Üç çocuklular, çok çocuklular

Ay canım keşke önceden söyleseydin gönderirdim. Elbagajı yaptım gelene kadar öldük

Oyy bebişine dikkat et annesi , Allah korusun. Ne güzel kızın kuran öğrenecek demek. Valla helal olsun, tatili bile değerlendiren böyle azimli annelere hayranım. Bi ben kaldım kurs bulamayan, ede başlayamadımda. Tatiliniz çok uzunmuş. Bari denize falanda gidin. Ayarlaşın sizinkilerle, bana bak kendim için ne istiyorsam hemşehrime öneriyorum. Öpüyorum seni kuzucuklarını

Hakkaten hafta gi zamandayız susuzluk ne demek hele bebekli çocuklu evde.
İnşallah alışveriş istediğin gibi geçer.
Bu arada erken yatacağım dediğin gecenin biri. Allah yardımcın olsun. Bizimkilerden büyüdü elhamdülillah uyku düzeni oturdu en geç 11 de bende yatakta oluyorum.

Bende direkt saate baktım gecenin 1 i dedim.

Ay canım benim çok düşüncelisin. Valla bizde bol bol geziyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta denize gidecez. Bu günlerde çok alışveriş yapıyorum. Nevresim çaydanlık gibi ev eşyaları alıyorum

Bugün evde olan sebzelere baktım. Hem de buzdolabındakileri değerlendirmek adına onlardan pişirdim. Canım dışarıdan yemek istese de hayır, evde var çok şükür diye kendimi kandırıyorum.
Bu ev toplama işi beni çok yavaşlatıyor temizlik konusunda. Onu farkettim. Ufaklık gerçekten çok dökücü. Her an takip edemediğimden her odada aaa, burayada mı el atmış şaşkınlığında geziyorum. Birde toplamamak için ciddi direnç gösteriyor. Bunlar 1-2 yıla geçecek diye kendimi teselli ediyorum çünkü kızım da çok dökerdi. Şimdi daha derli toplu tabii.Çok şükür. İnşaallah diğerlerinin de bu süreci daha kısalır.Bugün evi bölümlere ayırıp temizlemeye karar verdim. Çamaşırlardan ve yatak odasından başlayacağım İnşaallah. Sabahtan yemek işini halletmeye çalışırım ben. Önceliğim yemektir. İhtiyaçlar hiyerarşisine göre gidiyorum.
Yemek yapıldı. Çöpleri attırdım. Makineye çamaşır attım. Bir tane daha atılacak var. Aslında ikindi sonrası denize gitme planım vardı ama hem çocuklara ders vermek amacıyla, hem de iyice yorulup evi bırakmamak için gitmedim. Yemek yiyip çay içtikten sonra çamaşırları ütüleyip halledeceğim İnşaallah. Bir yerden başlamak lazım. Hem bir oda bir odadır. Eskisi gibi tüm evi kaldır indir yapamıyorum. Çocuklar artınca iş yükü arttı haliyle.

Kan tahlilleri sonucunu aldım. Çok şükür kayda değer birşey yok. Kızımda hafif kansızlık var. İstersek bir kutu ilaç yazacak dr. Eşimle değerlendireceğim. Ben pek ilaç taraftarı değilim de genel olarak.

Çocuklar ders çalışmak istemiyor. Günlük qman çok çalışsınlar demiyorum ama istekleri yok. Arkadaşlarımın çocukları da hakeza öyle. Sizinkiler de öyle mi? Elif be öğreniyor ufaklık. Bayram haftasında çalışmadık. Hemen gerilemiş. Çalışmayınca da iyice geriliyor. Bir yanım bırak seneye yqparsın diyor. Bir yanım da bu kadar geldin, biraz daha gayret diyor. Diğerleri de öyle. Normal derslerde de öyle... inşaallah geçici bir durumdur çünkü gerilemelerine gönlüm razı gelmiyor.

Benim ev minik , bir saatte evi toplayıp süpürdüm. Camlarda öyle bir günde perde cam işim biter. Rabbim hepimizin işlerini kolaylasın.

Yemek işi bende bu aralar sallanıyor, iştahım yok zorla yapıyorum zorla yiyorum.
Spora gittim sabah , geldim acayip uykum vardı. Kahvaltıdan sonra sıcaklar başladı. İnan bayılacaktım. Öyle bir halsizlik uyku hali.
Bizim kiracı çıkıyor eşim gitti kiracı vs işini halletmeye. Bende kızlarımı aldım bahçeye indim.
Akşama doğru çiğköfte yaptım. Mercimek çorbası, Allah affetsin içemedik baya cıvık olmuştu yarına içeriz.

Benim büyük kızım sabahtan beri karnım ağrıyor diyor. Akşama doğru ateşi çıktı kustu şimdi hala ateşli ama uyudu.. takipte kalacağım

Senin kuzucukların iyi olmasına sevindim hep iyilikler sizinle olsun.

Ders konusunda biz bayramdan sonra toparlayamadık, dergi var bitirmek üzere.kitapokumalar kaldı.

Ağustos ayı hepimize ülke olarak iyi gelsin.
Allah kötülere fırsat vermesin iyilerin sayısı çoğalsın.
Amin amin amin....

Sıcaklar yoğun ama şükür ev daha serin dışarıya göre. Ondan rahatız genelde. Ama yine de sıcak. O uyku hali bende de yoğun hatta kansızlık mı dedim qmq geçen yıl demir deposu boş diye 2 kere yediğim serumun mu erkisi nedir, kanım düşük çıkmadı. Elhamdülillah

İnşaallah gönlüne göre hayırlı bir kiracı bulursun.

Benim ev 3+1. Şükür ortalama bir ev. Benim bir güne bitirme şansım yok. Hem de belim ağrır yani.sağlığımı riske atmıyorum.

Geçmiş olsun kuzuya ne oldu? Üşüttü mü acaba? Çocuklar hasta olunca benim de modum düşer.

Benimkilet de "beyaz" a tqkmış durumdalar. Çorbq yaptım. Beyaz mı? Pilav yaptım. Beyaz mı? sabah makarna yap diye tutturdu ufaklık... yani ne yapacağımı da şaşırıyırum
Çiğ köfteyi kendin yoğurarak mı yaptın?

Allah zalimlerden, şeytanlardan ve şeytanlaşmışlardan muhafaza etsin bizi, ülkemizi ve tüm müslüman alemini. Amin

Kızlar nasılsınız?
Selamun aleyküm
Kızlarım hasta, ateş ishal kusma ,gece sbaha kadar bebeğimin bıngıldağını koltuk altını ıslatıp durdum. Elhamdülillah su içti sabahı öyle sabah ettik.
Ablasıda 3 gündür öyle. Dün gece az az yemeğe başladı. Rabbim bütün hastalara şifalar versin.
Sizlerde ne var ne yok?

Akşama menümüz belli oldu, oğlum diyor şimdi kuru fasulye ıslatırsan akşama yetişir. Ah canım yavrum. Maşallah ona ya. Rabbim sem koru hepimizi bütün yavrularımızı .

Ben yaz gribi oldum. Burnum akıyor musluk gibi. Başka bileyim yok elhamdülillah. Kızlar baya ateşli geçirdi. Elhamdülillah onlar iyiler evdeyiz bildiğiniz gibi. Sizler nasılsınız?

Dediğim gibi(tahmin ettiğim gibi) yangın aldı başını gitti gidiyor. Rabbim merhanetiyle muamelede bulunsun. Bizim buralarda da çıktı ama birkaç güne söndürdüler.
Ol deyince oluverir O(cc).

Selamlar herkese. İyiyiz çok şükür biz. Aynı devam diyebilirim. Şimdi arabada bekliyorum çocukları Kuran kursundan almak için. Bitince inerler.

Bir komşum çocuğuyla ders konusunda ilgilenmem için rica etti. Sabah çocukları kursa götürdükten sonra rotamı oraya çevirdim. Çocukları anlamak lazım. Her çocuk gördüğümde çocuğun başında bıdbıd eden, kendince haklı ama çocukta -malesef-karşılık bulmayan, artık anneye sağırlaşmış çocukları görüyorum. Bu da ayrı yürek yangını oluyor bende. Çocuğu iknadan çok, anneyi ikna etme ve çalışma sisteminin oturması için, anneye doğru anlatma faslı yoruyor. Bir yaşlı teyze (sanırım 7 Çocuğu vardı) bana "Guzum, ana olacağına şu duvarda bir taş ol." demişti. Annelik en zor şey gerçekten. Kitabın birinde örnek vardı: Tavuk ne kadar korkak bir hayvandır ama anne olunca başını koparacağını bile bilse, o köpeğe saldırır. Gerçekten de öyle...Birde manevi eğitim noktasında çok da sıcak kanlı değiliz. Bu öncelik başka birilerinin, kurumların vs gibi geliyor. Yeri geliyor çocukla çatışmamak için, yeri geliyor biz bıktığımız için oturup ilgilen/e/miyoruz. Bu da aslında çocuğun temeline dinamit koymak oluyor bence. Çocuk bir şekilde birşey olur. Ancak manevi değerleri yüksek ahlaklı olmadığında sorun başlıyor ve telafisi zor mu zor.
Rabbim diyorum, ben Sen'i anlatamadım, Sen anlat. Sen'i sevdiremedim,Sen sevdir. Eksiklerimizi tamamla ve bizi kendinden ayırma. Bu dünyaya bırakma. Evlatlarımızı salih, saliha eyle...

(Aslında kafamda bunları yazmak gibi bir düşünce yoktu ama yazınca da silmedim güzel anneler.)

Geçmiş olsun karapisso canım. Rabbim Şafi ismiyle tecelli etsin size. Hastalıklar görevini yapar gidermiş. Rabbim sağlık selamet versin canım. Yakın olsak sana bir yoğurt çorbası yapardım.☺

Canımsın banada anlat Allah aşkına annesine sağır olmuş çocuklar dedin ya oğlum öyle. Herkese öyle artık
Bende bit tuğla olayım evime Allahım .
Aldım çorbanı içtim şifa niyetine. Allahım razı olsun. Hayırlarını kabul etsin ve rızasından ayırmasın seni bizi hepimizi.

Dediğim gibi(tahmin ettiğim gibi) yangın aldı başını gitti gidiyor. Rabbim merhanetiyle muamelede bulunsun. Bizim buralarda da çıktı ama birkaç güne söndürdüler.
Ol deyince oluverir O(cc).
Oyyy Allahım sen söndür bütün yangınları. Maddi manevi feraha çıkart bütün insanlığı...

Oğluş kaç yaşındaydı?

Aslında en güzel ilişkiyi babayla kurmalı ama baba işten yorgun geliyor genelde. Anneler etten kemikten olmadığı(!)için yorulma hissi de olmuyor ya malum, herşey anneye kalıyor. Anne işlerini en kolaylaştıracak şekile getiremezse moda tabirle tükenmişlik sendromuna giriyor. Çok mu keskin ifadeler kullandım bilmiyorum ama genel izlenimim bu. Hiçbişey erkek çocuklar için babanın yerini tutamaz bence. Çünkü önündeki örneği o. O da ister istemez yetersiz geliyorsa ben güvenilir bir arkadaş ortamı ya da abi,abla gibi ilgilenecek biriyle yardımlaşma taraftarıyım. Dersleriyle de ilgilenir, ruh haliyle de. Ama nerde bulunur bilmem. Genelde nesli tükendi onların. Ama bir umut işte...

Benim kızım 12 yaşında. 7.sınıfa geçti. Açıkçası her zaman doğru iletişimi kuramabiliyoruz. Bende ders noktasında topu babaya attım bu yıl. Ben ilgilrnirim dedi. Ooo benim yüküm yok dedim. 1.sınıfa baktım. Ufaklıkla ilgilenmeye çalıştım. Buraya kadar herşey toz pembe değil mi? Şimdi sonuç, sadece "çalış, ders yap" diyen ama yapıp yapmadığıyla ilgilenmeyen babası sebebiyle kalbim kadar temiz test kitapları...Babası diyor ki"Ne bileyim, ben yapıyor zannettim." Geçen konuştum kızımla. Az sayfalı kitaplardan başlayarak çözmesini, bitince geri dönüşüme atmasını, böylece o kitap yığınının azalacağını söyledim. Pomarado tekniğiyle çözmesini söyledim. Biraz gaza geldi gibi. Bakalım ne zaman sönecek?! Takip etmiyorsan çocukları, çok da birşey beklememek lazım. Sorumluluk almak zor geliyor. Bir yerlerde sıkıntı var da... işte...

Bu arada ekleyeyim dedim. Baba ders yükünü almış gözükünce ben "Hadi ders çalış. Hadi ders çalış. Hadi kitap oku." diye söylenmediğim için(hani baba söylüyor ya(!)) bizim anne -kız ilişkisi bal bal. şaka bir yana ama gerçekten daha az krizli oldu. Kızımın arkadaşları ve annelerine bakınca bunu daha iyi gözlemleyebiliyorum. O konuda artıyız şükür.

Terzi kendi söküğünü dikemiyor canım karapisso cum , öğleden sonra kaç defa oğlanlara biraz çalışalım dediğimi hatırlamıyorum. Onlar bizim yatağın üzerinde oyun oynama peşindeydi. Bende izin vermeyince ufaklık bana küstü ağladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…