- 23 Ekim 2018
- 15.478
- 35.345
- 598
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #1.541
Senin gibi bir arkadaş istiyorum hayatımdaEvvet sayın seyirciler
Atlarımız dört nala koşmaya devam ediyor!
Bugün veli toplantısı yaptık 2.sınıf. Dakka bir gol bir.Gerçi ben erken yol almayı sevenlerdenim. Ne olacaksa bileyim, ona göre yola çıkayım. Alayım, hazırlayayım, koyayım cıyım. Ama ne oldu? Benim sevgili göbüş yüzünden hayalimdeki prenses elbisesini(!) giyemediğimden mecbur diğer elbiseyi ütüle et derken tabii ki veli toplantısına geç kaldım. Ben bana ne diyeyim. Kızçeler, şu göbeee bir el atın gözünüzü seveyim. Bak sonra ekrana da sığamayacağım. Hangi arada bu kadar büyüdüyse...
O arada derede Özbek yeni veli gelmiş. Tabii çok da sistemi bilmiyor. Onunla tanıştık. Görüşelim leştik yarım yamalak Türkçesiyle. Yeni aşklar...
Arkadaşın arabası yok. Kızını da bizim okula yazdırmıştı. Seni de alayım dedim. Aldım. Çocukları okula bıraktık. Gel kahve içelim dedi. Olurdu olmazdı derken çıktım. Konuş konuş...sonra abisi aradı. Doğum gününü kutladı. Aaa doğum günün müydü derken gidip pasta aldım ona. Sürpriz. Çocukları da öğle getireyim okuldan yemek yemeğe diye düşümdüm. Hem pastayla "senemiz tatlı geçsin" kutlaması yaparız diye düşündüm. O makarna yapayım dedi. Ben de pratikten pişmiş tavuk aldım. Öyle bir plansız gün geçirdik. Ama güzeldi. Arkadaşım yaşadıklarından dolayı üzgün. İşini kaybetti. Eşiyle paylaşımı az. Hayattan beklentisi azalıyor. Öyle olunca belki bir nebze mutlu edebilir miyim diye düşündüm. Zor yaa...
İşte herkesin bir imtihanı var. Rabbim kazanma kuşağında kaybettirmesin.
Umarım sizin keyifler iyidir. Hadi gruba benden pasta ve kahve. Afiyet olsuuunnn.
AhSenin gibi bir arkadaş istiyorum hayatımda
Sen arkadaşım ol içimide dışımıda sen yak.
Ayyy canım benimSen arkadaşım ol içimide dışımıda sen yak.
Rabbim hep seni seven anlayan kıymetini bilenler ile yoldaş eylesin. Amşn hepimizin işleri rast gitsin kolay olsun.Ayyy canım benimgözlerimden kalpler fışkırdı. Hani insanın yüreğinden ılık ılık birşeyler akarya, işte adı her neyse, öyle birşeyler...
Amaaann, dertlinin söylediğini deli söylemezmiş. ☺ Rabbim kolaylaştırsın hepimizin işlerini. Dağınıklarımızı O toplasın. Yoksa benim topladım sandıklarıma bakınca daha da dağıldığını görüyorum.
Hepimize Sezen Ablamızdan "Beni yak, kendini yak, herşeyi yak" gelsin.
Bu kadar emoji yetsin.
Hiç tavsiye etmemRabbim hep seni seven anlayan kıymetini bilenler ile yoldaş eylesin. Amşn hepimizin işleri rast gitsin kolay olsun.
Bende senşn gibi bu hafta başlayacağım tempoya. Okul yollarında
Allah kolaylıklar versin. Ben daha başlayamadım dönüyoruz eve. 13 eylülde ikisi birden başlayacak. Dilerim hepimiz için bereketli vakitler olur sağlıkla huzurla.1 haftayi geride biraktik.. 1 aya sigacak kadar cok sey yaptik 1 gün kadar hızlı geçti sanki..
Girdik işin içine artık çok geçHiç tavsiye etmem
Maşallah ne güzel düşünmüşsün imkanın var , başarılarının devamını diliyorum. Senin küçük kaç yaşında?Evet, dakka bir gol bir. Ne dersinr girdiğim öğrencilerim ne de kendi oğlum ödev yapmak istemiyor. Herşeyde eğlence istiyorlar. Bugün oğlumu alttan aldım üstten aldım, ödevlerini tamamlattım sabahtan. Ödev dediğimizde hergün için 1 yaprak.Ama gel gör ki beyimize Kaf Dağı. ☺ Yarın malum okul. İyice sıkışmayalım ve akşam kriz yaşamayalım diye.
Eşim öğle yemeğe geldi. Yemekti çaydı derken onu gönderdim. Ne zamandır denize gitmiyorduk. Fırsat olmadı. Şartlar oluşmadı vs. Bugün evde iş de vardı ama çocukları alıp denize götürdüm. Birkaç saat oyalandık.Eve gelince güzelce banyo yaptırdım ki yarın da temiz temiz okula gitsinler.
Yarın miniğim de başlıyor teyzeleriDevlet anaokuluna kaydı da çıktı ama en az 2, en çok 3 yıl civarı anasınıfına gideceği için hemen vermek istemedim. Diyanetin kursuna gidecek.İnşaallah çok sevdiği bir yer olur, mutlu olur. Hayırlı bir eğitim öğretim yılı olur hepimiz için.
Çocuklar yarın okulda kalmak istiyorlar öğle. Normalde eve geliyorlardı. Kendilerine yiyecek birşeyler hazırlıyorlar. Ben de yarın için ufakların çantasını vs hazırlayacağım. Evi de toplayabildiğim kadar toplayacağım. Kaynaklar %99 tamamlandı şükür. Eksikleri tamamladığımızda ben de ona göre bir düzen oturtmaya çalışacağım evde. Okuldan gelince ödev yaptırmak gibi. Akşama kalmamak gibi. Hayaller Paris de işte beyimiz ne zaman bu düzene direnmez bakalım.
Kızım başarılı bir öğrenci ama motivasyonu eksik. Anneden babadan öğretmen olmuyor pek. Ondan öğrenci koçu olan bir arkadaşımdan yardım almaya karar verdim. Konuştuk uygun bir zamanda görüşeceğiz inşallah. Umarım faydalı olur da kendini çabuk toparlar. Çünkü dersler tam gaz başladı bizde. Birikirse iyice bunalıp bırakır diye korkuyorum.
Şimdi yarın için nohut ıslatma zamanı.Kurulara dadanayım bakayım.
Rabbim yardımcın olsun. Neler yapıyorlar anlatsana.Hem ruhen hem bedenen çok yorgunum.. inatci ogullarimla bas edemiyorum..
Sagol canim dinleneyim aksam yazmaya calisacagimRabbim yardımcın olsun. Neler yapıyorlar anlatsana.
Bizimkiler de coşunca seyreyle gümbürtüyüHem ruhen hem bedenen çok yorgunum.. inatci ogullarimla bas edemiyorum..
Ruhen yorgunluk zor gelir bana. Bedenin ki bir iki güne geçer gider. İnşaallah ruhuna şifa olan şeylerle karşılaşırsın canım. Herkesin ruhunu yoran çok şeyler oluyor senin de bildiğin gibi. Herkesin bakışı farklı oluyor aynı olaya. "İyi olanı" seçmeye çalışalım.Hem ruhen hem bedenen çok yorgunum.. inatci ogullarimla bas edemiyorum..
Benim küçük 5 yaş. 2016 lı.Maşallah ne güzel düşünmüşsün imkanın var , başarılarının devamını diliyorum. Senin küçük kaç yaşında?
Benim kızım 5 yaşını doldurdu bu yıl anaokuluna başlıyor seneye inşallah 1.sınıf.
Çalışma konusunda nefis nedense zorluyor benim oğlumda öyle. Elhamdülillah çok şükür öğrenme güçlüğü yok evlatlarımızda, bir arkadaşım var oğlunda öğrenme güçlüğü var çok Zor bir imtihan.
Biz eve geldik elhamdülillah çok şükür sanki dağları sırtımda taşımışım öyle yorgunum.
Sabah işler güçler beni bekliyor. İlk kez mutfağı toplamadan uyuyacağım.
Sabah ola hayrola. Rabbim hayalimdeki gibi bir hayat nasip etti bana dilerim diğer hahallerimde gerçekleşir. Hepiniz için aynı dilekleri diliyorum.
Bu ödev meselesi ne gıcık yaaAh kizlar uyuyakalmisim koltukta. Şöyle ki, ortanca yeni yeni konusuyo4 ama gecen sene bu zamanlardan beri cok net sekilde bizi de anliyor derdini işaretlerle de olsa anlatiyor. Ama dediğim dedik. Yemekte salata vs bisey gorsun baska sey yemez mesela hep sona saklarız. Meyve vs masaya en son gelir artik saklaya saklaya biz de unutur olduk. Dikkati bir dağılsın ortalik perisan olur. Ne bağırması, ne çığlıkları ne huzursuzluğu biter.. en büyük desen ona mesela ödevini erken yap hadi su saate kadar bitirelim yoksa gec yatar gec kalkarsin uykunu alamazsin teneffüste cabuk yorulur kosamazsin arkadaşlarına yetisemezsin oyunu kacirma diye gazlasam da oyalanir oyalanir sonra da bana bahane bulur. Kendone zarar verecek sonuclarla da karsilasir yine de akillanmaz. Tamam dedigi sey tamam olmuyor bi türlü hep sozde kaliyor.
Zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı ve içtenlikle yazmana cok tesekkur ederim, ellerin dert görmesin, işin gücün rast gitsinBu ödev meselesi ne gıcık yaaDün bahçede iş çıktı. Koştur koştur gittim. Giderken de tembihledim kızıma. Bak işaretli yerler yapılacak diye. Bilin bakalım nereler yapılmış?! Pekiii, dün o kadar dil döktük noldu? Beyimizin uykusu geldi. Sabah erken kalkınca yaptırdım artık yağlayıp ballayıp. Bir yandan da kahvaltı tıkıştırıyorum ağzına. Amaaannn kriz işte. Sorumluluk almak istemiyorlar. İşlerine gelmiyor. Sorumluluk da veriyorum ama demek ki yanlış yaptığım birşeyler var. Bir uzman kendi işini kendi yapsın vs. Yapmazsa sonucuna kendi katlansın demişti. Ama kendisi evli değildi. Tamam dedikleri iyi güzel hoş. Bizim de dediğimiz şeyler ama o yemeklik malzemeyi biz yapınca, yemek kitabındaki gibi bir foto ortaya çıkmıyor yani. Deme ayrı uygulama ayrı.
Benimkiler gürültülüydü biraz. Annem başladı(o da emekli öğr.) İşte "çocuklara şöööyle yapmalısın, bööyle yapmalısın. Inlar şöyle davranmalı." Enerjimi emdiğini hissettim ve kendime dur dedim. Bunu yapmasına izin verme. Seni aşağıya çekmesine izin verme.
"Anne ben eğitemedim, al sen eğit." dedim. Topu ona attım. Sonuç, sustu tabii.Çok bilene, benim çocuğumun eğitimi konusunda uzman(!) olana bedava veriyorum. Ben yapamamışım ya, alsın yapsın bakalım da görelim.
Güzel anne, ben elimden geldiğince, bak bu önemli, ELİMDEN GELDİĞİNCE, kafamın arkasından başlayıp beynimi delen bir ağrı saplanmasını istemediğim zaman "geçecek" diyorum "geçecek." Ama sen sağlığını bozarsan, bunlar geçince senden de geçmiş olacak. Kendine bunu yapma. Zaten çözümlerini üretmişsin. Salatanı, meyveni saklamışsın en sona. Konuşup anlatıyorsun. Benim ortancayı gören "Aaa, bu ağlayan çocuk mu? Uslanmış" diyor densizler.Siz kim ne yaşıyor, nerden bilipte havadan yorum yapıyorsunuz diyesim geliyor. ( Bir yerde de dedim. Kimsenin gıkı çıkamadı.) İkisi de daha ana kuzusu. Nazı ondan sana. Anneme bıraksam mesela 2 gün, ben gelince kuduruyorlar. Annem diyor ki, sen gelmeden bunlar böyle değildi.
...
Oksijen maskesini ilk kendine tak derim. Dün yazacaktım ama fazla uzatmamak adına yazmadım. Benim "pozitif bencillik" dediğim bir kavramım var. İlk ben. Önce ben. Neden? Çünkü mutsuz anneyle mutlu bir yuva olmuyor. Mutlu çocuklar olmuyor. Bu sistem annelere yaşam alanı sağlamıyor. O zaman bu sisteme uymamalı, kendimize yaşam alanı açmalıyız. Saatlerce olmaz zatan ama 5 dakika 5 dakikadır. Belki seni 5 saat götürür.
"Mutlu Adamın Gömleği" hikayesini biliyorsundur muhtemelen. Tekrar aç oku istersen. Seni kucaklıyorum. KENDİNE dikkat et. Gerisi gelir. Unutma "geçecek".
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?