Üçbin lirayı üfürmüşüz!

Milena81

Belki de dünya, başka bir gezegenin cehennemidir.
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
1.705
2.314
133
Çıldırmama az kaldı. İki yıl önce düğünümüz için eşim 30.000 lira kredi çekmişti. O sırada abisi çok sıkışıkmış, eşimden üçbin lira borç istemiş. Eşim de vermiş, sonradan bana söyledi. Herşeyi ikimiz yaptık, kimseden fayda görmedik, bir de üstüne kredi çektik diye hemen dibimizde bitmeler falan. Hadi neyse dedim. Peki bu para geri ödenmez mi arkadaş? Alınan borç geri ödenmez mi? Hayır ödenmezmiş. Kendi aralarında böyle birşey yokmuş. Birinin bir ihtiyacı, eksiği birşeyi olduğu zaman yetişirlermiş, eksik kapatıp destek olarak ödeşirlermiş. Aldığın parayı nakden geri getirip ödemek diye birşey yokmuş aralarında. Böyle birşey olabilir mi ya? Hadi ihtiyacım yok hiçbir şeye, o para bana ödenmeyecek mi? İlla yoryoksul mu olmamız lazım, hastanelere mi düşmemiz lazım? Kaldı ki eşim ameliyat oldu 1 ay önce, döner yaptırıp getirdi hastaneye 7 kişiydik, 70 lirası ödenmiş oldu galiba üçbin liranın! Bizim de sıkışık zamanlarımız oluyor, aha ben de ameliyat olacağım gözümden. İste abinden paramızı, hiç olmazsa eline geçtikçe peyderpey ödesin dedim. Kavga çıktı. Niye sürekli aynı konuyu açıyormuşum, unutacakmışım artık o parayı, üfürdük gitti unut artık diye bağırdı. Böyle birşey var mı ya? Yine aynı konuyu açmamak için zor tutuyorum kendimi bu akşam. Çok büyük kavga çıkacak. Ben kendime harcamazken, en ufak birşeyi bile alırken birbirimize sorarken abisine 3000 lira üfürmesi inanılmaz zoruma gidiyor. Ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Bu para nasıl geri alınır? Çıldıracağım ya

Kendi payından vermiş varsay. Sana gelene kadar belki 3binden fazla yardımı oldu kardeşin.

Yokluk çekiyorsun da olan paradan vermiyor sanki.

kardesden kardese degisir tabi buda devamlı verilcegi alınmayacagı anlamına gelmez o olaydan sonra bir daha istemediyse bence kendinizi bosuna germeyin belliki almayacak o parayı

Eşim kvye 1,500TL vermişti bana sorarak, bende borc oldugu icin ver demistim. Kv her ay ödeyeceğim demişti aradan 6-7 ay gecmisti ses seda yok, meğer ödememişte. Ben bunu öğrendim ve kuruşu kuruşuna o 1,500 TLyi bir güzel geri aldım. Ufurmek neymiş ya gökten mi dusuyor bu paralar. Zaten size sormadan vermiş. Ayrıca paranın miktarının büyük olmasi gerekmiyor geri almak icin.
Buarada kv ödemediğinde eşim annesine öde diyemedi bu gorevi ben yaptim yani bosuna esine geri al geri al deme isteyemez muhtemelen kardeşi. Sen duyuyursan alırsın anca yoksa esinden beklersen unut.

sakin ol, bu konu yüzünden kocanla aran açılmasın.. 3 bin lira o kadar da büyük bir meblag değil yani... tatlı dille kocanı ikna etmeye bak .. yada sadakanız olsun ne diyim..

nasıl geri aldıız merak ettim peki bu arada surat felaN yaptılarmı?

Arabanız yoksa araba alın, varsa modeli yükseltin. O paraya ihtiyaç oluşturun. Aile kurduğunu anlamayan erkekle evli olmak bu işte. Her evin bütçesi ayrıdır. Ne demek 3000 lirayı unut. Şimdiden bu konuda kocanla anlaş, ailelerde genelde bir "verici" bulunur çünkü.

Aile arasında böyle şeyler olur ama senin ailenden sen onun ailesinden o sorumludur .
Kredinin son 3 bin tl sini ödeme yapma abinle üfürdüğünüz kısım ben karışmam de olsun bitsin . 10 bin vs olsa haklısınız da durumunuz çok kötü değilse çok üstelemeyin
Birde hastaneye yemek getirmek insanlık görevi . Borç vermek ayrı insanlık yapmak ayrı !

Söyledim lazım dedim, lazim olmasada... ara ara duyurup durdum bu sekilde. Çünkü esime paramızı alda desem agzini acip bisey diyemedi hatta para annemde kalsın muhabbetine getiriyordu neredeyse zaten kadinda bakti ses cikmiyor odemeyecekti galiba.
Ben bırakır mıyım, birakmam hele o kadinda bes kurus birakmam. Isteyen istedigi kadarda surat asabilir gercekten umurumda değiller. Beni etkilemez onun suratida tavrida ben istedigimi aldiktan sonra

sakin ol, bu konu yüzünden kocanla aran açılmasın.. 3 bin lira o kadar da büyük bir meblag değil yani... tatlı dille kocanı ikna etmeye bak .. yada sadakanız olsun ne diyim..

İyi de para için, iş için kalktım nerelere geldim ben kocamın peşinden ailemi bırakıp, işimi bırakıp. Hadi bu üfürüyor, öbürü nasıl kabul ediyor. Hiç mi gururu yok?

eğer çift haneli rakamlar değilse bende kardeşlerime verdiğim parayı geri almam, onlara benden almazlar.. o yüzden bu konudan tırım tırıs çıkıyorum çok sinirle yazmışsın bana açılma
Al benden de o kadar. Babamin ameliyat masraflarini biz karsiladik. Eşim iste iste diye tuttursa cok fena olurdu. Haksizsin konu sahibi kusura bakma

Vay arkadas oglu anasina 1500 lira da veremeyecek demek.

Maddi geliriniz çok iyi olsa,her istediğini alıp,istediğin gibi harcayıp altında araban falan.. ozamn derim ki boşver ihtiyacın yok zaten.. ama bizde sıkışıyoruz diyorsun demekki 3.000tl önemli para.. eşine deki istediğim gibi ay sonunu düşünmeden para harcadığım gün belki üfürebilirsin,bugün değil.. kendime şunu alıcam ve 3000tl lazım abinden iste.bitti.

kardesden kardese degisir tabi buda devamlı verilcegi alınmayacagı anlamına gelmez o olaydan sonra bir daha istemediyse bence kendinizi bosuna germeyin belliki almayacak o parayı

Ne istememesi? Daha okula gitmeyen çocuğuna tablet aldı. İnternet üzerinden biz aldık 300 liraya, kendisi anlamıyormuş da elektronikten. Ödeyecekmiş bize ay sonu,öyle diyor eşim. Sizce inanayım mı

Ben de kardesime verdigim para cok degilse geri almam. Geri almayacagimi bilerek veririm. Durumum yoksa simdi veriyorum geri alabilirim derim. Ben olsam bir sey demezdim esime. Surekli olmuyorsa aile icinde boyle seyler normal bence.

Yanlis anlamayin ama ne acgozluluk yapmissiniz, bu ne para hirsi? Alti ustu bi kagit parcasi yahu o kadar deger vermeyin.
Bi de abisi yani vermis gitmis ben de veririm abime geri de istemem can sagligimiz olsun yeter. Para gelir ama kirilan kalpler geri gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…