Üniversite benim için sadece bir hayal mi yoksa?!

Bence de kendine güven inan olmayacak bir şey değil. Zaten sayısal değilsin fen çözmene gerek yok bir tek matematik var. Edebiyat coğrafya da o kadar zorlayacak dersler değil. Artık gece gündüz matematik çalışırsın. Edebiyatta 50 üstü yaparsan 25 civarı matematik yeter diye düşünüyorum. Edebiyat çok etkili. Ayrıca sık sık deneme al çöz. Konu çalışmaktansa deneme çözmek hem yapamadığın konuları görmene hem de zamanı doğru kullanmayı öğrenmene yardımcı olur. Şehir dışı olur diyorsan işin daha kolay tabi ama İstanbul da imkansız değil. Ygs türkçe için paragrafın iyi olursa süper olur. Çünkü hem türkçe çok önemli tmler için hem de türkçeyi erken bitirmen matematiği rahat rahat çözmeni sağlar. Türkçe genelde zor olur çok yapamayan olur ve onu yapman hem de kısa zamanda çözmen çok işine yarar öne atar seni. Lys matematikte de mesela ben türev integral az çok biliyordum ama oraya kadar gelemedim yetiştiremedim. Onlar gözünü korkutuyordur muhtemelen ama kolay konulardan soru kaçırmazsan açığı kapatırsın.

Bi tek o var devlet. Başka şehire gidemem

Türkçem coğrafyam tarihim yani kısaca sözelim iyidir.. paragrafları hızlı ve dogru çözerim. tek korkum matematik lanet olası matematik!! bir de bu sistem çok kötü gerçekten

Bi tek o var devlet. Başka şehire gidemem
Kendini çok kısıtlayıp kendi kendine engeller koyuyorsun. Başka bölüm alternatiflerin de olması lazım. Senin mantığına göre o bölüm olmayacaksa hiç okumam diyorsun, o yola çıkıyo yani. Hem emin ol üniversitede bir sürü insan var ailesinden 1 kuruş almadan okuyan.

Sınava daha aylar var zaten diğer dersler de iyiyse sürekli matematik çalış halledilir emin ol. Çok kapsamlı bir ygs matematik kitabı al genelde zaten sıfırdan temelden başlar kitaplar. Adım adım çöze çöze hızlanırsın. Çok altyapın yoksa önce ygsde biraz ilerle sonra lys matematiğe başla yoksa çok karmaşık gelir. Ama çok geçe de bırakma yetişmez o şekilde de. Ygs mat daha temeldir. Önce onda biraz netlerinin arttığını gör işlemlerde hızlan sayısal becerin gelişsin sonra lys konularına başla. Bir tek matematik yav yaparsın.

Ben küçüklüğümden beri hukuk istiyordum, psikoloji dedim sonra, yani yapabileceğim ve istediğim meslekler bunlar.. Başka hangi bölüm olabilir ki psikolojiye yakın?

Ben küçüklüğümden beri hukuk istiyordum, psikoloji dedim sonra, yani yapabileceğim ve istediğim meslekler bunlar.. Başka hangi bölüm olabilir ki psikolojiye yakın?

Sadece istanbul üniversitesi olarak düsünmeyin öncelikle. Özel üniversitelerin tam burslu bölümleri daha düşük ve inanın burs kaybetmek cok cok zor kolay kolay kaybetmezsiniz.

Psikolojiye yakın pdr var daha düşük puanlı bi bölüm ama esit ağırlık alanında bir çok güzel bölüm mevcut bence olumsuz düşünüp tek üniversite tek bölüm olmazsa okumam gibi bakmayın olaya.

Çalışma konusunda gelince ben de em okuyup hem çalışıyorum sadece hafta sonlari çalışarak ayda 450 tl kazanıyorum üniversiteyi kazandıktan sonra siz de böyle yapabilirsiniz.

Bende part time çalışmayı düşünüyorum kazanınca, ne iş yapıyorsunuz siz

Neden ailen böyle davranıyor senin ya? Üzüldüm bu yoruma. Benim okuduğum dönemde yurtta bir kız vardı oda arkadaşımdı. Doğu'nun en ücra, en uzak şehirlerinden birinden batıya gelmişti okumak için üstelik ailesinde, aşiretinde töreden tut da akraba evliliğine kadar her türlü kötü şey vardı. Kızı zorla kuzeniyle evlendirmek istemişler, kız istemeyince amcaları dövmüşler falan hatta. Ama bir şekilde o aile bile kızını okuması için yollamıştı. Evladının iyiliğini düşünen insan okumasına engel olmaz.

Ayni hayali paylaşıyoruz:)

Psikolojinin puanları gerçekten yuksek

Bu sene hem çalışıp hem sözel dersleri halledebilirsin. Ama matematik çok zor.

Ayni hayali paylaşıyoruz:)

Psikolojinin puanları gerçekten yuksek

Bu sene hem çalışıp hem sözel dersleri halledebilirsin. Ama matematik çok zor.
Aaa öyle mi :) Umarım kazanırsın.
Sen nasıl bir yol izliyorsun devlet mi hedefliyorsun
Çalışma programın nasıl
Paylaşırsan sevinirim çok yardımcı olursun bana :)

Bu söyledikerin olmazsa ne yapacaksın onu düşündün mü peki ? Bence ne olursa olsun okumalısın o bölüm de başka üniversitelerde de var. Kendini kısıtlama illa şu bölüm şu üniversite diye. Hiç istemediğin şeye ilerde iyiki olmuş dersin.

Aaa öyle mi :) Umarım kazanırsın.
Sen nasıl bir yol izliyorsun devlet mi hedefliyorsun
Çalışma programın nasıl
Paylaşırsan sevinirim çok yardımcı olursun bana :)

370 ile Mezuna kaldım.

Sözel derslerim iyi ama matematigim berbat.

Yardımda alamıyorum.

Matematik te temel alan kitaplardan başlayıp, fasiküllerden çözüyorum. Sözel dersleri geçen seneden bildiğimden tekrar edip soru çözüyorum.

Günde 5 saatten fazla çalışıyorum.
Ağırlıklı olarak mat ve geo çalışıyorum.

Devler istiyorum.
İnşallah sen de ben de kazaniriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…