• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üni de arkadaş kazığı yemek..

aysegul_trz

baLböceGi
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
126
0
96
Ankara
bu sene ilk yılım 1. sınıfım yaşadığım şehirde bi üniversite kazanamadım ve herşey üst üste gelio çıldırmak üzereyim. herkes kadar soğukkanlı olabilmek istiyorum bu konuda.. :bbo:

Aslında farklı şehirde bir üniversite insana büyük tecrübe kazandırır. Alışık olduğunuz düzenden koptuğunuz ve belki de yalnızlık çektiğiniz için yaşadığınız olumsuz olaylara karşı direnciniz yokmuş hissi yaşayabilirsiniz ama zamanla hayatın içindeki olumsuzluklara da göğüs germesini öğreneceksiniz:) Kimse bir anda o soğukkanlılığa ulaşmıyor; zaman ve tecrübe. Sadece bu olumsuzlukları ve zorlukları yaşayanın yalnızca siz olmadığını bilin hepimiz aynı yollardan geçtik:)

o kadar zoruma gidio ki olanlar sadece benim başıma gelio gibi hissediyorum birine bişi söylüyrm hiç alakam olmayan birinden duyuyorum..sonra bir anda soguyorum o insandan..ama o kdar gzl rol yapıo ki burda herkes en yakın arkadaşın bile kuyunu kazarken hiç bişiyi çaktırmıo çok iyi oyuncu herkes

cnm bi çok üniversitede olur gayet normaldir üniversite arkadaşlıkları fazla samimi olmaz genelde herkesle bi muhabbetin olsun ama derine inme herşeyini anlatma yüzeysel takıl hele ki birinci sınıfta...
birden samimi olma,
2. sınıfta falan yavaş yavaş tanırsn kimler sana göre kimlere güvenebilirsin anlamaya başlarsın bnden sana tavsiye bunlar 1.sınıfta herkesi bi gözlemle ona göre davran birden bire farklı şehir farklı insanlar öle hemen güvenmeye gelmez yani:olmaz:
insanların yaptıklarını da fazla önemseme yaa boşver senin onları hiç takmadığını zannetsinler:umursamaz:

ben herkesın ne oldugunu gozlemleyıp eledım on dan sonra arkadslaık kurmustum ev arkadaslarımla kalıyoduk 3 kısydık ve hepımızın prensıplerıne saygı duyarak yasadık ve suan 28 yasındayım ben ve dıger arkadsım evlendı hala gorusuruz

ee burası üniversite... millet birbirinin arkasından nasıl bir kuyu kazsak da içine düşse diye bakıyo.hatta dikkatli ve uyanık olmazsan o kuyuya düşersin bide üzerini kapatırlar o kuyunun.sende kazık yiye yiye kazık atmayı öğreneceksin zamanla(( ben gibi))

herkese hemen güvenmemeyi öğreneceksin demek ki :lepi:

çok da soğuk durma arkadaşsın kalırsın sonraopuyorumnanaktan

yaşadığı şehirden farklı bir şehirde okuyan biri olarak söyleyebilirim ki insanları sakın kendiniz gibi sanmayın ve yalnızlık çekmemek için hemen samimi olmayın. etrafta çeşit çeşit insan var, iyice tanımadan kimseye özelinizi anlatmayın. zaten zamanla her şey yoluna girecek ve arkadaş ilişkileriniz kendiliğinden rayına oturacak...

kesinlikle doğru. arkadaş için değil okul için o şehirde olduğumuzu unutmamak lazım. kalabalıklar içinde yalnız olmaya alışmak en güzeli. tabi zamanla kafa dengi insanlar bir araya gelecektir zaten, ama asalak yaşayanlardan korkmak lazım. aile baskısından kendini kurtarıp gelenler malesef böyle şeylere kalkışıyor.
bir de hiç samimiyet kurmayıp sınav öncesi canciğer arkadaşmış gibi davrananlar en zoruma gidenlerdir benim de. ben de bu konuda bencil oldum. yazım güzel olmasına rağmen sadece benim anlayacağım şekilde yazdım. kimseye de notlarımı falan vermedim. gezmek yerine çalışsalardı.
başarılar dilerim canım. kendini tanı, kendine güven. kendinin arkadaşı kendin ol.

kesinlikle doğru. arkadaş için değil okul için o şehirde olduğumuzu unutmamak lazım. kalabalıklar içinde yalnız olmaya alışmak en güzeli. tabi zamanla kafa dengi insanlar bir araya gelecektir zaten, ama asalak yaşayanlardan korkmak lazım. aile baskısından kendini kurtarıp gelenler malesef böyle şeylere kalkışıyor.
bir de hiç samimiyet kurmayıp sınav öncesi canciğer arkadaşmış gibi davrananlar en zoruma gidenlerdir benim de. ben de bu konuda bencil oldum. yazım güzel olmasına rağmen sadece benim anlayacağım şekilde yazdım. kimseye de notlarımı falan vermedim. gezmek yerine çalışsalardı.
başarılar dilerim canım. kendini tanı, kendine güven. kendinin arkadaşı kendin ol.

çok teşekkr ederim dediklerine dikkat edicem a.sa.

üniversite ortamı işte ilk sene tanıyosun baya bi kazıkda yiyiyosun ama ikinci sene alışıyosun düzene benim şuanda son senem uzatmalardayım ve görüştüğüm 1-2 kişi var üniversiteden malesef çıkar ilişkilerinin ve entrikaların en çok döndüğü yer bence üniversite ortamı Allah yardımcın olsun iyi insanlar çıkarsın karşına

canım boşver hiç önemseme insanları her zaman en çok kendini önemse böylece kimsenin seni üzmesine izin vermezsin.ben 3.sınıfım yeri gelyor hala hayalkırıklığı yaşıyorum insanlar çok garip çünkü çok farklı kendi bi grubum var 4 kişiyiz 2 kız 2 erkek sevgililermizde var hep beraber çok güzel vakit geçirioyaruz ama biz bu grubu 3 yılda anca kurduk şimdi çok güveiniyoruz birbirmize

benim 4. yılım hala bir şey değişmedi. karı milleti değil mi hepsi aynı. anca dedikodu kıskançlık bilmemne. bi kısım daha ilk günlerde gruplaşır teletabiler gibi beraber gezer mezun olana kadar. kimi her daim arkada tek oturur her tip insan var. sonra üzülmek istemiyorsan sen ilk başta kimseye çok özelini açma ama asla soğuk da davranma. ben mesela kimseyle küsmedim bugüne kadar. kızsam da belli etmedim. herkese güleryüzlü davranmaya çalışırım selam veririm. düşman yaratmamak lazım durduk yere. ama kimseyle de çok samimi değilim.
ben de biliyorum çemkirmeyi. bazen çıldırtıyorlar ama sonra istesen de istemesen de çeşitli ödev-proje gruplarında beraber çalışmak zorundasın bu insanlarla. zamanında küsenler şimdi beraber deney yapıyorlar mecburen.:jeyyar:

arkadasim üzülme, yeri geliyo cocukluk arkadaslarindan bile kazik yiyo insan (benim gibi).. herkese güvenmemek lazim hemen samimi olmamak lazim.. kendin gibi arkadas ararsan dostsuz kalirsin malesef :1no2: bende seneye istanbulda üniversiteye baslamak istiyorum eger basarabilirsem.. anneannemle birlikte oturucam ve üniye gidip gelicem.. daha istanbulda nereye nasil gidilir bilmiyorum bile bugüne kadar sadece yaz tatillerinde ordaydim.. nasil alisicam bilmiyorum korkuyorum bazen :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Back