- 14 Ekim 2018
- 114
- 43
- 13
- 33
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Arkadaşlar doğumuma kısa bir süre kaldı. Eşimin ailesinden de benim ailemden de uzakta küçük bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin ailesinin de gelip bebeğe bakma gibi bir durumu yok. Henüz doğum yapmadım daha erken ama doğum izni bitiminde ücretsiz için mi alsam, yoksa 6 ay boyunca yarım gün mü çalışsam (süt izni) konusu kafamı çok meşgul ediyor. Yarım gün çalışırsam tam maaş alacağım, bebeğimi bakıcıya bırakmak zorunda kalacağım sabah 8.30 da gidip 12.30 da geleceğim. Yani bakıcı sadece 4 saat bakacak ve eğer böyle olursa ev alıp bir an önce kredisini ödeyeceğiz. Ama 4 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak içime hiç sinmiyor. Ücretsiz izin alırsam da ev alma durumu ertelenecek ve maddi olarak da biraz zorlanacağız. Bu arada memurum ve maaşım 5000 TL civarı. Bunu yazmamın sebebi ücretsiz izin durumunda maaşın da etkili olması. Siz olsanız ne yapardınız yada ne yaptınız?
Evet bir de emzirme mevzuu var. Ben ilk 6 ayda sut izni kullandim. Bebegimden toplam 4.5 saat ayrı kaldım ama anne sutu vericem diye de perişan oldum. 4.5 saatlik ayrılık sut uretimimi olumsuz etkilemişti. Sırf sadece anne sutu alsin diye gece iki kez kalkar sagardim sürekli cc hesaplar dururdum. Çok zordu çok. Sutum artsın diye hamilelikte almadığım kiloları emzirme döneminde aldım. Halbuki ayrı kalmak zorunda olmasam sürekli emzirirdim bol bol sutum olurdu.4 ay cok küçük bence bakıcı icin
Sadece anne sutu aliyor olacak sık sık emmek ister uyku düzeni yoktur Ev alınır gider, nasil olsa memursunuz iş maaş garanti Ama onun aglamaması her seye bedel
Malesef ulkemizde dogum izni olmasi gerekenden cok az Hem ilk alti ay sadece anne sütü diye bas bas bağırırlar hem de uc dort ay sonra hadi işe gel..
Benim bebis 3 aylikken eylül basinda okula seminer doneminde gideyim dedim Seminer üç saat bisey zaten, ben gec gidip erken ciktim yani durdugum iki saatti ama onda bile kac kez eve gidip emzirip donmem gerekti
Arkadaşlar doğumuma kısa bir süre kaldı. Eşimin ailesinden de benim ailemden de uzakta küçük bir şehirde yaşıyoruz. İkimizin ailesinin de gelip bebeğe bakma gibi bir durumu yok. Henüz doğum yapmadım daha erken ama doğum izni bitiminde ücretsiz için mi alsam, yoksa 6 ay boyunca yarım gün mü çalışsam (süt izni) konusu kafamı çok meşgul ediyor. Yarım gün çalışırsam tam maaş alacağım, bebeğimi bakıcıya bırakmak zorunda kalacağım sabah 8.30 da gidip 12.30 da geleceğim. Yani bakıcı sadece 4 saat bakacak ve eğer böyle olursa ev alıp bir an önce kredisini ödeyeceğiz. Ama 4 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak içime hiç sinmiyor. Ücretsiz izin alırsam da ev alma durumu ertelenecek ve maddi olarak da biraz zorlanacağız. Bu arada memurum ve maaşım 5000 TL civarı. Bunu yazmamın sebebi ücretsiz izin durumunda maaşın da etkili olması. Siz olsanız ne yapardınız yada ne yaptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?