yoktu, sınavdan da öyle süper bir puan almamıştım. (O tarz sınavları hiç sevmiyorum) Ben de tercih listeme hem evime yakın hem de kafama yatkın olan iki bölüm yazdım farklı üniversitelerden. Bunlardan birisi İktisat'tı ve o geldi. Ben de hayatımızın her alanına dahil olmuş olan bu bilimle alakalı eğitim almaya başladım işte. Okulumun eğitimi beklentimin çok üstünde bir şekilde kaliteli çıktı bu arada. Özellikle bu sene ders aldığım hocaların hakkını herhalde hiç ödeyemem. Bugün birçok üniversite İktisat'ı sadece teorilerden ibaret bir şekilde öğrencilerine veriyorken biz teorilerin dışına çıkarak bir ülke ekonomisini planlamadan tut dünya ekonomisine, ekonomik analizler, yorumlar, tahminler falan derken bu şekilde yuvarlanıp gitmeye başladık. Ve sana şunu söyleyeyim, o İktisat teorilerinin birçoğu yalan, gerçeklikten uzak. Gerçekte yaşanan şeyler çok çok farklı. Cebindeki paradan haberi olmayan insanlar İktisat diploması alıyor, bu açıdan üzücü. Bunun yanı sıra sadece İktisat bilmek değil, Hukuk ve Psikoloji bilmek de önemli.

Son düzenleme:
Çöp demek binlerce mezununa, akademisyenlerine, kendine ve bana hakaret olur, o tabiri kullanmaya gerek yok bence. Kendi bölümümden bahsedeyim, İktisat beni meslek sahibi yapmayacak ama hayatın hiçbir alanında öğrenemeyeceğim bir bakış açısı kazandırdı. Şu an Türkiye'deki üniversite bolluğu ve düşen öğrenci kalitesiyle beraber senin deyiminle "çöp" olmayan bölüm sayısı çok çok az. Fen-Edebiyatçıların hali İİBF'den daha kötü mesela. Hukukta ve Mühendislikte bile işsiz kalıyor insanlar çünkü onların da mezun sayıları çok arttı. Olay üniversite adında sanında değil, olay öğrencinin okuduğu bölümden ne kazandığı. Türkiye'de neden bu kadar çok işsiz İİBF'li var? Çünkü bir çoğu okula ot gibi gidip gelmiş, kendilerine bişey katmamış, İngilizce bile bilmiyorlar. Emek arzı fazlası olmasının dışındaki en önemli sebep bu. Açıkçası ben İİBF'de Maliye ve İktisat bölümleri dışındaki diğer bölümlerin çok da gerekli olmadığını düşünüyorum. Çöp demiyorum çünkü İİBF'yi de gerçekten isteyerek, hakkıyla okuyan insanlar var, onlara ayıp olur. Neden İİBF'de olduğuma gelirsek, benim kafamda spesifik bir bölüm yoktu, sınavdan da öyle süper bir puan almamıştım. (O tarz sınavları hiç sevmiyorum) Ben de tercih listeme hem evime yakın hem de kafama yatkın olan iki bölüm yazdım farklı üniversitelerden. Bunlardan birisi İktisat'tı ve o geldi. Ben de hayatımızın her alanına dahil olmuş olan bu bilimle alakalı eğitim almaya başladım işte. Okulumun eğitimi beklentimin çok üstünde bir şekilde kaliteli çıktı bu arada. Özellikle bu sene ders aldığım hocaların hakkını herhalde hiç ödeyemem. Bugün birçok üniversite İktisat'ı sadece teorilerden ibaret bir şekilde öğrencilerine veriyorken biz teorilerin dışına çıkarak bir ülke ekonomisini planlamadan tut dünya ekonomisine, ekonomik analizler, yorumlar, tahminler falan derken bu şekilde yuvarlanıp gitmeye başladık. Ve sana şunu söyleyeyim, o İktisat teorilerinin birçoğu yalan, gerçeklikten uzak. Gerçekte yaşanan şeyler çok çok farklı. Cebindeki paradan haberi olmayan insanlar İktisat diploması alıyor, bu açıdan üzücü.
Neden öyle dedim biliyor musunuz ,şu cümlenizden dolayı:
"Kamu Yönetimi okunmaz zaten. Ben İktisat okuyorum, o bile daha eğlenceli. İİBF okumasın bence artık insanlar. Ne geleceği parlak ne bişey. Değiştirebiliyorsan değiştir."
Ben de size aynı tepkiyi verdim,bakın ne kadar bozuldunuz:KK51:
Hiçbir bölümü küçümsemeye gerek yok bence.
Yorum için teşekkürler:KK48:

Neden öyle dedim biliyor musunuz ,şu cümlenizden dolayı:
"Kamu Yönetimi okunmaz zaten. Ben İktisat okuyorum, o bile daha eğlenceli. İİBF okumasın bence artık insanlar. Ne geleceği parlak ne bişey. Değiştirebiliyorsan değiştir."
Ben de size aynı tepkiyi verdim,bakın ne kadar bozuldunuz:KK51:
Hiçbir bölümü küçümsemeye gerek yok bence.
Yorum için teşekkürler:KK48:
Aynı tepkiyi vermedin, direkt olarak "çöp" dedin. Çöp demekle geleceği parlak değil demek aynı şey değil. Çöp, işe yaramayana denir. Ben işe yaramaz dememişim, geleceği parlak değil demişim. Bir insan tamamen gözden çıkardığı, artık kullanmayacağı, işine yaramayacağını düşündüğü bir şeyi çöpe atar. Tepkinin nesi aynı? Ben olumsuz konuşmuşum ama sen hakaret etmişsin. Küçümseyen sensin. Ben küçümseyecek olsam "okunmaz" ve "çöp" laflarından da daha ağır bir tabir kullanırdım. İİBF okumasın bence insanlar derken de geleceğinin sönük olmasını kastettim. Çarpıttığın için teşekkür edemeyeceğim ben, kusura bakma. :) Çöp diyerek kendine de hakaret ediyorsun, demek ki kendini buna layık görüyorsun.

Aynı tepkiyi vermedin, direkt olarak "çöp" dedin. Çöp demekle geleceği parlak değil demek aynı şey değil. Çöp, işe yaramayana denir. Ben işe yaramaz dememişim, geleceği parlak değil demişim. Bir insan tamamen gözden çıkardığı, artık kullanmayacağı, işine yaramayacağını düşündüğü bir şeyi çöpe atar. Tepkinin nesi aynı? Ben olumsuz konuşmuşum ama sen hakaret etmişsin. Küçümseyen sensin. Ben küçümseyecek olsam "okunmaz" ve "çöp" laflarından da daha ağır bir tabir kullanırdım. İİBF okumasın bence insanlar derken de geleceğinin sönük olmasını kastettim. Çarpıttığın için teşekkür edemeyeceğim ben, kusura bakma. :) Çöp diyerek kendine de hakaret ediyorsun, demek ki kendini buna layık görüyorsun.
Tamam arkadaşım ,tekrar teşekkür ediyorum yorum için :KK51:

Üniversiteye göre, daha doğrusu bölümüne göre değişiyor bu durum bazı bölümlerde biraz uykusuz kalman gerekebilir ya da bazen nerden geldim bu bölüme bazen de ben bu mesleğe aşığım diyebilirsin bakınız: mimarlık:) ama üniyi eğlenceli geçirmek biraz da sana bağlı yani iyi bi arkadaş ortamı bulursan eğlenceli yılların olabilir inşallah :)

Üniversiteye göre, daha doğrusu bölümüne göre değişiyor bu durum bazı bölümlerde biraz uykusuz kalman gerekebilir ya da bazen nerden geldim bu bölüme bazen de ben bu mesleğe aşığım diyebilirsin bakınız: mimarlık:) ama üniyi eğlenceli geçirmek biraz da sana bağlı yani iyi bi arkadaş ortamı bulursan eğlenceli yılların olabilir inşallah :)
Mimarlık çok güzel bölüm,ben de istiyorum hazırlanacağım seneye ,bakalım hayırlısı :)

Mimarlık çok güzel bölüm,ben de istiyorum hazırlanacağım seneye ,bakalım hayırlısı :)
İnşallah canım :)ama gitmeden önce iyi bi araştır bu bölümü uykuyu çok sevmem eleştirilere açığım filan diyorsan sana göre bir bölümm :)) inşallah istediğin sonuç hakkında hayırlı olur, gerçekleşir

X