- Konu Sahibi Ahtapot Anne
- #1.641
Amin canım RABBİM cümlemiz için kolaylaştırsın. Benim ortanca daha iki yaşında herşeyin tadını aşırı fark ediyor. Onun sevmediği sebze veya meyveyi sevdiği bir yemek ile karıştırsam o yemeğide artık yemiyor. Geçen hafta biraz mercimek brokoli patates soğan havuç tatlı biber hepsinden az az katıp çorba yaptım. Büyük iki tas bitirdi. Ortancaya kırk takla atıp ancak biraz ekmek suyuna batırıp verdim o kadar. Valla internet üzerinden sorun olur diye sipariş veremiyorum,çünkü burası için bazı yiyecek içecek olan şeyler suç olarak kabul edilebiliyor. Bitkisel birşey gelir bu sefer gümrükte takılırsa onlarla uğraş dur. Onun için izne gidince getirmeye çalışıyorum. Gerçi bu yıl pekmez getiremedim kilom fazlaydı.sadece D vitamini veriyorum. Ev yapımı yiyecekler yediriyorum. Abur cubur fazla vermiyorum.Bitkisel desteleyici vitamin vs şurup gibi olanlardan içerler mi acaba? Çocukların yemeyip içmemesi can sıkıcı.Katı meyve sıkacağın varsa meyve sebze sularını denetsen? İntermet üzerinden alamıyor musun daha doğrusu bulamıyor musun? Yurtdışına gönderim yapılan yerler var mı bilmiyorum ben de. Ben yemedikleri şeyleri yedikleri şeylerin içine farketmeyecekleri şekilde karıştırıp vermeye çalışıyorum. Mesela avokadoyu sevmediler. Salatayı seviyorlar. Küçük küçük doğruyorum içine. Öyle yedirmeye çalışıyorum.
Ya da kek tarzı yapıp sebzeli vs... pırasalı havuçlu gibi... cupcake gibi...
şeklini değiştirince de yiyebilirler. Hani kaş göz yüz yapıyorlar ya yiyeceklerden. Otun şeklinde... öyle de yediler.
Patlıcanı sevmezler. Pişiriyorum küçük küçük domatesli soğanlı. Pizza hamuru yapıp onun üzerinde yedirmeye çalışıyorum.
Amaaaannn yemeyen çocuk yemiyor işte o da var. Şekil A yeğenim mesela
Rabbim kolaylaştırsın. Çok geçmiş olsun.
Son düzenleme: