• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üç çocuklular, çok çocuklular

Ben "pozitif bencillik" diyorum.👍 Anne mutlu, ev eş herşey mutlu. Ailenin direği baba falan değil bence, anne. Kadınlar eşlerini 2 dk da demoralize edebilir yani. Acayip potansiyelleri var. Tersi de doğrudur.

Bence hayat seçimlerden oluşuyor. İki yol var hemen her olayda. Ya olumlu bakarsın ya olumsuz. Kendimizi dibe çekmenin uzun vadede sıkıntılarını çekeriz. Vücut çok bilinçli bir organizma. Ne verirsen sana onu misliyle geri veriyor. Gelin birbirimize destek olup moral verelim. 🤗🥰

Zaten hassas dönemdesin. Kendini şımartmak hakkın. Biz kendimize es vermezsek, şımartmazsak, kimse bir zahmet bizi görüp de şımartmıyor. Hergün yoğun çalışan eşimiz bunu düşünemeyebiliyor. Kendime bir gün kendi istediğimi yapma günü koymaya karar verdim. Günlük gidişata bakıp belirlemeyi düşünüyorum. Hergün filtre kahve demleyip bir nefes de olsa dinlenme vermeye çalışıyorum. Zaten bizim gibi sorumluluğu fazla olan anneler öyle saatlerce keyif yapsın durumu olmayacağına göre, anlık, birkaç dk lık mutluluklarımız da olsa, kendimizi daha iyi hissederiz bence.
Mesela bugün bahçedeki ağaca konan serçelerin yoğun cıvıltısı beni mutlu etti. Bu kadın hep Polyanna gibi görünebilir ama bu serçe sesinin arka planı şuydu
Çocuklar bahçeye indi. Komşu çocukları vs. Az sonra Ufaklık içi içine sığmayacak şekilde ağlaya ağlaya geldi eve. Çocuklar basketbol sahasına bisikletle gideceğiz diye ufaklığı istememiş, ortada bırakmışlar. Üzüldüm haliyle. Normalde evden çıkmaya çok üşenirim ama Tamam dedim, ben de sana arkadaş olurum. Eline bir elma tutuşturdum. Ben de yarım armut aldım. Ve de bol peçete.😆 Yürüdük yolda. 2 dk bir arkadaşıma uğradım. Oyalandık geldik. Ağlaması dindi. İşte onu evden çıkarınca duyduğum ses o serçe sesi.😅 Yani çok da romantik takılmıyoruz özünde qma ne yapalım yani?! Krizde kriz mi çıkaralım?

Kriz derken...sabah kızım hazırlandı. Ayakkabılarını giydi vs. Resim dosyasını unutmuş. Ayakkabılarıyla yolluğa basıp bize seslendi vermemiz için. Çok kızdım. Sonuçta eve ayakkabıyla girmiyoruz. Babası da kızdı. Hatta gerizekalı lafı ağzımdan çıktı.🤦‍♀️ İşte olmayınca olmuyor bazen onu demek istiyorum. Yani tüm krizleri doğru da yönetemeyebiliyoruz. Nihayetinde biz de insanız. İnşaallah daha sakin anneler oluruz. Ruhumuzun bu hızla dönen zamanda sükunete ihtiyacı var.
Minimale uyku meselesi ile ilgili bir şey yazdım. Okuyup bana da moral versene 🙈

Hayranlikla okudum mesajini. Keske o kelime cikmasaydi agzindan ama bazen gercekten olmuyor.

Benim 5 yasindaki oglum cok uslu, sessiz, papatya gibi. Digerini ben buyutmedim zaten, 12 yasinda suan. O da konusup anlasabilecek yasta oldugu icin avantajliyim. Ama is hayatindan ayrilma, yepyeni bir hayat, cok cocuklu yasama gecis... dengem şaşıyor bazen, tabi bir de hormonlar...

Allah bugunumuzu aratmasin. Kurani aksattim bu ara, yarin baslayayim yeniden 🌼 rahatlatiyor...
De mi...keşke çıkmasaydı...😒 Bir yaşlı teyze vardı. 7 çocuklu. Çocuklarının hiçbiri yanında değil. Evlenip iş kurup gitmişler vs. Arada geliyorlar tabii. "Aahh guzum, ana olacağına şu duvarda bir taş ol." derdi. En zor iş gerçekten...Hele de biraz hassassan...

Benimkiler de 12-8-5 yaş. Araya 8 sıkışmış.😅
Allah bağışlasın.

Aslında manevi noktada güzel giden bir planım var gibiydi ama öyle bir plansızlaştım ki, toparlayamadım. Cüzler, okumalar...hepsi birikti birikti. Birikti demiş miydim?🤔🤭

Valla canım benimki telefon tablet yok,tek televizyon var. Avantajın komşu çocukları ile çıkabiliyorlar. Yani orda en azından ortam müsait. Ben şehir merkezinde oturuyorum. Oturduğum sokak çok
İşlek çocukların çıkıp oynayacak fazla yerleri yok. Benim büyüğünde arkadaşları var aynı apartmandayız bin de bir ancak binanın içinde oynuyorlar. Orası bile çok dar rahat değil. Birde devir kötü olmuş ben yanında olmayınca dışarı bırakmıyorum. Çünkü bizim binada her ırktan insanlar oturuyor. Benim büyükte duşta en son saçını kendi durulamayı çok seviyor. Bende bazen yanında durup bekliyorum ki o bitti diyince hemen çıkarmak için. Legolar aslında güzel ama evim bir oda bir salon e ortanca da tam eline ne geçerse ağzına koyma alışkanlığı var. Onun için tehlikeli diye alamıyorum. Bazen boyamalarını çıkarıp yemek masasına koyuyorum orda boyama yapıyor. Geçen gün fark ettimki evin görünmeyen yerlerine kalpler yapmış😂 Burda havlar aşırı soğudu ya kaloriferler yakıldı 4/5 gündür. Hele sabahları 7/8 derece oluyor. Geçmiş olsun İnşallah sadece nemli gözlerle atlatmış olursunuz. Allah kimseye hastalık vermesin zor valla.
Evet malesef bazı çocukların nefes alacak alanları yok. Allah yardımcın olsun.

Oyuncak hurcu gördüm nette. Sofra bezi gibi. Büzgülü. Oyuncak içinde oluyor. Çocuk içinde oynuyor. Oyunu bitince büzüp kenara koyabiliyorsun. Bana mantıklı geldi. Daha almadım ama. Hani küçük parçalar vs dağılmaz diye düşündüm.

Ufaklığın boyamadığı duvar kalmadı. Ne yapsak kar etmedi. 🙄 tahta aldık yazmadı. Ev sanat galerisi gibi😁... Az daha büyüsün, kış geçsin sobayı kaldırıp bir boya işine girelim diye düşündük. Bakalım nasip

De mi...keşke çıkmasaydı...😒 Bir yaşlı teyze vardı. 7 çocuklu. Çocuklarının hiçbiri yanında değil. Evlenip iş kurup gitmişler vs. Arada geliyorlar tabii. "Aahh guzum, ana olacağına şu duvarda bir taş ol." derdi. En zor iş gerçekten...Hele de biraz hassassan...

Benimkiler de 12-8-5 yaş. Araya 8 sıkışmış.😅
Allah bağışlasın.

Aslında manevi noktada güzel giden bir planım var gibiydi ama öyle bir plansızlaştım ki, toparlayamadım. Cüzler, okumalar...hepsi birikti birikti. Birikti demiş miydim?🤔🤭

Ben biraz toparladim bugun.
Sabah cocuklari okula biraktik
Ablamla kahve ictik
Esimi havaalanina biraktim cenaze var, allah nur icinde yatirsin.
Eve geldim. 50 sayfa kitap okudum. Sonra actim kuran okudum. Kardesim geldi yanima.
Birazdan abimler gelecek yemege, yemek yaptim. Tabi arada cocuklari okuldan aldim. Neyse ödevlerine kardesim yardim etti... oyaladi...

Bombos, plansiz, savruk günlerden olmadi🌼

Ben biraz toparladim bugun.
Sabah cocuklari okula biraktik
Ablamla kahve ictik
Esimi havaalanina biraktim cenaze var, allah nur icinde yatirsin.
Eve geldim. 50 sayfa kitap okudum. Sonra actim kuran okudum. Kardesim geldi yanima.
Birazdan abimler gelecek yemege, yemek yaptim. Tabi arada cocuklari okuldan aldim. Neyse ödevlerine kardesim yardim etti... oyaladi...

Bombos, plansiz, savruk günlerden olmadi🌼
Cuma okul bittiği için çocukların günü gibi düşündüm. Kızımın sevdiği sınıf arkadaşı var. Kardeşi de oğlumla aynı sınıfta. Birbirlerini seviyorlar. Okul çıkışı cumaları bana gelsinler. Hem oyun oynarlar, hem de hafta sonu için ödevlerini bitirirler diye düşündüm. 2 haftadır uyguluyoruz. Şimdi de son sayfaları kaldı.
Bir sıkıntı olmazsa böyle devam ederiz diye düşünüyorum. Hem de küçükler daha saflar, daha masumlar. 🥰 Misafir gelsin ki, bereket gelsin.

Sabah onlara hazırlıkla geçti. Sevdikleri şeyleri yapmak istedim. Mutfağı toparla vs. Çamaşır as. (Daha toplayamadım.) Yoğurt mayala. Ufaklık biraz keyifsizdi. Okula göndermedim. O da yanımdaydı. Az onunla güreştik.😅 Uyumuyor gündüz.😒 Direniyor. Uyusaydı dinlenirdi. Çocuklara da ıhlamur yaptım. Şifa olur inşallah. Tam hastalık havası.

Evet malesef bazı çocukların nefes alacak alanları yok. Allah yardımcın olsun.

Oyuncak hurcu gördüm nette. Sofra bezi gibi. Büzgülü. Oyuncak içinde oluyor. Çocuk içinde oynuyor. Oyunu bitince büzüp kenara koyabiliyorsun. Bana mantıklı geldi. Daha almadım ama. Hani küçük parçalar vs dağılmaz diye düşündüm.

Ufaklığın boyamadığı duvar kalmadı. Ne yapsak kar etmedi. 🙄 tahta aldık yazmadı. Ev sanat galerisi gibi😁... Az daha büyüsün, kış geçsin sobayı kaldırıp bir boya işine girelim diye düşündük. Bakalım nasip
Bende en iyisi oyun bezine bir bakayım. Valla bu evden taşınacağım için bende artık saldım boya işini. Zaten evden çıkınca mecbur boyatacam 7 yıl önce boyattık ev okadarda kötü değil yani. 2 yaramaz büyütüm bu evde gerçi 2 ve 3 numara daha tam büyümemişler ama😂 evet ilkbaharda boya yapıp sonra dip köşe bir temizlik oldumu ev çok güzel oluyor 🥰

Cuma okul bittiği için çocukların günü gibi düşündüm. Kızımın sevdiği sınıf arkadaşı var. Kardeşi de oğlumla aynı sınıfta. Birbirlerini seviyorlar. Okul çıkışı cumaları bana gelsinler. Hem oyun oynarlar, hem de hafta sonu için ödevlerini bitirirler diye düşündüm. 2 haftadır uyguluyoruz. Şimdi de son sayfaları kaldı.
Bir sıkıntı olmazsa böyle devam ederiz diye düşünüyorum. Hem de küçükler daha saflar, daha masumlar. 🥰 Misafir gelsin ki, bereket gelsin.

Sabah onlara hazırlıkla geçti. Sevdikleri şeyleri yapmak istedim. Mutfağı toparla vs. Çamaşır as. (Daha toplayamadım.) Yoğurt mayala. Ufaklık biraz keyifsizdi. Okula göndermedim. O da yanımdaydı. Az onunla güreştik.😅 Uyumuyor gündüz.😒 Direniyor. Uyusaydı dinlenirdi. Çocuklara da ıhlamur yaptım. Şifa olur inşallah. Tam hastalık havası.

Iyi dusunmussun, keske bizim de denk gelse öyle.
Ben de misafir severim, bolluk bereket getirdigine inanirim. Gelen kendi kardeslerim oldugu icin basit seyler yaptim bugun. Yabanci yoktu 😄😄

Ben de ıhlamur alayim, evde yok. Ayvali demliyorum guzel oluyor, biraz daha zamani var 🎈

Iyi dusunmussun, keske bizim de denk gelse öyle.
Ben de misafir severim, bolluk bereket getirdigine inanirim. Gelen kendi kardeslerim oldugu icin basit seyler yaptim bugun. Yabanci yoktu 😄😄

Ben de ıhlamur alayim, evde yok. Ayvali demliyorum guzel oluyor, biraz daha zamani var 🎈
Ayvalı nasıl demliyorsun? Biz ayvayla, mayhoş elmayla vs çay içeriz.

Ben sana tuzu soracaktım. Mevsim geçişlerinde tuzlanırız demişsin başka forumda. Onu nasıl yapıyorsunuz GeyikliGece GeyikliGece ?

Ayvalı nasıl demliyorsun? Biz ayvayla, mayhoş elmayla vs çay içeriz.

Demlenirken 2 3 ince dilim ayva koyuyorum icine, kabuk tarcin varsa onu da koyarim. Ayva cekirdegi de eklerim hatta kırmızı yapıyor rengini.

Tuzlanmak da, kaya tuzuyla oluyor. Durulanma suyuna karistirip eritiriyoruz, onu döküyoruz omuzdan asagi onunla yikaniyoruz. Yeni dogan bebek de tuzlaniyor, ben oglumu tuzladim, saglikla kucagima alirsam yeni bebeklerimi de tuzlayacagim ama bu konuda doktorlarda cok farkli görüsler yaygin, kimseyi etkilemis olmayayim :)

Demlenirken 2 3 ince dilim ayva koyuyorum icine, kabuk tarcin varsa onu da koyarim. Ayva cekirdegi de eklerim hatta kırmızı yapıyor rengini.

Tuzlanmak da, kaya tuzuyla oluyor. Durulanma suyuna karistirip eritiriyoruz, onu döküyoruz omuzdan asagi onunla yikaniyoruz. Yeni dogan bebek de tuzlaniyor, ben oglumu tuzladim, saglikla kucagima alirsam yeni bebeklerimi de tuzlayacagim ama bu konuda doktorlarda cok farkli görüsler yaygin, kimseyi etkilemis olmayayim :)
Bizde de tuz, bal, tereyağı karıştırıp sürülür bebeğe. Eşimin memleketinde kil de sürülüyor. Genelde tuz, bal. Doktorların dediklerini dikkate alırım ama akıl, yürek süzgecinden de geçirerek... Ben alternatif tıbbı da severim. Hacamat, sülük tedavisi oldum dediğimde alaycı alaycı bakan dr.lar, (hepsini katmıyorum haliyle) şimdi devlet bunu bir tedavi yöntemi olduğunu kabul edip hastanelerde merkezlerini açtığından beri birşey diyemiyorlar. Bizzat yaşadığım bir olay. O yüzden vücudumda yapılacak olan şeylerin içime de sinmesini isterim. Aşı konusuna tam da ikna olamadığım gibi...

Herkese hayırlı akşamlar. Uzun zaman oldu sanki yazmayalı. Kızlar hasta olduk dedim ya sonra toparlamak kolay olmadı hala devem ediyor. Hiç halim yok tansiyonum düşüyor sürekli.
Sizler nasılsınız herkesler iyimi?
Buraya yazmayınca eksik hissediyorum.
kavs-i kuzah kavs-i kuzah A Asya89 Ahtapot Anne Ahtapot Anne
Hepinize duacıyım. Öpüyorum sizi.

Herkese hayırlı akşamlar. Uzun zaman oldu sanki yazmayalı. Kızlar hasta olduk dedim ya sonra toparlamak kolay olmadı hala devem ediyor. Hiç halim yok tansiyonum düşüyor sürekli.
Hayırlı geceler. Çocukların hastalığı evin düzenini etkiliyor. Anne de hastaysa Allah muhafaza... Rabbim şifa versin hepimize.

Bizimkiler de hasta olsak mı, olmasak mı modunda... eve kışlık kalın halıları serdim. Adam gidip buzdolabı önündeki boşluğa yatınca AAAAA dedim. Yeter yav, her tarafın serili olması sevmediğim birşey. Zaten çorap, panduf, terlik vs giymezler. Bari ayakları üşümesin diyorsun, yine gidip seni delirtecek bir yer buluyor. Buradan kendisini tebrik ediyorum.😅 Akşamına da kaaaannnııımmm kaannnııımmm ağrıyooo...
E ağrır tabii diye atarlqndım. Aaahhh bu çocuklaaarrr...🙄
Gerisi okul koşturması... beslenmeme şunu koy muhabbeti. Bak listende bu yok diyorum. Ama falan getirmişti diyor... O "falan"ı rahmetle anıyorum.😆
Baskete götürdüm bugün. Sınoftan sevdikleri arkadaşları da geldi. Okul çıkışı bana uğradılar. Oradan gittik vs. 3 bizimkiler, 3 de onlar. 6 çocuk. 1 de dönüşte aldık başka sınıf arkadaşlarını. Etti 7. 😁 Bugünkü mod buydu.
Okul hafta içi ve cts günü kurs açmak istiyor. Bu planların karışması demek. Saatler belli olsun da bakalım nasıl bir yol izleriz.

Bugün spora gidelim dedik. Meğerse bugün yokmuş. Diğer 4 gün varmış. Orada da engelli kediler, ayağı kırık bakılan köpek vs de vardı. Arabayla geri manevra yaparken bir köpek çığlığıyla durdum aniden. Meğerse arabanın altına yatmış köpekçik. Nasıl üzüldük nasıl anlatamam. Hala stresten midem bulanıyor. Hemen veteriner çağırdık. Geldi baktı. Görünen birşey yok dedi. Ağrı kesici, kanama önleyici iğne yaptı. Yarın belli olur daha çok dedi. Yuvasına altına battaniye falan serip rahatlatmaya çalıştık ama hala etkisindeyim. Neresine dokundu teker anlayamadık. Veteriner de baktı baktı...Ay inşaallah birşeyi yoktur. 😓😥😔🥺

Hayırlı geceler. Çocukların hastalığı evin düzenini etkiliyor. Anne de hastaysa Allah muhafaza... Rabbim şifa versin hepimize.

Bizimkiler de hasta olsak mı, olmasak mı modunda... eve kışlık kalın halıları serdim. Adam gidip buzdolabı önündeki boşluğa yatınca AAAAA dedim. Yeter yav, her tarafın serili olması sevmediğim birşey. Zaten çorap, panduf, terlik vs giymezler. Bari ayakları üşümesin diyorsun, yine gidip seni delirtecek bir yer buluyor. Buradan kendisini tebrik ediyorum.😅 Akşamına da kaaaannnııımmm kaannnııımmm ağrıyooo...
E ağrır tabii diye atarlqndım. Aaahhh bu çocuklaaarrr...🙄
Gerisi okul koşturması... beslenmeme şunu koy muhabbeti. Bak listende bu yok diyorum. Ama falan getirmişti diyor... O "falan"ı rahmetle anıyorum.😆
Baskete götürdüm bugün. Sınoftan sevdikleri arkadaşları da geldi. Okul çıkışı bana uğradılar. Oradan gittik vs. 3 bizimkiler, 3 de onlar. 6 çocuk. 1 de dönüşte aldık başka sınıf arkadaşlarını. Etti 7. 😁 Bugünkü mod buydu.
Okul hafta içi ve cts günü kurs açmak istiyor. Bu planların karışması demek. Saatler belli olsun da bakalım nasıl bir yol izleriz.

Bugün spora gidelim dedik. Meğerse bugün yokmuş. Diğer 4 gün varmış. Orada da engelli kediler, ayağı kırık bakılan köpek vs de vardı. Arabayla geri manevra yaparken bir köpek çığlığıyla durdum aniden. Meğerse arabanın altına yatmış köpekçik. Nasıl üzüldük nasıl anlatamam. Hala stresten midem bulanıyor. Hemen veteriner çağırdık. Geldi baktı. Görünen birşey yok dedi. Ağrı kesici, kanama önleyici iğne yaptı. Yarın belli olur daha çok dedi. Yuvasına altına battaniye falan serip rahatlatmaya çalıştık ama hala etkisindeyim. Neresine dokundu teker anlayamadık. Veteriner de baktı baktı...Ay inşaallah birşeyi yoktur. 😓😥😔🥺
Ah canım köpeciğim bende üzüldüm. Uyuyordu herhalde , arabanın altında olunca napacaksın. Çok kötü bir kaza olmuş. Yarın durumunu yaz bana merak ederim. Allahın dilsiz kulları onlar. Şifa versin Rabbim.
Sen elinden geleni yapmışsın Allah korusun beterinden.
O yerde yatmalar dışında gel otur dersin gelir halı dururken taşa oturur. Allahım hepsini bizlere İslama insanlığa bağışlasın. Hepsi birer pırlanta. Elimizde bu düzenin elinde eğilip bükülüyor yavrular. Allahım hepimize hayırlı kapılar açsın.

Bizde de tuz, bal, tereyağı karıştırıp sürülür bebeğe. Eşimin memleketinde kil de sürülüyor. Genelde tuz, bal. Doktorların dediklerini dikkate alırım ama akıl, yürek süzgecinden de geçirerek... Ben alternatif tıbbı da severim. Hacamat, sülük tedavisi oldum dediğimde alaycı alaycı bakan dr.lar, (hepsini katmıyorum haliyle) şimdi devlet bunu bir tedavi yöntemi olduğunu kabul edip hastanelerde merkezlerini açtığından beri birşey diyemiyorlar. Bizzat yaşadığım bir olay. O yüzden vücudumda yapılacak olan şeylerin içime de sinmesini isterim. Aşı konusuna tam da ikna olamadığım gibi...
Hacamat bize her daim şifa oldu. Doğru zamanda ve işin ehli yapınca. Seviyorum seni 🥰

Çok çok geçmiş olsun Hoş geldin canım bende seni çok öpüyorum. valla bizde daha tam toparlanamadık. Benim çocuklar hep hasta,biri iyileşince diğeri hastalanıyor. Büyük okuldan kapıp getiriyor bebelere bulaşıyor, bünyeleri zayıf olduğu için geç iyileşiyorlar. Sizinki neydi grip mi? Valla artık sonbahar a girdik gelsin nezleler gitsin gripler. Anam benim bebeler şimdiden böyleler ise kışın soğuğuna nasıl dayanacaklar. Bende çok yazmak istiyorum ama öyle yorgun oluyorum ki kolumu kaldıracak halim kalmıyor. Gece 2 gibi ancak yatağa geliyorum. Ortanca sağolsun gece 10 defa kalkıyor e haliyle bebekte uyanıyor bende gündüz zombi gibi geziyorum.

Çok çok geçmiş olsun Hoş geldin canım bende seni çok öpüyorum. valla bizde daha tam toparlanamadık. Benim çocuklar hep hasta,biri iyileşince diğeri hastalanıyor. Büyük okuldan kapıp getiriyor bebelere bulaşıyor, bünyeleri zayıf olduğu için geç iyileşiyorlar. Sizinki neydi grip mi? Valla artık sonbahar a girdik gelsin nezleler gitsin gripler. Anam benim bebeler şimdiden böyleler ise kışın soğuğuna nasıl dayanacaklar. Bende çok yazmak istiyorum ama öyle yorgun oluyorum ki kolumu kaldıracak halim kalmıyor. Gece 2 gibi ancak yatağa geliyorum. Ortanca sağolsun gece 10 defa kalkıyor e haliyle bebekte uyanıyor bende gündüz zombi gibi geziyorum.
Rabbim yardımcın olsun. Bağışıklıları için destek al muhakkak.
Soğuk algınlığı bizimki. Öksürük bende halsizlik çok oldu.
Elhamdülillah şimdii daha iyiler.
Sen seneye rahat edersin. Bebeğin çok küçük ortancada daha bebek. Uyku dinlenme bunlar lüks oluyor maalesef.

Rabbim yardımcın olsun. Bağışıklıları için destek al muhakkak.
Soğuk algınlığı bizimki. Öksürük bende halsizlik çok oldu.
Elhamdülillah şimdii daha iyiler.
Sen seneye rahat edersin. Bebeğin çok küçük ortancada daha bebek. Uyku dinlenme bunlar lüks oluyor maalesef.
Valla canım benim bebekte çok öksürüyor. Doktor sadece bir krem verdi. Burda Türkiye gibi ev yapımı pekmez aktarlardan bitki çayıları bulmak imkansız. Birde küçük oldukları için doğru dürüst birşeyde yemiyorlar. Ben yoğurdu evde yaparım ortanca onu bile yemiyor. Salatalık seviyor birde haşlanmış mısır bende bu günlerde onları veriyorum. Fazla meyvede tüketmiyorlar. Nasıl olacak hiç bilmiyorum. RABBİM yardımcımız olsun

Valla canım benim bebekte çok öksürüyor. Doktor sadece bir krem verdi. Burda Türkiye gibi ev yapımı pekmez aktarlardan bitki çayıları bulmak imkansız. Birde küçük oldukları için doğru dürüst birşeyde yemiyorlar. Ben yoğurdu evde yaparım ortanca onu bile yemiyor. Salatalık seviyor birde haşlanmış mısır bende bu günlerde onları veriyorum. Fazla meyvede tüketmiyorlar. Nasıl olacak hiç bilmiyorum. RABBİM yardımcımız olsun
Bitkisel desteleyici vitamin vs şurup gibi olanlardan içerler mi acaba? Çocukların yemeyip içmemesi can sıkıcı.🙄 Katı meyve sıkacağın varsa meyve sebze sularını denetsen? İntermet üzerinden alamıyor musun daha doğrusu bulamıyor musun? Yurtdışına gönderim yapılan yerler var mı bilmiyorum ben de. Ben yemedikleri şeyleri yedikleri şeylerin içine farketmeyecekleri şekilde karıştırıp vermeye çalışıyorum. Mesela avokadoyu sevmediler. Salatayı seviyorlar. Küçük küçük doğruyorum içine. Öyle yedirmeye çalışıyorum.
Ya da kek tarzı yapıp sebzeli vs... pırasalı havuçlu gibi... cupcake gibi...
şeklini değiştirince de yiyebilirler. Hani kaş göz yüz yapıyorlar ya yiyeceklerden. Otun şeklinde... öyle de yediler.
Patlıcanı sevmezler. Pişiriyorum küçük küçük domatesli soğanlı. Pizza hamuru yapıp onun üzerinde yedirmeye çalışıyorum.

Amaaaannn yemeyen çocuk yemiyor işte o da var. Şekil A yeğenim mesela🙄

Rabbim kolaylaştırsın. Çok geçmiş olsun.

Bitkisel desteleyici vitamin vs şurup gibi olanlardan içerler mi acaba? Çocukların yemeyip içmemesi can sıkıcı.🙄 Katı meyve sıkacağın varsa meyve sebze sularını denetsen? İntermet üzerinden alamıyor musun daha doğrusu bulamıyor musun? Yurtdışına gönderim yapılan yerler var mı bilmiyorum ben de. Ben yemedikleri şeyleri yedikleri şeylerin içine farketmeyecekleri şekilde karıştırıp vermeye çalışıyorum. Mesela avokadoyu sevmediler. Salatayı seviyorlar. Küçük küçük doğruyorum içine. Öyle yedirmeye çalışıyorum.
Ya da kek tarzı yapıp sebzeli vs... pırasalı havuçlu gibi... cupcake gibi...
şeklini değiştirince de yiyebilirler. Hani kaş göz yüz yapıyorlar ya yiyeceklerden. Otun şeklinde... öyle de yediler.
Patlıcanı sevmezler. Pişiriyorum küçük küçük domatesli soğanlı. Pizza hamuru yapıp onun üzerinde yedirmeye çalışıyorum.

Amaaaannn yemeyen çocuk yemiyor işte o da var. Şekil A yeğenim mesela🙄

Rabbim kolaylaştırsın. Çok geçmiş olsun.

Back