umay isminin sizde bıraktığı izlenim nedir :)

seydosum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2016
892
472
103
malum bebişimizin cinsiyeti artık belli oldu kızımız geliyor :anneadayı: eşimle en başından beri kız için de erkek için de isimlerimiz hazırdı. bizim için önemli olan türkçe bir isim olması :) bu isim favorimiz ama çevremizde bu isimde bir tanıdığımız yok. sizin var mı, varsa nasıl insanlardır? isimlerin insanın karakterini etkilediğine inanıyorum. soruyu sormamın sebebi bu. yardımcı olursanız bizim için ne mutlu:KK200:

isim seçmek oldukça zor sizin yine aklınızda bir fikir belirmiş. biz cinsiyette şüphe yaşandığından hiçbir isme odaklanamadık.Umay ismi biraz ummak kelimesini çağrııştırdığından ses olarak pek iyi değil sanki.ama anlamı hakkında bilgim yok :)

Nadir kullanilan isimlerden bir tanesi.
Ben de nadir isimleri severim, Allah insallah hayirli omur versin evladiniza.
Umay ismini duydugum zaman hosuma gider,degisik olusu cezbedici bence.
Anlamini bilmem, fakat eminim guzel bir anlami vardir.
Isim cok guzel bence.
Adiyla yasasin insallah...

Tümay ismini çağrıştırdı.
umay hiç duymamıştım.
tekrar düşünebilirsin isim.

Orhun yazıtlarında geçen bir isim eski türklerde çocukları ve hayvan yavrularını koruyan koruyucu ruh ayrıca türk mitolojisinde doğumun bereketin kadın kutsallığının sembolü bir de devlet kuşu anlamına geliyor :)

Kızım olsaydı ismini Umay koyacaktik :) Bence çok güzel, cok cool bir isim.. İkincisi kız olursa ona koyarız dedik bizde. Hemde çok duyulmayan ama son zamanlarda tureyen bazı saçma isimlerden çok daha guzel.

Kızım olsaydı ismini Umay koyacaktik :) Bence çok güzel, cok cool bir isim.. İkincisi kız olursa ona koyarız dedik bizde. Hemde çok duyulmayan ama son zamanlarda tureyen bazı saçma isimlerden çok daha guzel.
inşallah nasip olur o zaman ikincisine Allah kucağınıza almayı nasip etsin :)

Oncelikle sizin sevmeniz . İllaki begenen olur begenmeyen olur. Cevrenizde olmamasi guzel birsey . Bdn isim secerken ona dikkat ettim. İsmi soyleyince sadece benim bebegim aklima gelmeli. Umayi duymustum sarkici vardi. Guzel isim. Ağir başli guzel bir insani cagristiriyor bana . Telafuzu da zor degil. Turkce sonucta . Modern bir isim.

Umay Umay bir yazar çok da severim kitaplarını. Biraz uçuk bir kadın belki bebeğiniz de sıradışı olur :)

Umay diye bir tanıdığımın kızı var bebeklikten beri olgun bi kızdı ve okul başarısı da iyidir. Programlıdır her işinin bir planı vardır. Plansız adım atmaz

son zamanlarda türeyen dile yapışmış isimlerden daha güzel... her sene bazı isimler moda oluyor bu sene de elini sallasan mira hira esila vs kız isimlerine çarpıyor sinir oluyorum. ben kıyafette bile biriyle pişti olurum diye korkarken herkesin koyduğu ismi asla koymam çocuğuma. Umay bence çok güzel:KK36:

Back
X