İyiyiz çok şükür. Çocukların servis işlerine devam. Getir götür. Götürüp te getirmesem mi yoksa?
![Zany face :zany_face: 🤪](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f92a.png)
Bugün kızımın ortaokul pikniği vardı. Ben 10 da sanıyordum. O 9.30 dedi ama ne zaman? Tabii ki saat 9.30 a gelince. Cır cır cır...neyse . Hazır o yol üzerine gitmişken arkadaşa bizde kahvaltı yapalım parkta demiştim. O da diyette olunca iş çaya döndü. Sabah yetişme, çocukları hazırlama telaşından kahvaltı falan hakgetire zaten. Özetle kızı bırak. Arkadaşı al kısmından sonra parka geçtik. Onun da oğlu var. Çocuklar oynadı. Düştü, ağladı, eğlendi vs. Eve geçtik. Uyutayım bari yoruldular dedim. İyice gözleri açıldı.
Bu ara ne yemek yapacağımı şaşırıyorum çünkü normalde yediklerine bile tepki gösteriyorlar. Herkes beyazdan sakının derken bizimkiler iyice "beyaz çorba, beyaz pilav" davasındalar. Sıkıldım bu durumdan...
Tarhana yaptım, ağızlarını sürmediler. Yanına buzlukta balık vardı. Patates soğanlı balık yaptım. Onu da yemediler. Hira tatlısı yapmıştım. Ondan biraz işte...Bazen bir seferden ölmez diyerek vicdanımı rahatlatmaya çalışıyorum.
Komşumun kızının düğünü var birkaç güne. Gelen giden oluyor demişti. Bu hira tatlısını da onun bahanesiyle yaptım. Ara ara birşeyler yapıp götüresim var. Akşam üzeri millet gelmeden yanına çıktım. Onun çeyizinde yoktur diyerek çömlek fincan takımı hediye olarak almıştım. Yanına onu da verdim.Umarım beğenir.
Aslında ben bu tür düğün vs işlerinde ihtiyacını sorarım. Israr da ederim. Komşum İhtiyacımız yok diyince diğer 4 komşuyla altın almak için konuştum.Biz kaç yıllık komşuyuz ve birbirimizle paylaşırız birşeyleri. Ona da dayanarak en azından küçük altın alalım dedik ama diğer iki komşu 250 lirayı çok buldular. Bunu çok bulan komşular geçen gün kalıcı makyaj yapmak için eve özel makyaj uzmanı çağıran da kişiler bu arada. Herkes kendi bilir diyerek diğer iki komşu olarak bari gr altın alalım dedik ve öyle yaptık. Sünnet-i seniyye sonuçta evlenene yardım. Rabbim kabul etsin ve bereketlendirsin.
Sonra da rutin akşam telaşı.
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Çok şükür her günümüze.
Bu ara üniversiteden bir hocamın söylediği söz kulaklarımda hep.(Kaliteli adamdı, Allah rahmet eylesin.)
Tövbe ya Rabbim hata rahına gittiklerime,
Bilip ettiklerime...Bilmeyip ettiklerime...
Vesselam