Üç çocuklular, çok çocuklular

Ben elbiseyi beğendim. Renk olarak başka alternatif var demiştin ama bence bu Renk şaşmaz. Bu arada diğer takıları beğenmedim link atmışlardı konuna. Daha sade set olabilir. Elbise zaten rengiyle iddialı.

Ben elbiseyi beğendim. Renk olarak başka alternatif var demiştin ama bence bu Renk şaşmaz. Bu arada diğer takıları beğenmedim link atmışlardı konuna. Daha sade set olabilir. Elbise zaten rengiyle iddialı.
Cnm teşekkür ederim elbiseyi o kadar beğendim ki anlatamam. Konuda a bahsettim abiye vs bana göre değil. Gold ve ekru renklerde model nasil duruyor cok merak ediyorum. Eşimle de takim olalim diyoruz ona da keten krem renk bir takim begendik diger renkler o yüzden aklimi çeliyor. Inci ve su yolu setlerim var ama bununla gitmez gibi.

elbise çok güzel beğendim ama otel düğünü ya da kaliteli bir salonda yapılacaksa düğün ona uygun.asil prenses gibi gösterir seni.bu elbiseye sakın abartılı takı alma komik durur.saçın topuz olabilir .al valla beğendiysen .kumaşıda tam yazlık efil efil

Su yolu set düşündüm bende. Gayet şık olur.
Diğer renklerine atamadım eline ulaşınca. Bakarız. Valla bende çok beğendim.

Herkese iyi geceler. Biz yarın sabah kahvaltıya karşıya gideceğiz, nakkaş tepeye. İlk kez gidiyoruz . Sonrasında Beykoz taradında dostumuza gideceğiz bayramlaşmaya. Ve ilk evden çıkışımız olacak.
Buhun etleri eşimle hallettik
Sağolsun çok yardımcı bu aralar. Bende daha olumluyum oda farkında. Saliha erdimin kısa videolarını izliyorum fırsat buldukça bana nasihat ediyor sanki ve kalbime işliyor şükürler olsun.
Tatlı yapacağım kalkıp.şerbeti hazır gerisi kolay.
Hayat daha yalnız geçiyor bizim için . Aslında akraba çok ama yalnızız içlerinde bile. Bir apartman kadar yakın ama ülkeler kadar uzak. Bizimde nasibimiz böyleymiş. Elhamdülillah ala külli hal...
Kızlar bu arada inşallah bu ay mucizemiz bizimle olur... haydi bismillah, artık hemfikiriz.

C ceycey0406 hu hu hoşgeldin beğenileri alıyorum , bi selam vermek istedim . Çok çocuklumusun , nasılsın iyimisin?
Niloyanın dediği gibi daha daha nasılsın , ben iyiyim sen nasılsın
tek çocukluyum 1 kızım var ama 3 çocuklu ahtapotanne arkadaşımdır.ondan çok duydum zorluklarını.gene de cıvıl cıvıl eviniz var işte kıymetini bilin.iyi bayramlar diliyorum

tek çocukluyum 1 kızım var ama 3 çocuklu ahtapotanne arkadaşımdır.ondan çok duydum zorluklarını.gene de cıvıl cıvıl eviniz var işte kıymetini bilin.iyi bayramlar diliyorum
İnşallah inşallah kıymet bilenlerden oluruz , en çok ettiğim duam. Sizede iyi bayramlar. Allah evladınızı size bağışlasın.

Umarım yqrın güzel geçer.
Eşinle hemfikir olmana sevindim. Hadi hayırlı haberler bekliyoruz.☺

Ben akraba konusunda bugün önüme gelene gittim diyebilirim. Çok kişi evde olmasa da Rabbim niyetimi biliyorya bu yeter. Diğerlerini aradım. Sevapları kapmışımdır umarım.☺

Görümceme gittik çocuklarla. Eşim çalışıyor, gelemedi. Yeme içme faslı derken arı Ortancanın elini soktu. Buz du, kremdi derken susturduk onu. Rahatlattık. Sonra da eltiye geldim. Çocuklar dışarıda oynarken 2 yerden daha sokmuş. Hadi bakalım ne olur ne olmaz diye hastaneye gittik. Allah'ım bir kalabalık acil. Muayene de etmiyoruz dediler. Meğerse biri boğulmuş 30 yaşlarında. Bekar erkek. 3 kere kalbi durmuş çalıştırmışlar vs. Diğer ilçeye özel hastaneye sevk ettiler. Ayy stresten midem bulandı orada. İnsanların çaresizliği, böyle haşemalı birkaç bayan var. Demekki denizde beraberlerdi. Onların gözündeki donukluk...Annesinin yürürken düşecek gibi olması...ya ne bileyim, unuttum çocuğu falan. Allah'tan eşimin yeğeni sağlıkçı, yanımdaydı. O ısrar etti zaten. Yenge götürelim, ben korkarım arı sokmasından diye. Bende de ya da diğer çocuklarımda eşimde de arı sokmasına alerjimiz yok aslında. Uzatmayayım. Oğluma serum takıldı. Damar yolunu da açamamışlar. Ayaktan vermişler serumu. Bir yandan da eşimi ararım ararım açmaz. Şarjı çok az olunca bir yere koymuş o da. Olacak ya işte...
Eve geldik. Eşimin tanıdığı çıktı o boğulan çocuk. Ölmesin dedi hatta üzüldü. İnsan hayatı gerçekten çok ilginç...hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Anlık... Rabbim kendi rızası doğrultusunda bir hayat nasip eylesin. Amin.

Gitsen de gitmesen de eşinle konuştuğun zaman bilir ne düşündüğünü. Böyle böyle ilişkilerimiz oturuyor bence. Konuşmasak çok senaryo dönüyor kafamızda. Bu sefer sepet gibi bir kafayla dolaşıyoruz gün boyu. Bunu kendimize neden yapalım ki?

Ben eşime açık olmaya başladığım zaman ve başta ailem olmak üzere, insanları dokunulmazlıktan çıkardığım zaman, eşim de kendi ailesini dokunulmazlıktan çıkardı. Tabii bunun için sağlam imtihanlardan geçtik. Kolay mıydı? Hayır. Değdi mi? En azından eskisinden çok daha iyiyiz. Bu da güzel bir adımdır bence.

Çamaşır mı? Ütü mü??? Onlar da ne??? Şu odanın kenarında, oğlumun döküp sıcaktan üstüne yattığı küçük tepeden mi bahsediyorsun?

Ben ailemden gelen kadim gelenekten dolayı(!), birilerini peşimize takmadan birşey yapamazdım. Aaa, hiç olur muydu???! Eşimle yeni evliyiz. Denize gidelim dedi. Atıyorum, Ayşe yi de çağıralım dedim. Niye ki dedi. Fatmayıda çağıralım. Niye ki??? İçimden acayip kınadım kendisini. Nasıl yani? Başkası olmadan böyle sürü gibi olmadan bir yerlere nasıl giderdik?! Bu adam da ne biçimdi?!
Sonra düşündüm düşündüm...Evet yani, "niye kiydi?" aslında o kalabalık içinde ne kadar yanlız olduğumu gördüm. Canım annem başkalarını mutlu etmek adına bizi gözü görmüyordu. Çay saati çay, yemek saati yemek olmak zorındaydı. O bizi farketmiyordu...çünkü yetişmesi gereken işler vardı. Başkasının mutluluğu vardı...
Geçenlerde babamla konuştum. Neden dedim bu kadar kişiyle piknikti denizdi vs gidiyorduk
Biz ailecek neden bir yere gitmiyorduk? Elimden tutup niye kendimiz gezmiyorduk? Niye hayatımızda gerçekten bu kadar gereksiz insan vardı??? "Ne bileyim kızım, benim de gördüğüm buydu." dedi. Anneme de dedim.
Nihayetinde şu anda çocuklarla "hadi denize gidiyoruz. Hadi falan yere gidiyoruz." diyorum ve çok mutlu oluyorum kadim dostlarımla. Evet, elbette ki herkesin yeri ayrı ama En güzel paylaşım yaptığın çekirdek ailen. O sağlamsa çok da sağda solda arkadaş aramıyorsun. Benim gibi sosyal bir tip bunu da düşünüp yazdıysa, yıkıl dünya. üniversitede tüm dünyayı kurtaracaktım ben. Herkesin derdine koş. Hep güçlü görün vs. Sonra üni den hocam dedi ki, "Kızım, ben kendini kurtarmış adam severim " Aaa, çıldırdım tabii(!) Nasıl olurdu yani, nasıl böyle bencil düşünebilirdi?! Sonradan baktım ki, evet, yardımcı olmak harika.Düşünceli insan olmak çok güzel ama kendini kaybetmeden. Doğru ifade ederek. Benim tabirimle "pozitif bencil" olarak. Ben mutsuzsan bakıyorumki o gerginlik çocuklarıma yansıyor. Dolayısıyla evde çocuklar birbirine sataşmaya başlıyor. Kısır döngüye giriliyor. Anne gerçekten temel. Umarım sağlam oluruz. Herşeye bölünerek değil, kendimizle bütünleşerek. Dua edelim birbirimize hanımlar. İçinizden geçen şeylerin hayırlılarını Rabbim kabul eylesin.

Umarım yqrın güzel geçer.
Eşinle hemfikir olmana sevindim. Hadi hayırlı haberler bekliyoruz.☺
Amin amin amin Rabbim
Yaaa çok üzüldüm. Bende yazmayayım dedim ama seninkine benzer bir hadise yaşadık. Biz komşum ile bahçede kahve içerken bir araba park yerinden gerigerş anayola çıkıyordu, demek arkada motosikletliyi fadketmedi. Kıl payı kurtuldular kazadan amma velakin... motosikletli geçen çocuk pizzacı kurye diğeri bitişik Cafe sahibi ikiside esnaf ve komşular. Komşum izliyor ben görmedim. Allah !!!! adam gence vuracak sopa çıkardı dedi ve bağırdı vurmayın diye. Olay bizim hemen dibimizde karşı yolda yaşanıyor.
Ben fırladım yerimden eşim evden polisi aradı bütün site ayaklandı diyebilirim. Vurdular gence kaç kez. Ben bağırıyorum bugün bayram vurmayın durun nolurdiye.. derken şaka gibi, biri silah çıkardı diğeri çekiç kaptı geldi hızlıca. Polisler gelene kadar.... Adam sıkmadı silahı ama tövbe estağfurullah tövbe. Bizler ne yapacağız bilemedik. Polis geldi , eşim biz şahidiz dedi ama kimseyi dinlemediler. Çok üzülüyorum böyle olaylara. Rabbim o gence hayırlısıyla hayatını bağışlasın, bu gencede terbiye versin çok küfretti.
Arı sokması doğal hacamat diye biliyorum, alerjisi yoksa tabi. Çok çok geçmiş olsun. Demek kanı çok tatlıydı 3 kez yemişler onu. Allah size bağışlasın. Sevapların kat kat olsun.

Yaaa bayağı macera korkarım ben. Allah muhafaza. Çok da üzülür etkilenirim ne bileyim.
İnşaallah şifa olur arı. Biri boynundan olunca açıkçası ne olur ne olmaz tedbir bizden diye gittim hastaneye. Yoksa gayet rahat bir anneyim. Yeğen çok ısrar etti birde. Sağlıkçı olunca da kırmayayım dedim.
Bu ortanca ilginç bir çocuk. Hani gelir bulur deriz ya, yaylaya gittik. Ev bir akrabanın. Halıyı temizleyeceğiz vs. Derken ortancadan bir çığlık...olaya bak. Ölü arıyı görmemiş halını üzerinde. Üstüne basmış. İğnesi çocuğa battı. Yaniiii.. güler misin ağlar mısın? Genelde bu biraz pimpirikli. Ondan mıdır nedir, bir sürü çocuk var aynı yerde. İkisinde de bunu buldu. Şifa olacak, ihtiyacı var demek ki.

Aaa bizi yazmışsın ama ben farketmedim hiç. Tel bildiğim neden hiç tatile gitmedik. Biz gezmedikki, yılda bir iki kez pikniğe giderdik o kadar. Ve evet en güzel dostlarımızla biz bize geziyoruz şükürler olsun.
Amin amin amin. Bende şuna inanıyorum, Rabbim yaşatacağı her şeyi hayal ettiriyor.
Ne hayal ettiysem zamanı gelince yaşadım. Rabbim ol der oluverir
Seninde içinden geçen ne hayalin ihtiyacın varsa hayırlarla olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…