- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #1.601
Okul ilk 1 ayda beni de yordu. Aslında okulda dinleniyorum ama sureklu bir yemek telasi beslenme telasi yetişme telasi.. stresten bir seyler cikiyor vücudumda cuma gününe randevu aldım muayene için..
Tanıdık bir teshis kondu liken planusGittin mi doktoranasılsın?
Ve çok cocuklu anneler cocuklarin pesine dusmekten foruma gelemeznasilsiniz nerelerdesiniz?
Tanıdık bir teshis kondu liken planus. Kafanız cok mesgul, bu kadar düşünmeyin dedi doktor hanım. nihayet biraz daha düzene oturttum. Yemek vs. Hayatimi kolaylaştıracak her seye evet diyorum
Aslinda bu duzeni bozmazsam daha az düşünürüm gibi geliyor. Insallah başarabilirim. Gez gezebildigin kadar.. zaman ve imkan varken..Cok gecmis olsun. Cocuklarin her seyi duzgun olsun diye bakarken kendimizi hırpaliyoruz. Unutmamak lazim kendimize zarar verirsek asil onlara kim bakicak?
Ben yine sehirdisindayimbu gidisle duzeni oturtamadan dogurucam
Hayatımızı kolaylaştıracak herşeye bende evet diyorum , sanırım havalar soğuduğu için bazı şeyler zorlaştı. Evlerde olmak kardeş kavgaları...Tanıdık bir teshis kondu liken planus. Kafanız cok mesgul, bu kadar düşünmeyin dedi doktor hanım. nihayet biraz daha düzene oturttum. Yemek vs. Hayatimi kolaylaştıracak her seye evet diyorum
Geçmiş olsun canım. Valla benimkilerde hastalar ya. Büyük 2 hafta hastaydı. Bir hafta onun için antibiyotik kullandık o iyileşti derken. Cumartesi ortancayı acile götürdüm, el ayak hastalığına yakanmış, antibiyotik kullanıyoruz boğazı komple iltihaplaşmış. Bebek öksürüyor ona ayrı krem kullanıyorum. Valla bende daha yeni yeni toparlanıyorum. Tatilden döndüğümden beri hep çocuklar hastaydı.RABBİM bu günlerimizi aratmasın çok şükür. Ben sabah kalktım büyüğü okula hazırladım. Sonra bebeleri doyurdum bezlerini değiştirdim. Baktım onlar uyudular valla bende 1 saat kadar uyudum. Sonra kalktık tekrar bebeği emzirdim yatağına koydum,ortanca ile mutfağa geçtik kahvaltı ettik. Ben ortalığı topladım oda televizyon izledi biraz. Kurumuş çamaşırları katladım kaldırdım. Evi süpürdüm bulaşıkları yıkadım. Akşam yemeği için galete ununda tavuk göğsü kızarttım yanına patates püresi ve havuç karnıbahar brokoli haşladım etimek tatlımda vardı. Sonra bebeği uyutum ortancayı yanıma aldım gittim büyüğü okuldan aldım. Geldik onun en sevdiği yemek olduğu için bir sürü yemek yedi
Bu geliş gidişleri sevemedim pek. Annemlere gitsem bile -ki yakın, 1 saat sürer- , o sırt çantası vs yi boşaltmak o kadar gözümde büyüyor ki.Cok gecmis olsun. Cocuklarin her seyi duzgun olsun diye bakarken kendimizi hırpaliyoruz. Unutmamak lazim kendimize zarar verirsek asil onlara kim bakicak?
Ben yine sehirdisindayimbu gidisle duzeni oturtamadan dogurucam
Bana da böyle söylese, o takmasa dahi ben de kendimi kötü hissederdim sanırım. Kendimi de bir sorgulardım. Yarış atı gibi ona yetiş buna yetiş derken kendimizi unutuyoruz sanki. Sesli düşündüm. Kelin tırnağı olsa...Nasılsınız kızlar okadar yoğun geçiyorki günler. Eşimin doğum gününü unutmuşumAradı kendisi söyledi 2 gün önce doğum günümdü unutun dedi. Özür diledim kutladım ama kendimi affettirmek için süpriz pasta yaptım bu gün gerçi böyle şeylerde asla kırılmaz biliyor çok yoğun olduğumu ama ben üzüldüm ya
Bu geliş gidişleri sevemedim pek. Annemlere gitsem bile -ki yakın, 1 saat sürer- , o sırt çantası vs yi boşaltmak o kadar gözümde büyüyor ki.Çok da dinlenemiyorum. Ya gittiğin yerde rahat edip biraz kalacaksın ya da böyle gel git yapmayacaksın. Bu pazar günü gitmem gerek mesela. Ne bileyim şimdiden yoruldum...
Valla her şeye yetişecem derken ölüyorum artık.Bana da böyle söylese, o takmasa dahi ben de kendimi kötü hissederdim sanırım. Kendimi de bir sorgulardım. Yarış atı gibi ona yetiş buna yetiş derken kendimizi unutuyoruz sanki. Sesli düşündüm. Kelin tırnağı olsa...
Televizyon olunca ister istemez izleniyor. Bir bahane kaldırdım ben. Alıştılar şimdi. Bizde de anneannede pc alışkanlığı oluyor. O kaldırmıyor. Çocuk sabahtan başına bir oturuyor, artık ne zaman eve döneceksek o zaman ancak kalkıyor. Bizim evde de ortada değil pc. Telefonu süreli veriyorum. Onda da fırsat bulunca cozutuyorlar. Alternatif bulamazsak ekrandan koparmak zor malesef.Geçmiş olsun canım. Valla benimkilerde hastalar ya. Büyük 2 hafta hastaydı. Bir hafta onun için antibiyotik kullandık o iyileşti derken. Cumartesi ortancayı acile götürdüm, el ayak hastalığına yakanmış, antibiyotik kullanıyoruz boğazı komple iltihaplaşmış. Bebek öksürüyor ona ayrı krem kullanıyorum. Valla bende daha yeni yeni toparlanıyorum. Tatilden döndüğümden beri hep çocuklar hastaydı.RABBİM bu günlerimizi aratmasın çok şükür. Ben sabah kalktım büyüğü okula hazırladım. Sonra bebeleri doyurdum bezlerini değiştirdim. Baktım onlar uyudular valla bende 1 saat kadar uyudum. Sonra kalktık tekrar bebeği emzirdim yatağına koydum,ortanca ile mutfağa geçtik kahvaltı ettik. Ben ortalığı topladım oda televizyon izledi biraz. Kurumuş çamaşırları katladım kaldırdım. Evi süpürdüm bulaşıkları yıkadım. Akşam yemeği için galete ununda tavuk göğsü kızarttım yanına patates püresi ve havuç karnıbahar brokoli haşladım etimek tatlımda vardı. Sonra bebeği uyutum ortancayı yanıma aldım gittim büyüğü okuldan aldım. Geldik onun en sevdiği yemek olduğu için bir sürü yemek yedisonra kardeşi ile oyun oynadılar.bende çay koydum bebeği tekrar emzirdim eşimin işten çıkmasını bekledim. Şimdi yemek yedik çay içtik çocuklar sağolsun çayı yarıda bıraktık. Çocukları uyutacam bulaşıkları halledecem böylece günü bitirmiş olduk. Ay kızlar burda yağmur başladı artık eskisi gibi parka çıkamıyoruz evim küçük çocuklar evde olduğu zaman çoğunlukla televizyon izliyorlar buna çok takılıyorum ya.
1 haftada bizim okul ilerlemiş olur. Dersi tam işliyorlar. Ödevleri tam veriyorlar. Sizin okul da başlamıştır muhtemelen. Olmadı birkaç gün sıkışırlar madem gitmişsin. Suçluluk da duyma. Değsin gittiğine. Çalışma alışkanlıkları varsa kapatırlar bence. Sen de destek olursun. Amaaaannn sıkma canını sefan olsun.Ben gidince kaliyorum ya biraz ve rahat etmiyecegim yere gitmiyorum
6 gün kaldik en son gittigimizde, cocuklarin okulu cok aksattim kendime kizginim.
1 haftada bizim okul ilerlemiş olur. Dersi tam işliyorlar. Ödevleri tam veriyorlar. Sizin okul da başlamıştır muhtemelen. Olmadı birkaç gün sıkışırlar madem gitmişsin. Suçluluk da duyma. Değsin gittiğine. Çalışma alışkanlıkları varsa kapatırlar bence. Sen de destek olursun. Amaaaannn sıkma canını sefan olsun.
Ben "pozitif bencillik" diyorum.Cuma, pazartesi, sali, carsamba göndermedim.
Biri zaten anasınıfı. Digeri de sorumluluk sahibi. Eksikleri kapaticagina söz verdi gittik.
Dogumdan sonra hic bir yere cikamam diye gittim valla napiym ay benim ruh halim iyi olmazsa onlara hic faydali olamam di mi
Şuan kendimi rahatlatmaya calisiyordum, tesekkur ederim mesajim cok iyi geldi
Ben "pozitif bencillik" diyorum.Anne mutlu, ev eş herşey mutlu. Ailenin direği baba falan değil bence, anne. Kadınlar eşlerini 2 dk da demoralize edebilir yani. Acayip potansiyelleri var. Tersi de doğrudur.
Bence hayat seçimlerden oluşuyor. İki yol var hemen her olayda. Ya olumlu bakarsın ya olumsuz. Kendimizi dibe çekmenin uzun vadede sıkıntılarını çekeriz. Vücut çok bilinçli bir organizma. Ne verirsen sana onu misliyle geri veriyor. Gelin birbirimize destek olup moral verelim.
Zaten hassas dönemdesin. Kendini şımartmak hakkın. Biz kendimize es vermezsek, şımartmazsak, kimse bir zahmet bizi görüp de şımartmıyor. Hergün yoğun çalışan eşimiz bunu düşünemeyebiliyor. Kendime bir gün kendi istediğimi yapma günü koymaya karar verdim. Günlük gidişata bakıp belirlemeyi düşünüyorum. Hergün filtre kahve demleyip bir nefes de olsa dinlenme vermeye çalışıyorum. Zaten bizim gibi sorumluluğu fazla olan anneler öyle saatlerce keyif yapsın durumu olmayacağına göre, anlık, birkaç dk lık mutluluklarımız da olsa, kendimizi daha iyi hissederiz bence.
Mesela bugün bahçedeki ağaca konan serçelerin yoğun cıvıltısı beni mutlu etti. Bu kadın hep Polyanna gibi görünebilir ama bu serçe sesinin arka planı şuydu
Çocuklar bahçeye indi. Komşu çocukları vs. Az sonra Ufaklık içi içine sığmayacak şekilde ağlaya ağlaya geldi eve. Çocuklar basketbol sahasına bisikletle gideceğiz diye ufaklığı istememiş, ortada bırakmışlar. Üzüldüm haliyle. Normalde evden çıkmaya çok üşenirim ama Tamam dedim, ben de sana arkadaş olurum. Eline bir elma tutuşturdum. Ben de yarım armut aldım. Ve de bol peçete.Yürüdük yolda. 2 dk bir arkadaşıma uğradım. Oyalandık geldik. Ağlaması dindi. İşte onu evden çıkarınca duyduğum ses o serçe sesi. Yani çok da romantik takılmıyoruz özünde qma ne yapalım yani?! Krizde kriz mi çıkaralım?
Kriz derken...sabah kızım hazırlandı. Ayakkabılarını giydi vs. Resim dosyasını unutmuş. Ayakkabılarıyla yolluğa basıp bize seslendi vermemiz için. Çok kızdım. Sonuçta eve ayakkabıyla girmiyoruz. Babası da kızdı. Hatta gerizekalı lafı ağzımdan çıktı.İşte olmayınca olmuyor bazen onu demek istiyorum. Yani tüm krizleri doğru da yönetemeyebiliyoruz. Nihayetinde biz de insanız. İnşaallah daha sakin anneler oluruz. Ruhumuzun bu hızla dönen zamanda sükunete ihtiyacı var.
Valla canım benimki telefon tablet yok,tek televizyon var. Avantajın komşu çocukları ile çıkabiliyorlar. Yani orda en azından ortam müsait. Ben şehir merkezinde oturuyorum. Oturduğum sokak çokTelevizyon olunca ister istemez izleniyor. Bir bahane kaldırdım ben. Alıştılar şimdi. Bizde de anneannede pc alışkanlığı oluyor. O kaldırmıyor. Çocuk sabahtan başına bir oturuyor, artık ne zaman eve döneceksek o zaman ancak kalkıyor. Bizim evde de ortada değil pc. Telefonu süreli veriyorum. Onda da fırsat bulunca cozutuyorlar. Alternatif bulamazsak ekrandan koparmak zor malesef.Ben legolara bakıyorum. İçime sinen bulursam almayı düşünüyorum. Bir avuç şey çok pahalı geliyor. Ama sonuç itibariyle değer diyorum. Bakalım... Hotweels ın mega garajını istiyor ortanca. Ona da bakıyorum. Kararsızım.
Burada henüz hava o kadar soğumadı. Yine komşu çocukları olunca çıkıyorlar okuldan sonra biraz hareket oluyor. Akşam eve gelince de banyo vs. Artık saçlarını kendilerinin yıkamasına izin veriyorum birkaç gündür. Oğlanlar eğleniyor böylece. En sonunda ben de yıkıyorum. Hem benim de işim kolaylaşıyor biraz da olsa. Hemde sorumluluk vermiş oldum az da olsa.
Ufaklığın gözleri nemli nemli. Hapşırıyor. Bu evde hasta olmak yasak dedim.inşaallah ilerlemez. Sabah kekik adaçayı karışımı yaptım. Ballı limonlu içtiler. Polen veriyorum aklıma geldikçe. Balık yağı, vitamin ara ara. Unutmazsam akşamları pekmez de versem iyi olacak inşallah. Sabah kahvaltı yaptırıp gönderiyorum, hemen öğle oluyor, öğle geçti derken akşam... Koşturmaca...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?