ben de 1,5 yılık ülseratif kolit hastasıyım. o kadar rahat bir karakterim vardır ki...duygusal değilimdir ve hiç bir şeyi kafama takmam, hastalığın stres kökenli olduğunu düşünmüyorum. doktorum genetik olduğunu söylemişti, amcamın kızında da aynı hastalık mevcut.
teşhis konduğunda 1 aydır ishaldim, günde 15 kez wc ye gidiyordum. solofalk lavman ve granu stix kullandım. 1 haftaya hiç bir şikayetim kalmamıştı. o dönem nişanlıydım, evlilik hazırlığı derken ilaçlarımı ihmal ettim ama hiç bir şikayetim olmadı. evlendik ve hamile kaldım, beynimde hastalığı bitirmiştim, atak dönemine asla girmeyeceğim diye kendimi telkin ediyordum. 3. aya kadar ilaç kullanmadım veeeeee tekrar atak dönemine girdim. bu sefer ki farklıydı. 1 buçuk ay remisyona giremedim ve 8 kez kortizon kullanarak düzelebildim. doktorum ilaçlarımı kesmeseydim bir sorun olmayacağını söyledi. gebelik boyunca kullandım. doğumdan sonra lavmanı düzenli yapamadım. bir de kendimi halsiz hissettiğim için demir ilacımı kullanmaya başladım. kanamam tekrar başladı ve gene 1 buçuk ay atak dönemi yaşadım. demir kesnlikle dokunuyor. şuan da kızım 6 aylık, geçen hafta gene atak dönemine girdim. gebelik kesinlikle vücut direncini düşürüyor, atak dönemlerim uzun sürüyor. sanırım bu sefer ki atak dönemine bitkisel ürün kullandığım için girdim. akrabamız farmakolog ve bana bir karışım hazırlamıştı, onu içtikten sonra kötü oldum.
doktorum bana diyet vermedi, bu yaz sonu kontrole gideceğim.