Üniversite benim için sadece bir hayal mi yoksa?!

Bu söyledikerin olmazsa ne yapacaksın onu düşündün mü peki ? Bence ne olursa olsun okumalısın o bölüm de başka üniversitelerde de var. Kendini kısıtlama illa şu bölüm şu üniversite diye. Hiç istemediğin şeye ilerde iyiki olmuş dersin.
Ya kısıtlamıyorum da şehir değişikliği yapamam ve İstanbul'daki tek devlet üni. o diye söyledim.

Ayrıca sen özel üniversite istiyorsun ama oranın parasını vermek yetmiyor ordaki öğrencilerin hayat standartları yüksek bir süre sonra sen de bu durumdan sıkılırsın

370 ile Mezuna kaldım.

Sözel derslerim iyi ama matematigim berbat.

Yardımda alamıyorum.

Matematik te temel alan kitaplardan başlayıp, fasiküllerden çözüyorum. Sözel dersleri geçen seneden bildiğimden tekrar edip soru çözüyorum.

Günde 5 saatten fazla çalışıyorum.
Ağırlıklı olarak mat ve geo çalışıyorum.

Devler istiyorum.
İnşallah sen de ben de kazaniriz:dua:
Ay İnşallah canım aynıyız neredeyse.
Bak youtube de bir kanal var doping hafıza diye orda çok güzel edebiyat falan anlatıyorlar çok iyi kalıyor akılda oraya bakmanı tavsiye derim.

Ayrıca sen özel üniversite istiyorsun ama oranın parasını vermek yetmiyor ordaki öğrencilerin hayat standartları yüksek bir süre sonra sen de bu durumdan sıkılırsın
Ben zaten hayat standartları düşük bir insan değilim. Şu sıra durumlar biraz kötü :/ yoksa kıyafetti bilmemneydi öyle düşük kalacağımı sanmıyorum

Ben zaten hayat standartları düşük bir insan değilim. Şu sıra durumlar biraz kötü :/ yoksa kıyafetti bilmemneydi öyle düşük kalacağımı sanmıyorum
Kıyafet hayat standartı değildir ki bir arkadaşım Kadir Has ta %100 burslu okuyordu aileside yanındaydı buna rağmen aylık masrafı 2000 i geçiyordu ondan biliyorum

Sıfır matematikle devlet üniversitesinde psikoloji bölümü aynı anda çalışarak zor..Ya tercihini değiştirip çok bilinmeyen okuması kolay ve iş olanağı yüksek iki yıllık bazı bölümler var onlardan birini seçersin -ortopedik protez gibi- ya da iş düşüncesini bir kenara bırakıp geceni gündüzüne katarak videolardan,imkanın olursa kurstan da destek alarak istediğin bölüme girersin..Çalışıp vakıf üniversitesine para biriktirme fikri bana mantıklı gelmiyor Hem yine ailene katkın yok hem sonrası var nasıl karşılayacaksın?..Çalışacaksan bile kazandığın para kurs paran olsun ..
Haftasonu kurs olsa diğer günlerde en az 4-5 saatini vermen gerekebilir ki bu başta uykudan olmak üzere bir çok şeyden fedakarlık demek...Kendinde potansiyel görüyorsan ki istiyorsan olur, kendini tamamen buna odaklayıp güzel bir programla bir önce başla derim...:KK19:

Son düzenleme:
Sıfır matematikle devlet üniversitesinde psikoloji bölümü aynı anda çalışarak zor..Ya tercihini değiştirip çok bilinmeyen okuması kolay ve iş olanağı yüksek iki yıllık bazı bölümler var onlardan birini seçersin -ortopedik protez gibi- ya da iş düşüncesini bir kenara bırakıp geceni gündüzüne katarak videolardan,imkanın olursa kurstan da destek alarak istediğin bölüme girersin..Çalışıp vakıf üniversitesine para biriktirme fikri bana mantıklı gelmiyor Hem yine ailene katkın yok hem sonrası var nasıl karşılayacaksın?..Kendinde potansiyel görüyorsan dış dünyaya kendini kapatıp güzel bir programla bir önce başla derim...:KK19:
Teşekkürler vakit ayırdığınız için :)

Ozel dusunmeyin derim. Cunku 4 yillik bi bolum ve bildigim kadariyla yillik 15 binden asagi degil. Tabi biraz burs kazanabilirseniz orası başka. Simdi siz calissaniz 1 yili karsilayacak para bile biriktiremezsiniz. Bunun yerine ders calisin devlette kazanmaya bakin. Olmazsa %50 -%75 burs falan kazanabilirseniz de cok iyi yine.

Devleti neden kazanamayasın?

Devlet psikoloji üniversitelerinin puanları şu an çok düştü.

Önceden d*t isterdi girmek devlet psikolojiye çünkü sayısı azdı, şimdi her üniversitede var neredeyse.

Bir sürü vasıfsız, saçma sapan insan bile kazanıyor artık ki sen hırslısın gördüğüm kadarıyla da isteklisin, yaparsın.

X