- 1 Haziran 2024
- 6
- 2
- 19
-
- Konu Sahibi hurremsultannnn
Ben bu yıl Türkiye nin en iyi üniversitelerinden birinde güzel bir bölüme yerleştim.Ankara dayım. Girişken bir tipimdir yabancı insanlarla konuşmayı tanışmayı çok severim asosyal bir tip değilim yani ama sürekli birilerine bir şey yapalım mı şuraya gidelim mi diye hep ben diyorum ve çoğunlukta da başka bir isim var daha sonra yaparız gibi cevaplar alıyorum bunu ilk başlarda sorun etmemiştim ama bu aralar kafama çok taktım ve artık kimseye bir yerlere gidelim falan diye teklifle gitmiyorum yalnız gezmeyi de bıraktım yurtta sadece yemek için ve haftada 1 falan markete gidiyorum okul 3 gün bu arada. Oda da 2 tane arkadaşım var onlarla iyi anlaştık hiçbir sorun yok ama 1i sevgilisiyle sürekli 1i arkadaşlarıyla hop orada hop burada bir ben yalnızım çok mutsuz hissediyorum kendimi bunu nasıl aşabilirim aranızda bu durumları yaşayanlar ve bu duruma çözüm bulanlar var mı nasıl arkadaş edinebilirim sigara alkol gibi bir alışkanlığım yok öyle ortamlara da girip arkadaş edinme şansım da yok yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Ben bu yıl Türkiye nin en iyi üniversitelerinden birinde güzel bir bölüme yerleştim.Ankara dayım. Girişken bir tipimdir yabancı insanlarla konuşmayı tanışmayı çok severim asosyal bir tip değilim yani ama sürekli birilerine bir şey yapalım mı şuraya gidelim mi diye hep ben diyorum ve çoğunlukta da başka bir isim var daha sonra yaparız gibi cevaplar alıyorum bunu ilk başlarda sorun etmemiştim ama bu aralar kafama çok taktım ve artık kimseye bir yerlere gidelim falan diye teklifle gitmiyorum yalnız gezmeyi de bıraktım yurtta sadece yemek için ve haftada 1 falan markete gidiyorum okul 3 gün bu arada. Oda da 2 tane arkadaşım var onlarla iyi anlaştık hiçbir sorun yok ama 1i sevgilisiyle sürekli 1i arkadaşlarıyla hop orada hop burada bir ben yalnızım çok mutsuz hissediyorum kendimi bunu nasıl aşabilirim aranızda bu durumları yaşayanlar ve bu duruma çözüm bulanlar var mı nasıl arkadaş edinebilirim sigara alkol gibi bir alışkanlığım yok öyle ortamlara da girip arkadaş edinme şansım da yok yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Ben değilim
Of yaa ben universite yi çok daha farklı düşünmüştüm asıl eğlence uni de diyordu çevremdeki herkes böyle 4 yıl geçirmek istemiyorumBen de türkiyenin en iyi üniversitesinden birini 4 yıl boyunca yalnız tamamladım.
Yemeğime yalnız gittim, alışverişimi yalnız yaptım.
Ki aynen sizin gibi gayet de sosyal ve dost canlısıyım.
Ama bazen koşullar öyledir.
Üniversitenin isimli olması bize güzel arkadaşlıklar vadetmez.
Bölüm hocalarım ve sınıf arkadaşlarımla enerjim tutmamıştı, olabiliyor yani.
Yalnızca diğerlerinden daha yakın olduğum bir arkadaşım vardı, o kadar.
Oysa ki lisede okulun yarısı arkadaşımdı, acayip eğlenceli bir dört yıl geçirmiştim.
Şimdi dönüp geriye baktığımda keşke o dönemde daha çok kendimi geliştirseydim diyorum, arkadaşsızlığa odaklanmak yerine daha çok yeteneklerimi keşfedip parlatabilirmişim
Bu yorum içimi açtı resmen teşekkürler başka tavsiyeleriniz varsa okumak isterimmBen de Ankara’da okudum. İlk aylarda arkadaş aramadım bile. Devlet tiyatroları ucuz ve çoktur, cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasının özellikle gündüz konserler çok ucuz, opera bale de öyle, botanik parkı var şahane bi yer oradan yürü in seğmenlerde çay iç, kızılaydaki büyük kitapçılarda vakit geçir. Zamanla nasılsa arkadaşlıklar olur özellikle de siz zengin bir hayat yaparsanız insanlar kendiliğinden buna katılmak ister
Ya yemekte falan tek gideceksem eğer mümkün olduğunca benim gibi tek başına yiyeceğin yanına gidiyorum bir şey bulup laf atıyorum ama konuşsakta devamı gelmiyor yada bazıları hiç konuşmuyor kendimi yılışık gibi hissediyorum o zamanda aslında her insanın yaptığı şeyi yapıyorum iletişim kurmaya çalışıyorum ama karşıdan öyle bir talep olmayınca kendimi geri çekmeye başladım bende teşekkürler cevabınız içinHerkes yazmış ama ben de yazayım. Okul klüplerine katılmanı tavsiye ederim. Yurtta illa ki arkadaş edinirsin oda arkadaşlarına bağlı kalma yemekhaneye git. Okul kantininde daha fazla vakit geçir kendi sınıfın değil üst sınıftan arkadaş edinirsin belki. Öğrenciler için yarı zamanlı çalışma alanları oluyor onlara katılabilirsin.
Son yıllarda kale içinin de neşeli bi yere döndüğünü farkettim, küçük şirin cafeler var, porselen bebek cafesi var mesela İstanbul’da bile yok öyle bi yer. Tadını çıkarın öğrencilik yılları için çok tatlı bi yerdir ankaraBu yorum içimi açtı resmen teşekkürler başka tavsiyeleriniz varsa okumak isterimm
Yani okuduğunuz bölüm ya da okul zorsa insanlar ders çalışarak vakit geçiriyor olabilir, dışarı çıkmak demek para demek paraları olmayabilir... Enerjileri uyuşmuyor olabilir yani bunlar zamanla çözülecek şeyler. Sen de odadan çık ortak alan varsa bir git gör bak başka sınıftan bölümden insanlarla bir araya gel...Ben bu yıl Türkiye nin en iyi üniversitelerinden birinde güzel bir bölüme yerleştim.Ankara dayım. Girişken bir tipimdir yabancı insanlarla konuşmayı tanışmayı çok severim asosyal bir tip değilim yani ama sürekli birilerine bir şey yapalım mı şuraya gidelim mi diye hep ben diyorum ve çoğunlukta da başka bir isim var daha sonra yaparız gibi cevaplar alıyorum bunu ilk başlarda sorun etmemiştim ama bu aralar kafama çok taktım ve artık kimseye bir yerlere gidelim falan diye teklifle gitmiyorum yalnız gezmeyi de bıraktım yurtta sadece yemek için ve haftada 1 falan markete gidiyorum okul 3 gün bu arada. Oda da 2 tane arkadaşım var onlarla iyi anlaştık hiçbir sorun yok ama 1i sevgilisiyle sürekli 1i arkadaşlarıyla hop orada hop burada bir ben yalnızım çok mutsuz hissediyorum kendimi bunu nasıl aşabilirim aranızda bu durumları yaşayanlar ve bu duruma çözüm bulanlar var mı nasıl arkadaş edinebilirim sigara alkol gibi bir alışkanlığım yok öyle ortamlara da girip arkadaş edinme şansım da yok yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.