şuan muhtemelen yavrunuz doğmuştur :) Allah analı babalı, sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin
bende memur olarak çalışıyorum, aynı yollardan geçiyoruz yavrum 19 aylık şuanda, yarım gün izin kullanarak işe başladım
öncelikle ÜCRETSİZ İZİN Analık izninin bitiminden itibaren 24 ay
- YARIM GÜN ÇALIŞMA: ilk çocukta 2 ay ve Analık izninin bitiminden hemen sonra başlıyor,
- SÜT İZNİ: Analık izninin bitiminden itibaren başlayan ilk altı ay günde 3 saat, sonraki altı ay günde 1,5 saat şeklinde toplam bir yıl olan izin.
YARIM GÜN ÇALIŞMA: 2 ay yarım gün çalışırken tam maaş alınıyor, yine süt izni devam ederken de öyle.
-yarım gün çalışma süresi bittikten sonra süt izninin kalan kısmı devam ediyor yani 6 ay günde 3 saat yerine,
2 ay çalıştıktan sonra 4 ay günde 3 saat şeklinde kullandım.
-altı ay sonra günde 1,5 olan süt iznini de haftanın 1 gününde toplayıp 4 gün işe gidip 1 bir izin şeklinde kullandım.
bu arada ÜCRETSİZ İZİN HAKKI 2 ay yarım gün çalışma hakkınızı kullanırsanız ondan sonra başlıyor,
yani Analık izninin bitiminde hemen işe başlarsanız, daha sonra ücretsiz izin aldığınızda o 2 aydan sonra başlıyor bilginiz olsun.