- 2 Haziran 2016
- 310
- 306
- 103
- 34
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
birincisi sadece 2 ay yarım çalışabiliyorsunuz , ikincisi o kadar maaş alıyorken işe ara vermek pek mantıklı değil.. ama en azından 6 aylık olana kadar rapor vs alın sonra bakıcıya verıp işe geri dönün derim.. kalan hakkınızıda süt izni olarak saatlik kullanırsınızArkadaşlar doğumuma kısa bir süre kaldı. Eşimin ailesinden de benim ailemden de uzakta küçük bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin ailesinin de gelip bebeğe bakma gibi bir durumu yok. Henüz doğum yapmadım daha erken ama doğum izni bitiminde ücretsiz için mi alsam, yoksa 6 ay boyunca yarım gün mü çalışsam (süt izni) konusu kafamı çok meşgul ediyor. Yarım gün çalışırsam tam maaş alacağım, bebeğimi bakıcıya bırakmak zorunda kalacağım sabah 8.30 da gidip 12.30 da geleceğim. Yani bakıcı sadece 4 saat bakacak ve eğer böyle olursa ev alıp bir an önce kredisini ödeyeceğiz. Ama 4 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak içime hiç sinmiyor. Ücretsiz izin alırsam da ev alma durumu ertelenecek ve maddi olarak da biraz zorlanacağız. Bu arada memurum ve maaşım 5000 TL civarı. Bunu yazmamın sebebi ücretsiz izin durumunda maaşın da etkili olması. Siz olsanız ne yapardınız yada ne yaptınız?
süt izni ilk 6 ay 3 saattır siz acaba hangi kuruma çalışıyorsunuz ki yrım gün?Arkadaşlar doğumuma kısa bir süre kaldı. Eşimin ailesinden de benim ailemden de uzakta küçük bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin ailesinin de gelip bebeğe bakma gibi bir durumu yok. Henüz doğum yapmadım daha erken ama doğum izni bitiminde ücretsiz için mi alsam, yoksa 6 ay boyunca yarım gün mü çalışsam (süt izni) konusu kafamı çok meşgul ediyor. Yarım gün çalışırsam tam maaş alacağım, bebeğimi bakıcıya bırakmak zorunda kalacağım sabah 8.30 da gidip 12.30 da geleceğim. Yani bakıcı sadece 4 saat bakacak ve eğer böyle olursa ev alıp bir an önce kredisini ödeyeceğiz. Ama 4 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak içime hiç sinmiyor. Ücretsiz izin alırsam da ev alma durumu ertelenecek ve maddi olarak da biraz zorlanacağız. Bu arada memurum ve maaşım 5000 TL civarı. Bunu yazmamın sebebi ücretsiz izin durumunda maaşın da etkili olması. Siz olsanız ne yapardınız yada ne yaptınız?
süt izni ilk 6 ay 3 saattır siz acaba hangi kuruma çalışıyorsunuz ki yrım gün?
Süt izniyle ne alakası var sizin iznin.4 aylık bırakıp giderseniz yalnızca bebek 6 aylık olana kadar günde 3 saat kullanabilirsiniz ki o bile zaten yarım gün çalışmak anlamına gelmez.İkinci altı ay için günde 1,5 saat zaten.Ayrıca ücretsize çıkmazsanız da hakkınızı kaybedersiniz.
Aynen yani hangi kurummuş orası.Zaten kuruma göre değişmez ki iş kanunun 74.maddesinde süreler açıkça belirtlmiştir.
burcak86
I inciliboncuklu
Merhaba kızlar
Ben de bu soruyu araştırırken denk geldim
Devlet memuruyum
Doğum sorası 2 sene ücretsiz iizn kullanmak istiyorum kesinlikle
Ama bu izin meselesi idarecilere mi bağlı
Yoksa direkt devletin verdiği hak olarak kendi isteğimle kullanabiliyor muyum?
Teşekkürler aminAmiri insiyatifinde olan bi izin değil bu,istediğiniz takdirde rahat rahat kullanabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun:)
Teşekkürler amin
Kesin dolaylı baskı yaparlar eminim
Çalış işte istedipin zaman iizn al falan
Aman aman istemiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?