• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç yaş eylemleri söyleyememe

Merveprtkya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2019
13
2
86
28
Benim oğlum 36 ayın içinde 3 yaşına girdi Ama tam anlamıyla konuşamıyor her şeyi anlıyor dediğimizi yapıyor sadece dil yönünden çok zayıf al ver git gel yap ye bunları diyemiyor acaba yarım gün anaokulu gibi yere versem fayda gorurmuyum ya da direk dil terapisine mi başlasak mesela benim topum nerede diyor anne bu ne diyor anne su ya da anne çişim ya da uykum geliyor diyor arabam nerede diyor ya da araba gelince araba geliyor diyor ama tam anlamıyla cümle geçişi olmuyor adını yaşını diyor mesela nasılsın deyince iyiyim diyor gibi gibi el ile hareket etme olayı da fazla TV ve telefon yok

Benim oğlum 36 ayın içinde 3 yaşına girdi Ama tam anlamıyla konuşamıyor her şeyi anlıyor dediğimizi yapıyor sadece dil yönünden çok zayıf al ver git gel yap ye bunları diyemiyor acaba yarım gün anaokulu gibi yere versem fayda gorurmuyum ya da direk dil terapisine mi başlasak mesela benim topum nerede diyor anne bu ne diyor anne su ya da anne çişim ya da uykum geliyor diyor arabam nerede diyor ya da araba gelince araba geliyor diyor ama tam anlamıyla cümle geçişi olmuyor adını yaşını diyor mesela nasılsın deyince iyiyim diyor gibi gibi el ile hareket etme olayı da fazla TV ve telefon yok
Bezi bıraktınız mı? Ekran vermemeniz çok güzel, çok tebrik ederim 🌸

Konuştuğu kadarıyla kendini anlatabiliyorsa, dedikleri anlasilmadiginda öfke, içe kapanma, saldırganlık gibi yogun duygusal tepkiler vermiyorsa yarım gün kreş deneyebilirsiniz.

Merhabalar benim oğlum 2 yaşındayken konuşmuyordu ama herşeyi çok iyi anlatıyordu . Bizde çocuk psikiyatrine gitmiştik gelişim testi gayet iyi çıkmıştı ama dili zayıftı bu arada 0 tablet 0 tv telefondu . Doktor bize normalin üzerinde hareketli dil için terapi önerdi . Bulunduğumuz şehirde imkan kısıtlıydı zaten başlasakta 2 yaşındaki çocukla verimli olmayacağını bildiğim için zorlamadım ne kendimi ne çocuğu . Netice de 3 yaşında orta seviyedeydi konuşma şuan 3.5 yaşında ve çok iyi hala tv tablet telefon 0 ve böyle devam etmeyi düşünüyorum . Eylülde zaten okula başlıyor . Herşeyden önce bi uzman görüşünü alın sonra önerilerini dinlersiniz

Bezi bıraktınız mı? Ekran vermemeniz çok güzel, çok tebrik ederim 🌸

Konuştuğu kadarıyla kendini anlatabiliyorsa, dedikleri anlasilmadiginda öfke, içe kapanma, saldırganlık gibi yogun duygusal tepkiler vermiyorsa yarım gün kreş deneyebilirsiniz.
Bezi bıraktık geçen yaz kendini ifade edemeyince etmeye çalışıyor anlasilana kadar ☺️

Anaokulu dile çok faydalı oluyor, sosyalleşme sağlıyor çünkü.
Bence güzel fikir.

Back