- 21 Aralık 2016
- 8.899
- 40.952
- 548
- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
- #1.161
Salgin var dediniz ya acaba nerde okulda mi kindergartende mi?Kızlar çok şükür doktordan geldik. Ortancanın önemli birşeyi yok. Doktor dedi çocuklar arasında virüs var. Ağız içi yara yapıyormuş. İlaç yazdı onları kullanacaz inşallah en kısa zamanda geçecek
Valla canım benimkiler büyük kızım 6 yaşında. Oğlum 20 aylık küçük kızım 2 aylık oldu.Sizinkiler kaç yaşında
Allah bağışlasın,daha küçüklermis,Rabbim kolaylık versinValla canım benimkiler büyük kızım 6 yaşında. Oğlum 20 aylık küçük kızım 2 aylık oldu.
Oğlum 8 , kızım 5, minik kızım 26 aylık.Sizinkiler kaç yaşında
Benimki küçük daha okula gitmiyor. Bizim okul kapandı. Geçenlerde çocukları havuza götürdüm. Ben normalde oğlumu havuz suyuna koymadım. çocuklar havuz kenarında oynuyorlardı. Nasıl oldu anlamadım. Oğlum elini suya koyup ağzına koydu. kesin ordan kaptı virüsü.Salgin var dediniz ya acaba nerde okulda mi kindergartende mi?
Amin cümlemizin. Evet küçükler birde üstüne üstlük ortanca neredeyse 3 haftadır hasta. Ateşi yükseliyor gözleri yaşarıyor. Dişleri kanıyor. İnşallah en kısa zamanda geçer. Artık çocuk ilaç yememek için benden kaçıyorAllah bağışlasın,daha küçüklermis,Rabbim kolaylık versin
Dentinox var mi evde biz benzer sebeple sürmüştük damaklarina20 aylık sabah çocuk doktorumuzdan randevu alacaz inşallah. Duş almak istiyorum ama o kadar ki çökmüşüm duş almak bile istemiyorum. Ha bire internete araştırma yapıyorum. Sanırım bebeğim diş iltihabı enfeksiyon geçiriyor. Ve galiba ilerlemiş. Çünkü ilk başta diş etleri iyiydi doktor hep salgın dedi. Son üç gündür diş etleri şişti ve morarmaya başladı.
Durgun ya da akarsulardan virüs bulasmaz diyor doktorumuz. Ben e kışın havuza gonderirken tedirgindim. Hasta olmadi havuz sebebiyle. Ha tabi ki baska sebeple olabilir,olabilirdi de ama içiniz rahat olsun diye yazdım.Benimki küçük daha okula gitmiyor. Bizim okul kapandı. Geçenlerde çocukları havuza götürdüm. Ben normalde oğlumu havuz suyuna koymadım. çocuklar havuz kenarında oynuyorlardı. Nasıl oldu anlamadım. Oğlum elini suya koyup ağzına koydu. kesin ordan kaptı virüsü.
Yok canım ya. Dün doktora gittik,ağız içi yara olmuş. Bir sprey verdi Onu kullanıyoruz. Bakalım bir kaç güne geçer dedi.Dentinox var mi evde biz benzer sebeple sürmüştük damaklarina
Valla daha ilk deneyimdi. Muhtemelen bünyesi alışık olmadığı için ordan kaptı.Durgun ya da akarsulardan virüs bulasmaz diyor doktorumuz. Ben e kışın havuza gonderirken tedirgindim. Hasta olmadi havuz sebebiyle. Ha tabi ki baska sebeple olabilir,olabilirdi de ama içiniz rahat olsun diye yazdım.
Valla canım çocuk bu tabiki yaramazlık yapacak. Hoca ne bekliyormuş oturup hoca ile vaaz mı verecekti. Zamanla öğrenir kuralları. Sen ara ara uyar bu yanlış yapma diye. Başka ne yapılırki küçücük çocuk sonuçta. Her çocuk yeni bir huy ediniyor. Benim büyükte bir ara tırnaklarına sarmıştı. Sonra tatile gittik ortam değiştiği için bıraktı. İnşallah seninkide en kısa zamanda o huyunu bırakırSabah uyuyakalınca koştur koştur çocukları okula bıraktım. Dönüşte küçük meyve suyu diye tutturdu. Beslenmeye birşeyler koymak gerekiyordu. Poğaça da almak zorunda kaldım diyeyim. Hazır şeyleri almamaya çalışırım ama bugün böyle oldu.
Eve gelip kahvaltı yaptırdım/yaptım küçüğe.Ver elini Diyanet in kreşi. İçime sinmese de gidiyor. Biraz sıkıntılar yaşadık hocayla. Sorun onların yanlış bilgilendirmesi. Ama tabii kusura bakmayın, biz kayıt için bunları söylemedik demek yerine bana sitem ediyorlar. Bende net olmayı seven bir insanım. Kendimi ifade edince de hoşlarına gitmedi. Neyse bakalım. Baktım çok sıkıntı olacak. Israr etmenin manası yok. Benim derdim de manevi eğitimini okul öncesi alması.
Bugün sınıfta yaramazlık yapmış vs.Hoca kafamı görünce söylemeye başladı. Arkadaşının karnına yumruk vurdu. Şunu yaptı bunu yaptı dinlemedi özür dilemedi...Hikaye okurken dinlemedi. Yanındakiyle konuştu.Konuşuruz hocam dedim. Canım da sıkılmadı değil. Afedersiniz ama eli burnunda oluyor ara ara. Hoca ilk defa bunu da söyledi. Uyarıyoruz ama başka ne yapsam sizce? Ufaklık şakacı ve afacan bir çocuk. Muzip yönü de var. Neyse cidden içim sıkıldı.
Yaş grubu olarak 5 yaşında. Arkadaşları bundan büyük. Seneye 1.sınıf olacaklar var. Başka yere gönderme şansım yok. Camiler için küçük yaşta. Daha doğrusu konuştuğum hocalar küçük yaş almak istemiyor.15 çocuk olunca ek ders alıyormuş hocalar. Bizim hocaya da büyük yaş gelmediği için mecburiyetten aldığını söylemişti. Okul çıkışı abi ve ablasını da götürüyorum. Hoca seviyelerine göre Kuran öğretiyor. Bu da avantajlı. Çünkü hem boşuna beklememiş oluyoruz camide kursta vs. Ortancanın telafi eğitimi yarın son olduğu için kardeşiyle beraber perşembe götürmeyi düşünüyorum. Belki abi yanlış yapmasına engel olabilir.
Dini eğitim veren bir yer daha var. Hem pahalı, hem bir cemaatin(fikir ayrılıklarım oluyor biraz), hem de akşama kadar okulda kalsın istemiyorum. Benim göremediğim şeyler konusunda sizden fikir istiyorum kızlar.
Vsrya tek hoca değilki , bütün insanlık sanki doğmuş adam kadın , yani büyümüş çocuk istiyorlar. Çocuklar kırar döker bağırır oynar kavga eder , bu şekilde öğrenir, ama hayır... burnunu oymak Aaaaaa ne demek asla.... itmek aaaaaaa asla.... hay Allah seni yardımcımız ol.Valla canım çocuk bu tabiki yaramazlık yapacak. Hoca ne bekliyormuş oturup hoca ile vaaz mı verecekti. Zamanla öğrenir kuralları. Sen ara ara uyar bu yanlış yapma diye. Başka ne yapılırki küçücük çocuk sonuçta. Her çocuk yeni bir huy ediniyor. Benim büyükte bir ara tırnaklarına sarmıştı. Sonra tatile gittik ortam değiştiği için bıraktı. İnşallah seninkide en kısa zamanda o huyunu bırakır
Ya doktorun öyle demiş ama benşm oğlumda havuzdan mikrop kaptı. Ateş ishal kusma. O zamanda aynı A Asya89 Oğlumda kadardı heöen hemen 19 aylıktı. Kolorluu su havuz suları.Durgun ya da akarsulardan virüs bulasmaz diyor doktorumuz. Ben e kışın havuza gonderirken tedirgindim. Hasta olmadi havuz sebebiyle. Ha tabi ki baska sebeple olabilir,olabilirdi de ama içiniz rahat olsun diye yazdım.
Doğru. Valla bana göre çocuk ölümüne vurmadığı sürece sorun yok. Tabiki koşacak bağıracak oynayacak. Adı üstünde çocuk bu.Vsrya tek hoca değilki , bütün insanlık sanki doğmuş adam kadın , yani büyümüş çocuk istiyorlar. Çocuklar kırar döker bağırır oynar kavga eder , bu şekilde öğrenir, ama hayır... burnunu oymak Aaaaaa ne demek asla.... itmek aaaaaaa asla.... hay Allah seni yardımcımız ol.
Aynen canım. Maalesef oğlum mahvoldu. 6 saat önce ilaç verdim. Şimdi iyi çok şükür daha ateşi çıkmadı. İnşallah artık çıkmaz. Valla onu öyle görünce çok üzülüyorum
Ben bile çok üzüldüm burdan. Ama iyi olacak annesi. Rabbim şifalar versin. Sanasa gönül ferahlığı. Bu arada ne zaman şeker ölçümü için gidecektin?Aynen canım. Maalesef oğlum mahvoldu. 6 saat önce ilaç verdim. Şimdi iyi çok şükür daha ateşi çıkmadı. İnşallah artık çıkmaz. Valla onu öyle görünce çok üzülüyorum
Amin Sağol canım ALLAH razı olsun. Önümüzdeki hafta içinde çağıracaklar inşallah. Valla kafam kazan gibi olmuş. Artık ne düşüneceğimi şaşırmışım.Ben bile çok üzüldüm burdan. Ama iyi olacak annesi. Rabbim şifalar versin. Sanasa gönül ferahlığı. Bu arada ne zaman şeker ölçümü için gidecektin?
Senşn durumunun nasıl ?
Ben biraz uzun yazıyorum ya, konuyu uzatmamak adına ters düştüğümüz konuyu kısa kestim aslında. Şöyle kikavs-i kuzah canının sıkılmasını o kadar iyi anlıyorum ki, bende aynı şeyi öğretmen yapınca acayip canım sıkılmıştı.
Senin bahsettiğin husus ne anlamadım. Yani ters düştüğünüz konu.
Sen ilk günden pes etme . Gitsin bakalım
Belki onlarında kalbine bir sukunet iner ve ne için hizmet ettiklerini farkederler, kazanmak sevdirmek...
Başka bir deyişle kelin ilacı olsa başına sürer... Başka ne tavsiye edebilirim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?