- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #1.221
Benimde burda bir arkadaşım var. Normalde evde kurallarımız var. Arkadaşımın evinde de uyarırım kuralın dışına çıkıyorsa. Arkadaşta iyilik yaptığını sanıp bırak benim ev yabancı değil bende yapabilir, başkalarının evinde yapmasın. E dedim çocuk nasıl anlayacak onun yanlış olduğunu. Kendi evimde izin vermediğim şeyleri neden senin evinde izin vereyim. Kafası karışıyor beni daha çok yoruyor. Ay kızlar ben kaç gündür stres yapıyorum. Benim küçükler ilk defa uçağa binecekler nasıl geçecek diye çok stres yapıyorum.Benim de çaresiz hissettiğim anlar oluyor. Geçen küçüğün küçülenlerini ve ayakkabılarını ayırıyordum. Götürüp giysi kumbarasına atmak istedim annemlere giderken. (Normalde eşimin yeğeni istedi. Daha önce ayırıp vermiştim ama ona tembihledim. Ben kötü iyi ne varsa koyacağım. Sen kendin işine geleni ayırırsın diye. Köyde yaşıyor kendisi. Aslında maddi durumları da yerinde. Almak istemiyor demekki. Neyse...Sera falan olunca zaten güzel de giydirmezler biliyorum. Sonuçta çocuk toz çamur oluyor. Bende bahçeye gidecek olursak ona uygun ve rahat giydiriyorum. İşte eşimin başka yeğenine söylemiş bu, yengem kötülerden de koymuş vs diye. Üstüne basa basa ısrarla söyledim zaten aşağıya inerken giydirirsin vs diye. Haklısın yenge diyerek kabul etti baştan. Sonra ben niye başkalarından duyuyorum böyle. Açıkçası canım da sıkıldı bir miktar. Eşim de boşvermemi, onların durumunun olduğunu falan söyledi. Benim de niyetim akraba kollamak. Bu sefer hem verip hem de laf yemek istemedim. Ondan giysi kumbarasına atmak daha mantıklı geldi. İşte ayakkabıları ayırırken toprak boş saksı küçük ayak parmağımın üzerine düştü. Morardı şişti...Canım o kadar yandı ki. Oturdum ağladım bir güzel. Ağladım ağladım... çocuklar başımda. Buz koy vs derken biraz kalktım artık. Çocukları da korkutmak istemedim. Aslında ağlama sebebimin birisi de artık beni zorlayan ev işleri ve zorlayan çocuklara karşı çaresizliğimdi. Bahane ettim diyebilirim.Çünkü sürekli kısır döngü ve de herşeyin bir noktada bana bakması cidden yormuş, onu farkettim. Rahatladım ve sustum.
Aslında dıştan bakıldığında olaylar büyük değil. Ne kardeş ilişkileri, ne de ev işleri. Ama sürekli tekrarlanınca "eee, yetti gari" diyorum. 1.sınıfın bitirmesi gereken kitap vardı. Annemlere gitmeden ona da onu çalıştırıyorum çamaşır katlarken. Dedim ki , yap bitir geridönüşüme atalım artık. Biraz kalmıştı. Sabah hadi yapalım dedim. Cızırtı başladı. Bayağı çektim ama ... Hatta babam başka odaya geçti. Adamın başı ağrıdı yani. Yapıyor, yapmıyor cızır cızır...Benim başım da yavaştqn ağrımaya başladı. En son bunu sıkıştırdım yeter artık diye. Annem de bana yüklendi. Böyle yaparsam sinir hastası olurmuş. Güzel davranmalıymışım. Hayır yani daha nasıl güzel davranacaksam Zaten kimsenin normalde göstermediği tahammülü gösteriyorum. İkincisi kitabı yapmak zorunda ama kitabı görünce beyefendinin hemen elleri ağrımaya başladı(!). Sanki saatlerce çalıştı da yoruldu. Altı üstü birkaç test ve bir iki yazma var ki zaten mesleğim gereği onun sınırını biliyorum elhamdülillah. Sorumluluk almak istemiyor. Hem de anneannede yapacağız diye anlaştıysak yapmalı. Sözünde durmalı. Bizde ufaktan annemle atıştık. Bende ağlasın istemiyorum elbet. 15 dk bitecek etkinlik 1 saat uzamasın istiyorum tabii. Ama zaten amacı beni ağlayıp mızlayarak yorup bıktırmak olan, dolayısıyla da "tamam yapmazsan yapma" dedirtmek olan çocuğuma da bu fırsatı vermek istemedim.
En sonunda dedim ki, sen hergün onunla yaşamıyorsun, ben yaşıyorum. Yani dışarıdan nasıl gözükürse gözüksün, hergün onlarla yaşayan bilir iyi günü kötü günü. Yoksa bende başka hayatlar için yorum yaparım ki, ondan kolay ne var? Sanki bayılıyoruz kavgalarına...Ayyy yazarken yoruldum. Bu müdahale konusunda doluyum da,akıl vermelere falan. Gözlerinizi daha fazla kapatmadan bitiriyorum.
Çok güzelmiş bu 5s❤❤❤kuralı.Yaaa işte maşaallah barekallah. Özendim onlara. Zeytin ekmeği bölüşmek de ayrı keyif. Rabbim muhabbetlerini arttırsın.
Evlilikte 5S formülü var: ( Zamanınız varsa netten de bakın kızlar.)
❣Sevgi
❣Saygı
❣Seccade
❣Sayfa
❣Seyahat birlikteliği.
Bence bunlar çok önemli. Tutturabilenlere ne mutlu.
Rabbim bizleri de birbirimizin kıymetini bilen ve bunu gösteren, dünyada ve ukbada kalp kafa birlikteliğine hayırla ulaşmış, Firdevs Cennetinde dünyada da şunları yapmıştık diye tatlı tatlı konuşan eşlerden eylesin çocuklarımızla.
Aşkolsun sen yaz ne güzel işte.Benim de çaresiz hissettiğim anlar oluyor. Geçen küçüğün küçülenlerini ve ayakkabılarını ayırıyordum. Götürüp giysi kumbarasına atmak istedim annemlere giderken. (Normalde eşimin yeğeni istedi. Daha önce ayırıp vermiştim ama ona tembihledim. Ben kötü iyi ne varsa koyacağım. Sen kendin işine geleni ayırırsın diye. Köyde yaşıyor kendisi. Aslında maddi durumları da yerinde. Almak istemiyor demekki. Neyse...Sera falan olunca zaten güzel de giydirmezler biliyorum. Sonuçta çocuk toz çamur oluyor. Bende bahçeye gidecek olursak ona uygun ve rahat giydiriyorum. İşte eşimin başka yeğenine söylemiş bu, yengem kötülerden de koymuş vs diye. Üstüne basa basa ısrarla söyledim zaten aşağıya inerken giydirirsin vs diye. Haklısın yenge diyerek kabul etti baştan. Sonra ben niye başkalarından duyuyorum böyle. Açıkçası canım da sıkıldı bir miktar. Eşim de boşvermemi, onların durumunun olduğunu falan söyledi. Benim de niyetim akraba kollamak. Bu sefer hem verip hem de laf yemek istemedim. Ondan giysi kumbarasına atmak daha mantıklı geldi. İşte ayakkabıları ayırırken toprak boş saksı küçük ayak parmağımın üzerine düştü. Morardı şişti...Canım o kadar yandı ki. Oturdum ağladım bir güzel. Ağladım ağladım... çocuklar başımda. Buz koy vs derken biraz kalktım artık. Çocukları da korkutmak istemedim. Aslında ağlama sebebimin birisi de artık beni zorlayan ev işleri ve zorlayan çocuklara karşı çaresizliğimdi. Bahane ettim diyebilirim.Çünkü sürekli kısır döngü ve de herşeyin bir noktada bana bakması cidden yormuş, onu farkettim. Rahatladım ve sustum.
Aslında dıştan bakıldığında olaylar büyük değil. Ne kardeş ilişkileri, ne de ev işleri. Ama sürekli tekrarlanınca "eee, yetti gari" diyorum. 1.sınıfın bitirmesi gereken kitap vardı. Annemlere gitmeden ona da onu çalıştırıyorum çamaşır katlarken. Dedim ki , yap bitir geridönüşüme atalım artık. Biraz kalmıştı. Sabah hadi yapalım dedim. Cızırtı başladı. Bayağı çektim ama ... Hatta babam başka odaya geçti. Adamın başı ağrıdı yani. Yapıyor, yapmıyor cızır cızır...Benim başım da yavaştqn ağrımaya başladı. En son bunu sıkıştırdım yeter artık diye. Annem de bana yüklendi. Böyle yaparsam sinir hastası olurmuş. Güzel davranmalıymışım. Hayır yani daha nasıl güzel davranacqksam?! Zaten kimsenin normalde göstermediği tahammülü gösteriyorum. İkincisi kitabı yapmak zorunda ama kitabı görünce beyefendinin hemen elleri ağrımaya başladı(!). Sanki saatlerce çalıştı da yoruldu. Altı üstü birkaç test ve bir iki yazma var ki zaten mesleğim gereği onun sınırını biliyorum elhamdülillah. Sorumluluk almak istemiyor. Hem de anneannede yapacağız diye anlaştıysak yapmalı. Sözünde durmalı. Bizde ufaktan annemle atıştık. Bende ağlasın istemiyorum elbet. 15 dk bitecek etkinlik 1 saat uzamasın istiyorum tabii. Ama zaten amacı beni ağlayıp mızlayarak yorup bıktırmak olan, dolayısıyla da "tamam yapmazsan yapma" dedirtmek olan çocuğuma da bu fırsatı vermek istemedim.
En sonunda dedim ki, sen hergün onunla yaşamıyorsun, ben yaşıyorum. Yani dışarıdan nasıl gözükürse gözüksün, hergün onlarla yaşayan bilir iyi günü kötü günü. Yoksa bende başka hayatlar için yorum yaparım ki, ondan kolay ne var? Sanki bayılıyoruz kavgalarına...Ayyy yazarken yoruldum. Bu müdahale konusunda doluyum da,akıl vermelere falan. Gözlerinizi daha fazla kapatmadan bitiriyorum.
Evet ya onu büyükler yapar genelde. Anneanne dedeler. Kural kalmıyor o zamanlar.Benimde burda bir arkadaşım var. Normalde evde kurallarımız var. Arkadaşımın evinde de uyarırım kuralın dışına çıkıyorsa. Arkadaşta iyilik yaptığını sanıp bırak benim ev yabancı değil bende yapabilir, başkalarının evinde yapmasın. E dedim çocuk nasıl anlayacak onun yanlış olduğunu. Kendi evimde izin vermediğim şeyleri neden senin evinde izin vereyim. Kafası karışıyor beni daha çok yoruyor. Ay kızlar ben kaç gündür stres yapıyorum. Benim küçükler ilk defa uçağa binecekler nasıl geçecek diye çok stres yapıyorum.
Arıza olduğun konuları merak ettim. Anlatırsan dinlerim.Güzel anneler arefeniz mübarek olsun. Rabbim hakkıyla layıkıyla bayram yaşamayı tadını doyasıya almayı nasip etsin.
Biz bugun denize gittik , çok güzel geçti hazırlıklı olunca tadından yenmez oldu.
Erkenden kalktım çorba pişirdim, kek çırptım, kahvaltılık hazırladım yola düştük. Akşama 20 dk kala eve geldik. Acayip kalabalıktı ama biz kendimize göre bir yer bulduk elhamdülillah çok şükür.
Arıza olduğum başka konular oldı çok canım sıkıldı. Allah hayırlısı ne ise kalbime işletsin.
Kurban nasip olmadı hüzünlüyüm.
Adak kurbanımız vardı eşim onu yolladı.
Bende az bişey ile sadaka kurbanına yolladım bugun .
Bugün verilen sadakaların sevabı çok güzel. Azda olsa nasib edene şükürler olsun.
Çoluk çocuk yıka et çamaşır at makinaya, şimdi uyutuyorum yazayım dedim.
Sizler nasılsınkavs-i kuzah A Asya89
Allah kabul etsin. Süper fikir bende başlayayım bu kumbara niyetine. Gerçekten ameller niyetlere göre. Hacı olmayı hepimize nasip etsin.Arefemiz mübarek olsun. Bayramımız bayram tadında olsun. Rabbim isteyenlere seneye Hac nasip eylesin. Ben çok istiyorum. Hayırlısıyla hacı olmayı nasip eylesin beni ve ailemi Rabbim amin ecmain ya Muin.
Çok mutluyum çooookkk. Bayram geldi ya, içim kıpır kıpır.Rabbim dünyamızı ve ukbamızı da bayram eylesin.
Deniz işine çok sevindim. Her gününüz böyle güzel geçer inşallah.Bugün oruç tuttum. Öyle olunca götürmedim çocukları denize. Alışıklar ya, deniz deniz diye söylediler ama. Yarın kurban bayramı diye söyledim. Keçi gelecek diye heyecanlılardı ama keçi henüz gelmedi. Normalde ikindi gibi gelirdi. Çocuklar da hem korkar hem severdi. Sorup duruyorlar.☺ Bizim avantajımız evin önünde kesebilmemiz çok şükür. İçinde bulunduğumuz bize verilen bilip bilmediğimiz nimetler için Senin büyüklüğünce şükürler olsun Rabbim diyorum.
Allah verdiklerini kabul etsin canım.
Yarın inşallah kurbanımızı kesmek nasip olursa ufak bir amca ziyareti sonrası annemlere geçmek niyetindeyiz. Eşimin babası annesi yaylada. Gidemeyecek gibiyiz çünkü işten izni yok pek. Bizim de tek gitme durumumuz zor. Nasip artık.
Benim küçük bir kavanozum var. Yıl boyu elime geçen paraları, cebimde unuttuğum paraları oraya kurban parası diye atarım. Bu niyetle yaptığım zaman Rabbim kurbanı nasip etti bana çok şükür elhamdülillah. Ameller niyetlere göredir.İstersen sen de dene.❣
Yolun bahtın açık olsun. Herkeslere çok selamlar. Kendini özletme. Rahatına bak keyfini yaşa.Arefemiz mübarek olsun hanımlar. Ay ne güzel zaman geçirmişsiniz. Kızlar ben tatilde fazla girmem belki. Hem çocuklar hem de aileler ile zaman geçirmek için ara ara girerim siz devam edin topiğimiz aktif kalsın. Kendinize çok iyi bakın. Allah'a emanet olun
Rabbimde seni her daim sevindirsin. Ne güzel arkadaş olduk. Hep bayramlarda kıpır kıpır mutlu olursun inşallah.Arefemiz mübarek olsun. Bayramımız bayram tadında olsun. Rabbim isteyenlere seneye Hac nasip eylesin. Ben çok istiyorum. Hayırlısıyla hacı olmayı nasip eylesin beni ve ailemi Rabbim amin ecmain ya Muin.
Çok mutluyum çooookkk. Bayram geldi ya, içim kıpır kıpır.Rabbim dünyamızı ve ukbamızı da bayram eylesin.
Deniz işine çok sevindim. Her gününüz böyle güzel geçer inşallah.Bugün oruç tuttum. Öyle olunca götürmedim çocukları denize. Alışıklar ya, deniz deniz diye söylediler ama. Yarın kurban bayramı diye söyledim. Keçi gelecek diye heyecanlılardı ama keçi henüz gelmedi. Normalde ikindi gibi gelirdi. Çocuklar da hem korkar hem severdi. Sorup duruyorlar.☺ Bizim avantajımız evin önünde kesebilmemiz çok şükür. İçinde bulunduğumuz bize verilen bilip bilmediğimiz nimetler için Senin büyüklüğünce şükürler olsun Rabbim diyorum.
Allah verdiklerini kabul etsin canım.
Yarın inşallah kurbanımızı kesmek nasip olursa ufak bir amca ziyareti sonrası annemlere geçmek niyetindeyiz. Eşimin babası annesi yaylada. Gidemeyecek gibiyiz çünkü işten izni yok pek. Bizim de tek gitme durumumuz zor. Nasip artık.
Benim küçük bir kavanozum var. Yıl boyu elime geçen paraları, cebimde unuttuğum paraları oraya kurban parası diye atarım. Bu niyetle yaptığım zaman Rabbim kurbanı nasip etti bana çok şükür elhamdülillah. Ameller niyetlere göredir.İstersen sen de dene.❣
Çok kalabalık guruplar vardı. Hemen hemen hepsi yabancı. O kadar rahatlarki ben rahatsız oldum. 5ğksek sesle müzik bağıra bağıra konuşmalar. Baktım bir tek biz rahatız olduk.gittim şikayet ettim uyarılsınlar diye , şaka gibi ben döndüğümde ses kesilmiştiArıza olduğun konuları merak ettim. Anlatırsan dinlerim.Dünya hali işte...yaprak döker bir yanımız. Bir yanımız bahar bahçe.
Ben bu günlerde sürekli alışveriş yapıyorum. Her günüm hemen hemen aynı geçiyor.Yolun bahtın açık olsun. Herkeslere çok selamlar. Kendini özletme. Rahatına bak keyfini yaşa.
hep aynı günler gibi sanki onun için hep anlatmak istemiyorum. Arada çocuklara duş aldırıyorum yemek yapıyorum öyle.sağol canım Allah razı olsun aleyküm es selamArefemiz mübarek olsun hanımlar. Ay ne güzel zaman geçirmişsiniz. Kızlar ben tatilde fazla girmem belki. Hem çocuklar hem de aileler ile zaman geçirmek için ara ara girerim siz devam edin topiğimiz aktif kalsın. Kendinize çok iyi bakın. Allah'a emanet olun
Hep aynı değildir olurmu hiç. İlla bir farklılık oluyor. Mesela ben senin yazdıklarını veBen bu günlerde sürekli alışveriş yapıyorum. Her günüm hemen hemen aynı geçiyor.
hep aynı günler gibi sanki onun için hep anlatmak istemiyorum. Arada çocuklara duş aldırıyorum yemek yapıyorum öyle.sağol canım Allah razı olsun aleyküm es selam
Sizinde bayramınız mübarek olsun. Âmîn Allahım, sağlıkla huzurla inşallah.Kızlar hepinize hayırlı mutlu bayramlar. Allah tekrarina erdirsin sağlıkla huzurla inşallah
Allah kabul etsin kurbanını. Bence bu ailelere gitme işini bayramdan önce konuşulması gerek. Hele de bizim gibi ha diyince çıkamayan çok çocuklu annelere. Bize de sürpriz olmaz hem. Ben bu yıl öyle yaptım. Eşimle konuştum. Karar verdik ama erkekler kendi ailesi konusunda çok dik duramıyorlar gördüğüm kadarıyla. Bize sürpriz çıkarabiliyorlar. Bazen bir gözümü, bir kulağımı, en önemlisi de çenemi kapatıpKızlar uzun uzun yazmanıza hayranım. Çok da güzel betimliyorsunuz durumları, olayları. Ben uzun yazmaya üşeniyorum sanırım, gündüz çocuklardan fırsat olmuyor, akşam oturduğum yerde uyukluyorum. Ortanca annemle gitti, büyük yatıyorum dedi gitti yattı. Eşim etle uğraşıyor kasaptalar, sonra da evde halledecekler bakalim. Küçük uyumuyor günlerdir hem gece hem gündüz. Uykuya dalamıyor, sürekli emmek istiyor, huzursuz bu ara. Eşim ailesini ziyarete gidecek ben de çocuklarla gitmeye çekiniyorum. Hem zor oluyor hem de kucagina alan öpmek isteyen vs. Ben maskeli otururum o da dert olur herkese ama çocukların çocuklarla oynamasına engel olamam o yüzden gidemeyecek gibiyim. Kendi içimde olumlu bir karara varamıyorum. Eşime de söyleyip konuyu netleştirmek en iyisi.
karapisso ve kavs-i kuzah siz ikiniz de Istanbulda mısınız? A Asya89 da sanırım Türkiyeye geldi. Masallah gönlü bol arkadaşım en son hediyeleri sığdıramamıştı. Iyi tatiller.
Amin canım Allah hepimizin kurbanlarını kabul etsin, hakkıyla kesip dağıtıp ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.Allah kabul etsin kurbanını. Bence bu ailelere gitme işini bayramdan önce konuşulması gerek. Hele de bizim gibi ha diyince çıkamayan çok çocuklu annelere. Bize de sürpriz olmaz hem. Ben bu yıl öyle yaptım. Eşimle konuştum. Karar verdik ama erkekler kendi ailesi konusunda çok dik duramıyorlar gördüğüm kadarıyla. Bize sürpriz çıkarabiliyorlar. Bazen bir gözümü, bir kulağımı, en önemlisi de çenemi kapatıp" Kim ki malının artmasına sevinirse sıla-i rahim yapsın." Hadis-i şerif hükmünce düşünürsem gitmek istiyorum. Yoksa akraba konusunda yorgun bir insan olarak nefsi düşünürsem gidesim gelmiyor. Bakalım ne taraf ağır basacak?
Ben Antalya dayım. Sen nerdesinAhtapot Anne ?
Sığmıyan hediyeleri demişken, gruba gönder A Asya89 . Biz aramızda hallederiz. Hayır yani fazladan kargo ücreti ödeme diye şeyettim.☺
Gerçekten öyle sanal alemde bile olsa insan onu hissediyor.Enerjiye bende inanırımkarapisso cum. Oluyorsa akıp gidiyor zaten ama olmuyorsa da zorlamanın anlamı yok.Dünya İmtihanları bunu öğretti bana.☺ Bizi rahatsız eden ve enerjimizi emen "enerji vampirlerinden" kurtulmayı başarmalııyız. En azından değerli, biricik olan ve Allahu tealanın yeryüzündeki halifesi konumunda olan "kendimiz" için bunu yapmalıyız. Bu bizi yalnızlaştırmayacak, aksine hayatımıza kalite katacak. Ben inanıyorum. Zaten bazı insanlarla buluşma fikri bile bizim iç sıkıntımızı arttırıyorsa, niye senin için kendimden fedakarlık yapayım?! Ben ne yaparsam yapayım zaten bunu hakkın olarak gördüğün için, teşekkürler demek yerine, üzerine kusur bulma eğilimindesin?! Seni hakkın olan kendi bataklığına bırakmak bence daha iyi bir fikir. Debelen dur. Ayyhh mesaj iç sese doğru gitti. Kestim burada.
Bende motive oluyorum sizinle ve mutlu da oluyorum. Paylaşmayı çok severim. Sizinle de paylaşmak güzel. Tek tek buraya katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.
Kızlar hepinize hayırlı mutlu bayramlar. Allah tekrarina erdirsin sağlıkla huzurla inşallah
Canım benim sana kolaylıklar diliyorum..Ben corona olduktan sonra antikorlu olduğum inancıyla , başka türlü kafayı kafayı sıyıracaktım, bıraktım ucunu. Gidip geldim dikkatli şekilde. Eşim sağolsun beni üzmez bu konularda. Amma çok işini bilir, alttan girer üstten çıkar beni tatlı tatlı ikna eder. En son kıyamet koptu dediğimde annesi ve ablası burnumdan getirdi. Ama sonra gene Allah için deyip el öpmeye uğurlamaya gittim. O eşimin annesi diye. Ama asla ablası ile muhatap olmam. Sende içindeki sesi dinle. Kendine ve huzuruna zeval verme.Amin canım Allah hepimizin kurbanlarını kabul etsin, hakkıyla kesip dağıtıp ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.
Ben Kırıkkale deyim. Eşime gitmeyecegimi söylemiştim çok önceden ama biliyorum ve hissediyorum ki gelmemizi birlikte olmamızı istiyor. Benim de gitmemek için çok haklı sebeplerim var çok da yorulduk yıprandık bu konuda. Onun da gönlü hoş olsun biraz da sürpriz olsun gibisinden içimde oldurmaya çalıştım ama olmadı. Yine tüm seffafligiyla duygularimi düşüncelerimi aktarırım. Havalar çok sıcak maske mesafe durumu vs beni çok gerecek. Gideceğimiz evlerde yaşlılar da var. Riske gerek yok. Küçüğü de uyuttum sıra geldi ütüye. 1 haftada birikmis dağ gibi bir ütü ve yikanacak 2 makina camasir beni bekliyor. Sizin de böyle mi kızlar?
Yaa canim o kadar sicak kiperisan oluruz kendi gidip gelecek günübirlik gelin bile demedi. Arabada mahvoluruz.Canım benim sana kolaylıklar diliyorum..Ben corona olduktan sonra antikorlu olduğum inancıyla , başka türlü kafayı kafayı sıyıracaktım, bıraktım ucunu. Gidip geldim dikkatli şekilde. Eşim sağolsun beni üzmez bu konularda. Amma çok işini bilir, alttan girer üstten çıkar beni tatlı tatlı ikna eder. En son kıyamet koptu dediğimde annesi ve ablası burnumdan getirdi. Ama sonra gene Allah için deyip el öpmeye uğurlamaya gittim. O eşimin annesi diye. Ama asla ablası ile muhatap olmam. Sende içindeki sesi dinle. Kendine ve huzuruna zeval verme.
Bu arada o elbise ne öyle bayıldımmmm. Neredee giyeeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?