merhaba arkadaşlar hastalığı yaşayan ben değilim eşim ama bende birebir onunla bu stresi yaşadım ağrıları hariç tabiki..siz yine erken keşfetmişsiniz ne güzel..aslında hastalık kendini belli ediyor çok sinsi bir şekilde ilerlermiyor ama eşim tuvalette yaşadığı kanamaları basur olduğunu düşündüğü ve ihmal edip gitmediği için geç kaldı.aksi gibi doktora gitti halde bile kolonoskopi yi tam anlamıyla yapmadıkları için 2 yıl basur tedevisi gördü..hastalığın atak döneminde bu hastalığı tanıdık biz.kanamaları sıklaşmış,kabız sorunu ishale dönmüş,devamlı mıde bulantısı kusmalar başlamış,çekilmez karın ağrıları yaşamaya başlamıştı.iyi bir prof.önerdiler ve onda tedavi görmeye başladık..oda barsağında bölüm bölüm yaraların olduğunu ilk etapta ilaç tedavisi uygulayacağını söyledi...1.5 yılda ilaç tedavisi gördü zaman zaman kontrollerinide yaptırdı tabiki..ama ne diyetini nede ilaçlarını düzenli kullandı.zaman ilerledikçe kilo kaybı yaşadı kanamasıda olduğu için kan değerleri çok düştü ve hastanelik oldu.doktor hastaneye yatırılması gerektiğini söyledi.toplamda 19 kılo kaybettı..hastaneye yattık ve doktorların kararı ile ameliyat yapılmasına karar verildi.hastalık barsağın ara ara kısımlarında olduğu için kalın barsağın tamamı alınması istendi.boylelıkle hasta olan barsak vucuttan çıkartılacaktı.bi kısmını alsalar bile içerisinde bulunan küçük yaralar zamanla ılerleyıp daha kotu sonuçlar doğurabilirmiş.bizde mecbur kabul ettik ve ilk ameliyatını oldu çok zor ama başarılı bir ameliyat geçirdi.ameliyattan çıkarttıkları zaman eşimi ilk gördüğümde şok oldum.çok bitkin bir şekilde çıktı ve ağrım var canım çok yanıyo diye feryatlarla bağırdı hep ağrı kesici vurun karnımı kesinn diye bağırıyordu..onun dışında birde torbası vardı artık bir kalın barsağı olmadığı için geçici süreliğine ona torba takılmıştı büyük tuvaleti sıvı halde gelecek ve orada toplanacaktı.karnında desen boydan boya ameliyat kesiği vardı tabı onu sonradan gorduk pansumanlıydı.4 ay kadar o poşetle yasamaya calıştı istediklerini rahat giyemiyor bol bol giyinmek zorunda kalıyordu..duşunun onun psikolajısını 26 yaşında genç bir adam 1.80 boy kılosu desen 61 yaşadıklarını anlatamam..daha sonra ikinci ameliyatı gerçekleşti buda ince barsağı makatın ust kısmında bulunan rektuma bağlamaktı.zamanla ince barsak kalın barsak görevini alacakmış.amelıyattan çıktıktan sonra o torbası yoktu artık ama yıne canı acıyordu tabıkı..şimdi bu amelıyatı olalı 5 ay kadar oldu.nasıl dersenız yedıklerıne cok dıkkat edıyor az az ama sık sık yıyor ve genelde hep sıvı tuketıyor.bızde bunları yaşamamıza rağmen kanser olmadığımız için sevinebiliyorduk sadece..hastanede geçen uzun ve yaşadığımız kötü günleri düşünmeden yaşamaya devam ediyoruz.bu arada 10 kılo kadar aldı ama eskısı gıbı değill hiçbirşey..onun artık bir kalın barsağı yok ve hep dikkat etmek zorunda..çok uzun oldu ama yınede kısa kısa anlatmaya çalıştım.merak ettiğiniz bişey olursa bildiğim taktirde cvp vermeye çalışırım herkese çok geçmiş olsun...